1、单元综合评估三(Unit 3)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What is the woman going to do tonight?AGo to the cinema.BAttend a meeting.CWatch TV.2What will the man buy for the woman?ANotebooks. BPencils. CPap
2、er.3What is the mans favorite sport?ATennis. BVolleyball. CBasketball.4Whats the weather probably like now?ARainy. BSunny. CCloudy.5When will the speakers probably leave for the train station?AAt 3:30 pm. BAt 4:00 pm. CAt 4:30 pm.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最
3、佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6Which department is Mike in?AThe Sales Department. BThe Editing Department. CThe Advertising Department.7What will the man do after the meeting with Tommy?ADeal with a report. BDiscuss a project. CMeet a reader
4、.听第7段材料,回答第8、9题。8What do the speakers agree to do in the end?AGo to the beach. BGo swimming. CGo fishing.9How will the speakers go?ABy car. BBy taxi. CBy bus.听第8段材料,回答第10至12题。10Who is Kate?AAsifs classmate. BMels sister. CToms friend.11Which is the mans favorite subject?AMaths. BMusic. CGeography.12
5、Who does Mel like best?ABritney Spears. BMariah Carey. CTLC.听第9段材料,回答第13至16题。13What did the man do?AA bank clerk. BA store owner. CA school teacher.14What is the mans business now?ACaring for kids. BDesigning clothes. CSelling toys.15Why wont the woman work for the man? AShe has already had a good j
6、ob. BShe doesnt have much experience. CShe doesnt like dealing with people.16What will the man do this weekend?ATalk to the womans sister. BGo to Julias place. CWork at his store.听第10段材料,回答第17至20题。17Where is the speaker from?ATanzania. BSweden. CSwitzerland.18What was the speakers first job after he
7、 graduated?ATeaching people about sports equipment.BWorking as a sports shop manager.CWorking as a tennis coach.19How many sports is the speaker good at?ATwo. BThree. CFour.20Which language does the speaker speak well?AGerman. BFrench. CItalian.答案与听力参考材料15CBCBA610ACACB1115CABCA1620ABABAText 1M:Would
8、 you like to go to the cinema tonight?W:Id rather stay at home and watch television. I have to get up early to attend a meeting tomorrow.Text 2M:I need to go out to buy some paper and some notebooks.W:As long as youre going, could you get me a box of pencils?Text 3M:Do you like to play volleyball in
9、 your spare time?W:Yes, but I especially like tennis. What about you?M:My favorite sport is basketball.Text 4W:Mike, what did Tim say just now?M:He said itd rain this afternoon.W:Really? But its such a beautiful day.Text 5W:What about leaving for the train station at 4:30 pm?M:Im afraid thatll be to
10、o late.W:So when do you think we should leave?M:Lets leave an hour earlier.Text 6W:Sir, Mr Welson from the Editing Department would like your opinion on this report.M:Im too busy right now. Put it in my mailbox. I will deal with it later this afternoon.W:Yes, Sir, and Mike from the Sales Department
11、wants to discuss a project with you.M:Hmm,yes,thats a key problem we still have to solve.W:OK, and dont forgetyou need to make an appointment for a meeting with Tommy from the Advertising Department.M:What about the appointment with that young reader?W:Ill set it for after the meeting with Tommy. Is
12、 that OK?M:No problem.Text 7W:How about going swimming at the weekend, Michael?M:Sorry,I cant swim.W:Then what about going fishing at the lake?M:I really dont like sitting without moving for hours.W:Then what about going to the beach? Im sure well have a great time there. M:That sounds like a good i
13、dea. How shall we get there? Will you drive?W:No. My brother has been using my car recently. We can take a taxi.M:Oh,thats a little expensive. Lets go there by bus. Its convenient.W:OK.Text 8M:Hi,Asif. You are in Mels class at school,arent you? Mel is my sister.W:Oh,hi! Youre Tom,right? Mel told me
