1、课时分层作业(三).阅读理解AEvery May it happens. I drop to my knees,just outside the back door, raise my arms to the sky and shout, “Thats it! I give up! Take my flower beds,you killer weeds! Blackberry vines (藤蔓), this land is yours! Vines, climb up and kill my trees one by one! Im done!”Then I get up, lie dow
2、n on the swing, and close my eyes. Im sure I can hear the weeds growing and the vines creeping in(悄悄爬进). I swear they are all laughing at me,too. They dont even have the manners to wait until I leave there.There is no denying that gardens are battle zones in the spring.I blame it on those April and
3、May rains. Once the heat moves in, I can control what gets watered and survives, but those early showers even out (平均分配)the battlefield.Garden tools alone make it clear that gardening isnt an easy thing.My old cart seems to have the personality of a tank,and Im pretty sure my spade is second cousin
4、to a dagger.By late June,both sides are worn down. Ive given some of the yard over to the weedsyou just cant win them all. Thats a battle for next year. There is no clear victory for me,but Ive stood my ground for yet another season.【语篇解读】本文讲述了作者清除花园里的野草的战斗。1What is the best title of the passage?AA
5、Victory over WeedsBMy Love for the YardCA Battle Against WeedsDThe Skills of GardeningC标题归纳题。通读全文,结合最后一段可知本文讲述的是清除野草的战斗。故选C。2What does the underlined word “it” in Paragraph 1 most probably refer to?AThat heat moves in and evens out the battlefield.BThat vines creep in and kill all the trees one by o
6、ne.CThat weeds take whole possession of the flower beds.DThat the author gets exhausted from fighting against weeds.D代词指代题。根据第一段中的“I drop to my knees,just outside the back door,raise my arms to the sky and shout.”可知,作者每年为清除野草耗尽精力。由此可知第一段第一句中的it指的是“作者清除野草耗尽精力”这件事每年五月都会发生。故选D。3Why does the author comp
7、are her garden tools to weapons?ATo show the power of the tools.BTo stress the difficulty of gardening.CTo describe the shapes of the tools.DTo provide ways of gardening.B推理判断题。根据第四段第一句“Garden tools alone make it clear that gardening isnt an easy thing.”可知作者把花园里的工具比作武器来强调园艺工作的艰难。故选B。4What can we lea
8、rn according to the passage?AThe author is exhausted by the battle and has finally given up.BThe author has decided to battle with the weeds next year.CThe author enjoys the battle with the weeds and expects another fight.DThe author does not want to kill all the weeds since they are also helpful.B细
9、节理解题。根据最后一段中的“Thats a battle for next year.There is no clear victory for me,but Ive stood my ground for yet another season.”可知作者已决定明年与杂草作战。故选B。BIts often said of British people that they are very aware of each others social rank. Britons can usually work out a fellow countrymans background from the
10、way they speak or dress, and may even treat them differently based on this. But although this may have been truer in the past than it is today, visitors to Britain say that they still notice it. The comic play Pygmalion(1913),by the Irishman George Bernard Shaw (18561950),is a famous exploration of
11、the importance of social rank in British society.The main story of the play concerns a working class girl, Eliza Doolittle, a flower seller from London. Two upper class gentlemen try to see if they can get Doolittle to appear like an upper class lady after sending her for elocution lessons. Professo
12、r Henry Higgins,a language expert, says it can be done; his friend Colonel Pickering says that its impossible.Even so, Higgins sets out to teach Eliza how to “speak properly”Of course,Eliza isnt a lump of clay; she has her own will. She can see that it s in her best interest to go along with Higgins
13、 plan to “improve herself”. She wants to be able to sell flowers in a shop rather than on the street. After the training, Eliza proves that a flower girl can pass herself off as a lady at a ball. She is a triumph(赢家),and Higgins has won his bet.But what happens next? Eliza has her future to worry ab
14、out. She may be able to fool the upper class into thinking shes one of them, but she isnt really one of them.Shaw seems to be telling us that social rank is about more than the way someone talksits about wealth and privilege.The whole experiment proves the idea that accents and classes are very supe
