1、Unit 2BRIDGING CULTURESSection AReading and Thinking必备知识基础练.单句语法填空1.Congratulations to you on your (qualify) for this World Cup Football Championships!2.My brothers plans are very (ambition);he wants to master English and French before he is sixteen.3.The hot play on TV is an (adapt) of a short nove
2、l written by a famous writer.4.The seats looked rather hard,but in fact they were very (comfort) to sit in.5.Im going to ask each of you to make a short (present) of what you saw.6.It took the students a few weeks to get used the new surroundings.7.Mr Brown (recall) to a duty in charge of the group
3、company last week.8.Malachi Bradley was searching for some flowers in the woods when he got (lose).短语填空adapt to,speak up,say goodbye to,engage in,participate in,get involved in,feel at home,take turns1.My friend said that he was willing to the voluntary activity.2.If you never ,people will not know
4、what you are thinking about.3.Entering the store,I was greeted by the greengrocer,whose greetings made me .4.The new laboratory gives students a chance to the creative process.5.When you sports,a lot of the racial barriers are broken down.6.It was the culture that made it hard for him to the new env
5、ironment abroad.7.As their parents are old,they have to to look after them.8.The girl kissed her mothers cheek and her before she went to school.完成句子1.这是他第一次同意加入我们的研究。It is the first time that to join us in the research.2.我们的钱用完了,我不知道下一步该做什么。We have already run out of our money and I dont know next.
6、3.我第一次游览长城非常兴奋。I was very excited I visited the Great Wall.4.我不知道我要去哪里,但我知道我必须这么做。I where I am going,but I know I have to do this.5.让我吃惊的不是他说的话,而是他说话的方式。 was not what he said but the way he said it.6.正是足球和跑步比赛在所有体育赛事中很受欢迎。It is football running competitions that enjoy great popularity of all sports
7、events.关键能力提升练.阅读理解A主题语境:社会服务与人际沟通语篇类型:应用文Here are the major ways for your teens to gain international experience during a summer abroad:1.Summer Teen Volunteer ProgramsVolunteering abroad offers a unique insight into another culture.Programs can teach much,while strengthening a commitment to the li
8、fe of volunteering.Amigos International offers immersive programs that include leadership training,along with volunteering.Visions Service International shows ways for your teens to be a teen without borders through service work and cross-cultural living.2.Summer Study Abroad ProgramsStudying abroad
9、 is my passiontheres something unique about studying in another country that makes the subject matter come alive,from archaeology to literature.Studying abroad in high school,whether for a summer or on exchange,can get your teens excited about learning again.For those who cant afford it,there are ma
10、ny ways of financing study abroad,including government programs to fund language learning overseas.3.Summer Adventures and Cultural Travel AbroadMaybe your teen is more drawn to adventures.There are many opportunities for adventures abroadthe best programs combine adventures with language learning,c
11、ultural activities,and community service,so that adventurous teens get the best of both worlds.Broadreach offers more than 70 summer adventures in more than 40 countries,including marine biology,sailing,language immersion,culture,arts,community service,leadership,and outdoor skills.4.Summer Language
12、 Immersion(沉浸)Some language learning programs also provide volunteer opportunities.This can be an ideal way to study by helping others.Intercultural Costa Rica also includes cultural activities and tours.The Alpine French School provides both language learning and cultural and outdoor activities.Fre
13、nch Summer Classes is a unique opportunity for your teen to have a homestay and the language program in one place.Whatever language program your teen chooses,the chance to learn language through immersion is,as research has shown,the best way to not only learn a language,but gain academic,cultural,a
14、nd employment benefits.Start Looking Now and Change Your Teens Life!What are you waiting for?Start researching options with your teens and help them have a summer that will change their lives.For more information,please visit Why Your Teen High School Student Should Go Abroad: The Parents Guide.1.Wh
