1、第六单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Look at those beautiful birds over there.I think you can teach them how to talk.W:But look at the price!Id rather have a cat.1.Where does the conversa
2、tion most probably take place?A.In a park.B.In a zoo.C.In a pet store.答案CM:So many tourists come here.I suppose the reason is that everything here is so cheap.W:Cheap?Nothing is really cheap here.2.What does the woman mean?A.Things here are very cheap.B.Things here are not cheap.C.She doesnt know wh
3、ether things here are cheap or not.答案BW:Where are you going to plant the tree?At the front door?M:No,that would be silly.Itll grow too big.Im going to put it at the back of the garage.W:I thought it would be better right at the end of the garden.M:OK.3.Where are the two speakers going to plant the t
4、ree?A.By the front door.B.At the back of the garage.C.At the end of the garden.答案CM:Can I take your coat,Madam?W:Thank you.M:And would you like something to drink before you order your meal?4.Where does the conversation most probably take place?A.In a shop.B.In a hotel.C.In a restaurant.答案CW:Where w
5、ere you at Christmas,David?I called you several times and nobody answered.M:My parents and I travelled to New Zealand to visit my uncle.It was quite an experience to spend Christmas in summer.5.What do we learn from the conversation?A.The man went to New Zealand during Christmas.B.The man visited Ne
6、w Zealand during the summer holiday.C.The mans parents live in New Zealand.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。M:Hello!Police Station.W:Hello!This is Mrs Black.M:Can I help you,Madam?W
7、:Yes.Ive just come home from work and I find someone has broken into my house and stolen all my money and jewellery.Could you please come over immediately?M:Sure.Where do you live?W:My house is No.14 on the 5th Avenue.M:OK.Dont worry,Madam.Well be there in about 10 minutes.6.Who is the woman speakin
8、g to?A.Her husband.B.A policeman.C.A fire fighter.答案B7.What has happened to the womans house?A.Its been burnt down.B.Its been broken into.C.Its been damaged.答案B听第7段材料,回答第8至10题。M:Good morning,Madam.Can I help you?W:Ah,yes.I want to go to New York and Im not so sure of the best way to get there.M:Well
9、,you could get there by the long distance bus.Its only $15.W:Mm,thats not bad.How long does it take me to get there?M:It takes you about ten hours.W:Ten hours?M:Well,yes.But you can go at night,so you might get some sleep along the way.W:Oh,no.I never sleep sitting up.8.What does the woman want to k
10、now?A.The best way to go to New York.B.The quickest way to go to New York.C.The cheapest way to go to New York.答案A9.How much does it cost to go to New York by bus?A.$5.B.$15.C.$50.答案B10.What do we know from the conversation?A.The woman will go to New York by bus.B.It takes five hours to go to New Yo
11、rk by bus.C.The woman wont go to New York by bus.答案C听第8段材料,回答第11至13题。W:May I help you?M:Yes,I would like to buy some tickets for next weeks ballet performances.W:Which performance do you wish to attend?There will be three:Thursday,Friday and Sunday evenings.M:Are there still any seats for all the pe
12、rformances?W:Not many.How many tickets do you want?M:Just two,preferably together.The date is not important.W:I have two together in the last row for Sunday evening.M:That would be fine.How much are they?W:Ten dollars each.That will be 20 dollars for the two tickets.M:Yes,here you are.Thank you.W:Yo
13、ure welcome.11.When will the ballet performances be shown?A.This week.B.Next week.C.Next month.答案B12.When will the man attend the performance?A.On Sunday evening.B.On Thursday evening.C.On Friday evening.答案A13.How much does the man pay for the tickets?A.$20.B.$10.C.$40.答案A听第9段材料,回答第14至17题。M:Do you m
14、ind if I join you?W:Please do.M:Im Alan Hook.I work at St Judes Training College.W:How do you do!My name is Barbara Samuel.And what do you do at the college?M:Im in charge of the science department.W:Have you been there long?M:Just over a year.By the way,havent I seen your picture in the paper recen