14、youre her brother. You have another sister too,right?M:Yes,Mel and I have a sister named Kate. So tell me, what is Mel like in class?W:Actually, she is a very good student. She is very good at maths and music. What do you do, Tom?M:Im at college, studying maths, physics and chemistry. I love geograp
15、hy,but unfortunately I dont have the opportunity to study that at college.W:So do you like Britney Spears,like Mel?M:No,I cant stand Britney Spears. I like TLC and Mariah Carey.W:Oh, those are cool groups.Text 9W:Hi,Jason. Its Alice. I havent heard from you in a while.M:Hi,Alice. Ive been busy with
16、my work.W:You work at a bank, right?M:No, I no longer work at the bank. Ive started my own company.W:Congratulations. What kind of business is it?M:We sell various kinds of toys. We also have an online store.W:Are you looking for more people to work for you?M:Would you like to join us?W:Id like to,b
17、ut I cant.I just got a new job last month at a school. I really like working with the little kids. My younger sister Julia is looking for work. She worked for three years as a clothes designer at a fashion store. She has a lot of experience in dealing with people.M:Then Id love to talk with her some
18、time. Could you give me her phone number?W:Sure,though why not just come to my place this weekend? My sister will be there.M:OK.Text 10Dear Mr Reyes,Im writing in reply to your advertisement for volunteers to teach sports at a middle school in Tanzania. Im interested in working at the school.Im from
19、 Sweden and Im training to be a primary school teacher in Switzerland. Before that, I was employed as a sports shop manager for ten years, but that was not my first job. After I graduated, I taught the staff in a health club about sports equipment. I later worked as a tennis coach at a local tennis
20、club. I believe I have the right abilities for the job because Im friendly, I like children,and I can work well in a team. In addition to tennis, Im also good at basketball and swimming.I can speak fluent German, some French and a little Italian. Id really like to do something useful with my life, a
21、nd I also believe this will be a good opportunity to learn about other cultures and to gain more experience in teaching. Im available to attend an interview at any time.Yours faithfully,Stefanie Jucker第二部分:阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AStephen Hillenburg th
22、e US animator whose childhood summers on a Maine island later inspired him to create the famous cartoon SpongeBob SquarePants (海绵宝宝), passed away on Nov. 26 at the age of 57.Hillenburg was interested in the ocean as a child and developed a love for art. He studied Natural Resource Planning and Inter
23、pretation at college, with an emphasis on marine resources. “It dawned on me that if I was going to do a show on animals, Id do a show about undersea animalsall the ones that Im interested in and know a lot about,” Hillenburg told Entertainment Weekly in 2010. “I focused on the sponge because its on
24、e of the more special creatures.”But although he wasnt sure whether people would like a cartoon about the ocean, he stuck with it. “We just try to make ourselves laugh, then ask if its appropriate for children,” Hillenburg told The Associated Press in 2001. “The essence (精华) of the show is that Spon
25、geBob is an innocent in a world of worldly characters.”What Hillenburg probably didnt expect was that the adventures of this “innocent” character in his underwater hometown would be such a success. There have been nearly 250 episodes to date. It has won several Emmy Awards, and has been shown in mor
