收藏 分享(赏)

北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx

上传人:a**** 文档编号:443869 上传时间:2025-12-05 格式:DOCX 页数:14 大小:104.15KB
下载 相关 举报
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第1页
第1页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第2页
第2页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第3页
第3页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第4页
第4页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第5页
第5页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第6页
第6页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第7页
第7页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第8页
第8页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第9页
第9页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第10页
第10页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第11页
第11页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第12页
第12页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第13页
第13页 / 共14页
北京市大兴区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(解析版).docx_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 大兴区20232024学年度第一学期期末检测初一英语考生须知: 1.本试卷共8页,共两部分,共34题,满分60分,考试时间90分钟。2.在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和准考证号。3.试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。4.在答题卡上,选择题用2B铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。第一部分本部分共28题,共40分。在每题列出的选项中,选出最符合题目要求的一项。一、单项填空(共8分,每小题1分)从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。1. Hi, Bob! Do _ have a soccer ball?Yes, I do. Lets

2、 play it on the playground!A. theyB. youC. weD. I【答案】B【解析】【详解】句意:你好,鲍勃!你有足球吗?是的,我有。让我们一起去操场上玩吧!考查人称代词辨析。they他们;you你;we我们;I我。由“Yes, I do.”可知,主语为“我”一个人,因此一般疑问句中主语应为第二人称you。故选B。2. What is Jacks favorite subject, Alice?_ favorite subject is science.A. YourB. MyC. HerD. His【答案】D【解析】【详解】句意:爱丽丝,杰克最喜爱的学科是什么

3、?他最喜欢的学科是科学。考查代词辨析。Your你的/你们的;My我的;Her她的;His他的。根据“favorite subject”可知,此空填形容词性物主代词作定语;且询问的是“Jack”,是男名。故选D。3. When is your mothers birthday, Ann?Its _ June 3rd.A. onB. inC. atD. to【答案】A【解析】【详解】句意:安,你妈妈生日是什么时候?她的生日是在6月3号。考查时间介词。on表示“在具体某一天或某天的上、下午”;in表示“在某月、季节、年、世纪”以及泛指的上、下午、晚上;at表示“在某一时刻、某一时点” ; to向,朝

4、,(距整点)差。根据“June 3rd”可知,是具体某一天。故选A。4. _do you like history, Jenny?Because its interesting.A. WhoB. HowC. WhyD. What【答案】C【解析】【详解】句意:珍妮,你为什么喜欢历史?因为它有趣。考查特殊疑问词辨析。Who谁;How怎样;Why为什么;What什么。根据回答“Because its interesting.”可知,询问的是原因。故选C。5. _are the black trousers?They are nine dollars.A. How longB. How manyC.

5、 How muchD. How old【答案】C【解析】【详解】句意:这条黑裤子多少钱?九美元。考查特殊疑问句。How long多长时间;How many多少(修饰可数名词复数形式);How much多少(修饰不可数名词),多少钱(问价格);How old多少岁。根据回答“They are nine dollars.”可知,询问的是裤子的价格。故选C。6. Where do you _ the art festival, Eric?In our school library.A. isB. areC. hasD. have【答案】D【解析】【详解】句意:你在哪里举办艺术节,埃里克?在我们学校。

6、考查动词辨析。is是;are是;has有;have有。have the art festival“举办艺术节”,固定搭配,根据助动词“do”可知,后应用动词原形。故选D。7. What does Jeff usually do after school?He often _ his homework at homeA. doB. doesC. doingD. to do【答案】B【解析】【详解】句意:Jeff放学后通常做什么?他经常在家里做作业。考查主谓一致。结合语境和“often”可知,句子为一般现在时,主语He为三单,故谓语动词应用三单形式。故选B。8. Can I help you?_.

