1、北京市2022高考英语(新人教版)一轮复习练习手册(19)附详细解析课时作业(十九)必修4Unit 4 Body language(限时:35分钟)完型填空阅读下面短文,掌握其大意,然后从21-40各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。One day I hopped in a taxi and we_21_for the airport. We were driving in the right lane when _22_ a black car drove out of a parking space right in front of us
2、. My taxi driver slammed on his brakes, skidded, and _23_ the other car by _24_ inches! The driver of the other car whipped his head around and started yelling at us. My taxi driver just smiled and _25_ at the guy. And I mean,he was really_26_. So I asked, “Why did you just do that? This guy almost
3、_27_ your car and sent us to the _28_!” This is when my taxi driver taught me _29_ I now call, “The Law of the Garbage Truck.”He _30_ that many people are like garbage_31_. They run around full of garbage, full of frustration, full of anger, and full of _32_. As their garbage piles _33_, they need a
4、 place to _34_ it and sometimes theyll dump it on you. Dont take it personally. Just smile, wave, wish them well, and move on. Dont take their garbage and _35_ it to other people at work, at home, or on the streets. The bottom line is that _36_ people do not let garbage trucks take over their day. L
5、ifes _37_ short to wake up in the morning with _38_. So.Love the people who treat you right. _39_ for the ones who dont. Life is ten percent what you make it and ninety percent _40_ you take it! 【文章选自海外英语2022年3月的 “The Law of the Garbage Truck”】21. A. took onB. took upC. took offD. took down【原创】22. A
6、. immediatelyB. suddenlyC. finallyD. quickly【原创】23. A. missedB. lostC. caught D. crashed【原创】24. A. nearlyB. evenC. justD. still【原创】25. A. glanced B. shoutedC. noddedD. waved【原创】26. A. impatientB. friendlyC. excitedD. painful【原创】27. A. tookB. droppedC. movedD. ruined【原创】28. A. churchB. prisonC. polic
7、e stationD. hospital【原创】29. A. whatB. thatC. whichD. how【原创】30. A. explainedB. arguedC. statedD. described【原创】31. A. cansB. trucksC. binsD. collections【原创】32. A. curiosityB. expectationC. disappointmentD. confidence【原创】33. A. awayB. offC. onD. up【原创】34. A. dropB. dumpC. throwD. burn【原创】35. A. spareB
8、. sufferC. spreadD. share【原创】36. A. wealthyB. thankfulC. successfulD. faithful【原创】37. A. veryB. soC. tooD. far【原创】38. A. delightB. regretsC. satisfactionD. generosity【原创】39. A. SearchB. AccountC. PrayD. Charge【原创】40. A. whereB. thatC. whyD. how【原创】参考答案21-25 CBACD 26-30 BDDAA 31-35BCDBC 36-40 CCBCD *
9、结束.单项填空1_the experiment right,I tried again and succeeded.ANot having done BHaving not doneCNot doing DNot done2Mike wasnt happy about what Jason said, and _AI was nor Bnor was ICI was either Deither was I3What do you mean by saying that?I think you _ what I had said. I meant no harm.Aunderstood Bmi
10、sunderstoodCamused Dcaught4The children were warned of not being too_about things they are not supposed to know.Astrange BamusingCcurious Dsatisfied52022山东卷 After completing and signing it, please return the form to us in the envelope _.A. providing B. providedC. having provided D. provide6“Dear Fra
11、nk, when will our wedding be?”“Ah, when? God knows.” He said, and _ away from her, walked rapidly away.Aturning BturnedCturn Dto turn7The kitchen is often the busiest room in a household, so its important to make sure it _well.Asmoothes BfunctionsCpays Dmeasures8Janes always nervous when she has to
12、make a speech; she must accustom herself to be _ when she is with people.Aat ease Bin disguiseCat risk Din relief9People in these countries demand equal treatment for all,_race, religion or sex.Ain defence of Bregardless ofCinstead of Din support of10Although the couple didnt choose to sleep in the
13、wild instead of in the hotel, it_unexpectedly beautiful.Aturned up Bturned outCturned down Dturned around11The results of the sports meeting will be _ on Sunday morning.Aput away Bput offCput up Dput down12I guess weve already talked about this before but Ill ask you again just_Aby nature Bin return
