收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 课时作业23 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures习题(含解析)新人教版必修第三册.doc

上传人:a**** 文档编号:446032 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:5 大小:78KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 课时作业23 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures习题(含解析)新人教版必修第三册.doc_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 课时作业23 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures习题(含解析)新人教版必修第三册.doc_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 课时作业23 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures习题(含解析)新人教版必修第三册.doc_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 课时作业23 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures习题(含解析)新人教版必修第三册.doc_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 课时作业23 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures习题(含解析)新人教版必修第三册.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 The Value of Money.阅读理解If you use social media to chase away loneliness, a new study suggests youre going against the grain.We may have heard a lot about the benefits of interacting with others online, but the findings of a study conducted by University of Pittsburgh School of Medicine scient

2、ists show a direct relationship between social media usage and feelings of isolation (隔绝). In short, the more time you spend on social media, the lonelier you may feel.With increased interaction on a large number of apps that allow for endless virtual connectivity, loneliness seems like the last pro

3、blem frequent social media users would face, but according to the leader of the study Brain Primack, it has the exact opposite effect.“Mental health problems and social isolation are at widespread levels among young adults nowadays,” Primack said, “We are naturally social creature, but modern life t

4、ends to separate us instead of bringing us together. While it may seem that social media presents opportunities to fill the social void (空隙), I think this study suggests that it may not be the solution people were hoping for.”Primack and his team examined the social media habits of 1787 US adults ag

5、ed 19 to 32 via a questionnaire that asked about the time and frequency they spent on the most popular social media platforms. Eventually, they determined that young adults who are constantly logging into social media reported more feelings of isolation than those with less social media usage. Frequ

6、ent exposure to unrealistic descriptions on social media instead of facetoface social interactions may give people the impression that others are living happier, more connected lives, and this makes users feel more socially isolated in comparison.这是一篇说明文。研究表明,花在社交媒体上的时间越多,人们可能越会感到孤独。1What does the u

7、nderlined phrase “going against the grain” in Paragraph 1 mean?ADoing it all wrong.BOn the way to success.CTaking a risk.DMaking a difference.答案:A解析:词义猜测题。由第一段“If you use social media to chase away loneliness, a new study suggests youre going against the grain.”以及第二段“ In short, the more time you spe

8、nd on social media, the lonelier you may feel.”可知,如果你用社交媒体来驱赶孤独,一项新的研究表明,你这是在逆水行舟。简而言之,你花在社交媒体上的时间越多,你可能越会感到孤独。所以通过下文的语境可以判断出,第1段中加下划线的短语“going against the grain”是doing it all wrong“都做错了”的意思。故A选项正确。2How did Primack and his team conduct the study?ABy providing explanations.BBy collecting data online.

9、CBy doing a survey.DBy describing their own experiences.答案:C解析:细节理解题。由第五段“Primack and his team examined the social media habits of 1,787 US adults aged 19 to 32 via a questionnaire that asked about the time and frequency they spent on the most popular social media platforms”可知,Primack和他的团队通过问卷形式调查了1

10、 787名年龄在19岁到32岁之间的美国成年人的社交媒体习惯,问卷调查了他们在最受欢迎的社交媒体平台上花费的时间和频率。所以Primack和他的团队是通过做一个调查进行这项研究的。故C选项正确。3What can we learn from the study?AYou will feel happier if you spend more time online.BInteraction online is not the solution to social isolation.CVirtual connectivity is best way to fill the social voi

11、d.DPopular social media platforms can bring people together.答案:B解析:推理判断题。由第四段“While it may seem that social media presents opportunities to fill the social void (空隙), I think this study suggests that it may not be the solution people were hoping for.”可知,虽然社交媒体似乎提供了填补社会空白的机会,但我认为这项研究表明,这可能不是人们希望的解决方案

12、。所以我们能从研究中得到,在线互动并不是解决社交孤独的办法。故B选项正确。4What does the text mainly tell us?ANew study on social media usage has been published.BFacetoface social interactions are on the way out.CSocial media does users more harm than good.DSocial media might make loneliness worse.答案:D解析:主旨大意题。由第二段“ In short, the more

13、time you spend on social media, the lonelier you may feel.”和最后一段“Frequent exposure to unrealistic descriptions on social media instead of facetoface social interactions may give people the impression that others are living happier, more connected lives, and this makes users feel more socially isolat

14、ed in comparison.”可知,简而言之,你花在社交媒体上的时间越多,你可能越会感到孤独。频繁地在社交媒体上看到不真实的描述,而不是面对面的社交互动,可能会给人一种其他人生活更快乐、交流更密切的印象,相比之下,这可能会让许多用户感到更孤独。所以社交媒体,并没有起到积极的作用,相反它让人更加孤独。所以综合几个段落的主要信息,可以判断出,本文主要告诉我们社交媒体可能会使孤独感更严重。故D选项正确。.七选五Taking good notes is a timesaving skill that will help you to become a better student in seve

15、ral ways. 1 Second, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test. Third, notetaking offers variety to your study time and helps you to hold your interest.You will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a r