15、tly?W:Ah,that must have been the national tennis competition last week.M:Thats rightyou won a cup.W:Well,I guess I was lucky.How about you?Do you play?M:I used to,but Im out of practice these days.I have to join a club.14.Whats the probable relationship between the two speakers?A.Good friends.B.Stra
16、ngers.C.Classmates.答案B15.Where does the man work?A.At a college.B.In a club.C.At a training center.答案A16.What can we know about the woman from the conversation?A.She won a cup in last weeks tennis competition.B.She is a science expert.C.She works at St Judes Training College.答案A17.How long has the m
17、an been in the science department?A.Half a year.B.Just over a year.C.Two years.答案B听第10段材料,回答第18至20题。Well,my club is called the Historical Club.We meet every other Thursday.I think I should point out we are not just interested in sitting around and talking about the past.A lot of our activities are t
18、o do with what can be perhaps called “living history”by which I mean how history can help us now.And because of this,we have been very interested in finding out about the history of this town itselfand some of the famous people who used to live here.Weve also visited several historic houses in the a
19、rea.This year were planning on going out much more to visit various historic sites away from the college.If youd like to join, please come and see me.18.How often do people in the Historical Club meet?A.Every week.B.Every other week.C.Every three weeks.答案B19.What is the main purpose of the Historica
20、l Club?A.To find out what they can learn from history.B.To study the famous people in the history.C.To learn about what happened in the past.答案A20.What does the Historical Club plan to do this year?A.Study the history of the town.B.Visit historic houses in a college.C.Visit more historic places.答案C第
21、二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。APOETRY CHALLENGEWrite a poem about how courage,determination,and strength have helped you face challenges in your life.Prizes3 Grand Prizes:Trip to Washington,D.C. for each of three winners,a parent and one other person of th
22、e winners choice.Trip includes round-trip air tickets,hotel stay for two nights,and tours of the National Air and Space Museum and the office of National Geographic World.6 First Prizes:The book Sky Pioneer:A Photobiography of Amelia Earhart signed by author Corinne Szabo and pilot Linda Finch.50 Ho
23、norable Mentions:Judges will choose up to 50 honorable mention winners,who will each receive a T-shirt in memory of Earharts final flight.RulesFollow all rules carefully to prevent disqualification.Write a poem using 100 words or fewer.Your poem can be any format,any number of lines.Write by hand or
24、 type on a single sheet of paper.You may use both the front and back of the paper.On the same sheet of paper,write or type your name,address,telephone number,and birth date.Mail your entry to us by October 31 this year.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了诗歌大赛的章程,包括奖项和规则。21.How many people can each grand prize winne
25、r take on the free trip?A.Two.B.Three.C.Four.D.Six.答案A解析细节理解题。由“Prizes”部分第一段中的第一句可知,3名大奖获得者可获得免费到华盛顿的旅行,其中包含获奖者父亲或母亲,另外获奖者可再选一人,即每位大奖获得者可带2人参加免费旅行。故选A项。22.What will each of the honorable mention winners get?A.A plane ticket.B.A book by Corinne Szabo.C.A special T-shirt.D.A photo of Amelia Earhart.答案
26、C解析细节理解题。由“Prizes”部分第三段可知,50名提名奖获得者可得到一件特殊的T恤衫。故选C项。23.Which of the following will result in disqualification?A.Typing your poem out.B.Writing a poem of 120 words.C.Using both sides of the paper.D.Mailing your entry on October 30.答案B解析细节理解题。由“Rules”部分中的“Write a poem using 100 words or fewer.”可知,120词
27、的诗歌不符合要求。故选B项。BKatherine Johnson,a brilliant mathematician at NASA (美国宇航局),began working on the space program in the 1950s.Many of NASAs first missions were made possible by her amazing calculations (计算).As a child,she loved to count.Her father placed great importance on education and insisted all f
