1、课时作业.阅读理解2015 TFK Poetry ContestCalling all poets!TIME for Kids has a challenge for you:Write a funny,rhyming poem.It must be an original poem that does not copy another poets work.Enter it in the TIME for Kids Poetry Contest.As fewer and fewer children are interested in writing poetry of their own,
2、TIME for Kids decides to organize and sponsor such a contest to change the situation.1How to enter:This contest begins 12:01 am on October 6,2015 and ends 11:59 pm on December 24,2015.To enter,mail the following information to 1271 Avenue of the Americas,32nd Floor,New York,New York 10020:(a)an orig
3、inal and previously unpublished poem that is humorous and has a rhyme scheme(韵律);(b)Entrants first name only and a parents mail address.Limit one entry per person.By entering,Entrant promises that the entry:(1)is original;(2)has not been published in any medium;(3)has not won an award.2Judging:All e
4、ntries will be judged by poet Kenn Nesbitt,based on the following criteria:creativity and originality(50%),use of language and rhyme(25%)and appropriateness to the theme of the contest(25%)The length of the entry will not be taken into consideration.3Prizes:Our judge will select four semifinalists(半
5、决赛选手)from which one grandprize winner and three finalists will be chosen.The one grandprize winner will receive an online class visit from Childrens Poet Kenn Nesbitt and a signed copy of his newest book of poetryThe Armpit of Doom:Funny Poems for Kids,approximately value:$275.The three finalists wi
6、ll each get a signed copy of Nesbitts newest book of poetryThe Armpit Doom:Funny Poems for Kids,and both their poems and that of the grandprize winner will be published at .4Eligibility(参赛资格):Open to legal citizens of the 50 United States and the District of Coumbia who are primary school students a
7、nd are 8 to 13 years old at the time of entry.5Winners list:For names of the winner and finalists,visit (after March 1,2016,available for a period of 10 days)【语篇解读】本文是应用文。文章主要介绍TIME for Kids这个网站举办青少年诗歌比赛的相关规则。1The purpose of the contest is to _.Aencourage children to learn from other poetsBhelp chil
8、dren realize the dream of poetry writingCencourage childrens interest in poetry writingDencourage children to read more original poems【答案】C细节理解题。第一段说因为对诗歌感兴趣的孩子越来越少,因此决定组织此次比赛来改变这一状况,故选C。2Which of the following characteristics of a poem is valued most in judging?ABeing creative and original.BUsing a
9、 proper number of words.CUsing proper language and rhyme.DBeing appropriate to the contest theme.【答案】A推理判断题。Judging这一部分的评分标准中,占比重最大的是creativity and originality,占50%,由此可推知原创和创新最重要,故选A。3What can be known about the finalists of the contest?AThey will get a great deal of money.BTheir poems can be read a
10、t .CThey will receive an online class visit from Nesbitt.DTheir poems will appear in Nesbitts newest book.【答案】B细节理解题。由Prizes这一部分中.both their poems and that of the grandprize winner will be published at .可知,他们的诗将在网站上刊登。4According to the contest rules,_.Apoems can be sent to the organizers by emailBal
11、l children have the right to take part in the contestCthe number of poems to enter the contest is not limitedDthe result of the contest will be unknown before March,2016【答案】D推理判断题。最后一段说获奖者和决赛者名单要2016年3月1日之后才公布,故选D。.完形填空Run Away,Dont DelayOne night,my son was watching his big screen TV alone,and I de
12、cided to join him.He was watching a show _1_ there were college students going to a gettogether in Washington DC,and _2_ the thousands who gathered there to celebrate something.When they got there,they started becoming _3_ in drinking,and doing drugs.I didnt want to watch it any more,so got up and w
13、ent to bed.About 3:30 am.I awoke,and lay there thinking about _4_,and a poem began forming in my mind,which began as,“_5_ sin(something wrong)comes calling,or knocking at your door,run away,dont delay,_6_ sin is like a magnet,and it will pull you down,run away,do not _7_.”As I lay there,there was mu
14、sic which _8_ it,and I knew that there was no way I would remember it by _9_,so I got up and sat at the table,trying to _10_ both the words and the music which came to me at the time._11_ the pattern was set,and I had the notes written down in my notebook,the _12_ of the poem came to me as well.When
15、 it got _13_ I decided to sit down at the piano and began trying to play it.My family came into the sitting room and I told them about the song,and wanted to _14_ it with them.They all liked it,and _15_ several times that day,I sang it again,and played it again,trying to fix it in my _16_.Later,I wa
16、nted to put the song on paper _17_ just the little dots in my notebook indicating how high and how _18_ to go.Not knowing how to do that,I _19_ the song,and then sent it to my sister,Jennie,who had written many songs using her own poetry and music,and soon,here came the music and words all done up _
17、20_.I was so glad.【语篇解读】一天晚上,“我”和儿子一起看电视。受到电视中情节的启发,“我”写了一首诗并谱上曲。1A.thatBwhichCin which Dfor which【答案】C此句是一个定语从句。in which中的which指代先行词a show。2A.joining BwatchingCreporting Dencouraging【答案】Ajoin sb.“和某人一起做(某事)”,此处指大学生们和很多人一起庆祝。3A.satisfied BinvolvedCexcited Dembarrassed【答案】Bbe involed in.“参与;卷入”。4A.th