26、e than 60 languages.SpongeBob was popular because he appealed not only 10 children but to older viewers as well, including college students, who held viewing parties for the show. Children liked SpongeBobs innocence, teenagers and young adults loved the shows humor, while the more mature enjoyed it
27、as part of meme culture. But it was above all the characters innocence that attracted people.The shows most important message, Hillenburg once said, “is that innocence prevailswhich I dont think it always does in real life”本文是一篇说明文。海伦伯格的教育背景促成了海绵宝宝的诞生。海绵宝宝的纯真让海绵宝宝大受欢迎。海伦伯格曾说过,这部剧传达的最重要的信息是“纯真无处不在我认为
28、在现实生活中并非总是如此”。21What can we learn from the passage?AHillenburg created SpongeBob SquarePants especially for children.BHillenburg was sure that SpongeBob SquarePants would be a success at first.CHillenburgs educational background contributed to SpongeBob SquarePants.DHillenburgs childhood summers had
29、 nothing to do with SpongeBob SquarePants.解析:推理判断题。根据第二段第二句He studied Natural Resource Planning and. resources. 可知,海伦伯格所学专业与海洋有关,所以他的教育背景促成了海绵宝宝的诞生。故选C。答案:C22What makes SpongeBob SquarePants popular?AIt attracts children, adults and old people.BIt has won Emmy Awards for many times.CIt focuses on th
30、e innocence of SpongeBob. DIt is about very unusual undersea creatures.解析:推理判断题。根据第三段最后一句“The essence (精华) of the show is that SpongeBob is an innocent in a world of worldly characters.”可知,海绵宝宝的纯真让海绵宝宝大受欢迎。故选C。答案:C23The underlined word in the last paragraph can be replaced by “_”AwinsBhappensCcounts
31、Dgrows解析:词义猜测题。根据最后一段The shows most important message, Hillenburg once said, “is that innocence prevailswhich I dont think it always does in real life”海伦伯格曾说过,这部剧传达的最重要信息是“纯真无处不在我认为在现实生活中并非总是如此”。由此推知画线词的意思是“获胜”。故选A。答案:ABStephen Hawking was born on 8 January, 1942 in Oxford, England.When he was eight
32、, his family moved to St Albans,a town about 20 miles north of London.At age eleven Stephen went to St Albans School,and then went on to Oxford University, his fathers old college.Stephen wanted to do mathematics,although his father would have preferred medicine.Mathematics was not available at Oxfo
33、rd University, so he did physics instead.After three years and not very much work he was awarded a firstclass degree in natural science. Stephen then went on to Cambridge to do research in cosmology (宇宙学), because no one worked in that area in Oxford at that time.After gaining his PhD, first he beca
34、me a research fellow,and later on a professorial fellow at Gonville and Caius College.After leaving the Institute of Astronomy in 1973 Stephen went to the Department of Applied Mathematics and Theoretical Physics,and since 1979 he has held the post of professor of mathematics,which was held by Isaac
35、 Newton in 1663.He is a fellow of the Royal Society and a member of the US National Academy of Sciences. Stephen Hawking has been working on the basic laws that govern the universe.He is particularly interested in unifying the General Relativity Theory and Quantum Theory to study black hole. A great
36、 man of science sitting in the wheelchair,Stephen Hawking has suffered from a serious disease for decades.In 1963,he caught a disease that couldnt be cured then.Up to 1974,he was able to feed himself, and a private nurse went to his house for an hour or two in the morning and evening.In 1985 ,he cau
37、ght pneumonia (肺炎) and had an operation.After the operation,he lost his ability to speak.For a time, the only way he could communicate was to spell out words letter by letter,by raising his eyebrows when someone pointed to the right letter on a spelling card.文章介绍了霍金各方面的情况。24Stephen Hawking studied _
38、 at Oxford University.Amathematics Bphysics Cmedicine Dcosmology解析:根据第一段可知,霍金在牛津大学最终学的是物理。答案:B25We can infer from the passage that Stephen Hawking _.Agained his PhD of Cosmology at CambridgeBwas a professor at Gonville and Caius CollegeCwas a research fellow of Applied Mathematics and Theoretical Ph
