1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Im so excited.M:Any good news?W:Jimmy and I got the chance to visit New York with another three people for free.1.How many people will visit New York
2、for free?A.2.B.3.C.5.答案CM:I think youd better type this letter again before Mr Smith sees it.W:Oh,dear!Is it as bad as that?2.What does the man advise the woman to do?A.See Mr Smith.B.Check the letter.C.Type the letter again.答案CM:Whats the matter with Jane?She has been sitting there for hours.W:A le
3、tter from her mother made her feel homesick.3.Whats wrong with Jane?A.She misses her home very much.B.She hasnt received her mothers letter.C.She is worried about her mothers health.答案AW:Have you played baseball before?My husband says their team needs one more player.M:Not really.But I like ball gam
4、es,so I believe it will be fun to learn baseball.4.What does the man want to do?A.Learn to play baseball.B.Organise a baseball team.C.Find a baseball player.答案AM:You should have prepared your speech for the meeting,Susan.W:Yes,I know.But how could I prepare with the meeting date fixed so soon?5.What
5、 does Susan mean?A.She had a date then.B.She will put off the meeting.C.She didnt have time to prepare the speech.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Hello,Rick.Ive come to say goodby
6、e to you.M:Are you going back to your country Canada?W:No.Ill travel in Europe with my parents as this term is over.I want to go to France.But my parents prefer Germany.Well travel for two months.M:Wow,the whole summer vacation!Wish you an enjoyable holiday.6.Why does the woman come to see Rick?A.To
7、 say goodbye.B.To ask for advice.C.To invite him to her home.答案A7.Which country would the woman like to visit?A.Canada.B.France.C.Germany.答案B听第7段材料,回答第8、9题。W:I read a report on the people who can use a foreign language,mainly English.M:Really?Whats it about?W:Its mainly about the different attitudes
8、 people have towards the foreign language learning.About 27% of the people think a foreign language is a must in their daily life.M:I cant agree more.There are more and more people learning foreign languages.W:Thats true.About 35% of the people are learning or willing to learn a foreign language.M:A
9、s far as Im concerned,many people,especially students,are forced to do so because of exams.W:Yes.That accounts for about 21%.There are also about 15% of the people who take foreign languages to be useless and they take no interest in them at all.8.What are the speakers mainly talking about?A.The pop
10、ularity of English.B.The study pressure on students.C.Attitudes towards learning foreign languages.答案C9.What percentage of students are forced to learn a foreign language?A.About 21%.B.About 27%.C.About 35%.答案A听第8段材料,回答第10至12题。W:We have got our own home.It must be wonderful to live by ourselves.M:I
11、have been looking forward to it since we got married.W:Here I have a dressing table of my own.M:Oh,the room is so small.I thought it would be a lot bigger.W:So did I.After all,its a new one.Its our own house.Thats what really matters.Is that right?Lets put the chairs in front of the fireplace.M:Um,b
12、ut we should first consider where to put the bed.It is the biggest piece of furniture.W:Well,lets put it over there,and the chairs near the window.M:All right.Then you can draw and I can read by the window.10.What is the room like?A.Big but old.B.Big and new.C.Small but new.答案C11.What will be arrang
13、ed first?A.The chairs.B.The bed.C.The dressing table.答案B12.Where will the chairs be put?A.Close to the window.B.In front of the fireplace.C.Behind the dressing table.答案A听第9段材料,回答第13至16题。W:Dad,where are we going?M:First,we will go to the city centre and stop for something to drink.Then we will visit
14、the University Museum.W:Where are we going to have a drink?M:There is a coffee shop round the corner.Can you see that big building at the end of the road?W:Yeah.I can see it.M:That is a bank.The coffee shop is opposite the bank.W:Good.I will have hot chocolate.M:Samantha,stop!Wait for the lights to