7、 I need a sweater for school.A. Yes, pleaseB. No, I dont think soC. OK, Ill take itD. Sorry, thats not for sure【答案】A【解析】【详解】句意:请问您需要什么帮助吗?是的,请。我需要一件上学用的毛衣。考查情景交际。Yes, please是的,请;No, I dont think so不,我不这么认为;OK, Ill take it好的,我会买下它;Sorry, thats not for sure抱歉,不确定。根据“I need a sweater for school.”可知,这位顾

8、客确实需要帮助。故选A。二、完形填空(共8分,每小题1分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。Test DrivesSally is good at making things. In the new term, she wants to make a _9_ for the schools race (车赛). So she asks her dad for help. “Well,” her father says, “You can read some books and do some research (研究) first and

9、 then come back to _10_ with a picture of go-kart.” It takes Sally a week to design (设计) her go-kart. Then she brings her notes and picture to her dad. She names it “Blue Lightning”. Her dad looks over her work. “Well, thats _11_!” he says, “Have a try. Just let the Blue Lightning walk out of your d

10、esign.”Over three weekends of hard work, Sally turns her picture into a real, working go-kart and paints it light blue. Her dad asks her to _12_ it for a test. Sally is very happy to sit in the go-kart. Then she drives it back to her dad. “Well,” she says, “Now I know why you want me to have a test

11、drive.”“Oh, do you know?” he says, “Please _13_ the problems (问题) with me.”“In the test, I drive my go-kart fast on the road, but it is difficult to speed up (加速),” she says, “There is something wrong with its shape (形状).”“Very good!” her dad says. Sally looks a little _14_ with her dad. She asks, “

12、Why not tell me about it before the test drive?”Her dad says, “Because I want you to _15_ out the problems by yourself. We need to keep doing the same tings many times and solving (解决) the problems along the way.”With her dads help, Sally _16_ on the go-kart even harder (更努力). She has the test drive

13、s again and again. Finally she goes to the race with her go-kart and wins the first place.9. A. tripB. go-kartC. cardD. T-shirt10. A. usB. themC. himD. me11. A. greatB. freeC. rightD. late12. A. driveB. flyC. colourD. sell13. A. getB. giveC. talkD. share14. A. happyB. lovelyC. angryD. kind15. A. com

14、eB. findC. keepD. write16. A. putsB. goesC. worksD. lives【答案】9. B 10. D 11. A 12. A 13. D 14. C 15. B 16. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文,讲述了Sally在父亲的帮助下成功造出一台卡丁车并赢得比赛的故事。【9题详解】句意:在新学期,她想为学校的比赛制作一辆卡丁车。trip旅行;go-kart卡丁车;card卡片;T-shirtT恤。根据下文“for the schools race (车赛)”可知,需要有一台卡丁车才能参加车赛。故选B。【10题详解】句意:你可以先阅读一些书籍,研究一下

15、,然后带着一张卡丁车的图片回来找我。us我们;them他们;him他;me我。根据上文“So she asks her dad for help”可知,Sally向父亲求助,父亲让她自己先做研究,设计好赛车之后再去找他,此处为父亲第一人称口吻,故应用人称代词宾格me。故选D。【11题详解】句意:嗯,太棒了!great棒极了;free空闲的;right正确的;late迟的。根据下文“Have a try. Just let the Blue Lightning walk out of your design”可知,父亲认可了Sally的设计,并决定将其设计实现。故选A。【12题详解】句意:她父亲

16、让她开着卡丁车去做测试。drive驾驶;fly飞;colour颜色;sell卖。根据下文“Now I know why you want me to have a test drive”可知,Sally的父亲让她驾驶着卡丁车去做测试。故选A。【13题详解】句意:请和我分享一下你发现的这些问题。get得到;give给;talk交谈;share分享。根据下文“There is something wrong with its shape (形状)”可知,父亲让Sally分享一下自己测试卡丁车过程中发现的问题。故选D。【14题详解】句意:Sally看起来有点生她爸爸的气。happy快乐的;lovel