39、ysicsDwas a member of the UK National Academy of Sciences解析:根据文章第二段的前两句可得出答案。B、C、D三项与原文不符。答案:A26Stephen Hawking lost his ability to speak at the age of _.A21 B32 C43 D38解析:根据第四段可知,霍金失去说话能力是在1985年,根据第一段可知,霍金1942年出生,故选C项。答案:C27What would be the best title for the passage?AStephen Hawking:the Man of th
40、e Strongest WillBStephen Hawking:the Most Beautiful MindCDifferent Aspects of Stephen Hawking:Learning,Working and Struggle against Illness DStephen Hawking:the Man of Great Achievements解析:文章介绍了霍金各方面的情况,因此C项最能体现文章的中心。答案:CCWhen we look at a lovely baby, a puppy or a really cute kitten, many of us wan
41、t to squeeze it. Why is that?According to a study published in the journal Frontiers in Behavioral Neuroscience, its a typical experience of “cute aggression”. The experience results from the fight between the brains “emotion system”, which impels (驱使) people to squeeze cute things, and its “reward
42、system” which deals with feelings of “wanting”In the study, 54 participants between the ages of 18 and 40 were presented with four groups of photos. Two of the groups of photos were of cute human babies and animals and the other two were of less adorable adult humans and animals. As the participants
43、 looked at the photos, there searchers watched their brain activities.According to the researchers, the participants reward systems were found to be active as they looked at the cute babies, and they seemed to be overwhelmed(征服的). By contrast, the reward systems of the people looking at the less cut
44、e adults were found to be inactive, and they seemed to be less impelled by their reward systems.This suggests that cute things activate their emotion systems in such a way that people are overwhelmed by the experience of cuteness. But reward systems work against these emotions by creating the desire
45、 to protect cute things.As Katherine Stavropoulos, the lead researcher of this study at the University of California in the US told Science Alert, “The cute aggression is the brains way of bringing us back down by balancing our feelings of being overwhelmed.”Stavropoulos compared this process of bal
46、ancing to an evolutionary adaptation. Such an adaptation may have taken place to ensure that people are able to continue taking care of creatures they consider particularly cute.So, although cute babies and adorable animals may look completely helpless, their vulnerable (易受伤害的) appearance may in fac
47、t help them to survive.本文是一篇说明文。文章介绍了关于“cute aggression”的研究成果。28According to the text, “cute aggression” refers to _.Athe emotion of wanting to protect cute things Bthe task of emotion system and reward systemCthe adaptation of consistently taking care of cute creatures Dthe behavior of squeezing a
48、cute baby or animal when seeing it解析:推理判断题。根据第一段第一句When we look at a lovely baby, a puppy or a really cute kitten, many of us want to squeeze it.“当我们看到可爱的婴儿、小狗或可爱的小猫时,我们很多人都想捏它。”可知“cute aggression”指的是看到可爱的婴儿或动物时捏它的行为。故选D。答案:D29In nature, “cute aggression” is caused by _.Athe need of the brain to bal
49、ance all feelings Bthe photos of cute human babies and animalsCthe vulnerable appearance of babies or animals Dthe conflict between emotion system and reward system解析:细节理解题。根据第二段中The experience results from the fight between the brains “emotion system”, which impels (驱使) people to squeeze cute thing
50、s, and its “reward system” which deals with feelings of “wanting”“这种体验来自大脑的情感系统和奖励系统之间的斗争,前者促使人们挤压可爱的东西,后者处理想要的感觉。”可知,在自然界中,“cute aggression”是由情感系统与奖励系统的冲突引起的。故选D。答案:D30Which of the following statements about the study is TRUE?AFacial expressions of the participants were observed.BKatherine Stavropo
