1、Unit2PoemsSectionWarmingUp,Pre-reading,Reading&Comprehending课后篇巩固提升一、写作词汇复习Reading部分的词汇,完成下列小对话或语段。1.Is your companys head office in Shanghai?Yes,and we have (部门) all over the world.答案branches2.Tom cant play football this afternoon.He says he has to do his homework at home.What a pity.It seems that
2、he always has (无尽的) homework to do.答案endless3.We (用完)gas.Im afraid we cant go much farther.I know theres a gas station ahead.I think it will last till we get there.答案are running out of4.Sit down,please.(别紧张).Whats your name,please?Alice.答案Take it easy5.The poem does not convey any (具体的)information.T
3、he poet wrote it in an (抽象的) way (尤其),so many of us dont know what the poet meant.答案concrete;abstract;in particular二、阅读词汇复习Reading部分的词汇,写出画线部分的汉语意思。I visited a nursery 1. with a famous poet yesterday.After I entered the nursery,I saw a cottage 2. on the left.There was a tall tree in front of the cot
4、tage,with some sparrows 3. on the branches.There were some pictures with diamond 4.patterns 5. on the wall on the right.I also saw the children reciting the nursery rhymes 6.aloud.How happy they were!答案1.托儿所2.小屋3.麻雀4.菱形5.图案6.押韵的词三、根据汉语提示完成句子1.随着电子商务日益发展,我们已经习惯了网上购物。(with 的复合结构) e-business ,we have b
5、een used to shopping online.答案With;increasingly developing2.他没有通过驾驶考试的原因是缺少定期的训练。(reason 的从句)The reason he didnt pass the driving test is he was lack of regular practice.答案why;that3.这是一次非常特殊的经历,真的值得一试。(worth 的用法)This is a very special experience,and its really .答案worth a try4.她的钱已经用完了,她的耐心也要耗尽了。(run
6、 out of/run out)Her money and her patience .答案has been run out of;is also running out5.这个国家只用了20年就变成了一个先进的工业强国。(be transformed into)In only 20 years the country an advanced industrial power.答案has been transformed into 四、阅读理解A(2019全国高考)MyFavouriteBooksJo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-auth
7、or of the ThisBookWill series (系列) of lifestyle books.Here she picks her top reads.MatildaRoald DahlI once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful worlds.Matildas battles with her cruel parents and the boss
8、y headmistress,Miss Trunchbull,are equally funny and frightening,but theyre also aspirational.AfterDarkHaruki MurakamiIts about two sistersEri,a model who either wont or cant stop sleeping,and Mari,a young student.In trying to connect to her sister,Mari starts changing her life and discovers a world
9、 of diverse “night people” who are hiding secrets.GoneGirlGillian FlynnThere was a bit of me that didnt want to love this when everyone else on the planet did,but the horror story is brilliant.Theres tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust.Its a real whodunit and
10、 the frustration when you realise whats going on is horribly enjoyable.TheStandStephen KingThis is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around.After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the worlds population,a battle unfolds between good and evil among those left.Randall
11、 Flagg is one of the scariest characters ever.1.Who does “I” refer to in the text?A.Stephen King.B.Gillian Flynn.C.Jo Usmar.D.Roald Dahl.答案C解析代词指代题。根据文章标题以及第一段中的“JoUsmarisawriterforCosmopolitanandco-authoroftheThisBookWillseriesoflifestylebooks.Hereshepickshertopreads.”可知,文章中的“I”指的就是JoUsmar。2.Which
12、of the following tells about Mari and Eri?A.Cosmopolitan.B.Matilda.C.AfterDark.D.TheStand.答案C解析细节理解题。根据AfterDark中的“ItsabouttwosistersEri,amodelwhoeitherwontorcantstopsleeping,andMari,ayoungstudent.”可知,AfterDark讲的是Eri和Mari的故事。3.What kind of book is GoneGirl?A.A folk tale.B.A biography.C.A love story.