28、our of his children go to college,working overtime to pay for it.Johnson said this atmosphere was important to her success.“I was always around people who were learning something.I liked to learn,” she said.Johnson graduated from high school at 14 and college at 18.In 1953,Johnson started to work fo
29、r NASA,doing the math that powered engineers work.Then,because of her outstanding talent,she was moved to work on rockets with an all-male flight research team.As for Johnson,her calculations contributed to many of NASAs most important projects.In 1961,with the help of Johnsons work,Alan Shepherd be
30、came the first American to go into space.Johnson also lent her unbelievable talent to the success of the Apollo 13,which had trouble getting back to Earth.She worked hard to calculate a safe path back to Earth for the astronauts.Johnson retired in 1986,but her huge contribution to the space program
31、has only been reaching the public attention for the past few years.Part of that is because,as she is the first to admit,science is based on collaboration.“I never took any credit because we always worked as a team,it was never just one person,” she said in a 2010 interview.Earlier this year,NASA nam
32、ed a new data center after her.She was also given a Silver Snoopy award,which recognises “outstanding performance,contributing to flight safety and mission success.”【语篇解读】本文是一篇记叙文,介绍了对NASA做出杰出贡献的女科学家Katherine Johnson。24.The author explains Johnsons help to NASA by .A.giving reasonsB.showing numbersC
33、.providing examplesD.comparing differences答案C解析推理判断题。根据第三段中的“As for Johnson,her calculations contributed to many of NASAs most important projects.which had trouble getting back to Earth.She worked hard to calculate a safe path back to Earth for the astronauts.”可知,作者列举了两个例子:1961年,在Johnson的帮助下,Alan Sh
34、eperd成为第一个进入太空的美国人;Johnson还为阿波罗13号的成功返回地球贡献了她令人难以置信的天赋。通过这两个例子作者说明了Johnson对NASA所做出的贡献很大,故选C项。25.What does the underlined word in Paragraph 4 mean?A.Experience.B.Teamwork.C.Research.D.Talent.答案B解析词义猜测题。根据后文的“I never took any credit because we always worked as a team,it was never just one person, she
35、said in a 2010 interview.”可知,Johnson在2010年的一次采访中说:“我从来没有获得过任何荣誉,因为我们一直是一个团队,从来不只是一个人。”说明她很看重团队合作,由此推测她认为科学是建立在团队合作上的。故选B项。26.What can we infer from the passage about Johnson?A.She travelled to space with the Apollo 13.B.She lived a rich life when she was young.C.She has been widely-known since her r
36、etirement.D.She used to be the only lady in the research team.答案D解析推理判断题。根据第三段中的“Then,because of her outstanding talent,she was moved to work on rockets with an all-male flight research team.”可知,由于她杰出的才能,她被调到一个全由男性组成的火箭飞行研究团队里。由此可以得出她过去是那个研究团队唯一的女性,故选D项。27.What is the passage mainly about?A.Johnsons
37、 great contribution to NASA.B.Respectable awards honored to Johnson.C.The importance of education for Johnson.D.NASAs achievements in exploring space.答案A解析主旨大意题。本文主要讲述的是Johnson对NASA的贡献,B、C两项只是在文中被提及,只是文章的部分内容,不能概括全文。D项没有提到,故选A项。CLife can bring us down from time to time.At some point,you may find you
38、rself in what you will consider as your darkest hour.As you try to find your way out of that bad situation,you should try to remind yourself that there is still a reason to be grateful.If you look at your situation now and compare it with someone who is in much deeper trouble than you,I am sure that
39、 youll find something to be thankful for.We all have our share of problems.But complaining about them so much only makes us blind about the fact that there are the miracles that happen around us every day.When all your needs are provided,then you should be content and happy.If you have a roof over y
40、our head,some decent (得体的) clothes to wear,enough food on the table,a comfortable place to sleep,clean water to drink and you are free to make your own choices then you should be happy and grateful.Many people all around the world,especially those who are at war or those in very poor countries would