51、ulos conducted this study on her own.CCute babies and animals affected brain activities of all the participants.DThe participants were divided into two groups in order to make comparison.解析:推理判断题。根据第四段中According to the researchers, the participants reward systems were found to be active as they look
52、ed at the cute babies, and they seemed to be overwhelmed(征服的)“研究人员称,当参与者看着可爱的婴儿时,他们的奖励系统被发现是活跃的,而且他们似乎不知所措。”可知,可爱的婴儿和动物影响所有参与者的大脑活动。故选C。答案:C31What is the authors purpose in writing this text?ATo persuade readers to protect cute animals. BTo stress the significance of cute aggression.CTo present rese
53、arch findings on cute aggression. DTo share an interesting phenomenon with readers.解析:目的意图题。通读全文可知,本文主要讲述有关“cute aggression”的实验和研究。故选C。答案:CDFrederic Mishkin, whos been a professor at Columbia Business School for almost 30 years, is good at solving problems and expressing ideas. Whether hes standing
54、in front of a lecture hall or engaged in a casual conversation, his hands are always waving and pointing. When he was in graduate school, one of his professors was so annoyed by this constant gesturing that he made the young economist sit on his hands whenever he visited the professors office. It tu
55、rns out, however, that Mishkins professor had it exactly wrong. Gesture doesnt prevent but promotes clear thought and speech. Research demonstrates that the movements we make with our hands when we talk form a kind of second language, adding information thats absent from our words. Its learnings sec
56、ret code: Gesture reveals what we know. It reveals what we dont know. Whats more, the agreement (or lack of agreement) between what our voices say and how our hands move offers a clue to our readiness to learn. Many of the studies establishing the importance of gesture to learning have been conducte
57、d by Susan GoldinMeadow, a professor of psychology at the University of Chicago. “We change our minds by moving our hands,” writes GoldinMeadow in a review of this work. Particularly significant are what she calls “mismatches” between oral expression and physical gestures. A student might say that a
58、 heavier ball falls faster than a light one, for example, but make a gesture indicating that they fall at the same rate, which is correct. Such differences indicate that were moving from one level of understanding to another. The thoughts expressed by hand motions are often our newest and most advan
59、ced ideas about the problem were working on; we cant yet absorb these concepts into language, but we can capture them in movement. GoldinMeadows more recent work strews not only that gesture shows our readiness to learn, but that it actually helps to bring learning about. It does so in two ways. Fir
60、st, it elicits (引出) helpful behavior from others around us. GoldinMeadow has found that adults respond to childrens speechgesture mismatches by adjusting their way of instruction. Parents and teachers apparently receive the signal that children are ready to learn, and they act on it by offering a gr
61、eater variety of problemsolving techniques. The act of gesturing itself also seems to quicken learning, bringing new knowledge into consciousness and aiding the understanding of new concepts. A 2007 study by Susan Wagner Cook, an assistant professor of psychology at the University of Iowa, reported
62、that thirdgraders who were asked to gesture while learning algebra (代数) were nearly three times more likely to remember what theyd learned than classmates who did not gesture.本文是说明文。文章主要介绍了手势是如何在学习中发挥作用的。32According to Paragraph 1, Frederic Mishkin was asked to sit on his hands because _.Ahe could l
