收藏 分享(赏)

四川省绵阳市2014高考英语 暑假作业 文章类训练题(9).doc

上传人:a**** 文档编号:446449 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:8 大小:75KB
下载 相关 举报
四川省绵阳市2014高考英语 暑假作业 文章类训练题(9).doc_第1页
第1页 / 共8页
四川省绵阳市2014高考英语 暑假作业 文章类训练题(9).doc_第2页
第2页 / 共8页
四川省绵阳市2014高考英语 暑假作业 文章类训练题(9).doc_第3页
第3页 / 共8页
四川省绵阳市2014高考英语 暑假作业 文章类训练题(9).doc_第4页
第4页 / 共8页
四川省绵阳市2014高考英语 暑假作业 文章类训练题(9).doc_第5页
第5页 / 共8页
四川省绵阳市2014高考英语 暑假作业 文章类训练题(9).doc_第6页
第6页 / 共8页
四川省绵阳市2014高考英语 暑假作业 文章类训练题(9).doc_第7页
第7页 / 共8页
四川省绵阳市2014高考英语 暑假作业 文章类训练题(9).doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、四川省绵阳市2014高考英语(暑假)文章类训练题(9)附答案完形填空 20分I remember my first Christmas party with GrandmaI remember the day when my big sister dropped the bomb: “There is no SantaClaus,” she laughed“Even dummies know that!”I fled to Grandma because I knew she always told me 21 After I told her everything, she said “No

2、 Santa Claus? Dont believe it. Now, 22 your coat, and lets go.”“Go? Go where?” I asked“Where” 23 to be the General StoreAs we walked through its doors, Grandma 24 me ten dollarsThat was a lot in those days“Take this money and buy something for 25 needs itIll wait for you in the car” The store seemed

3、 big and 26 , full of people hurrying to finish their Christmas shoppingFor a few moments I just stood there, 27 , holding that bill, wondering what to buy, and who on earth to buy it forSuddenly I thought of Bobbie who sat right behind meI remembered he didnt have a coatI fingered the bill with gro

4、wing 28 I would buy Bobbie a coat“Is this a Christmas present for someone?” the lady behind the 29 asked me kindly, as I laid my ten dollars down“Yes,” I replied shyly“Itsfor Bobbie.”The nice lady smiled at meI didnt get any 30 , but she put the coat in a bag and wished me a Merry ChristmasThat even

5、ing, Grandma helped me 31 the coat and wrote, “To Bobby, From Santa Claus” on itThen she 32 me over to Bobbies houseGrandma parked down the street from Bobbies house, and she and I crept 33 and hid in the 34 Then Grandma gave me a sign“All right, Santa Claus, get going”I took a deep 35 , dashed for

6、his front door, threw the present down, pounded his doorbell and flew back to the safetyTogether we 36 breathlessly in the darkness for the front door to openFinally it 37 , and there stood BobbieForty years havent dimmed the thrill of those 38 spent shivering, beside my grandma, in Bobbies bushes 3

7、9 , I realized: Santa was alive and well, and we were 40 his team21.Athe reasonBmany thingsCstories Dthe truth22.Aput on Bput away Cput up Dput down23.Aused Bturned out Cfound out Dturned up24.Alent Btook Cpaid Dhanded25.Aanyone Bwhomever Csomeone who Dthose who26.Acrowded Bvaried Cnoisy Dconvenient

8、 27.AsatisfiedBconfused Ccurious Damazed28.Aworry Bdisappointment Chappiness Dexcitement29.Acounter Bdesk Cshelf Dgoods30.Amoney Bgifts Cchange Dencouragement 31.Amake Bwrap Cundo Ddesign32.Adrove Btook Cled Dasked33.Aquickly Bpainfully Cnervously Dnoiselessly34.Abushes Bdarkness Cdoorway Dcar35.Aco

9、urageBlook Cstep Dbreath36.Awaited Bwhispered Ccrept Dstood37.Acame Bsounded Cdid Dappeared38.Amoments Bdays Ctime Dpeople39.AToday BThat year CThat night DSince then40.Aon Bfor Cat Dof 完形填空 20分,每个1分DABDC ABDAC BADAD ACACA*结束(黄浦)A. energeticB. tryingC. establishedD. releasedE. originatedF. consumeG.

