1、Section BLearning About Language必备知识基础练.选词填空pleasant,peak,duration,breath,border,enrol1.The package includes cycle hire for the of your holiday.2.At 33 he in a glass-making degree course at Londons Royal College of Art.3.In the city of Jinan,traffic reaches its between 7 and 8 in the morning.4.When
2、he reached the top,his heart was pounding and he was gasping for .5.It is very for him to travel and explore whatever is new.6.Many people find it difficult to define the between love and friendship.完成句子1.The temple,situated on the top of the hill, (追溯到)the Tang Dynasty.2.In view of these factors,yo
3、ud better finish your teaching tasks (提前).3.The schools website says each student (注册)an average of two classes.4.With fewer cars on the roads,traffic is flowing more smoothly (比往常).5.By reducing costs and improving service,the hotel has started to (盈利) again.6.In our eagerness to (谋生),we often forg
4、et about our quality of life.7.When the new road was built,the small town (转变成)a large city.8.After the old man took the medicine,he felt much better (后来).语法专练1. (order)over a week ago,the books are expected to arrive any time now.2. (absorb)in painting,John didnt notice evening approaching.3.The ma
5、nager was (satisfy)to see many new products developed after great effort.4.There were many people waiting at the bus stop,and some of them looked very anxious and (disappoint).5.Film has a much shorter history,especially when(compare)to such art forms as music and painting.6. (raise) in the poorest
6、area of Glasgow,he had a long,hard road to becoming a football star.7.While waiting for the opportunity to get (promote),Henry did his best to perform his duty.8. (found) in the early 20th century,the school keeps on inspiring childrens love of art.9. (attract) by the latest electronic toys,the litt
7、le boy stood in front of the windows without moving.10.When you got (lose)in the forest,you must have been very frightened.关键能力提升练.阅读理解主题语境:北极光语篇类型:记叙文Since I was born and brought up in a rural town,I have a great interest in nature.Using the chance of study abroad in my second year at college,I dec
8、ided to go to Canada just because I wanted to see the beautiful phenomena there.So after I finished the study abroad program,I went to Yellowknife in the North West Territories.I clearly remember the sixth night in the Yellowknife.Suddenly my host mother came to my room around 8 pm and told me to ch
9、ange clothes and go outside quickly carrying her camera.The“northern lights”were flickering in the sky!I was stunned and just stood there with my mouth open.I forgot to take pictures of the mysterious lights.I was so excited that I couldnt sleep at all that night.Since that night,whenever it was sun
10、ny,I went outside at night and looked at the sky.It was so cold that I lost all feelings in my hands and feet.Actually,the time of my being able to be out was limited.I had to bring her camera back to house in one hour at the most,for the camera was going to be broken because of the cold temperature
11、.As I took the pictures of the northern lights,I came to find a characteristic movement of the lights.They first appear in the north part of the sky and then they gradually come down to the south part of the sky.After that,suddenly,they come in the middle of the north and south only for a while,whic
12、h is the time when the best northern lights can be seen.Since it is only a few seconds for the northern lights to come down to the middle of the sky,it is very hard to get good pictures.The stronger the sun acts,the better and stronger the northern lights flicker in the sky.Thats because they occur
13、from the collision between atmospheric gases and the solar wind.Much more solar wind comes to the earth when the sun is active,which leads to the best northern lights.And the colours of the northern lights depend on the height of the collisions and kinds of gases.1.Why did the author forget to take
14、pictures?A.It was very cold outside.B.He was shocked by the wonderful sights.C.The lights were flickering in the sky.D.He lost all feelings in his hands and feet.2.From the passage we can see that .A.the author could stay as long as he liked outsideB.the “northern lights” came out every nightC.the a
15、uthor took a lot of pictures with his cameraD.cameras will be damaged if exposed too long in very cold weather3.When is the best time to see the “northern lights”?A.They appear in the north part of the sky.B.They come down to the south part of the sky.C.They are in the middle of the north and south.