18、e tragedy Bthe accidentCthe mistake Dthe program【答案】Dprogram“节目”;此处指代1空前的show。5A.Whenever BHoweverCWherever DWhoever【答案】Awhenever“每当时”;句意:当错误敲你的门时,马上跑开,不要犹豫。6A.for BwithCthus Dotherwise【答案】Afor在此表原因,用于主句之后。7A.see BstayCcare Dtake【答案】B此处选stay与前面的delay和韵,而且词义。8A.caught up with Bgot on well withCtook p
19、art in Dcame along with【答案】Dcome along with“同一起出现”。9A.now BheartCnight Dmorning【答案】D我睡不着了,我想在天亮前一直记着是不可能的。10A.turn off Bwrite toCput down Dlook back【答案】Cput down“记下;写下”。11A.Since BOnceCBefore DBecause【答案】BOnce“一旦”;一旦确定下模式和音符,这首诗的其余部分也随之而来。12A.style BotherCrest Dpart【答案】Cthe rest“剩余部分;其余”。参见上题。13A.li
20、ght BsunnyCwell Dperfect【答案】Aget light“天亮”。14A.learn BcheckCshare Dwrite【答案】Cshare sth.with sb.“和某人分享”。此处指我迫不及待地想和家人分享我新想出的诗。15A.so BsuchCvery Dtoo【答案】A我的家人都喜欢这首诗,“所以”那一天我吟诵了好几次。16A.dream BheartClife Dfamily【答案】Bin ones heart“在某人内心深处”。17A.but for Binstead ofCother than Das if【答案】Binstead of“而不是”。我想把
21、诗写下来,而不是仅仅停留在我的笔记本上的小点点。18A.big BfarClow Dsweet【答案】C该空与前面的high对应相反。19A.recorded BsangCplayed Dprinted【答案】Arecord“录制”。20A.kindly BcarefullyCfriendly Dnicely【答案】Dnicely相当于well。.语法填空Julie enjoyed reading when young.She grew up in _1_ key middle school in her city,_2_ her parents both taught Chinese.Tha
22、t meant she was surrounded by either teachers who were busy teaching or students who _3_(devote)to their studies.So she developed her love of _4_.Her interest _5_ reading also benefited from the fact that _6_ parents only let her watch half an hour of TV a day.She learned to use her mind and imagina
23、tion to entertain _7_.Its not really _8_(surprise)that reading became her vocation.When no reading she enjoyed watching films,walking and relaxing with her friends.Reading brought her much _9_(please)and she never wanted to stop learning.Not only did reading enrich her knowledge _10_ it improved her
24、 learning scores.【语篇解读】Julie热爱阅读,这得益于她的父母。而热爱阅读让她受益匪浅。1【答案】命题立意:考查冠词。aJulie在她所在城市的一所重点中学长大。不定冠词表泛指。2【答案】命题立意:考查定语从句。where在这所中学里,她的父母教授汉语。此处应填关系词引导定语从句;从句部分her parents both taught Chinese不缺少主语、宾语,所以填关系副词;先行词为school,所以填where。3【答案】命题立意:考查时态和语态。were devotedwho在此引导定语从句,所以填谓语动词;be devoted to“热爱,致力于”。4【答案】
25、命题立意:考查非谓语动词。reading第一段第一句话“Julie enjoyed reading.”和第二段第一句话“Her interest _5_ reading.”都有展示。5【答案】命题立意:考查介词。ininterest后常接介词in。6【答案】命题立意:考查代词。her她对阅读的兴趣得益于她父母规定她每天只能看半小时电视。7【答案】命题立意:考查代词。herselfentertain oneself“自娱自乐”。8【答案】命题立意:考查非谓语动词。surprising修饰物应该用其现在分词形式的形容词surprising。9【答案】命题立意:考查名词。pleasure由空所在上下
26、文可知,应该填名词形式pleasure。10【答案】命题立意:考查连词。butnot only.but(also).“不但而且”。.阅读七选五(2019福州模拟)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Each year thousands of Chinese tourists visit Cambridge,not to see the beauty of a great university,but to pay homage(敬意) to a poemXu Zhimos Farewell to Cambridge._1_ As one of t
27、he most famous romantic poets of Chinese literature,he is known for his promotion and contributions to modern Chinese poetry.To honor him,in July 2008,a stone of white marble was set up at the Backs of Kings College,Cambridge (near the bridge over the River Cam)_2_ It records the poets feelings of s
28、orrows at departing from Cambridge where he had studied between 1920 and 1922._3_ He was also influenced by French romantic and symbolist poets at that time.The poem is his signature work,most frequently recited at shows.He was one of the first Chinese writers to successfully naturalize Western roma
29、ntic forms into modern Chinese poetry. _4_ It is a good embodiment(典型) of his lifelong devotion to explore poetic qualities poetic licence,creation and beauty.He creates a beautiful poetic imagery just like the fresh bridge,rainbow and cloud.In such imagery,poem can tell about its own aesthetic(美学的)
30、 feelings._5_AXu Zhimo got the honor in Cambridge.BThe beauty of this poem impressed the readers.CXu Zhimo was an early 20th century Chinese poet.DIt was at Cambridge that he fell in love with English romantic poetry.EOn it are written the first two and last two lines from this poem.FThe poem posses
31、ses true feelings,fresh language and elegant style.GMusic and color can appeal to the imagery by use of the two senses,ear and mind.【答案】15CEDFG.书面表达(2016课标卷)假定你是李华,你校摄影俱乐部(photography club)将举办国际中学摄影展。请给你的英国朋友peter写封信。请他提供作品。信的内容包括:1主题:环境保护;2展览时间;3投稿邮箱:intlphotoshow.注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。_【参考范
32、文】Dear Peter,Our school photography club is going to hold an International High School Student Photography Show.The theme of the show is environmental protection.It will start from June 15th and last for three weeks.Any student who is interested is welcome to participate.I know you take good picture
33、s and youve always wanted to do something for environmental protection.I remember you showed me some photos on that theme the last time you visited our school.This is surely a good change for more people to see them.If you want to join,you can send your photos to intlphotoshow.Hope to hear from you soon.Yours,Li Hua