1、单元素能自测.完形填空(2019全国卷)Its about 250 miles from the hills of westcentral Iowa to Ehlers home in Minnesota.During the long trip home,following a weekend of hunting,Ehlers 1 about the small dog he had seen 2 alongside the road. He had 3 to coax(哄) the dog to him but,frightened,it had 4.Back home,Ehlers w
2、as troubled by that 5 dog.So,four days later,he called his friend Greg,and the two drove 6.After a long and careful 7,Greg saw,across a field,the dog moving 8 away.Ehlers eventually succeeded in coaxing the animal to him.Nervousness and fear were replaced with 9.It just started licking(舔) Ehlers fac
3、e.A local farmer told them the dog sounded like one 10 as lost in the local paper.The ad had a 11 number for a town in southern Michigan.Ehlers 12 the number of Jeff and Lisa to tell them he had 13 their dog.Jeff had 14 in Iowa before Thanksgiving with his dog,Rosie,but the gun shots had scared the
4、dog off.Jeff searched 15 for Rosie in the next four days.Ehlers returned to Minnesota,and then drove 100 miles to Minneapolis to put Rosie on a flight to Michigan.“Its good to know theres still someone out there who 16 enough to go to that kind of 17,” says Lisa of Ehlers rescue 18.“I figured whoeve
5、r lost the dog was probably just as 19 to it as I am to my dogs,”says Ehlers.“If it had been my dog,Id hope that somebody would be 20 to go that extra mile.”本文是一篇记叙文。文章主要介绍了一位男士帮助走失的狗找回主人的故事。1A.read Bforgot Cthought Dheard答案:C解析:上下文语境题。根据空格前面的“During the long trip home, following a weekend of huntin
6、g”可知,在漫长的回家旅途中,经过一个周末的狩猎,Ehlers正驱车回家;再根据后面的“the small dog he had seen.frightened, it had_4_”可知,他本想把他遇见的那条狗哄到身边来,但是狗受到惊吓跑了,因此他在回家的路上一直想着(think)那条狗。2A.fighting Btrembling Ceating Dsleeping答案:B解析:下文语境题。与后面的frightened呼应,此处表示那条狗正在路边发抖(tremble)。3A.tried Bagreed Cpromised Dregretted答案:A解析:下文语境题。结合后面的“to co
7、ax(哄) the dog to him but, frightened, it had_4_”可知,本来Ehlers试图(try)把那条狗哄到身边来,希望帮助它。但是却没有成功,狗因为受到惊吓跑掉了。agree to do sth.同意做某事;promise to do sth.许诺做某事;regret to do sth.很遗憾要去做某事。4A.calmed down Bstood upCrolled over Drun off答案:D解析:上文语境题。but表示转折,虽然Ehlers想把狗哄到身边来,帮助它,但是狗由于害怕,跑掉(run off)了,此处也与下文的lost等呼应。calm
8、 down平静下来,镇定下来;stand up站立;roll over翻转。5A.injured Bstolen Clost Drescued答案:C解析:上文语境题。根据上文的“but, frightened, it had run off”可知,那条狗跑掉了,因此Ehlers被那条走失的(lost)狗弄得心烦意乱。6A.home Bpast Cback Don答案:C解析:上文语境题。根据本段的第一句“Back home, Ehlers was troubled by that lost dog.”可知,Ehlers回家了,但是他被那条走失的狗弄得心烦意乱,所以,四天后, 他叫上他的朋友G