10、 enjoyingH. fashionableI. produceJ. discoveredSome people cannot imagine starting the day without a cup of coffee. From the most _41_ cafes of Paris to the breakfast stands lining the streets of Taipei, coffee has firmly _42_ itself as one of the worlds favourite beverages. For such a well-loved dri

11、nk, however, few people are aware of its curious origins. As a legend goes, coffee berries were first _43_ in 850 by an Ethiopian goat herder who noticed his goats were much livelier after having eaten the red berries of a local bush. After _44_ the berries himself, the goat herder felt much more _4

12、5_ than usual. The news about the wonderful berry was _46_ quickly, and soon monks were looking on it as an elixir(仙丹妙药) and eating it to help stay awake during evening prayers.Although coffee _47_ on the plateaus of Ethiopia, it was the Arabs who first cultivated it around 1100. They were also the

13、first people to roast it and boil it. By 1475, people in Constantinople were _48_ a cup of coffee in the worlds first coffee shop. Coffee spread to Europe around 1600 and to the New World seven years later. These days, it seems you can get a cup of coffee just about everywhere you go. Every year, co

14、ffee lovers _49_ more than 400 billion cups of coffee and make it one of the worlds biggest commoditiessecond only to oil. 4145 HCJBA4649DEGF*结束 (虹口)A. based B. schedule C. individual D. determined E. achieving F. ambitious G. success H. studying I. marvel J. smarterThe Secret of SuccessThe secret o

15、f success is that there is no secret. Some people succeed because they are just _41_ than other people. Some people succeed because they just work harder than other people. And some people succeed because they are just plain lucky.Ma Donghan is a student at Tsinghua University who is _42_ to be succ

16、essful and shes not going to leave it to luck. Ma is obviously smart because shes a student at the best university in China, but her plan for success is _43_ on the old fashion value of hard work. You can see that by the weekly schedule shes set up for herself which was recently posted online. Every

17、 hour of every day is accounted for. There is her classroom _44_, of course, but then blocks of time are set aside for _45_ each subject and also for a few activities like playing sports. There are no hours set aside for just relaxing and there are only five hours allotted (分配) each night for sleepi

18、ng. She has set a very _46_, almost punishing schedule for herself, but it seems to be working.Other students _47_ at Mas diligence and discipline but doubt that they could achieve the same level of success. Perhaps not, but Ma is obviously a unique and special _48_. She has set high goals, made a p

19、lan to achieve those goals, and worked hard to keep to her plan. This is what other students can learn from Ma.In school, as in life, _49_ is never guaranteed and not everyone will find him or herself at the top of the pyramid. The important thing to remember is that having a plan and working hard t

20、o stay with the plan will bring you a level of success that just being smart and lucky cannot.41-49: J D A B H FICG*结束A(2013西城区模拟)Id been travelling for long hours on a lonely country road when I had a flat tyre. So I had to stop and get the tools to _1_ the problem. It certainly wasnt _2_ doing thi

21、s with a white shirt and suit on. Nightfall was approaching. Suddenly a car pulled _3_ from behind me. A man got out and offered to _4_ me. Seeing his unpleasant appearance and tattoos (文身) on his arm, I became _5_ as thoughts of robberies flashed through my mind. But _6_ I could say anything he had

22、 already begun to take the tools to change the _7_. While watching him I happened to look back at his car and noticed someone sitting in the passenger seat. This _8_ me. Then, without _9_, it began to rain. He suggested that I wait in his car because my car was unsafe. As the rain increased, getting

23、 us wet within seconds I _10_ agreed. When I settled into the back seat, a womans voice came from the front seat. “Are you all right?” She turned around to me. “Yes, I am,” I replied with much _11_ when seeing an old woman there. It must be his mom, I thought. To my _12_, the old woman was a neighbo

24、r of the man who was helping me. “Jeff insisted on stopping when he saw you _13_ with the tyre. ” “I am grateful for his help,” I said. “Me,too!” She said with a smile. He helped drive her to see her husband twice a week in a nursing home. She also said that he _14_ at the church and tutored disadva

25、ntaged students.The rain stopped and Jeff and I changed the tyre. I tried to offer him money and of course he _15_ it. It was shameful that I judged people by the way they _16_. As we shook hands I began to apologize for my _17_. He said, “I experience that same _18_ often. People who look like me d