14、Cin case Dby chance13Have the peace talks broken down?Yes.Armed conflict is _ to break out between the two countries.Alikely BpossiblyCprobably Dgradually14Eric didnt feel at _ ease in the party,because he was afraid of losing _ face.Athe; a Ban; / C/; the D/; /15Would she mind playing against her f
15、ormer teammates?_She is willing to play against any tough players.AI think so. BIm not surprised.COf course. DNot likely!.阅读理解AUS researchers have found traces of an ancient lake on Mars recently, increasing hopes of discovering evidence that billions of years ago the red planet hosted life.The lake
16、, which dates back some 3.4 billion years, appears to have covered as much as 80 square miles and was up to 1,500 feet deep, said the team from the University of Colorado.“This is the first clear evidence of shorelines on the surface of Mars,” said Boulders research associate, Gaetano Di Achille, in
17、 a study published in the latest edition of Geophysical Research Letters.“The identification of the shorelines and accompanying geological evidence allows us to calculate the size and volume of the lake, which appears to have formed about 3.4 billion years ago.”Analysis of the images has shown the w
18、ater carved out the canyon(溪谷) in which it was found, which then opened out into a valley depositing(使淤积) sediment(沉积物) which formed a delta(三角洲)“Finding shorelines is a great discovery to us”, said assistant professor Brian Hynek, adding it showed the lake existed at a time when Mars was thought to
19、 have been cold and dry.Scientists believe the oldest surfaces on Mars formed during the wet and warm era known as the Noachan epoch, about 4.1 billion to 3.7 billion years ago.The newly discovered lake is believed to date from the Hesperian era and postdates the end of the warm and wet period on Ma
20、rs by 300 million years, according to the study.Scientists believe deltas next to the lake may well hold secrets about past life on Mars as such places on Earth have become the natural deposits of organic carbon and other markers of life.16The size of the lake found on Mars is _A80 square miles B1,5
21、00 square milesC3.4 billion square miles D300 million square miles17When the lake existed, the weather on Mars was _Ahot and wet Bwet and warmCcold and dry Dcold and wet18Why do scientists think deltas near the lake may hold secrets about past life on Mars?ABecause similar places on Earth have becom
22、e natural deposits of markers of life.BBecause someone has put secrets about past life on Mars there.CBecause past life has been found in other deltas on Mars.DBecause some people are said to have already seen life marks there.19Which of the following statements is NOT true according to the passage?
23、AThe Noachan epoch was a wet and warm era.BThe lake might have existed 3.4 billion years.CThe discovery cant fully prove that the Mars once hosted life.DThe lake traces prove that there exists life on Mars now.BYawning is so contagious(具有传染性的) that chimpanzees can “catch” it from cartoons, according
24、 to research.Scientists from Emory University in Atlanta,US, have discovered that a cartoon of a yawning chimp will stimulate(刺激) real chimps to yawn. They describe in the Royal Society journal,Proceedings B,how this could assist in the future study of empathy(同感,共鸣)The work could also help explain
25、if and how computer games might cause children to imitate what they see on screen.Previous studies have already shown contagious yawning in chimpanzeesstimulated by videorecorded footage of yawns.“We wanted to expand on that,” explained Matthew Campbell,a researcher from Emory Universitys Yerkes Nat
26、ional Primate Research Center and lead author of the study.“Were interested in using cartoons for presenting stimuli to animals, because we can control all the features of what we show them,” he continued.Although Dr Campbell doesnt think the chimps were “fooled” by the cartoons into thinking they w