63、itter express his ideas that way Bhe always pointed his finger at his professorChis professor did not like his gesturing Dhis gestures prevented his professor from thinking解析:细节理解题。根据第一段中的When he was in graduate school, one of his professors was so annoyed by this constant gesturing that he made the
64、 young economist sit on his hands whenever he visited the professors office.(当他还在读研的时候,他的一位教授对这种不断地打手势很是恼火,以至于每当他去教授的办公室时,那位教授总是让这位年轻的经济学家坐着不动)可知,弗雷德里克米什金被要求坐着不动,因为他的教授不喜欢他不断地做手势。故选C。答案:C33How is gesturing important in acquiring knowledge?AIt draws tasteful responses from others and increases learni
65、ng speed. BIt promotes second language learning and quickens thinking.CIt provides significant clues for solving academic problems. DIt reduces students reliance on teachers instruction.解析:细节理解题。根据最后一段中的GoldinMeadow has found that adults respond to childrens speechgesture mismatches by adjusting the
66、ir way of instruction. Parents and teachers apparently receive the signal that children are ready to learn, and they act on it by offering a greater variety of problemsolving techniques. The act of gesturing itself also seems to quicken learning, bringing new knowledge into consciousness and aiding
67、the understanding of new concepts.(戈尔丁梅多发现,成年人通过调整他们的教学方式来应对孩子的言语姿势不匹配。)家长和老师显然收到了孩子准备学习的信号,他们通过提供多种多样的解决问题的技巧来对此采取行动。手势本身似乎也能加速学习,将新知识带入意识,帮助理解新概念)可知,在获取知识的过程中,打手势很重要,它能从别人那里得到有品位的回应,提高学习速度。故选A。答案:A34What can be inferred from the passage about gesturespeech mismatches?AThey can stimulate our creati
68、vity. BInstructors should make full use of them.CTeachers can hardly explain new concepts without them. DThey serve as a stepping stone to solving real life problems.解析:推理判断题。根据最后一段中的GoldinMeadow has found that adults respond to childrens speechgesture mismatches by adjusting their way of instructio
69、n.(戈尔丁梅多发现,成年人通过调整他们的教学方式来应对孩子的言语姿势不匹配。)可推知,戈尔丁发现,成人通过调整他们的教学方式对孩子的语言姿势错配做出反应,即教师应该充分利用这些手势。故选B。答案:B35What could be the best title of the passage?AHand Motions, a Second Language BGesturing: Signal of UnderstandingCNew Uses of Gesturing DThe Secret Code of Learning解析:标题判断题。根据第二段中的Its learnings secre
70、t code: Gesture reveals what we know. It reveals what we dont know. Whats more, the agreement (or lack of agreement) between what our voices say and how our hands move offers a clue to our readiness to learn.(它是学习的密码:手势揭示我们所知道的。它揭示了我们所不知道的。更重要的是,我们的声音和我们的手如何移动之间的一致性或缺乏一致性为我们准备学习提供了线索)可知,本文主要介绍了手势是如何
71、在学习中发挥作用的,它是学习的密码。由此可知,D项The Secret Code of Learning(学习密码)适合做本文最佳标题。故选D。答案:D第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Switching from childhood to adulthood can be challenging. _36_ Work on not acting like a child by managing your emotions. With a little bit of practice, you w
72、ill begin to see yourself acting more like an adult than a child. Accept responsibility for your actions.You should take responsibility for your actions, whether they are intentional (故意的) or unintentional. _37_ Failing to accept responsibility may seem like a good idea at the time, but in the long
73、term it will not benefit you. For example, if you accidentally back into your neighbors car, let them know by writing them a note or knocking on their door. Then, correct your mistake by paying for the damage. Show people respect.Respect your partner, family members, friends, and strangers. _38_ As
74、you grow up and mature, you should understand the concept of respect and why it is important. Giving respect will also give you more respect in return. Develop a way to handle conflict maturely.When you are faced with a conflict, it is important to keep your emotions in check. Control your anger and
75、 avoid becoming aggressive. _39_ Give yourself time to cool down if you are really angry. This will prevent you from saying and doing things that you shouldnt do in the heat of the moment. Receive feedback (反馈) positively.People learn and grow by receiving feedback and criticism from others. You sho