15、turn green.When crossing the road you must always pay attention to whats around you.W:Sorry.How far is the museum?M:Only three stops away.We can walk there.Here we are.You find us a table and Ill get the drinks.13.What is the relationship between the speakers?A.Husband and wife.B.Father and daughter
16、.C.Guide and tourist.答案B14.Where is the bank?A.Next to the coffee shop.B.Opposite the museum.C.At the end of the road.答案C15.What advice does the man give to the woman?A.Eating less chocolate.B.Keeping the table clean.C.Watching out for the traffic.答案C16.How will the speakers go to the museum?A.By bu
17、s.B.On foot.C.By bike.答案B听第10段材料,回答第17至20题。W:One day,Murphy went to a doctor to talk about his wife.He said to the doctor,“Doctor,I think my wife is deaf because she never hears me the first time and I always have to say things again and again.”“Well,” the doctor answered,“go home and stand about 15
18、 feet from her and say something to her.If she doesnt answer,move about 5 feet closer and say it again.Keep doing this so that well get an idea about how serious her deafness is.”Sure enough,Murphy went home and did exactly as the doctor told him.He stood about 15 feet from his wife in the kitchen a
19、s she was cutting some vegetables and said,“Betty,whats for dinner?” He heard no answer.He moved about 5 feet closer and asked again.No answer.He moved 5 feet closer.Still no answer.He got fed up and moved right behind her,about an inch away,and asked again,“Betty,whats for dinner?” Betty said,“That
20、s the fourth time you asked me.They are meatballs.”17.Why did Murphy go to a doctor?A.He thought his wife was deaf.B.He wanted to get his hearing back.C.He couldnt make himself understood.答案A18.What did the doctor tell Murphy to do?A.Stand about 15 metres from his wife.B.Ask his wife some serious qu
21、estions.C.Talk to his wife at different distances.答案C19.What was his wife doing when Murphy got back home?A.Watching TV.B.Cooking.C.Setting the table.答案B20.How many times did Murphy ask his wife the same question?A.Twice.B.Three times.C.Four times.答案C第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列
22、短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhen you are about to go to a boarding school in England,there are many different questions that may come to mind.But once you look at them with some perspective,you will certainly feel easy.Here is a normal boarding day.EarlyMorning:Usually boarders get up around 7:00
23、am and have around an hour to take a shower and put on their uniform before breakfast.Lessons:Classes start at 9:00 am and every lesson lasts for 50 minutes.After two lessons,at 10:40 am,youll have a short break.The next period of classes will include two more lessons.Lunch:Lunch is usually held aro
24、und 12:30 pm at the dining hall,where youll join your friends to enjoy a hot dish.After an hour of lunch,youll have three or four more lessons to attend.Dinner:At 5:00 pm you will have finished your school lessons for the day.Most boarding schools in the UK offer their full boarders different kinds
25、of hot meals to choose from.Activities/Sports:All boarding schools in the UK provide many different kinds of activities for their boarders,such as football,swimming,golf or art.Prep:An important part of boarding school life is the supervised homework session known as “prep”.Although prep might sound
26、 stressful,its a great way for you to keep up with your studies.Freetime:Once you have done all your classes and activities,its time to relax.Bedtime:In most boarding schools,the lights go out around 10:30 pm.Being nervous just before you go to a boarding school is completely normal and understandab
27、le.Hopefully,being aware of the usual routine youll be following can help you.Once you are there,you will also see how exciting life in a boarding school in England can be.【语篇解读】本文介绍了英国寄宿制学校的一些情况。21.What can help you keep up with your studies in the boarding school?A.Doing activities.B.Having lesson