27、ere looking at real chimps, he explained that there was evidence that chimpanzees “process animated(动画的) faces the same way they process photographs of faces”He said, “Its not a real chimpanzee,but it kind of looks like a chimpanzee, and theyre responding to that.”He and his team, including Devyn Ca
28、rter who designed the cartoons, showed the animals the yawning sequences.“We also had the cartoons doing other movements with their mouths that the chimps often do,” he said.“The chimps showed a lot more yawning during the yawn video than when the control videos were playing.”He told BBC News that t
29、he only way he and his colleagues could explain the “very strong difference” they saw was that seeing the yawns was making the animals yawn.20According to the passage, the scientists have found that _Ayawning is a contagious facial expression among chimpsBchimps will imitate a cartoon chimp who is y
30、awningCchimps are able to understand cartoons very wellDchimps like watching cartoons very much21According to the passage we can learn that _Ayawning on both cartoon videos and pictures can make chimps yawnBDevyn Carter led the study about contagious yawningCchildren will also be stimulated to yawn
31、by the videos of chimpsDpeople can control all the features of animals through cartoons22By studying the action of chimps, the scientists hope to _Ateach them more body language of human beingsBlearn how chimps use their brains to studyCcontrol the actions and behaviors of animalsDcreate more charmi
32、ng cartoon characters23The passage is mainly talking about _Aa serious research about chimps body languageBthose contagious gestures of animalsCwhy children imitate what they see on TVDa study about chimps ability of imitating.短文填词Each time we receive help from others, we say “Thank you”. We may say
33、 it many times a day. It seems that “Thank you” is very popular 24.a_ us Chinese students. 25.B_ is it as popular in the UK? The answer is “no”. According to a 26._ ( 最近的)study in The Daily Telegraph, “Thank you” is only the 20th most popular way of 27._ (表达) thanks in the UK. The study 28.s_ that B
34、ritish people tend to say “Cheers” instead. For example, when friends invite 29._ other for a drink after a basketball 30._, a “Cheers” may be the best way to say “thanks”. “Cheers” also means “ganbei” in Chinese. You may often hear the word 31.s_ between two good friends. Of 32._, there are some fo
35、rmal ways to say “thanks” in the UK. For example, when a stranger is especially 33._ (有帮助的), they may say “brilliant” or “much appreciated”参考答案课时作业(十九).1.A考查非谓语动词。此处是非谓语动词作状语。非谓语的否定式是在非谓语动词前加not且其动作在谓语动词动作之前已经发生,故用现在分词的完成式,选A。2B表示“某人也不时”,应该用倒装句型“neither/nor助动词/系动词/情态动词主语”。3B答语句意为:我想你误解了我的话。我并无恶意。4C考
36、查形容词辨析。strange奇怪的;amusing可笑的;curious好奇的;satisfied满意的。be curious about对好奇。句意:孩子们被警告不要对他们不应该知道的事太好奇。5B考查非谓语动词。句意:填完表格后,将其放入所提供的信封返回给我们。provide 与其所修饰的envelope是动宾关系,所以用过去分词作后置定语,表示“被动和完成”。6A分析句子结构可知,and前后连接的是两个接连发生的动作(“said” and “walked”),因此考查的是非谓语动词,故正确答案是A,现在分词作伴随状语,表分词动作(turning)伴随主句动作(walked)发生。B项把原
37、句and放在第二个逗号后,前后连接三个接连发生的动作,才可以选;C项从时态上可以排除;D项不定式表将来或目的,不合语境。7B考查动词辨析。function起作用,发挥功能,运转。句意:厨房通常是家里最忙碌的房间,因此确保它很好地发挥功能很重要。smooth 使顺利,抚平; pay 付款; measure 测量。8A考查介词短语辨析。at ease轻松,自由自在。句意:简做演讲时总是很紧张;当与他人在一起时,她必须使自己轻松自在。in disguise 假装; at risk 冒险; in relief 欣慰地。9B考查介词短语辨析。regardless of不管。句意:这些国家的人们要求平等待
38、遇,不管种族、宗教或性别。10B考查动词短语辨析。turn out结果是。turn up出现;turn down 关小,拒绝;turn around 转身。11C考查动词短语辨析。put up张贴,符合句意。句意:运动会的结果将在星期日上午张榜公布。 put away 收起来; put off 拖延; put down 放下,镇压。12C考查介词短语辨析。in case 以防,万一。by nature 天生地;in return 作为回报;by chance 碰巧。句意:我认为我们以前已谈论过这个话题,但是我将再问一下以防万一。13A根据问句中的broken down可知,这两国间有可能发生武
39、装冲突。be likely to do sth 很可能会做某事。注意:四个选项中,只有likely是形容词,在这里用作表语。14D考查冠词的用法。at ease(舒适、快活、自由自在)和lose face(丢脸)都是固定搭配,名词前均不加冠词。15D考查交际用语。句意:“她会介意与她之前的队友们对垒吗?”“不会!她喜欢与任何强劲的选手比赛。”I think so.我想是这样的。Im not surprised.一点也不奇怪。Of course.当然。Not likely!(大概)不会!此处表示不介意,所以选择D。.A本文记述了美国科学家对火星的探索情况。16A细节理解题。根据第二段可知答案为A