9、reg,开车回去(back)寻找那条狗。7A.preparation BexplanationCtest Dsearch答案:D解析:上下文语境题。结合前面的“After a long and careful”和后面的“Greg saw, across a field, the dog moving_8_away”可知,经过长时间的仔细搜索(search),Greg看见了那条狗。preparation准备;explanation解释;test测试。8A.cautiously BcasuallyCskillfully Dangrily答案:A解析:上下文语境题。根据第一段最后一句中的“frigh
10、tened”和下文的“Nervousness and fear”可知,那条狗受到惊吓,感到紧张不安和恐惧,因此当Greg看见它的时候,它正小心谨慎地(cautiously)移动。casually随便地;skillfully巧妙地,精巧地;angrily生气地。9A.surprise Bjoy Chesitation Danxiety答案:B解析:上下文语境题。根据空格前面的“Nervousness and fear were replaced(紧张不安和恐惧被取代了)”以及后面的“It just started licking(舔) Ehlers face.(它就开始舔Ehlers的脸)”可知
11、,它的不安和恐惧被快乐(joy)取代。surprise惊讶;hesitation犹豫;anxiety焦虑,忧虑。10A.predicted BadvertisedCbelieved Drecorded答案:B解析:下文语境题。结合后面的“as lost in the local paper”及“The ad”可知,一位当地的农场主告诉他们这条狗好像是在当地报纸上登了广告(advertise)的走失的狗。11A.house Bphone Cstreet Dcar答案:B解析:下文语境题。根据后面的“number for a town in southern Michigan”和“the numb
12、er of Jeff and Lisa”以及生活常识可知,寻狗启事上应该有电话(phone)号码。12A.called BcopiedCcounted Dremembered答案:A解析:下文语境题。根据后面的“the number of Jeff and Lisa to tell them he had _13_ their dog”可知,Ehlers打电话 (call)告诉Jeff和Lisa,即狗的主人,他发现了他们的狗。13A.fed Badopted Cfound Dcured答案:C解析:上文语境题。根据前面的“Ehlers_12_the number of Jeff and Lis
13、a to tell them”并结合生活常识可知,Ehlers当然是打电话告诉狗的主人,他发现(find)了他们的狗。14A.hunted Bskied Clived Dworked答案:A解析:下文语境题。根据后面的“in Iowa before Thanksgiving with his dog, Rosie,but the gun shots had scared the dog off”可知,Jeff带着他的狗Rosie在Iowa打猎(hunt),但是枪声把狗吓跑了。15A.on purpose Bon timeCin turn Din vain答案:D解析:上下文语境题。 结合上文E
14、hlers发现了Rosie和本句“Jeff searched_15_ for Rosie in the next four days.”可知,Jeff找了四天,也没有找到他的狗,即徒劳无功(in vain)。 on purpose故意;on time按时;in turn依次,轮流。16A.cares Bsees Csuffers Dlearns答案:A解析:上下文语境题。分析本句中的“says Lisa of Ehlers rescue”可知,这句是狗的女主人Lisa赞美Ehlers的话。她认为有人能够关心(care)一条狗,真是一件好事。17A.place Btrouble Cwaste D
15、extreme答案:B解析:上下文语境题。结合上文Ehlers邀请朋友Greg帮忙寻找那条狗,并且根据“Ehlers returned to Minnesota, and then drove 100 miles to Minneapolis to put Rosie on a flight to Michigan.”可知,他还回到Minnesota,又开车100英里到了Minneapolis,在那里让Rosie登上了飞往Michigan的航班,这都说明他为那条狗大费周折(trouble)。place地方;waste浪费;extreme极端,极度。18A.service Bplan Ceffo
16、rt Dteam答案:C解析:上文语境题。上文提及Ehlers邀请朋友Greg一同寻找那条狗,他还回到Minnesota,又驱车100英里到了Minneapolis,在那里让Rosie登上了飞往Michigan的航班,这都说明Ehlers为了Rosie做出了很多努力(effort)。19A.equal Ballergic Cgrateful Dclose答案:D解析:上文语境题。Ehlers认为无论是谁丢失了狗,都很可能像他对待自己的狗一样亲近(be close to)它。20A.suitable Bproud Cwise Dwilling答案:D解析:上下文语境题。分析本句“If it ha
17、d been my dog, Id hope that somebody would be _20_ to go that extra mile.”可知,Ehlers认为,如果他的狗走丢了,他希望有人愿意(willing)不怕麻烦地去帮助寻找他的狗。be suitable to do sth.适合做某事;be proud to do sth.做某事很自豪;be wise to do sth.做某事是明智的。.阅读理解After years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park.