28、s.C.Enjoying free time.D.Supervised homework sessions.答案D解析根据文章第七段“Animportantpartofboardingschoollifeisthesupervisedhomeworksessionknownasprep.Althoughprepmightsoundstressful,itsagreatwayforyoutokeepupwithyourstudies.”可知,监督作业环节可以帮助你赶上学习。22.What do we know about boarding schools in England from the
29、text?A.Classes usually start at 8:30 am.B.Students can have a short break after four lessons.C.They dont give students any free time.D.They turn off the lights around 10:30 pm.答案D解析根据文章第九段“Inmostboardingschools,thelightsgooutaround10:30pm.”可知,大多数寄宿学校晚上大约10:30熄灯。23.What is the purpose of the text?A.T
30、o help students know about boarders life.B.To attract more students to boarding schools.C.To introduce a new school life.D.To advertise for boarding schools.答案A解析本文介绍了英国寄宿制学校的一些情况,其目的是帮助学生了解寄宿学校学生的生活。BSaturdayMarch 28,2020Dear Dad and Mom,The time has comeIm graduating,and I thank you both for all y
31、our help during these 15 years.I still remember when you used to say,“You can be whatever you want.” Im so glad you are my parents,especially when I hear kids say they dont get on well with theirs.Im glad that you support me when I decide to do anything.You always try to help,and thats important to
32、me.Dad,I remember when you first took me fishing.I loved going even though I never caught anything.I also remember when you would get angry with me.I realise you were only trying to show me the right way.When I cried,you would always be there to try to cheer me up.Thats what I call a good,loving,car
33、ing dad.Sometimes you and Mom dont agree with me,but you are there on my side in anything that I do,and thats why I love you both so much.Mom,I enjoy going out with you and having our happy time every Friday night,and I hope that never changes.I love telling you everything and the best part about yo
34、u is that you listen.Im glad we do a lot together.You love to have fun,and Dad does,too.You always give me your opinion and I listen.Thank you for bringing me up.There may be many frustrations and setbacks on the road to the future,but the thought of your support and help fills my heart with strengt
35、h.Dear Mom and Dad,I love you and I love our family.I hope and believe that we will be happy all the time.Love always,Alison【语篇解读】本文是一封书信。在即将毕业之际,作者给父母写了一封信,表达对父母的感激之情。24.Alison writes the letter to show to her parents.A.wishesB.supportC.helpD.thanks答案D解析细节理解题。根据第一段第一句“.Imgraduating,andIthankyouboth
36、forallyourhelpduringthese15years.”可知答案。25.In Alisons opinion,other kids of her age may their parents.A.have problems withB.get on well withC.like to talk toD.like to listen to答案A解析推理判断题。根据第一段第三句“.whenIhearkidssaytheydontgetonwellwiththeirs.”可推断,其他同龄孩子可能与他们的父母关系不是很好。26.Father might get angry with her
37、 when Alison .A.didnt accept himB.didnt do things in the right wayC.didnt catch any fishD.didnt agree with her parents答案B解析细节理解题。根据第二段第三、四句“Ialsorememberwhenyouwouldgetangry.tryingtoshowmetherightway.”可知答案。27.What makes Alison and her mother become good friends?A.Cheering up each other.B.Listening t
38、o each other and having fun together.C.Encouraging each other.D.Going out together.答案B解析细节理解题。根据第三段的内容可知,B项较全面地概括了作者和母亲成为好朋友的原因。CWhere in the classroom do you prefer to sit,and why? Scientists have discovered that seating preference not only shows students personalities,but has a great influence on
39、their school performance.Generally speaking,students show different attitudes depending on where they sit.Based on the research,scientists have developed a funnel-like(像漏斗的) model of “learning zones(区域)” to see the relationship between seating and active learning.In this model,the mouth of the funne
40、l(A) is the best position for learning.Students in this front area prove to be the most active learners.They show a greater desire(渴求) for learning,which leads them to focus(集中注意力) better and take a more active part than the rest of the class.Those in the neck of the funnel(B) dont pay the same clos