40、项。17C细节理解题。根据第六段中it showed the lake existed at a time when Mars was thought to have been cold and dry.可知答案为C。18A细节理解题。由原文最后一句可直接得出答案。19D推理判断题。由第一段内容可知火星上湖岸线的发现只是增加了人们发现亿万年前火星上曾经存在生命证据的可能性,但并不能推出火星上现在有生命。B研究表明,黑猩猩会模仿动画片中黑猩猩的打呵欠动作,如果能充分利用黑猩猩的这种模仿能力,人类对动物行为的控制将取得重大突破。20B细节理解题。根据第二段第一句可知黑猩猩看到动画片中打呵欠的黑猩猩
41、时,会进行模仿。21A细节理解题。根据第五段后半部分中的内容可知无论是动画片中还是图片中的打呵欠动作都可以让黑猩猩打呵欠。22C推理判断题。黑猩猩看到动画片中打呵欠的黑猩猩后会进行模仿,第四段的后半部分提到科学家可以控制所有的播放内容,由此可推断科学家希望通过研究黑猩猩的模仿行为来控制动物的行为和举止。23D主旨大意题。本文是一篇研究报道,第一段是文章的中心段,根据该段内容可知文章是关于黑猩猩模仿能力的一项研究。.24.among25.But26.recent27.expressing28shows29.each30.game/match31.spoken/said32course33.hel
42、pful 课后阅读-The power of the press 新闻报道的威力In democratic countries any efforts to restrict the freedom of the Press are rightly condemned. However, this freedom can easily be abused. Stories about people often attract far more public attention than political events. Though we may enjoy reading about th
43、e lives of others, it is extremely doubtful whether we would equally enjoy reading about ourselves. Acting on the contention that facts are sacred, reporters can cause untold suffering to individuals by publishing details about their private lives. Newspapers exert such tremendous influence that the
44、y can not only bring about major changes to the lives of ordinary people but can even overthrow a government. The story of a poor family that acquired fame and fortune overnight, dramatically illustrates the power of the press. The family lived in Aberdeen, a small town of 23, 000 inhabitants in Sou
45、th Dakota. As the parents had five children, life was a perpetual struggle against poverty. They were expecting their sixth child and were faced with even more pressing economic problems. If they had only had one more child, the fact would have passed unnoticed. They would have continued to struggle
46、 against economic odds and would have lived in obscurity. But they suddenly became the parents of quintuplets, four girls and a boy, an event which radically changed their lives. The day after the birth of the five children, an aeroplane arrived in Aberdeen bringing sixty reporters and photographers
47、. The rise to fame was swift. Television cameras and newspapers carried the news to everyone in the country. Newspapers and magazines offered the family huge sums for the exclusive rights to publish stories and photographs. Gifts poured in not only from unknown people, but from baby food and soap ma
48、nufacturers who wished to advertise their products. The old farmhouse the family lived in was to be replaced by a new 500, 000 home. Reporters kept pressing for interviews so lawyers had to be employed to act as spokesmen for the family at press conferences. While the five babies were still quietly
49、sleeping in oxygen tents in a hospital nursery, their parents were paying the price for fame. It would never again be possible for them to lead normal lives. They had become the victims of commercialization, for their names had acquired a market value. Instead of being five new family members, these
50、 children had immediately become a commodity. 在民主国家里,任何限制新闻自由的企图都理所当然地受到谴责。然而,这种自由很容易被滥用。常人轶事往往比政治事件更能引起公众注意。我们都喜欢看关于别人生活的报道,但是否同样喜欢看关于自己生活的报道,就很难说了。记者按事实至上的论点行事,发表有关别人私生活的细节,有时会给当事人造成极大的痛苦。新闻具有巨大的威力。它们不仅可以给寻常人家的生活带来重大的变化,甚至还能推翻一个政府。下面这户穷人一夜之间出名发财的故事戏剧性地说明了新闻报道的威力。这户人家住在南达科他州一个人口为23,000的小镇上,镇名为阿拜丁。家
51、里已有5个孩子,全家人常年在贫困中挣扎。第6个孩子即将问世,他们面临着更为严峻的经济问题。如果他们只是添了1个孩子,这件事本来就不会引起任何人的注意。这家人会继续为克服经济上的拮据而奋斗,并默默无闻地活下去。但是他们出人意料地生了个五胞胎,4女1男。这事使他们的生活发生了根本的变化。五胞胎降生第二天,一架飞机飞抵阿拜丁,随机带来60名记者与摄影师。这一家迅速出了名。电视摄像机和报纸把消息传送到全国。报纸、杂志出高价向他们购买文字、图片的独家报道权。不但素昧平生的人寄来了大量的礼物,而且婴儿食品、婴儿肥皂制造厂商为了替自己产品做广告也寄来了大量的礼物。这家人住的旧农舍将由一座价值50万美元的新住宅所取代。由于记者纷纷要求会见,他们不得不请了律师充当他们家的发言人举行记者招待会。眼下,五胞胎还静静地躺在医院婴儿室的氧气帐里,他们的父母却为这名声付出了代价,他们再也无法过正常的生活。他们成了商业化的受害者,因为他们的名字具有了市场价值。这些孩子立即成了商品,而不是5个新的家庭成员。*结束 10