41、 give anything to be in your conditions.Even if you lose all your money or possessions and your heart is broken for some reason,as long as you are still alive,then everything material you have lost can be regained again.If you have a few good friends who will be there to support or help you,then be
42、glad because true friends are hard to find.As long as you have someone to love and someone to love you back,then you are a very fortunate person.Remember to be patient and trust that things will get better.【语篇解读】本文是一篇议论文,告诉我们要理性看待生活中的困难,做一个乐观豁达的人。28.Whats the authors advice for those people faced wi
43、th difficulties?A.They should believe in miracles to happen.B.They should take a grateful attitude to life.C.They should have confidence in themselves.D.They should remind themselves to keep calm.答案B解析细节理解题。根据第一段中的“As you try to find your way out of that bad situation,you should try to remind yourse
44、lf that there is still a reason to be grateful.”可知,作者的建议是,即使面临困境,我们也要有感恩之心。29.According to the author,complaints about our sufferings only result in .A.being teased by othersB.taking everything for grantedC.having doubts about self-valueD.ignoring the good things in life答案D解析细节理解题。根据第二段中的“But compla
45、ining about them so much only makes us blind about the fact that there are the miracles that happen around us every day.”可知,作者认为,一味地抱怨会让我们忽视生活中美好的东西。30.What can we infer from Paragraph 3?A.People should try to make a difference.B.People should be satisfied with what they have.C.People should work ha
46、rd to gain what they want.D.People should practice kindness to those in need.答案B解析推理判断题。通读第三段可知,作者告诉我们要知足常乐。因此选B项。31.What does the author intend to tell us?A.Its not so easy to make a living.B.Its important to have faith in life.C.Show appreciation of what we have.D.Never compare ourselves with othe
47、rs.答案C解析主旨大意题。本文告诉我们,我们要学会感恩,知足常乐,做一个快乐的人。DI enjoyed English,biology,and chemistry at school,but which one should I choose to study at university?I did not know the answer until one evening when I sat down at the computer to do some research on great women of China.By chance I came across an article
48、 about a doctor called Lin Qiaozhi,a specialist in womens diseases.She lived from 1901 to 1983.It seemed that she had been very busy in her chosen career,travelling abroad to study as well as writing books and articles.One of them caught my eye.It was a small book explaining how to cut the death rat
49、e from having and caring for babies.She gave some simple rules to follow for keeping babies clean,healthy and free from sickness.Why did she write that?Who were the women that Lin Qiaozhi thought needed this advice?I looked carefully at the text and realised that it was intended for women in the cou
50、ntryside.Perhaps if they had an emergency they could not reach a doctor.Suddenly it hit me how difficult it was for a woman to get medical training at that time.That was a generation when girls education was always placed second to boys.Was she so much cleverer than anyone else?Further reading made
51、me realise that it was hard work and determination as well as her gentle nature that got her into medical school.What made her succeed later on was the kindness and consideration she showed to all her patients.There was story after story of how Lin Qiaozhi,tired after a days work,went late at night
52、to deliver a baby for a poor family who could not pay her.By now I could not wait to find out more about her.I discovered that Lin Qiaozhi had devoted her whole life to her patients and had chosen not to have a family of her own.Instead she made sure that about 50,000 babies were safely delivered.By