41、e attention,but they ask a lot of questions,partly because of the added confidence they feel from being in a safe zone,with others around them.Less desirable is the area “outside the funnel(C,D),” which refers to the side and the back rows,where students take a less active part in classroom activiti
42、es and find it hard to focus their attention,falling asleep at times.Studies about learning zones suggest that a change in traditional seating plans can benefit students.In fact,a growing number of teachers have begun less traditional seating plans,such as “U-Type”.There are no side and back areas,s
43、o teachers can expect their students to take part in activities more actively and increase student-teacher interaction(互动).【语篇解读】本文是一篇说明文。研究发现,教室里的座位安排对学生的在校表现有很大影响。28.Accordingtoscientists,studentslearningisgreatlyinfluencedby.A.thenumberofstudentsB.thetimeofclassC.seatingpositionsD.thesizeofthecla
44、ssroom答案C解析细节理解题。根据第一段第二句和第一段最后一句中“.seetherelationshipbetweenseatingandactivelearning”可知,科学家发现学生的在校表现受到座位的影响。29.It turns out that the students sitting in Area B .A.sometimes fall asleepB.feel safe and confidentC.seldom ask their teachers questionsD.try to avoid looking directly at the teacher答案B解析细节
45、理解题。根据第二段第四句中的“Thoseintheneckofthefunnel(B).theaddedconfidencetheyfeelfrombeinginasafezone”可知,坐在B区域的学生被其他学生环绕,因此觉得既安全又自信。30.Which area is most proper for learning?A.Area A.B.Area B.C.Area C.D.Area D.答案A解析细节理解题。根据第二段首句中的“.themouthofthefunnel(A)isthebestpositionforlearning”可知,A区域是最适合学习的位置。31.What does
46、 the underlined word “benefit” in the last paragraph mean?A.Cause trouble for.B.Take control of.C.Give a warning to.D.Do good to.答案D解析词义猜测题。根据最后一段最后一句中的“.soteacherscanexpecttheirstudentstotakepartinactivitiesmoreactivelyandincreasestudent-teacherinteraction”可知,改变传统的座位安排会使学生受益。DWhat are American high
47、 schools like?Well,Im happy to tell you what I know.When I started school here,it had already been a week since the school opened.At this school,freshmen usually go on a trip for about three days at the beginning of school.Unfortunately I missed that wonderful trip,which would have been the best tim
48、e to get to know my classmates.I was really sad.I wished Id known about it earlier.Despite the disappointment,however,I gradually adapted to my new life and school.There is a space in the basement of the teaching building where students chat and meet each other.As we do not always have the same clas
49、srooms and classmates,the school wants us to get to know each other there.Students usually come to school early,sit in that space and have fun.Around the space,there are many lockers for students to leave their books in,so that students do not have to carry a heavy schoolbag everywhere.It really sur
50、prises me that we have almost no textbooks.We only have textbooks for World History and Algebra 2 and they are big and heavy,like bricks.For other classes,we only need binders (活页夹) with paper in them.Without textbooks,students learn things freely and actively.For example,my humanities teacher just
51、teaches us what is in her mind at the time.We never know what we will learn.Another difference between American schools and Chinese schools is that American schools care about students morality (道德) more than their academic studies.For example,if you do not finish your homework,you will just be aske
52、d to do it later,but if you cheat or lie,you will get a warning or even be kicked out.I think that most students here are good at schoolwork as well,but compared to Chinese students,they can make learning a more joyful experience.I think we should take the good points from our two different kinds of
53、 education to perfect our approach to studying.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章讲述了美国中学的情况,并提及了美国学校和中国学校的不同之处。32.What made the writer sad at the beginning?A.Being late for school.B.Not knowing anyone.C.Being looked down upon.D.Missing the chance of the trip.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“UnfortunatelyImissedthatwonderfultrip.k
54、nowmyclassmates.”可知,错过了那次旅行意味着错失了认识同学的最好时机,所以作者感到伤心,D项符合题意。33.Students go to the basement of the teaching building to .A.have a free talkB.attend classC.meet teachersD.share a classroom答案A解析推理判断题。根据第三段中的“Thereisaspaceinthebasementoftheteachingbuildingwherestudentschatandmeeteachother.Studentsusually