15、rficial(肤浅的). The ways one speaks and dresses are only markers of class. The class system itself, however, is something completely different.【语篇解读】作者通过皮格马利翁这部戏剧阐述了社会地位不仅仅是人们谈话的方式。也就是说不能通过穿衣或说话来判断一个人的社会地位。5What can we learn about speaking and dressing from Paragraph 1?AThey determine Britons social r
16、ank.BBritons are stricter in them nowadays.CBritons no longer care about them.DThey could affect others opinion of a person.D推理判断题。根据第一段中“Britons can usually work out a fellow countrymans background from the way they speak or dress,and may even treat them differently based on this.”可知讲话和穿衣会影响别人对一个人的
17、看法。故选D。6Which can replace the underlined word “elocution”?ADress.BManners.CSpeech.DDance.C词义猜测题。根据第二段中的“.Higgins sets out to teach Eliza how to speak properly”可知这两位绅士要让Eliza学习语言艺术课。故选C。7What happens to Eliza Doolittle during the experiment?AShe is forced to give up selling flowers on the street.BShe
18、 is unwilling to participate in the experiment.CShe is thought of as an upperclass lady at the hall.DShe is hopeful about her future.C细节理解题。根据第三段中的“.Eliza proves that a flower girl can pass herself off as a lady at a ball.”和第四段中的“She may be able to fool the upper class into thinking shes one of them
19、,but she isnt really one of them.”可知她在舞会上被认为是上流社会的淑女。故选C。8Which of the following would Shaw probably agree with?AOne can enter the upper class after receiving training.BPeople should try their best to improve their accents.CThe way people speak greatly affects their social status.DSocial rank cant b
20、e judged by dressing or speaking.D推理判断题。根据最后一段第一句“Shaw seems to be telling us that social rank is about more than the way someone talksits about wealth and privilege.”可知Shaw似乎在告诉我们社会地位不仅仅是人们谈话的方式,还涉及财富和特权。也就是说不能通过穿衣或说话来判断一个人的社会地位。故选D。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Education is generally defined as t
21、he process of learning and acquiring information. Formal learning in a school is one of the most common types, though selfteaching and socalled “life experiences” can also be included.Communities around the world place a high value on educating people of all ages, whether formally or informally.It i
22、s widely believed that constant exposure to new ideas and skills makes people better workers, thinkers, and societal contributors.When it comes to education, most people would think of schools and classrooms where trained teachers present information to students. Classroom learning generally starts
23、when a child is relatively young and continues until the teenage years. The purpose of most classroom learning is not to prepare a child for a specific job, but rather to help him or her develop critical (批判的)reasoning and thinking skills. Reading, writing,and maths are very common lessons for young
24、 learners. As students progress in their schooling,they often come into contact with more challenging subjects like history and advanced sciences.Different countries place different emphases on education, though schooling is a must for young children almost everywhere.Requirements are usually based
25、on the belief that an educated person is best suited for advancement, both internally and internationally. In most places,childhood schooling is offered free of charge and university training in some places is also funded by the government.Exposing students to new ideas and important facts is only p
26、art of most educational goals. Students are also expected to keep most of what they learn in their memory if not all of the information that they learn in school. Teachers and professors commonly use exams to measure learning.Standardized tests are one of the most popular ways of driving curricula (
27、课程) and lesson planning throughout the world.These sorts of tests help make sure that all students are learning the same basic things, no matter who their teacher is or where they attend school. 【参考范文】Education, which has different forms, refers to the acquisition of information in both formal and i
28、nformal ways. Education is significant for both individuals and our society; therefore, throughout the world, governments attach great importance to education for all age groups. Classroom learning, a main form of formal education, aims to promote students thinking skills. Usually, exams are used to assess learners academic performance while standardized tests guarantee they have the equal access to fundamental learning materials.