53、 this time I was very excited.Why not study at medical college like Lin Qiaozhi and carry on her good work?It was still not too late for me to improve my studies,prepare for the university entrance examinations,and.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了“万婴之母”林巧稚的故事。32.The writer was a when she wrote this article.A.nurs
54、eB.college studentC.high school studentD.student on computer答案C解析细节理解题。第一段第一句话提到作者困惑上大学时选何专业,由此可推断出作者当时应上高中。33.The underlined sentence in Paragraph 3 is intended to show .A.that Lin Qiaozhi often worked late into the nightB.that Lin Qiaozhi was a specialist in delivering babiesC.that Lin Qiaozhi oft
55、en treated her patients without payD.that Lin Qiaozhis kindness and consideration to her patients答案D解析推理判断题。“林巧稚常在忙碌一天后去为那些贫穷产妇接生”正是要展现她的体贴和奉献。34.From the passage,we see that.A.it was Lin Qiaozhis success that made her famousB.the writer is determined to follow Lin Qiaozhis careerC.Lin Qiaozhi wasnt
56、 able to go to school when she was a childD.the writer regrets not having chosen to study at medical college答案B解析细节理解题。由最后一段中的“Why not study at medical college like Lin Qiaozhi and carry on her good work?”可知选B项。35.The writer mainly wants toin this passage.A.share with us the information about Lin Qi
57、aozhiB.show her determination to go to medical universityC.show it is convenient to find out information on the InternetD.show the difficulty in choosing what kind of university to go to答案A解析推理判断题。这篇文章是一篇人物介绍,作者试图和我们分享一些关于林巧稚的知识。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When
58、 it comes to the question how to encourage students to achieve success,teachers may offer different answers based on their own teaching experience.Here are some suggestions.Post your expectations around the room.If a student does not understand what teachers expect from him,he will have a much great
59、er chance of failure.From the first day of class your expectations should be clear.Many teachers post their class rules for all to see.36 You can select posters with encouraging words that explain your expectations.37 Make sure that you do not show any bias (偏见) towards students learning.If you beli
60、eve that the students in your class cant learn a subject well,they probably wont.38 Be careful about the words you use and make sure that you dont make students feel that you doubt their abilities.You must believe strongly and sincerely that your students can and will learn what you are teaching the
61、m.Allow students the space to learn on their own.39 While you can provide guidance,as the year goes on,you should pull back and give them more responsibility for their own learning.You should avoid jumping right in and helping students by simply providing them with the answers to their questions.40A
62、.Pay special attention to slower students.B.Have a right attitude to students abilities.C.It is also a great idea to put up your expectations.D.A healthy teacher-parent relationship is necessary.E.The way a teacher treats students is very important.F.Students need to learn to become self-directed le
63、arners.G.Instead,lead students to find the answers by themselves.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章是给老师们就如何引导学生走向成功提出的三条建议。36.C句意:很多老师会把班级规定贴在教室的墙上,把老师对学生的期望贴在墙上也是一个不错的主意。C项中的 expectations与本段的小标题一致。37.B根据本段的“.do not show any biases towards students learning”和“.make sure that you dont make students feel that you
64、 doubt their abilities”可知,本段提到不要对学生的学习有偏见,不要表现出对学生的不信任。由此可以推知,本段的主旨是老师要对学生的能力持正确的态度。38.E上一句提到“如果你不相信你班的学生可以学好一门课,那么他们很可能真的学不好”。由此可知,老师对待学生的态度很重要。39.F本段的主旨是老师应该给学生留出自主学习的空间。F项中的“become self-directed learners”符合本段主旨。40.G上一句指出了老师们的错误做法:老师不应该介入学生的学习,直接告诉他们问题的答案。空格处应该说明老师们正确的做法:老师应该引导学生,让学生自己去寻找答案。第三部分语言
65、运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Tim,a blind and deaf man,boarded a six-hour flight,travelling from Boston to Los Angeles by himself.He41 on board as no one was able to communicate with him.After flight attendants (服务人员) looked for anyone 42 sign language,C