55、cometoschoolearly,sitinthatspaceandhavefun.”可知,学生们到教学楼的地下室是为了聊天交友。故选A项。34.How did the writer feel when he began his lessons?A.Happy.B.Surprised.C.Unsatisfied.D.Lonely.答案B解析细节理解题。根据第四段中的“Itreallysurprisesmethatwehavealmostnotextbooks.”可知,上课几乎不用教科书,这让作者有点惊讶。故选B项。35.What might stop a students schooling
56、 in American schools?A.Not studying hard.B.Cheating.C.Not finishing homework.D.Failing in the exam.答案B解析细节理解题。根据第五段中的“butifyoucheatorlie,youwillgetawarningorevenbekickedout”可知,如果你作弊或说谎,你会得到警告甚至被学校开除。故选B项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。HowtoHandleBeingtheNewKidatSch
57、oolBeing the new kid at school can be a terrible experience!It might seem like everybody else knows exactly how to act.But remember you arent alone.Actually,everybody is nervous on their first day and you can fit right in with the help of the following tips.Plan ahead the night before.36 Lay out you
58、r first day outfit (全套服装),pack a lunch,and make sure you have all your school supplies ready to go.Planning ahead can help you get a good nights sleep and feel less nervous about your first day.37 Make sure your clothes are cleaned and pressed and that youve showered,and brushed your teeth.If youre
59、hoping to attract friends with similar interests,try wearing a shirt with your favourite show,musician,or sports team on it.38Do your best to stay calm and positive.Its normal to feel nervous or anxious when youre the new kid at school.If you feel nervous,start by taking some deep breaths.39 You can
60、 listen to music that makes you feel calm or happy.Try imagining a good first day in your mind instead of keeping thinking about things that could go wrong.40 Dont come in on the first day with your head hanging down,your shoulders lowered,and your eyes on the floor.Walk with your head held up,your
61、back straight,and a bright expression on your face.Make eye contact with other people,and smile if they look at you or speak to you.A.Use your body language to show confidence.B.Introduce yourself to your teachers and classmates.C.Choose clothes that make you feel great.D.This can be an easy way to
62、start a talk and break the ice a little.E.You should keep talking and let people know that you are friendly.F.Remember that everyone is the new kid at some point and that its not a big deal.G.Youll feel less worried if everything is ready before you wake up for your first day.答案与解析【语篇解读】本文是一篇议论文。文章主
63、要讲述了孩子们是如何美好地度过开学第一天的。36.G上文“Planaheadthenightbefore.”说前一天晚上提前做准备,该空承接上文,G选项“如果你在开学的第一天醒来之前做好一切准备,你会减少焦虑”切题,故选G项。37.C下文“Makesureyourclothesarecleanedandpressedandthatyouveshowered,andbrushedyourteeth.”说明了选择什么样的衣服,该空引出下文,C选项“选择让你感觉良好的衣服”切题,故选C项。38.D上文“Ifyourehopingtoattractfriendswithsimilarinterests
64、,trywearingashirtwithyourfavouriteshow,musician,orsportsteamonit.”讲了如何吸引有相同兴趣的朋友,该空承接上文,D选项“这是一种开始一段谈话和打破沉默的简单的方法”切题,故选D项。39.F上文“Ifyoufeelnervous,startbytakingsomedeepbreaths.”和下文“Youcanlistentomusicthatmakesyoufeelcalmorhappy.”都讲了缓解紧张的方法,该空承上启下,F选项“记得每个人在某个时刻都是一个新生,没什么大不了”切题,故选F项。40.A下文“Dontcomeino
65、nthefirstdaywithyourheadhangingdown.iftheylookatyouorspeaktoyou.”主要讲了使用身体语言,A选项“使用你的身体语言表现你的自信”切题,故选A项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。She walks into the classroom five minutes before the start of class.The students are already chatting and sh
66、aring news from last night and seem 41 of her entry.The blackboard is left 42.Suddenly,she realises that her class is already going in a 43 direction than planned for the day.As a teacher,we try to keep times like this to a 44.We know that days like this are not helpful to learning.So how do we 45 t
67、his from happening?The answer is to become a(n) 46 teacher.A good cook can present a decent meal when the 47 is stocked and everything is in its place.48,a good teacher can navigate through rocky waters if her classroom is well organised.A teachers ability to organise classroom materials and schedul