17、y可爱的;angry生气的;kind好心的。根据下文“Why not tell me about it before the test drive?”可知,Sally有些生气父亲在测试之前没有给她指出卡丁车存在的问题。故选C。【15题详解】句意:因为我想让你自己发现问题。come来;find发现;keep保持;write写。find out the problems为固定搭配,意为“发现问题”,符合句意,故选B。【16题详解】句意:在爸爸的帮助下,Sally更加努力地钻研这台卡丁车。puts放置;goes去;works工作;lives居住。根据下文“She has the test drive

18、s again and again”可知,在爸爸的帮助下,Sally更加努力地钻研这台卡丁车。work on意为“从事工作”,符合句意,故选C。三、阅读理解(共24分,每小题2分)A仔细阅读下列信息,Mike,Mary和Linda正在谈论各自喜爱课余活动及指导老师,请为他们匹配对应的社团,并将A、B、C、D填在相应的位置上。选项中有一项为多余选项。School ClubsAThe club has its small library. You can read books with your reading card. Mrs. Smith works there. She always or

19、ganizes (组织) some reading activities every week. BThere are two swimming pools in the club. You can practice (练习) swimming there. Mr. Green is really a good coach. You can learn how to swim and get help from him. CMr. Black is an art teacher. He teaches how to draw or paint in the club. You need to

20、practice very hard. And you can also make things with clay (粘土) there. DThe club has a big area for skating. Mr. Brown is a good teacher in the club. He can teach you how to skate on the real ice. Come and skate on the ice rink (滑冰场).MikeI like skating in the club at school. I always ask Mr. Brown f

21、or some help. MaryI like painting and making things with clay. I usually learn from Mr. Black in the club. LindaI like all kinds of reading activities in the club. I always meet Mrs. Smith there. 17. _18. _19. _【答案】17. D 18. C 19. A【解析】【导语】本文主要是根据Mike,Mary和Linda各自喜爱的课余活动及指导老师匹配对应的社团。【17题详解】根据“I like

22、 skating in the club at school. I always ask Mr. Brown for some help.”可知,麦克的课余活动是在学校俱乐部滑冰,他的指导老师是布朗老师; 选项D“这个俱乐部有一个大的滑冰场,而且布朗先生在俱乐部里是一个好的指导老师”与之匹配。故选D。【18题详解】根据“I like painting and making things with clay. I usually learn from Mr. Black in the club.”可知,玛丽喜欢画画和用粘土制作东西,她的指导老师是布莱克老师;选项C“布莱克先生是一名艺术老师,他会

23、在俱乐部教学生们绘画。你需要很努力练习,你也可以用粘土制作东西”与之匹配。故选C。【19题详解】根据“I like all kinds of reading activities in the club. I always meet Mrs. Smith there.”可知,琳达喜欢俱乐部里面各种各样的阅读活动,她的指导老师是史密斯老师。 选项A“史密斯老师在那里工作,而且她每周总是组织一些阅读活动”与之匹配。故选A。(二)阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。BA Good FriendJane is a little girl. She li

24、kes pets. She puts many pictures of them on the wall. Jane has parrots, cats and dogs at home. They are usually small animals. But now, Janes mother sees a gorilla (大猩猩) with long hair in the kitchen. The gorilla wears a pink T-shirt. He is sitting on a chair. And he is making faces at her. In front

25、 of him, on the table, there is a basket of fruits and a bottle of water. “Jane, where are you?” the mother cries. Then suddenly she remembers (想起) a few days ago a young gorilla named Gor ran out of the zoo. “Im here, mum! I found him near our home this morning,” Jane says. “He looked so lonely (孤独

26、的). I talked to him. We became friends at once and he came home with me.”“Well, its not safe to keep him with us, her mother says, “We must give him back to the zoo. Lets telephone the police.”In a short time, a policeman comes with the zoo-keeper. The policeman knows Jane loves animals. And the zoo