16、D.They rise in the east part of the sky.4.The author found it hard to take good pictures because .A.the lights stayed in the middle for a very short timeB.the lights of the sun affected the “northern lights”C.the lights were caused by the collisions of gasesD.the colours of the lights are determined
17、 by the height.七选五主题语境:旅游语篇类型: 说明文How to protect your privacy when you travelIt hasnt been an easy year for the privacy of travellers,at least so far.Data leaks,surveillance(监视)worries and those troublesome cameras in airplane seatbacks and hotel rooms are enough to make passengers anxious.1 Fortuna
18、tely,there are ways to safeguard your privacy on land and in the air.These tips can help you deal with these troubles.2 “Its not clever to declare on Facebook that youre travelling to somewhere,reminding a wide range of people that your property is sitting empty,”says Danny McLoughlin.“That puts you
19、r security at risk.”Wait until you return to start posting vacation photos.Some homeowners renting their residences may install security cameras.Travelers should find out if the hosts are required to disclose the presence of surveillance devices.If the rental comes with cameras,ensure they arent in
20、a sensitive area by conducting a careful sweep.3Although you cant control how a hotel or airline handlesor mishandlesyour data,you can take reasonable steps to ensure the information it has wont get you into trouble.4 But some of the worst data leaks happen when youre staying at a hotel.For example,
21、a hotel clerk sometimes asks for your name and then announces your room number after youve checked in.Youre better off handing the employee your ID when he or she asks for your name and asking him/her to write your room number on a piece of paper.Why?5 Just to be sure,never leave the customer copy b
22、ehind.You can destroy it later,but keep it under your control.A.Its never been better.B.Perhaps they should be.C.Travelers say theyre taking privacy seriously.D.Never broadcast your journey on social media.E.There are other people on the other side of the wall.F.Some travelers only offer the bare mi
23、nimum,such as a P.O.box instead of a home address.G.Report anything doubtful to the host immediatelyand if you dont like what you hear,leave.参考答案Section BLearning About Language.1.duration2.enrolled3.peak4.breath5.pleasant6.border.1.dates back to2.ahead of time3.enrolled in4.than usual5.make a profi
24、t6.make/earn a living7.was transformed into8.later on.1.Ordered2.Absorbed3.satisfied4.disappointedpared6.Raised7.promoted8.Founded9.Attracted10.lost.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者出生在乡下,对大自然有浓厚的兴趣。他利用大二出国进修的机会去了加拿大,因为他想观看北极光。1.B推理判断题。根据第三段中的“I was stunned and just stood there with my mouth open.I forgot to take p
25、ictures of the mysterious lights.”可推测,作者为观察到的景象所震惊,所以忘了照相。2.D推理判断题。根据第四段中的“for the camera was going to be broken because of the cold temperature”可知,由于寒冷,照相机在外面时间长了会被毁坏。3.C细节理解题。由第五段中的“After that,suddenly,they come in the middle of the north and south only for a while,which is the time when the best
26、northern lights can be seen.”可知,当北极光位于北部和南部中间时是最佳时间,所以选C项。4.A细节理解题。根据第五段中的“Since it is only a few seconds for the northern lights to.”可知,作者发现很难捕捉到好的照片的原因是它们出现在天空正中间的时间太短。.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章就旅行时如何保护自己的隐私提出了几点建议。 1.B根据上文提到的“数据泄露、监视担忧以及飞机座椅靠背和酒店房间里那些麻烦的摄像头足以让乘客焦虑”可知,B项“Perhaps they should be.”可承接上文。2.D根
27、据下文提到的“在Facebook上宣布你要去某个地方旅行是不明智的,它会提醒很多人你的房子是空的”可知,D项“Never broadcast your journey on social media.”可引起上文。3.G根据上文提到的“如果房主配备了摄像头,则应进行仔细的扫描,确保它们不在敏感区域”可知,G项“如果有任何可疑之处,请立即向房主报告,如果你不喜欢你听到的,就离开”符合语境。4.F根据上文提到的“虽然你无法控制酒店或航空公司如何处理或错误处理你的数据,但你可以采取合理的措施确保这些信息不会给你带来麻烦”可知,F项“有些旅客只提供最低限度的信息,如邮箱而不是家庭住址”可承接上文。5.E根据前面的“Why?”可知,所填的句子应该是对上文问题的回答,E项“There are other people on the other side of the wall.”正好做了回答。