68、es makes for successful teacher-student learning and efficacy(功效).It is 49 important during the first few weeks of each school year and it will set the expectations and classroom behaviour of children for the duration of the year.A study showed that classroom management depended upon a teachers earl
69、y organisation skills,which led to student cooperation,engaged student activity,and a productive 50 environment.There are some simple organisational 51 that will make any teachers classroom schedule sail through rough seas easily.The first step is to know exactly what is needed to operate at the bas
70、ic level.By creating a central work station your essential needs are easily retrieved or filed as needed,52 time and effort.The well-organised teacher 53 ahead,not only in the classroom,but at home.Many instructors have home offices or at least a private space where they store classroom materials an
71、d supplies.When I taught pre-schoolers,my homes basement served as a combination office and closet for all the wonderful things that I didnt have 54 for at school.A good teacher is 55 and organised and sets the stage in a classroom for excellence in student learning.【语篇解读】本文是一篇说明文。上课开始前五分钟,老师走进教室,学生
72、们还在兴致勃勃地聊天,黑板也没有擦,完全不是马上要上课的样子。作为一个老师,你是否想避免这种情况发生呢?41.A.afraidB.unawareC.fondD.certain答案B解析根据语境可知,学生们还在聊天,谈论昨晚发生的新闻,显然没有注意到老师进来。unaware“未觉察到的”。42.A.unmendedB.unpaintedC.unfixedD.uncleaned答案D解析第一段描述的是课前混乱的状态,所以最符合语境的是uncleaned“未弄清洁的”,指黑板还没有擦。43.A.similarB.familiarC.differentD.positive答案C解析作为老师自然不会希望
73、上课前是这样混乱的局面,所以说课堂气氛与老师所期望的大不相同。44.A.minimumB.habit C.routineD.limit答案A解析老师不喜欢课前的混乱状态,所以总是试图把这种情况的出现控制在最低限度,故选minimum。45.A.protectB.warn C.leaveD.keep答案D解析作为老师如何才能避免上述状况的发生呢?keep.fromdoing意为“阻止做”。46.A.strictB.excellentC.organisedD.smart答案C解析此处承接上文,要想避免此类情况发生,答案就在于成为一个有组织能力的老师,下文多处有提示。47.A.classroomB.
74、houseC.kitchenD.hotel答案C解析根据常识可知,和cook“厨师”相对的自然是kitchen“厨房”。48.A.GraduallyB.SimilarlyC.NaturallyD.Strangely答案B解析这里用厨师和老师作比较,谈他们的相似之处,所以答案为Similarly。49.A.especiallyB.equallyC.leastD.also答案A解析根据下面的解释可知,刚开学的几周里课堂管理尤其重要。50.A.naturalB.growing C.livingD.learning答案D解析根据常理可知,与师生、课堂相关的是学习环境,所以选择learning。51.A
75、.booksB.methodsC.coursesD.events答案B解析根据下文内容可知,作者接下来要介绍一些课堂管理的方法。52.A.savingB.ignoringC.requiringD.wasting答案A解析建立一个中心工作站,解决了基本需要,就会节省很多时间和精力。53.A.teachesB.plansC.correctsD.learns答案B解析具有良好的组织能力的老师会事先做计划,不仅是在教室里,在家里也是一样。54.A.timeB.money C.preparationD.room答案D解析根据常理可知,在家里存放的最有可能是在学校里放不下的,即没有空间存放的东西。55.A
76、.experiencedB.talentedC.amusedD.prepared答案D解析本文主要介绍的就是作为老师如何事先做好准备工作,所以答案为prepared。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Keeping a diary in English is one of the 56.(use) ways to improve our English writing ability.57.(compare) with other forms of writing,it is shorter and takes l
77、ess time.It can help us to develop the habit of thinking in English.58. we keep trying this practice,gradually well learn how to express 59.(us) in English.In keeping a diary in English,we certainly run up against many difficulties.In 60. first place,it often happens that we have trouble 61.(find) a
78、ppropriate words and phrases to give expression to our mind.Secondly,there are many idiomatic ways of saying things in Chinese.And it is extremely hard for us to put them into English 62.(proper).As far as I know,my 63.(suggest) is that we should always have a notebook and a Chinese-English dictiona
79、ry within easy reach.Whenever something 64.(trouble) us,we can first put it down in our notebook and then refer to our dictionary.We can also turn to our English teacher for help,if necessary.In short,I believe that it is 65. great use to keep a diary in English for the development of our writing sk
80、ills.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要说明了写日记对于提高英语写作水平有很大益处。56.useful考查形容词。修饰名词ways用形容词。usefulways“有用的方法”。57.Compared考查固定短语。comparedwith“与相比”,是固定用法,常在句子中作状语。58.If考查连词。根据语境并分析句子结构可知,此处应用if引导条件状语从句。59.ourselves考查反身代词。expressoneself“表达自己”,是固定短语,所以填反身代词ourselves。60.the考查冠词。first前用定冠词the。inthefirstplace是固定短语,意为“首