27、-keeper says, “Thank you for your kindness, Jane. I can see Gor likes you, but we need him back.” Then Jane puts Gor in her arms and says “goodbye” to him. These days she often goes to the zoo to see her good friend Gor on Sundays.20. Where does Janes mother see Gor?A. Near her home.B. In front of t

28、he zoo.C. In the kitchen.D. Under a big tree.21. What is Gor doing at Janes home?A. Hes reading books.B. Hes sitting on a chair.C. Hes eating some food.D. Hes playing with Jane.22. What can we know about Jane?A. She doesnt have any small pets at home.B. She always makes faces at her mother.C. She do

29、esnt give Gor any food or water.D. She often visits Gor at the zoo on Sundays.【答案】20. C 21. B 22. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了一个叫简的女孩从小喜欢养动物,有一天从动物园跑出了一只大猩猩,她和这只从动物园跑出来的猩猩成了好朋友,最后她把大猩猩送回了动物园。【20题详解】细节理解题。根据“But now, Janes mother sees a gorilla with long hair in the kitchen.”可知,简的妈妈在厨房里看到了大猩猩。故选C。21题详解】细节

30、理解题。根据“He is sitting on a chair.”可知,大猩猩坐在椅子上。故选B。【22题详解】细节理解题。根据“These days she often goes to the zoo to see her good friend Gor on Sundays.”可知,简经常在星期天去动物园看她的好朋友戈尔。故选D。CA Wrong DateGeorge and Sue were good friends with Alan and Janet. The two couples (夫妻) lived in different towns, but they often tal

31、ked on the phone and sometimes visited each other (互相). One day, Sue and Janet talked on the phone, they thought it was fun to get together. So they made a date. When the day came, George and Sue bought some flowers. Sue made a cake for their friends. It was her favorite chocolate cake. George and S

32、ue got in their car and were on their way to Alan and Janets home. Suddenly, Sue thought of the cake. “George, we didnt take the cake with us!” she said. “Oh, no!” said George. “Are you sure?”“Yes,” said Sue, “Im very sorry. Can we go back to get it?”They drove back to their house. Sue ran in and go

33、t the cake. She carefully put it on the back seat o the car and they started out again. When they got to Alan and Janets house, they knocked (敲) on the door. There was no one at home. “Where are they?” asked Sue. “I dont know,” said George. “You must have the wrong date.”They waited for a while and

34、then went home. Sue put the cake near the front door. She wrote a note. It said, “We miss (想念) you very much, but we must have the wrong date. George and Sue.”Then George and Sue drove home. When they got home, they found a cake near their front door. There was also a note. It said, “We miss you ver

35、y much, but we must have the wrong date. Alan and Janet.”“Now I know what happened (发生),” Sue laughed. “We made the date, but we didnt make the place!”23. Alan and Janet took _ with them to visit their friends.A. a noteB. a cakeC. chocolateD. flowers24. How did each couple feel at their friends door

36、?A. Sorry.B. Excited.C. Tired.D. Cold.25. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Alan and George didnt think their wives had a wrong date.B. George and Sue drove their car back home to get their keys.C. Alan and Janet were happy to meet Sue and Janet at home.D. Sue and Janet didn

37、t make the place on the phone at all.【答案】23. B 24. A 25. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了两对夫妇在电话里确定了聚会的时间,但是由于没有确定地点而造成了美丽的误会,但表达了他们之间深厚的友谊。【23题详解】细节理解题。根据“When they got home, they found a cake near their front door. There was also a note. It said, We miss you very much, but we must have the wrong date. Alan

38、 and Janet.”可知,Alan和Janet带着一个蛋糕去看望他们的朋友。故选B。【24题详解】推理判断题。根据“We miss (想念) you very much, but we must have the wrong date. George and Sue.”和“We miss you very much, but we must have the wrong date. Alan and Janet.”可知,每对夫妇在他们朋友的门前,都因为记错日期而感到抱歉。故选A。【25题详解】细节理解题。根据“One day, Sue and Janet talked on the pho

