收藏 分享(赏)

2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练15 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:439852 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:8 大小:60KB
下载 相关 举报
2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练15 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练15 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练15 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练15 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练15 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练15 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练15 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练15 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(十五).阅读理解A(2019海南五校模拟)Look at a map of Spain and point at the center.Youll locate the countrys capital and one of Europes most beautiful cities:Madrid.This popular destination is considered a city of contrasts with its abundant historic sites,resting in the shadows of modern skyscrapers.History

2、This city of over 3 million people is proud of Western Europes largest royal palace,and some consider it to be Madrids most beautiful building.Inside the Royal Palace,2,800 rooms are decorated in glory with museumquality furniture and artworks.Tourists can tour 50 of these large and splendid rooms.A

3、rtThe internationally respected Prado Museum is the largest and most impressive art gallery in Spain.Founded in 1819,it is filled with works of art that feature the worlds most comprehensive collection of Spanish paintings.ShoppingMadrid has some of Europes best shopping malls,and potential buyers l

4、ove to look through the stores looking for bargains.But for 500 years,shoppers have gathered to an extremely large outdoor flea market known as El Rastro where they find everything from antiques to CDs.EntertainmentNo trip to Madrid is complete without seeing a performance of Spains famous art form,

5、flamenco.Every day,flamenco performers sing,dance or play the guitar in small cafes and grand theaters alike.FoodMadrid has a wide variety of restaurants,but because the Spanish typically eat late at about 9 or 10 pm.,its difficult to find good dinner food earlier.If you get hungry before then,the b

6、est solution is to try a tapas bar where light snacks are served.Be sure to try the jamon,drycured hamSpain is famous for it.Time for a breakAfter a day of touring,relax in 350acre Retiro Park with its beautiful gardens,fish pond and lake.It is the perfect place to reflect on all youve enjoyed in th

7、is impressive Spanish city.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了西班牙首都马德里。1What do we know about the Royal Palace?AIt has 50 rooms for visit.BIt can hold 2,800 people.CIts been visited by 3 million people.DIt is thought to be the largest in Europe.A细节理解题。根据History部分中的“Tourists can tour 50 of these large and splendid

8、rooms”可知,游客可以游览这些宏大而辉煌的房间中的50间,故答案为A选项。2What kind of market is“El Rastro”?AFor discount. BFor artworks.CTo sell various goods.DTo sell antiques and CDs.C推理判断题。根据Shopping部分中的“But for 500 years,shoppers have gathered to an extremely large outdoor flea market known as El Rastro where they find everythi

9、ng from antiques to CDs”可知,在El Rastro这个户外的跳蚤市场上,购物者可以找到从古董到CD之类的所有的东西,C选项中的“sell various goods”和文中的“find everything from antiques to CDs”相对应,故答案为C选项。3What is a must when people are travelling in Madrid?AEnjoying flamenco.BHaving dinner earlier.CRelaxing in Retiro Park.DDrinking in a tapas bar.A推理判断题

10、。根据Entertainment部分中的“No trip to Madrid is complete without seeing a performance of Spains famous art form,flamenco”可知,到马德里没有看西班牙的著名艺术形式flamenco的表演,旅行是不完整的,因此答案为A选项。B(2019江西名校检测)Parents usually teach their children how to cross the street safely,by looking both ways for cars.But do they also teach th

11、em to put away their cell phones?The city of Honolulu,Hawaii wants everyone to learn that lesson.Texting while crossing the street will soon be banned in the city.Beginning on October 24,you could be fined from $15 to $99 if you step onto a Honolulu street while looking at your phone.Honolulu is the

12、 first major US city to ban what is called“distracted walking”It recently passed a law in a seventotwo vote.The law says:“No pedestrian shall cross a street or highway while viewing a mobile electronic device(装置)”In other words,do not look at a screen when you cross the street or you could be fined.

13、The laws creators hope it will lower the number of people hit and killed by cars in the city.Mayor Kirk Caldwell told Reuters news agency,“We hold the unfortunate distinction of being a major city with more pedestrians being hit in crosswalks,particularly our seniors,than that of almost any other ci

14、ties in the country.”The law includes all electronic devices with screens:cell phones,tablets,gaming devices,digital cameras and laptop computers.The law does permit an exception.Pedestrians may use such devices in the street to call emergency services and rescue workers,such as firefighters and pol

15、ice officers.Pedestrian deaths have been increasing as the use of cell phones rises.The Governors Highway Safety Association,or GHSA,says pedestrian deaths in the United States increased by 25 percent between 2010 and 2015.That trend continued in 2016 with the number of pedestrian deaths rising to a

16、lmost 6,000,11% higher than that in 2015.Other US cities may follow Honolulu.The State of Washington was the first to outlaw distracted driving back in 2007.Now,46 other states as well asDC.,Puerto Rico,Guam and the US Virgin Islands,also have laws against texting while driving.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了美

17、国夏威夷的城市Honolulu通过立法禁止人们过马路时看电子设备的相关信息。4Whats the passage mainly about?AHonolulu will ban distracted walking.BTexting while walking draws public attention.CMore cities in the US will ban texting while driving.DThe number of people killed by cars in Honolulu is increasing.A主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了Honolulu