76、uld accept that you dont know everything and that feedback from an expert is not meant to hurt you. It is meant to help you. For example, thoroughly read through your edits on your research paper. _40_ATake on adult responsibilities.BOftentimes, you may still feel like a child.CChildren are often se
77、lfish and disrespectful.DIt is a sign of maturity and respect for others.EThese edits will help improve your writing in the future.FThis can help you get higher marks in many of your subjects.GTake a deep breath, listen, and work through the conflict with the other individual.本文是一篇说明文。文章主要给出了从童年到成年如
78、何转变的建议。36B解析:上文提示“从童年到成年的转变是很有挑战性的。”再根据下文提示“学会控制自己的情绪,不要表现得像个孩子。”承接上下文,B项Oftentimes, you may still feel like a child.(通常,你可能仍然觉得自己像个孩子。)切题。故选B。37D解析:上文提示“无论你的行为是有意的还是无意的,你都应该对自己的行为负责。”承接上文,D项It is a sign of maturity and respect for others(这是成熟和尊重他人的标志)切题。故选D。38C解析:上文提示“尊重你的伴侣、家人、朋友和陌生人。”再根据下文提示“随着你的
79、成长和成熟,你应该理解尊重的概念,为什么给予尊重很重要,同时,尊重别人也能收获他人更多的尊重。”承接上下文,C项 Children are often selfish and disrespectful.(孩子们常常自私无礼,不尊重别人。)切题。故选C。39G解析:上文提示“当你面临冲突时,控制自己的情绪是很重要的。控制你的愤怒,避免变得咄咄逼人。”再根据下文的cool down 可知是让自己平静的方法,承接上下文,G项Take a deep breath, listen, and work through the conflict with the other individual(深呼吸、
80、倾听、解决与他人的冲突)切题。故选G。40E解析:上文提示“For example, thoroughly read through your edits on your research paper.例如,通读你对研究论文的修改。”承接上文,E项These edits will help improve your writing in the future.(这些编辑将有助于你今后的写作。)切题。故选E。第三部分:语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I en
81、tered Berkeley, I hoped to earn a scholarship. Having been a StraightA student, I believed I could take tough subjects and really learn something. One such course was World Literature given by Professor Jayne. I was extremely interested in the ideas he _41_ in class.When I took the first exam, I was
82、 _42_ to find a 77, Cplus, on my test paper, _43_ English was my best subject. I went to Professor Jayne, who listened to my arguments but remained unmoved.I decided to try harder, although I didnt know what that _44_ because school had always been easy for me. I read the books more carefully, but g
83、ot another 77. Again, I _45_ with Professor Jayne. Again, he listened patiently but wouldnt change his _46_.One more test before the final exam. One more _47_ to improve my grade. So I redoubled my efforts and, for the first time,learned the meaning of the word “thorough”. But my _48_ did no good an
84、d everything _49_ as before.The last hurdle (障碍) was the final. No matter what _50_ I got, it wouldnt cancel three Cpluses. I might as well kiss the _51_ goodbye.I stopped working hard.I felt I knew the course material as well as I ever would.The night before the final, I even _52_ myself to a movie
85、. The next day I decided for once Id have fun with a test.A week later, I was surprised to find I got an AI hurried into Professor Jaynes office. He _53_ to be expecting me. “If I gave you the As you _54_, you wouldnt continue to work as hard.”I stared at him _55_ that his analysis and strategy were
86、 correct. I had worked my head off, as I had never done before.I was speechless when my course grade arrived: Aplus. It was the only Aplus given. The next year I received my scholarship. Ive always remembered Professor Jaynes lesson: you alone must set your own standard of excellence.本文是一篇记叙文,主要讲述了发
87、生在作者和Jayne教授之间的一件事情,他用一个“诡计”让我更加努力学习。41A.sought Bpresented Cexchanged Dobtained解析:考查动词辨析。A.sought寻找;B.presented呈现,陈述;C.exchanged交换;D.obtained获得。作者对Jayne教授在课堂上陈述 (presented) 的观点很感兴趣。故B项正确。答案:B42A.shocked Bworried Cscared Danxious解析:考查形容词辨析及常识。A.shocked震惊的;B.worried担忧的;C.scared害怕的;D.anxious焦虑的。第一次考试作者