66、lara Daly came to Tims 43 and talked to him in the only way he knew.Signing each 44 letter,Clara was able to have a conversation with him.Her heart-warming act 45 the attention of a passenger Lynette Scribner,who recorded the whole thing.The flight attendants46 wanted to help him,but had no way to c
67、ommunicate.They took his hands and 47 so hard to communicate with him,but of no use.Those sitting next to Tim also helped get his food and coffee and led him to the toilet.That was when this lovely young woman 48.Clara learned American sign language because she had dyslexia (诵读困难) and it was the 49
68、foreign language for her to learn.So for the rest of the flight,she took care of Tim and made sure his needs were 50.She signed one 51 at a time into his hand.He was able to 52 her signing and they carried on a lively conversation.Lynette was touched by the strangers 53 as everyone did their best to
69、 help Tim.She said,“All of us in the 54 rows enjoyed his pleasure of having someone to talk to.Actually it was a beautiful 55 that there are still kind-hearted people who are willing to help others.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了双目失明且失聪的Tim 在飞机上得到 Clara Daly和其他乘客帮助的故事。41.A.escapedB.sufferedC.walkedD.failed答案B
70、解析根据上文“Tim,a blind and deaf man”可知,Tim 在飞机上无法与其他人交流,感到很不适。42.A.knowingB.writingC.inventingD.teaching答案A解析由上文“no one was able to communicate with him”可知,空乘人员想找一个懂手语的人。43.A.offerB.callC.mindD.help答案D解析根据上文内容可知,Tim需要别人帮助,所以 Clara Daly过来帮忙。44.A.funnyB.strangeC.singleD.large答案C解析根据下文内容可知,Clara把每一个字母比划出来,
71、从而和Tim进行交流。45.A.fixedB.neededC.caughtD.missed答案C解析由下文“who recorded the whole thing”可知,Clara 感人的行为引起了Lynette Scribner的注意。46.A.shylyB.sincerelyC.suddenlyD.finally答案B解析根据下文可知,空乘人员真心想帮助Tim,但是无法和他交流。47.A.preparedB.determinedC.learnedD.tried答案D解析根据上文“wanted to help him”可知,空乘人员想帮助他,所以他们尽力和他交流,但是没用。48.A.ans
72、weredB.continuedC.disagreedD.appeared答案D解析正在 Tim 需要帮助的时候,Clara 出现了。49.A.funniestB.easiestC.bestD.newest答案B解析由“she had dyslexia”可知,对于Clara 来说,美式手语是最容易学习的语言。50.A.madeB.dividedC.metD.noticed答案C解析根据下文“everyone did their best to help Tim”可知,Clara 照顾 Tim,确保他的需要得到满足。51.A.letterB.markC.vocabularyD.usage答案A解
73、析根据上文内容可知,Clara每次比划一个字母。52.A.feelB.hearC.acceptD.read答案D解析由下文“they carried on a lively conversation”可知,Tim 能够理解 Clara 的手语。53.A.honestyB.kindnessC.expressionD.happiness答案B解析根据上文内容可知,Lynette 被大家的善行所感动。54.A.shortB.middleC.neighbouringD.straight答案C解析根据上文“Those sitting next to Tim”可知,坐在 Tim 旁边的人们都为有人和他交流
74、而感到开心。55.A.ideaB.exampleC.accidentD.suggestion答案B解析由下文内容可知,本文讲述了一个很好的助人为乐的事例。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。One morning,I was waiting at the bus stop,worried about 56. (be) late for school.There were many people waiting at the bus stop,57. some of them looked very anxious a
75、nd 58. (disappoint).When the bus finally came,we all hurried on board.I got a place next 59. the window,so I had a good view of the sidewalk.A boy on a bike 60. (catch) my attention.He was riding beside the bus and waving his arms.I heard a passenger behind me shouting to the driver,but he refused 6
76、1. (stop) until we reached the next stop.Still,the boy kept 62. (ride).He was carrying something over his shoulder and shouting.Finally,when we came to the next stop,the boy ran up to the door of the bus.I heard an exciting conversation.Then the driver stood up and asked,“63. anyone lose a suitcase
77、at the last stop?” A woman on the bus shouted,“Oh dear!Its 64. (I).” She pushed her way to the driver and took the suitcase thankfully.Everyone on the bus began talking about what the boy had done,and the crowd of strangers 65. (sudden) became friendly to one another.答案与解析【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者主要叙述了有一次乘车
78、的时候,很多乘客都非常焦虑、失望地等待着。当汽车来了并且前行的时候,一个骑车的男孩儿在后面追着汽车,并且大声地叫嚷,但是司机没有停车。直到到了下一站,男孩儿终于追上来,和司机交谈之后,人们才知道刚才有人丢失了手提箱,他是来给送箱子的。人们都被这个孩子的行为感动了。56.being考查非谓语动词。空格前面是介词about, 后面的动词应使用动词-ing形式, 因此应填being。57.and考查连词。结合前后句可知, 此处是并列关系, 故填并列连词and。58.disappointed考查形容词。本句的主语是some of them, 此处and连接两个并列成分, 再结合前面的形容词anxiou