18、通过立法禁止人们过马路时看电子设备的相关信息。根据第二段第二至四句可知,A项正确。5In what case can people use electric devices in Honolulu streets?AWalking with police officers.BMaking urgent calls.CHelping rescue workers.DTexting to consult about emergency services.B细节理解题。根据文章第四段中的“The law does permit an exception.Pedestrians may use suc

19、h devices in the street to call emergency services and rescue workers,such as firefighters and police officers”可知,在马路上当行人遇到紧急状况需要给应急服务机构打电话的时候,不会受到惩罚,故答案为B。6What does the author convey in Paragraph 5?ATexting while walking should be banned quickly.BDistracted walking caused a severe problem in Honol

20、ulu.CCell phones led to more and more pedestrian deaths in the US.DPedestrian deaths were caused by texting while walking.C推理判断题。文章的第五段用数据说明随着手机的使用增加,行人的死亡数量也日益增加,即在美国手机造成了越来越多的行人死亡。7Which US state was the first to ban texting while driving?AHawaii. BWashington.CPuerto Rico. DGuam.B细节理解题。根据文章最后一段中的“

21、The State of Washington was the first to outlaw distracted driving back in 2007”可知,华盛顿州是第一个把“分心驾驶”列为非法行为的州,故答案为B。.阅读七选五(2019沈阳质检)As a senior year student,you may have so many pressures coming from so many directions that you cant figure out what to do first. 1 When you have many things to do and a l

22、ot of demands on your time,you can lose sight of whats important.One of the best ways to see the big picturewhat you want out of lifeis to lay out your goals.Pressure points and how to deal with themConfused or overwhelmed 2 .Discuss your concerns with a friend,parent or teacher.They may help you fi

23、nd solutions to your problems and worries.Dont be too hard on yourselfease up,take a break and do something you enjoy,daydream,read a book,go out with friendsanything that helps you relax.Problems,problems,problemsrecognize your limits.Its too stressful to try to deal with all your problems at once.

24、 3 .Goalsetting tipsIts important to remember that goals belong to younot to your parents,your teachers,or your friends.After youve set your goals,identify the skills you have to achieve those goals. 4 ,do some research.Try the library,your guidance adviser and teachers,and other people who could he

25、lp you. 5 .If your goal is something you no longer want,change it.Identify the barriers to getting your goals.Consider ways to overcome them.Dont get depressed by a big,longterm goalsee what steps you can take to achieve it and set those steps down as shortterm,“doable”goals.AToo much to doBBalancin

26、g goals in lifeCGoals exist to serve youDTalk to someone you trustEIf youre not sure what skills youll needFAs long as you know what skill is important and what isntGChoose whats most urgent and set aside the rest until later.【语篇解读】本文为说明文,主要给毕业班的学生提出了面对诸多压力时应该先做什么的建议。1B分析空处位置可知,空处应为段落小标题。下文讲的是在你有很多事

27、情要做,并且在时间上有很多要求时,你可能不清楚什么是重要的,顾全大局的最好办法之一是设计你的目标。由此可知B项“在生活中要平衡目标”符合语境。2D根据空后的句子“Discuss your concerns with a friend,parent or teacher”可知,该空处表示“和你信任的人交谈”,所以选D项。3G根据空前的“recognize your limits.Its too stressful to try to deal with all your problems at once”可知,同时出现许多问题时,既然没有能力同时处理,那么应该先处理最需要处理的问题,然后再处理其

28、他问题,所以选G项。4E根据空后的“do some research.Try the library,your guidance adviser and teachers,and other people who could help you”可知,如果你不确定你需要的技能是什么,做一下研究,可以泡图书馆,可以试着求助于能够帮助你的人,所以选E项。E项中的skills一词照应空前的skills。5C根据空后的“If your goal is something you no longer want,change it”,如果你的目标是你不再需要的东西,你就改变它,因为目标存在的目的是为你服务的

29、,空处与后面的句子构成因果关系,所以选C项。.书面表达(2019辽宁五校联考)假如你是高中生李华,你的美国笔友Peter打算春节期间到北京旅游,请你给他写封邮件。内容包括:1表示欢迎;2介绍北京,比如名胜和美食;3介绍春节期间的特色活动。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Peter, Yours,Li Hua【参考范文】Dear Peter,Im glad to hear about your coming!Welcome to Beijing!Beijing,our capital city,is a legendary city with a long

30、history.It has many historical attractions,such as the Great Wall,the Summer Palace,the Forbidden City and so on.These scenic spots attract millions of tourists all over the world.You may also find various local delicacies,of which the most famous is the Beijing Roast Duck.Im sure you will enjoy it.

31、During the Spring Festival,you will experience traditional celebrations.On New Years Eve,well set off fireworks,which will lighten the whole sky.There will be a dragon dance in the temple market,expressing the delight of a new year.Fancy activities will guarantee you an unforgettable time!Waiting for your coming!Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1