18、Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves.Gray wolves once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradually displaced by human d
19、evelopment. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around.The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populationsmajor food sources (来源) for the w
20、olfgrew rapidly. These animals consumed large amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the parks red foxes, and completely drove away the parks beavers.As early as 1
21、966, biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park. They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems. Many farmers opposed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets.The government spent nearly 30 y
22、ears coming up with a plan to reintroduce the wolves. The US Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf backs in Yellowstone. Today, the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at Yellowstone. Elk, deer, and coyote populations are down, while beavers and red
23、 foxes have made a comeback. The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.本文是一篇说明文。在争议了几年之后黄石国家公园终于把灰狼重新引入公园,以保持公园内生态的平衡。1What is the text mainly about?AWildlife research in the United States
24、.BPlant diversity in the Yellowstone area.CThe conflict between farmers and gray wolves.DThe reintroduction of wolves to Yellowstone Park.答案:D解析:主旨大意题。纵观全文可知,本文主要谈了将灰狼重新引入黄石国家公园的原因以及这一举措的成效等,故选D。2. What does the underlined word “displaced” in Paragraph 2 mean?ATested. BSeparated.CForced out. DTracke
25、d down.答案:C解析:词义猜测题。由第二段第一句话可知,曾经黄石公园里有灰狼,下文提到但后来由于人类的发展灰狼数量逐渐减少,几乎消失了,因此可以推出,displaced意为“被迫离开”,故选C。3What did the disappearance of gray wolves bring about?ADamage to local ecology.BA decline in the parks income.CPreservation of vegetation.DAn increase in the variety of animals.答案:A解析:推理判断题。第三段提到由于灰狼
26、的消失,鹿和麋鹿的数量快速增长,消耗了大量的植被,减少了植物种类,同时丛林狼的数量增多,园内很多的红狐被猎杀,而河狸也完全消失了,由此推断出灰狼的消失对公园内的生态环境产生了损害。故选A。4What is the authors attitude towards the Yellowstone wolf project?ADoubtful. BPositive.CDisapproving. DUncaring.答案:B解析:观点态度题。根据第五段最后一句中的“a valuable experiment”可知,作者认为这项工程很有价值,因此他的态度应当是积极肯定的。故选B。.读后续写When I
27、 was eleven years old,I had a big accident.I get scared even now when I think about that time.I went skating near my house. There were many people, and I saw some of them falling on the ice.It was my first time to go ice skating, so I was nervous. I was wondering how to skate.I went with a friend wh
28、o was very skillful. He spent some time teaching me how to skate,but I didnt learn much.He left me and skated all around.As soon as he left, I fell_down. I envied the other people because they could skate_well.I was bored because I kept falling so I took off my skates and just walked around on the i
29、ce in my shoes.It was cold and my hands were frozen.Suddenly, I stepped on something that was not hard. What was it? It was a weak place in the ice. When I stepped there, I sank under the ice. I thought that I was going to die, but I did my best to grab something to get out from under the ice. I tri
30、ed to grab the edge of the ice, but it was very difficult for an elevenyearold.It seemed like a very long time, like a year. Then,fortunately,_someone helped me. He grabbed my arms and pulled me up. So, I lived and Im still alive today.I thanked him. At that time, my friend came back.I was annoyed a
31、t him because he was supposed to take_care_of me, but he didnt. He was embarrassed.When I took a taxi home, the taxi driver was surprised and asked what had happened. I didnt want to say anything because I was tired and scared.Even now, whenever_I_think_about_that_time,_I feel uncomfortable. I dont
32、want to go skating again even now.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。答案Paragraph 1:It was long before I went skating once again, accompanied by one of my friends.This time I was careful and cautious, and my friend took_special_care_of me. I was so
33、fortunate this time that I managed not to fall_down. Gradually I learned to skate_well and became skillful. I felt very confident and no longer scared.Paragraph 2: However,ever since then I havent found any time to go skating; it was not because I do not like skating,_but because I am too busy worki
34、ng. Ive learned a lot from these two skating experiences. We have moments of desperation. But if we can face them bravely, thats when we find out how strong we really are. Whatever you do, you must have the patience to do it as well as the skill. Remember: never get conceited because of victory or lose heart in case of failure.