79、s可知, 此处也应该填一个形容词。故此处用disappointed表示他们中有些人感到失望。59.to考查介词。此处是一个固定短语next to, 意为“挨着”。60.caught考查动词时态。结合上下文的时态, 全文以一般过去时为主, 同时分析句意“一个骑自行车的男孩儿吸引了我的注意”可知, 应填caught。61.to stop考查非谓语动词。refuse后接动词作宾语时, 要用其不定式形式, 即refuse to do sth“拒绝做某事”。62.riding考查非谓语动词。根据空格前面的kept可知, 此处是keep doing sth结构, 意为“继续做某事”。故后面应使用动词-in
80、g形式, 因此需将ride变成riding。63.Did考查一般疑问句。分析语境, 此处指司机问“有人在上一站丢失手提箱吗?”。这是一个问句, 同时丢失东西的动作已经发生, 应用一般过去时, 因此填did。64.me/mine考查代词。此题答案不唯一, 要根据语境仔细揣摩。此处的It如果指前面的suitcase的话, 那么此空需要使用名词性物主代词mine, 表示“那个箱子是我的”;如果指前面的anyone的话, 那么此空需要用I的宾格形式me, 表示“是我在上一站丢失了手提箱”。65.suddenly考查副词。由空格后面的动词became可知, 此处应用sudden的副词形式来修饰动词, 因
81、此填suddenly。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是高三学生李华。你的英国朋友Jim在给你的邮件中提到他对中国历史很感兴趣,并请你介绍一位你喜欢的中国历史人物。请你给Jim回信,内容包括:1.该人物是谁;2.该人物的主要贡献;3.该人物对你的影响。注意:1.词数80左右;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Jim,Yours,Li Hua参考范文Dear Jim,Its great to hear from you.I feel proud knowing your interest in Chinese history.As for my favou
82、rite figure in Chinese history,it must be Wei Yuan,a great thinker in the late Qing Dynasty.He,in his book,Maps and Records of the World,introduced modern technologies and ideas to China.That opened our eyes to the world.In fact,he inspires me to major in English in college.Interested in knowing mor
83、e?I can find you some books!Just let me know.Cheers!Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。One summer when I was ten years old,my brother and I received a wonderful gifttennis rackets (球拍) and balls.We had never had the opportunity to play tennis,so this was exciting.However,ther
84、e was one problemthe small town we lived in did not have a tennis court (网球场).One Saturday morning my brother said,“Hey,Ive got an idea.Lets take our tennis rackets and balls to the school and hit the balls against the school building.”“Great idea!Lets go,” I agreed,not realizing what a lesson we wo
85、uld learn.When we got to the school ground,no one was around,so we began hitting our balls against the side of the building.“Ill hit it the first time,” my brother suggested,“then you hit it the next time.Well hit it back and forth to each other.” So we began taking turns hitting the ball,getting mo
86、re confident with each hit.Actually,we became pretty good at returning the ball and we were hitting the ball higher and faster each time.Suddenly,the unexpected thing happenedthe ball got out of control and went crashing through one of the upstairs windows,leaving lots of broken glass on the ground.
87、We looked around and no one was in sight except there was a guard sitting there over a distance.Quietly,I asked,“Now what should I do?”“Well,” my brother answered,“no one saw us,except that old man down there.And he probably cant see this far.”“He probably doesnt know who we are anyway. Lets go home
88、,” I added.As we picked up the rest of our balls and went home,we discussed whether to tell Mom and Dad what had happened.Would we be punished for our mistakes?Would every penny we had saved go to pay for the window?Or just keep it a secret?We thought about all these things all the way.注意:续写词数应为150左
89、右。But that decision was made the moment we walked into the house.On Monday,my brother and I went to school.参考范文But that decision was made the moment we walked into the house.As we were about to tell Mom what had happened,she asked first.Gathering the courage,we told her.“Oh,my goodness!” my mother s
90、aid.After a short while,Dad came up and said,“Well,the first thing on Monday,you two have to talk to the headmaster and admit your mistake.You will probably have to pay for the window,but that is what you two should do.”On Monday,my brother and I went to school.With our hearts beating wildly,we went to the headmaster and told the whole story.Smiling,he told us that he had known it from the school guard,and he was glad we were there.He said the school would repair the window,so we neednt worry.“I am proud of you,” he continued.We felt proud too and learned it was good to be honest.