16、eport. 2 Whenever or however you take notes, keep in mind that notetaking is a selective process. 3 The following methods may work best for you. Read the text quickly to find the main facts and ideas in it. Carefully read the text and watch for words that can show main points and supporting facts. W

17、rite your notes in your own words. 4 Note any questions or ideas you may have about what was said or written.As you take notes, you may want to use your own shorthand (速记). When you do, be sure that you understand your symbols and that you use them all the time. 5 AUse words not complete sentences.B

18、There are three practical notetaking methods.CYou must write your notes on separate paper.DOtherwise, you may not be able to read your notes later.EYou will also want to develop your own method for taking notes.FThat means you must first decide what is important enough to include in your notes.GFirs

19、t, the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember it.这是一篇议论文。记笔记是一种节省时间的技能,记好笔记可以帮助你成为更好的学生。1G解析:根据第一句话Taking good notes is a timesaving skill that will help you to become a better student in several ways.记好笔记是一种节省时间的技能,可以通过几种方式帮助你成为更好的学生。以及后面Second.; Thi

20、rd.可判断空处指的是第一方面,选G。2E解析:根据后一句话Whenever or however you take notes 不管你什么时候或以什么方式去记笔记,以及前一句You will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report.你可能想在课堂讨论的时候、看书的时候或是做研究的时候记笔记可知,前一句已经说到了什么时候想要记笔记,那这里就该说什么方式去记,这样就和下一句的不管什么时候或以什么方式去记笔记连贯起来了。选E

21、。3F解析:这里是对前一句话的解释。根据前一句话Whenever or however you take notes, keep in mind that notetaking is a selective process.不管什么时候或是通过什么方式去记笔记,记住,记笔记是一个选择的过程。也就是说,你得知道哪些重要,该记下来,哪些不用记下来。选F。4A解析:这里介绍的是可能最适合你的记笔记的几种方法。选项中只有A项是说的如何记笔记,选A。5D解析:根据前一句话As you take notes, you may want to use your own shorthand (速记). Whe

22、n you do, be sure that you understand your symbols and that you use them all the time.在你记笔记的时候,你可能会用速记的方式。一定要注意,要确保你能看懂你用的速记符号,并且一直这样用,可知,否则的话,以后你可能就看不懂你记的笔记了。选D。.语法填空Its not often 1 (sun) in Paris, 2 people still love to walk along the banks of the Seine (塞纳河畔). They love the view of the citys old

23、buildings, especially Notre Dame Cathedral (巴黎圣母院) and the worldfamous Eiffel Tower, 3 have become the iconic (象征性的) symbol of Paris for hundreds of years. 4 (fortunate), that view has been forever changed. On April 15, 2019, a fire 5 (destroy) the spire of the morethan850yearold cathedral, and twot

24、hirds of the roof. The fire shocked Parisians. Citizens gathered around the giant church, singing hymns (圣诗) and 6 (pray) for the hundreds of firefighters who fought the flames.The church is not only a historical treasure, but also home to many religious 7 (sculpture). Despite 8 (it) long history an

25、d many treasures, Victor Hugo, a writer, made the church 9 (true) famous. It is The Hunchback of Notre Dame 10 reminds people to protect the beautiful old buildings. We hope the historical building can be reconstructed soon.这是一篇说明文。介绍了巴黎象征性建筑巴黎圣母院在2019年4月15日被一场大火摧毁了塔尖。这座教堂不仅是一座历史瑰宝,也是许多宗教雕塑的故乡。作者希望这

26、座历史建筑能尽快被重建。1sunny解析:考查形容词。根据上文be动词可知应填形容词作表语,故填sunny。2but解析:考查连词。句意:在巴黎很少有晴朗的天气,但是人们仍然喜欢沿着塞纳河散步。上下文为转折关系,故填连词but。3which解析:考查定语从句引导词。句意:他们喜欢看城市的老建筑,尤其是巴黎圣母院和举世闻名的埃菲尔铁塔,数百年来,它们已经成为巴黎的标志性象征。本句为非限制性定语从句修饰先行词Notre Dame Cathedral (巴黎圣母院) and the worldfamous Eiffel Tower,空处在句中作主语,指物,故填which。4Unfortunately

27、解析:考查副词。句意:不幸的是,这种景色已经永远改变了。修饰整个句子应用副词,故填Unfortunately。5destroyed解析:考查动词时态。句意:2019年4月15日,一场大火摧毁了这座有着850多年历史的大教堂的塔尖。根据上文April 15, 2019可知应用一般过去时,故填destroyed。6praying解析:考查非谓语动词。本句已经存在谓语动词且句中没有连词,故pray只能作非谓语动词,与逻辑主语构成主谓关系,故用现在分词praying。7sculptures解析:考查名词的数。sculpture为可数名词,由many修饰,故应用复数形式sculptures。8its解析:考查形容词性物主代词。history为名词,需要形容词修饰,故填形容词性物主代词its。9truly解析:考查副词。句意:虽然这座教堂有着悠久的历史和很多宝物,但使它真正出名的是作家雨果。修饰形容词famous,用副词。故填truly。10that解析:考查强调句。句意:正是维克多雨果的小说巴黎圣母院提醒人们保护这座美丽的老建筑。本句为强调句it is被强调的部分that从句,故填that。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1