13、D.A horror story.答案D解析细节理解题。根据GoneGirl中的“Therewasabitofmethatdidntwanttolovethiswheneveryoneelseontheplanetdid,butthehorrorstoryisbrilliant.”可知,GoneGirl讲的是恐怖故事。BI must have always known reading was very important because the first memories I have as a child deal with books.There was not one night th
14、at I dont remember mom reading me a storybook by my bedside.I was extremely inspired by the elegant way the words sounded.I always wanted to know what my mom was reading.Hearing mom say,“I cant believe whats printed in the newspaper this morning,” made me want to grab it out of her hands and read it
15、 myself.I wanted to be like my mom and know all of the things she knew.So I carried around a book,and each night,just to be like her,I would pretend to be reading.This is how everyone learned to read.We would start off with sentences,then paragraphs,and then stories.It seemed an unending journey,but
16、 even as a six-year-old girl I realized that knowing how to read could open many doors.When mom said,“The C-A-N-D-Y is hidden on the top shelf,”I knew where the candy was.My progress in reading raised my curiosity,and I wanted to know everything.I often found myself telling my mom to drive more slow
17、ly,so that I could read all of the road signs we passed.Most of my reading through primary,middle and high school was factual reading.I read for knowledge,and to make As on my tests.Occasionally,I would read a novel that was assigned,but I didnt enjoy this type of reading.I liked facts,things that a
18、re concrete.I thought anything abstract left too much room for argument.Yet,now that Im growing and the world I once knew as being so simple is becoming more complex,I find myself needing a way to escape.By opening a novel,I can leave behind my burdens and enter into a wonderful and mysterious world
19、 where I am now a new character.In these worlds I can become anyone.I dont have to write down what happened or what technique the author was using when he or she wrote this.I just read to relax.Were taught to read because its necessary for much of human understanding.Reading is a vital part of my li
20、fe.Reading satisfies my desire to keep learning.And Ive found that the possibilities that lie within books are limitless.4.Why did the author want to grab the newspaper out of moms hands?A.She wanted mom to read the news to her.B.She was anxious to know what had happened.C.She couldnt wait to tear t
21、he newspaper apart.D.She couldnt help but stop mom from reading.答案B解析细节理解题。根据文章第二段第一二句“Ialwayswanted.readitmyself.”得知“作者更想知道发生了什么事”。故选B项。5.According to Paragraph 3,the authors reading of road signs indicates .A.her unique way to locate herselfB.her eagerness to develop her reading abilityC.her effor
22、t to remind mom to obey traffic rulesD.her growing desire to know the world around her答案D解析推理判断题。根据文章第三段最后两句话“Myprogressinreadingraisedmy.wepassed.”可知作者在阅读上的进步增加了她的好奇心,想知道一切,包括路边的指示牌上的信息。故选D项。6.What was the authors view on factual reading?A.It would help her update test-taking skills.B.It would allo
23、w much room for free thinking.C.It would provide true and objective information.D.It would help shape a realistic and serious attitude to life.答案C解析推理判断题。根据文章第四段第二句中的“readforknowledge”和第四句“Ilikedfacts,thingsthatareconcrete.”得知作者眼中的“factualreading”是知识,是事实等具体的东西。正是C选项所说的“真实的,客观的信息”。故选C项。7.What could b
24、e the best title for the passage?A.The Magic of ReadingB.The Pleasure of ReadingC.Growing Up with ReadingD.Reading Makes a Full Man答案C解析主旨大意题。通读全篇可知,作者从儿时的阅读经历写起,逐步写到了小学、初中、高中以及成人后的阅读经历,C项中的“GrowingUp”与其相对应,故选C项。五、语篇填空November 21 is United Nations World Television Day.TV is one of the greatest 1. (i
25、nvent) of the 20th century.We mostly had to rely on the radio or newspapers to know 2. was going on in the world.But after television arrived,the world seemed a lot 3. (small).It brought information right to our home.People were able to communicate better,address issues faster and become aware 4. th
26、ings happening around the world by watching the news.We all have at least one TV memory that will last a lifetime.5. there is undoubtedly a bad side to TV.It could be said to have destroyed communication as much as it enhanced(加强) it.In the days before television,a typical family would have played g
27、ames or just chatted with each other after their evening meal.But since then,sitting around the TV in silence 6. (become) a regular evening activity.Still,the United Nations 7. (say) that TV continually invites people 8. (explore) beyond their living rooms and that is undoubtedly true.But sometimes,
28、this “exploration” is at the expense of 9. (ignore) the people closest to us.Although television is indeed a brilliant tool,lets not forget about the people sitting next to us on the couch.After all,what good is watching something 10. (interest) if you dont want to share your opinions on it?答案1.inve
29、ntions2.what3.smaller4.of5.But6.has become7.says8.to explore9.ignoring10.interesting六、短文改错Dear Editor,Im a Senior 3 student.I often quarrel with my mother about if I can watch TV after school.My mother insists that Senior 3 students are heavy burdened with school work and watch TV will definitely af
30、fect my study.She also thought it is bad for my eyes if I watch TV too often.But I really dont agree her opinion.I think its relaxed to watch TV after a day of hard work.And it also keeps me informed of which is happening both at home and abroad.I do believe in it is helpful to my study.So I just cant persuade my mother.Would you please give me some advices?Yours,Liu Hong答案第二句:ifwhether第三句:heavyheavily;watchwatching第四句:thoughtthinks第五句:agree后加with第六句:relaxedrelaxing第七句:whichwhat第八句:去掉in第九句:SoBut第十句:advicesadvice