39、ne, they thought it was fun to get together. So they made a date.”和“We made the date, but we didnt make the place!”可知,他们在电话里确定了会面的时间,但是没有确定地点。故选D。DLee was a boy. He loved tennis. He played it with an old racket (球拍) and a few old tennis balls. When he tried playing with the other players on the cour

40、ts (场地) in his town, they made fun of (取笑) his old racket and clothes. So Lee had to spend (花费) his time watching them play and then practicing his shots (击球) against wall at home. In this way he hoped to learn about the game of tennis and become a famous player. The teacher on the tennis courts, Mr

41、. Song saw Lee watching the tennis outside day after day. He asked Lee to help clean the tennis courts every day. So Lee could learn to play tennis there. A few months later, Mr. Song found Lee knew a lot about tennis. So he asked him to coach the younger childrens tennis class. With the money from

42、teaching, Lee could buy new clothes and a new racket. And soon the other players asked him to join their games. His tennis skills improved (提高) a lot. He became a very good tennis player. Mr. Song let him play in a competition (比赛) at the town courts. Lee played very well and won all his matches. Af

43、ter the competition, Lee got a good place at a tennis school. For a few years, Lee worked hard at playing tennis. He practised from day to night. He wanted to be the best! When he played in tennis competitions, he never lost a match. Then came the day when Lee played in his first world championship

44、(锦标赛). He played very well and made it into the finals. The young man he would be playing against was the world champion (冠军). He played so well. It was difficult for Lee to beat (击败) him. But Lee didnt lose hope. He was happy he was right on the road to become a famous player in the world.26. The o

45、ther boys made fun of Lee on the courts because _.A. Lee was always late for tennis classesB. Lees racket and clothes looked too oldC. Lee never got the ball back in the matchD. Lee didnt catch the ball with his racket27. What can we know from the passage?A. Mr. Song taught Lee to play tennis on the

46、 courts.B Lee didnt have any interest in the game of tennis.C. Mr. Song helped Lee become a good tennis player.D. Lee won the first place in the world championship.28. Whats the best title (题目) for the passage?A. A Famous Tennis PlayerB. Useful Skills of TennisC. An Exciting Tennis GameD. Tennis Sch

47、ools in the Town【答案】26. B 27. C 28. A【解析】【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了Lee人穷志不穷,通过自己的努力和宋老师的帮助,终于成为了一名著名的网球运动员的故事。【26题详解】细节理解题。根据“they made fun of (取笑) his old racket and clothes.”可知,他们取笑他是因为他的旧球拍和旧衣服。故选B。【27题详解】推理判断题。根据“He asked Lee to help clean the tennis courts every day.A few months later, Mr. Song found L

48、ee knew a lot about tennis. So he asked him to coach the younger childrens tennis class.His tennis skills improved (提高) a lot. He became a very good tennis player.”可知,宋老师帮助Lee变成了一个好的网球运动员。故选C。【28题详解】最佳标题题。本文主要讲述了Lee人穷志不穷,通过自己的努力和宋老师的帮助,终于成为了一名著名的网球运动员的励志故事;A项“一个著名的网球运动员”最适合。故选A。第二部分本部分共6题,共20分,根据题目要

49、求,完成相应任务。四、阅读表达(共10分,每小题2分)阅读短文,根据短文内容回答问题Dear Lewis, I read your email and know you are looking for a pen friend, so Im writing to say hello to you. My names Alice and Im twelve years old. I live with my parents and brother in Greece (希腊). My mothers name is Wendy and shes a music teacher. My fathe

50、rs name is Mark and he is nearly 40 years old. He works in a hotel (旅馆) so hes very busy in summer. Paul is my brother and hes three years older than me. Im a student at a middle school. Ive been at the same school for five years now so I know it very well. Most of the time I like going to school bu