15、om is the passage written for?A.The teens.B.The volunteers.C.The language learners.D.The parents.2.If a teen wants to learn a foreign language by living in a local family,the best choice is .A.French Summer ClassesB.Visions Service InternationalC.BroadreachD.Intercultural Costa Rica3.What is the pur
16、pose of the writer in writing the passage?A.To introduce the ways to experience the foreign culture.B.To introduce how to spend a summer holiday correctly.C.To recommend some proper ways to the parents to help their teens gain foreign experience.D.To encourage the teens to learn foreign languages th
17、rough summer exchange programs.B主题语境:历史、社会与文化语篇类型:说明文Meeting people from another culture can be difficult.From the beginning,people may send the wrong signal (信号).Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship.Different cultures emphasize (强调) the
18、 importance of relationship building to a greater or lesser degree.For example,business in some countries is not possible until there is a relationship of trust.Even with people at work,it is necessary to spend a lot of time in “small talk”,usually over a cup of tea,before they do any job.In many Eu
19、ropean countrieslike the UK or Francepeople find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafs rather than at the office.Talk and silence may also be different in some cultures.I once made a speech in Thailand.I had expected my speech to be a success and start a lively
20、discussion;instead,there was an uncomfortable silence.The people present just stared at me and smiled.After getting to know their ways better,I realized that they thought I was talking too much.In my own culture,we express meaning mainly through words,but people there sometimes feel too many words a
21、re unnecessary.Even within Northern Europe,cultural differences can cause serious problems.Certainly,English and German cultures share similar values;however,Germans prefer to get down to business more quickly.We think that they are rude.In fact,this is just because the culture starts discussions an
22、d makes decisions more quickly.People from different parts of the world have different values,and sometimes these values are quite against each other.However,if we can understand them better,a multicultural environment will offer a wonderful chance to us to learn from each other.4.In some countries,
23、eating together at restaurants may make it easier for people to .A.develop closer relationsB.share the same cultureC.get to know each otherD.keep each other company5.The author mentions his experience in Thailand to show that .A.the English prefer to make long speechesB.too many words are of no useC
24、.people from Thailand are quiet and shy by natureD.even talk and silence can be culturally different6.How can people from different cultures understand each other better?A.By sharing different ways of life.B.By accepting different habits.C.By recognizing different values.D.By speaking each others la
25、nguage.7.What would be the best title for the text?A.Multicultural EnvironmentB.Cross-cultural DifferencesC.How to Understand Each OtherD.How to Build Up a Relationship参考答案Unit 2BRIDGING CULTURESSection AReading and Thinking.1.qualification2.ambitious3.adaptationfortable5.presentation6.to7.was recal
26、led8.lost.1.participate in2.speak up3.feel at home4.engage in5.get involved in6.adapt to7.take turns8.said goodbye to.1.he has agreed2.what to do3.the first time4.have no idea5.What surprised me6.as well as.【语篇解读】本文是一篇应用文,主要为家长们介绍适宜青少年暑期出国参加的文化交流项目。1.D推理判断题。根据语篇第一句中的“for your teens”及语篇最后一句中的“The Par
27、ents Guide”可知,本文的目标读者为家长,故D项正确。2.A细节理解题。根据4.Summer Language Immersion的第二段第一句“French Summer Classes is a unique opportunity for your teen to have a homestay and the language program in one place.”可知,French Summer Classes 提供家庭住宿和语言学习课程,故A项正确。3.C推理判断题。文章目标读者为家长,主要介绍了青少年暑期去体验国外文化的交流项目及其内容细节,供家长参考。语篇用语具有
28、广告特征(如倒数第二段第一句“What are you waiting for?”和最后一段),故可知C项正确。【语篇解读】本文是一篇说明文。作者主要介绍在不同的文化背景下,人们具有不同的价值观,如何才能做到更好地理解彼此。4.A细节理解题。根据文章第二段最后一句中的“people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafs rather than at the office”可知,在餐馆通过吃饭可以建立“更亲密的”关系。5.D细节理解题。根据第三段前两句“Talk and s
29、ilence may also be different in some cultures.I once made a speech in Thailand.”可知,作者提到在泰国的例子就是说明“谈话”“沉默”体现不同的文化。6.C细节理解题。根据文章最后一段中的“However,if we can understand them better,a multicultural environment will offer a wonderful chance to us to learn from each other.”可知,对不同价值观的理解有助于不同文化背景的人的彼此理解。7.B主旨大意题。本文主要介绍跨文化交际的问题,在不同文化背景下人们怎样才能更好地互相理解。故答案为B项。