81、先”。61.finding考查固定句式。havetrouble(in)doingsth.“做某事有麻烦/困难”,是固定句式。62.properly考查副词。修饰动词短语putthemintoEnglish应用副词。63.suggestion考查名词。空前有形容词性物主代词,所以要填名词suggestion;再由is可知要用单数形式。64.troubles考查时态和主谓一致。结合全文的基本时态可知,此处应用一般现在时;又因空处主语为不定代词something,故填troubles。65.of考查介词。“beof+名词”是固定用法,其意义相当于该名词的同根形容词;beofgreatuse=begr
82、eatly/veryuseful。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假如你是校英语俱乐部负责人李华,你们学校下周三下午2点到4点将在B幢艺术厅举行英语演讲比赛。请你写一封邮件邀请外教Andrew来当评委。内容包括:1.告知活动的时间和地点;2.邀请其担任评委;3.询问其是否有时间。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。参考范文Dear Andrew,Im Li Hua,director of the school English club.Im writing to invite you to act as one of the judges
83、of the English speech contest to be held next Wednesday afternoon in the Art Hall of Building B.The speech will begin at 2 pm and last for two hours.Could you please tell me if you are available then?Its our great honour if you will be present.I would be grateful if you could reply as soon as possib
84、le.Yours,Li Hua第二节读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。TheVoiceofRigoRigo had a loud voice.People were always telling Rigo to be quiet.His mother would tell him to use his quiet voice inside the house because the baby was asleep.His father would ask him to speak quietly in the car so that
85、 he could concentrate on his driving.His teacher would tell him to talk quietly so that he would not bother others who were studying.Not only did he have a loud voice,but Rigo liked to talk a lot.Whenever he had time,he would talk with his classmates,sharing everything he considered fun.He liked to
86、yell and shout.Sometimes he just yelled,“Hey!” for no reason.He liked the sound of his very loud voice for he thought it had more penetrating(穿透的) power than that of an actor.But not everyone felt the same way.When Rigo shouted goodbye as he left for school,his mother shook her head,“Rigo!Be quiet!”
87、 When his father drove him to school,Rigo said,“Hey!Theres Chris!” He pointed at his friend,who was walking to school.His father shook his head.“Rigo,use a quiet voice in the car.” At school,his teacher talked to him three times about using his quiet voice.His classmates shook their heads,throwing a
88、n upset look at him when he talked aloud.Later,Rigo had to sit by himself for a while.His teacher wanted him to practise being quiet.Rigo had to sit quietly for five minutes.It felt like five hours or five days.When the five minutes was up,Rigo went to his desk and sat quietly.It was not easy.After
89、school,Rigo was waiting for his father when he saw Chris again.“Hey!” he yelled.“Chris!Hey!” The headmaster was walking by.Rigo was sure he was going to get in trouble for his loud voice.He looked quickly at the ground.Maybe the headmaster would keep walking.注意:续写词数应为150左右。The headmaster stopped and
90、 looked at Rigo.He said goodbye to the headmaster and ran to get in his fathers car cheerfully.参考范文TheheadmasterstoppedandlookedatRigo.He waited at the roadside until Rigo raised his head.Confusingly,it seemed as if the headmaster had found a great treasure.Rigo twisted uneasily.“Do you like acting?
91、” asked the headmaster.“Ive never seen an actor who speaks louder than you.Youre sure to become an extraordinary actor.”“Me?An extraordinary actor?” Rigo couldnt believe his ears.“Yes,you,” the headmaster said.“A good actor must be able to speak aloud on the stage to make himself heard by everyone o
92、f his audience.You can do that!” At that moment,Rigo saw his father.“By the way,a good actor knows he should use his quiet voice off the stage,” added the headmaster.Hesaidgoodbyetotheheadmasterandrantogetinhisfatherscarcheerfully.“Dad,the headmaster said I was going to become an extraordinary actor
93、!” he yelled proudly.The next second,he seemed to remember what the headmaster had told him,and lowered his voice,“Yes,I know when to speak at a loud voice.” His father was surprised at his change.Rigo then told him what happened just now and promised he would practise speaking quietly.Pleased,his father smiled,“Yes,youre to become an extraordinary actor,for yourself,and for the headmaster.”