51、t there are some things I cant stand (忍受) doinglike P. E. I enjoy playing sports but I dont like doing exercises! My favorite subjects are geography and English, and I have computer classes on Fridays. Im not very good at my schoolwork, but I usually get good grades (分数) in English. This is because

52、my dad has American friends who come to visit us at home. Everyone speaks English, so I can practice my English with them. My dads friends often bring me comic (连环画) books in English, and I read them in my free time. Id like to hear all about your family and school life. Please send me an email, and

53、 its easy to keep in touch (联系) that way. Looking forward to hearing from you!Best wishes, Alice29. Who is Alice writing to?_30. Where does Alice live?_31. How old is Alices brother?_32. When does Alice have computer classes?_33. What does Alice mainly talk about in her email?_【答案】29. She is writing

54、 to Lewis./Lewis. 30. She lives in Greece./ In Greece. 31. He is fifteen years old./ Fifteen years old./ Fifteen./15. 32. She has computer classes on Fridays./On Fridays. 33. She mainly talks about her family and school./She mainly talks about her daily life./Her family and school./ Her daily life.【

55、解析】【导语】本文是一封电子邮件。爱丽丝给刘易斯详细介绍了她的个人及家庭成员的详细信息和在学校的学习与生活。【29题详解】根据“Dear Lewis,”可知,这封电子邮件是爱丽丝写给刘易斯的。故填She is writing to Lewis./Lewis.【30题详解】根据“I live with my parents and brother in Greece (希腊).”可知,爱丽丝住在希腊。故填She lives in Greece./In Greece.【31题详解】根据“My names Alice and Im twelve years old.”和“Paul is my bro

56、ther and hes three years older than me.”可知,爱丽丝的哥哥15岁。故填He is fifteen years old./Fifteen years old./Fifteen./15.【32题详解】根据“I have computer classes on Fridays.”可知,爱丽丝周五有计算机课。故填She has computer classes on Fridays./On Fridays.【33题详解】通读全文可知,这封电子邮件谈论了爱丽丝的家庭及学校生活。故填She mainly talks about her family and scho

57、ol./She mainly talks about her daily life./Her family and school./Her daily life.五、文段表达(10分)34. 根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。假如你是李华,你的笔友Peter想了解你在学校的就餐情况,请向他介绍你午餐喜欢的饮食,并谈谈喜欢的理由。提示词语:noodles,beef,vegetables,apples,soup,healthy提示问题:What do you like to eat for school

58、lunch?What do you like to drink?Why do you like them?Hi Peter, I have lunch at school every day. _Yours, Li Hua【答案】例文Hi Peter,I have lunch at school every day. I like to eat rice very much. I sometimes eat noodles and dumplings. For meat, I like beef, fish and chicken. For vegetables, I like tomatoe

59、s, potatoes and carrots. And for fruits, I like to eat apples, oranges, bananas and strawberries. There are some drinks in our dining hall, too. I like to drink egg soup, milk or yogurt. I like these food and drinks because they are delicious and healthy for me.Yours,Li Hua【解析】【详解】总体分析题材:本文是一篇应用文,为书

60、信;时态:时态为“一般现在时”;提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏“提示问题”中午餐的介绍要点,适当添加细节,并突出写作重点。写作步骤第一步,表明写作意图。借用“介绍在学校的就餐情况”来引出重点介绍的内容;第二步,具体阐述写作内容。从“主食、肉、蔬菜、水果、饮料”几个方面介绍午餐的具体情况;第三步,书写结语。表达对午餐的喜欢及重视。亮点词汇like to do sth.喜欢做某事drink soup喝汤高分句型There are some drinks in our dining hall, too.(there be句型)I like these food and drinks because they are delicious and healthy for me.(原因状语从句)第14页/共14页学科网(北京)股份有限公司

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1