26、ont do nice things. I _19_ thought about changing the way. But then I saw this as a chance to make a _20_. So Ill leave you with the same question I ask everyone who takes time to know me: If Jesus returned tomorrow and walked among us again, would you recognize Him by what He wore or by what He did

27、?”语篇解读:作者的车在途中瘪胎,一名陌生的男子主动提供帮助。他的外貌让作者提心吊胆,后来作者才发觉对方并无恶意,而且他还帮作者换好了轮胎,作者深深为自己以貌取人的做法感到羞愧。1A.find Bmake Cfix Davoid解析:上一句提到车胎瘪了,所以作者不得不停下来用工具解决这个问题。此处fix表示“修理”。答案:C2A.useful Beasy Cwise Dlucky解析:作者穿着白色的衬衣和套装,处理这样的问题当然不“容易”。答案:B3A.up Bout Con Dround解析:突然一辆车在作者身后停了下来。此处pull up表示“(使车)停下”。答案:A4A.carry Bl

28、ift Cdrive Dhelp解析:一名男子从车里走出来,主动“帮助”作者。7空后面的内容是线索提示。答案:D5A.discouraged Bfrightened Cdisappointed Dastonished解析:作者看到他那令人讨厌的外貌和胳膊上的文身后,脑海中闪现出打劫的场景,开始“害怕”起来。A项表示“气馁的”,C项表示“失望的”,D项表示“吃惊的”,均不符合语境。答案:B6A.when Buntil Cas Dbefore解析:作者还“没有来得及”说任何话,他已经开始接过工具忙碌起来。before表示“在之前”。答案:D7A.tyre Bsuit Cexpression Dsh

29、irt解析:文章开头部分提到作者的车胎瘪了,所以那位男子是在更换“车胎”。答案:A8A.embarrassed Bconcerned Ccalmed Dpuzzled解析:作者看到男子的第一反应是抢劫,此时又注意到车中还坐着另外一个人,自然感到非常“担心”。此处concern 表示“让(某人)担忧”。答案:B9A.warning Brealizing Cknowing Dwaiting解析:随后,没有任何“先兆”,天开始下雨。warning“先兆”。答案:A10A.directly Bhappily Churriedly Dunwillingly解析:根据作者见到这名男子后的反应可推测作者“不

30、情愿地”同意了对方的建议。答案:D11A.fear BsatisfactionCrelief Dexcitement解析:作者原以为会遭遇抢劫,想不到车中坐的是一位老太太,因此感到非常“宽慰”。答案:C12A.regret BamusementCsurprise Ddelight解析:上一句提到作者猜想这位老太太一定是男子的妈妈,此处指出她是男子的邻居,由此可知作者感到非常“惊讶”。答案:C13A.working Brepairing Cfighting Dstruggling解析:老太太告诉作者当Jeff看到作者“吃力地”修理车胎时,就坚持要停下来。struggle“吃力地进行”。答案:D1

31、4A.studied BperformedCgrew Dvolunteered解析:根据上一句中的内容可推测男子是“自愿”在教堂从事义务劳动。另外,本句后半部分提到的他对贫困学生的帮助也是线索提示。答案:D15A.refused Bkept Cignored Dleft解析:上一段的后半部分提到他免费帮助老太太,还经常做义务服务,由此可知他理所当然地“拒绝”了作者给他的酬劳。答案:A16A.behaved Bspoke Clooked Dthought解析:第二段的前半部分提到作者是在看到他的外貌和胳膊上的文身后才联想到了抢劫,所以此处是为自己以“貌”取人感到羞愧。答案:C17A.selfis

32、hness Bstupidity Cweakness Ddisability解析:作者根据Jeff的外貌判断他是想抢劫,想不到对方是在真心帮助自己,所以作者为自己的“愚蠢”道歉。答案:B18A.life Bincident Creaction Dchange解析:作者见到男子的第一想法是抢劫,由此可知男子经常经历同样的“反应”。答案:C19A.hardly Bactually Cfinally Dprobably解析:男子说外貌看起来像他那样的人不做好事,他“实际上”考虑过改变这种形象。答案:B20A.point Bstart Cremark Dcomparison解析:由下文男子留给人们的问题可知男子把这看做是一次证明一种看法的机会,此处point表示“看法,观点”。答案:A.*结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1