88、只得了77分,他是优等生,这样的分数当然会让他感到震惊。故A项正确。答案:A43A.but Bso Cfor Dor解析:考查连词辨析及上下文串联。A.but但是;B.so因此,于是;C.for因为;D.or或者。结合空前内容可知,作者之所以感觉很惊讶是因为英语是作者最好的科目,上下文是因果关系,故C项正确。答案:C44A.reflected Bmeant Cimproved Daffected解析:考查动词辨析。A.reflected反射,反思;B.meant意味着;C.improved提高,改善;D.affected影响。作者决定更加努力,虽然作者不知道那意味着什么,因为学习对作者而言一直
89、非常轻松。故B项正确。答案:B45A.quarreled BreasonedCbargained Dchatted解析:考查动词辨析。A.quarreled争吵;B.reasoned理论,讲道理;C.bargained讨价还价;D.chatted聊天。动词短语reason with sb.表示“与某人讲道理”。作者更加努力学习后,不曾想依然是77分,于是再次与Jayne教授理论。故B项正确。答案:B46A.attitude Bmind Cplan Dview解析:考查名词辨析及短语。A.attitude态度;B.mind想法,思维;C.plan计划;D.view观点,态度。动词短语change
90、 ones mind意为“改变主意”。教授耐心倾听,但是不肯改变主意,故用mind。故B项正确。答案:B47A.choice Bstep Cchance Dmeasure解析:考查名词辨析。A.choice选择;B.step步骤;C.chance机会,可能性;D.measure措施。在期末考试前还有一次考试,这是提高成绩的又一次机会。故C项正确。答案:C48A.ambition Bconfidence Ceffort Dmethod解析:考查名词辨析及上下文串联。A.ambition雄心,抱负;B.confidence信心;C.effort努力;D.method方法。此处与上一句中的effor
91、ts相呼应,表示作者的努力没有得到相应的回报。故C项正确。答案:C49A.stayed Bwent Cworked Dchanged解析:考查动词辨析。A.stayed保持;B.went去;进行;C.worked工作;起作用;D.changed改变。虽然作者加倍努力,然而成绩不见起色,一切如旧。此处go意为“(事情)进展,进行”。故B项正确。答案:B50A.grade Banswer Clesson Dcomment解析:考查名词辨析及上下文串联。A.grade分数,成绩;B.answer答案;C.lesson课程;D.comment评论。作者根据自己前几次的考试经历,认定无论自己在期末考试中
92、考出什么样的成绩,仍然取消不了之前的3个C。47空后的grade也是提示。故A项正确。答案:A51A.scholarship Bcourse Cdegree Dsubject解析:考查名词辨析及上下文串联。A.scholarship奖学金;B.course课程;C.degree学位;程度;D.subject科目。第一段第一句提到作者想获得奖学金,可接连几次的考试成绩都不理想,所以作者认为他要和奖学金说拜拜了。故A项正确。答案:A52A.helped Bfavored Ctreated Drelaxed解析:考查动词辨析及固定搭配。A.helped帮助;B.favored支持;C.treated
93、对待,治疗;请客;D.relaxed放松。动词短语treat sb.to. 表示“请某人”。作者不再努力学习,在期末考试的前夜,甚至请自己看了一场电影。故C项正确。答案:C53A.happened Bproved Cpretended Dseemed解析:考查动词辨析及上下文串联。A.happened发生;碰巧;B.proved证明;C.pretended假装;D.seemed似乎。根据下文的内容可知,过去的一切都是教授精心安排的,所以他似乎在等着作者去找他。故D项正确。答案:D54A.valued Bimagined Cexpected Dwelcomed解析:考查动词辨析。A.valued
94、珍惜,重视;B.imagined想象;C.expected期待,预料;D.welcomed欢迎。教授解释说,如果他给了作者期望得到的A,作者就不会继续如此努力了。故C项正确。答案:C55A.remembering Bguessing Csupposing Drealizing解析:考查动词辨析。A.remembering记得;B.guessing猜想,认为;C.supposing认为;D.realizing意识到。作者凝视着教授,意识到他的分析和策略是正确的。故D项正确。答案:D第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Th
95、e university of Birmingham, UK, announces that it will accept the Gaokao exam for highflying Chinese students _56_ (wish) to join its undergraduate courses. High school students _57_ complete the National Higher Education Entrance Examination, or Gaokao, with top grades can apply for direct entry in
96、to Birmingham degree programmes _58_ first completing a foundation year.Gaokao, which _59_ (hold) across China in early June, is _60_ (increase) accepted by universities in Australia, the USA, Canada and mainland Europe. Birmingham will only be considering high quality students who achieve a minimum
97、 80% Gaokao score and meet additional academic and English language _61_ (require)Professor Jon Frampton, Director of the University of Birminghams China Institute said, “I am _62_ (delight) that the University is now accepting the Gaokao. This gives the _63_ (bright)and best Chinese students _64_ o
98、pportunity to move straight into the first year of our undergraduate programmes and experience the benefits of studying at a _65_ (globe) Top 100 university.本文是一篇记叙文。文章讲述的是关于中国高考的有关事宜。56wishing解析:考查现在分词作后置定语。句意:英国伯明翰大学宣布,它将承认中国优秀学生的高考成绩。此处是现在分词作后置定语,修饰学生,学生与希望是主动关系,所以用现在分词,故答案为wishing。57who解析:考查定语从句
99、。句意:以优异成绩完成高考的高中生,无须先完成预科课程,就可以申请直接进入伯明翰的学位课程。此处High school students是先行词,指人,在后面的定语从句中作主语,故答案为who。58without解析:考查介词。句意:以优异成绩完成高考的高中生,无须先完成预科课程,就可以申请直接进入伯明翰的学位课程。介词without后面跟动名词作宾语,结合句意可知答案为without。59is_held解析:考查一般现在时态的被动语态。句意:6月初在中国各地举行的高考,越来越多地被澳大利亚、美国、加拿大和欧洲大陆的大学所接受。此处指目前的一种客观事实,且定语从句的主语which(Gaokao
100、)和hold之间是一种被动关系,所以句子用一般现在时态的被动语态,故答案为is held。60increasingly解析:考查词性转换。句意:6月初在中国各地举行的高考,越来越多地被澳大利亚、美国、加拿大和欧洲大陆的大学所接受。此处accepted是动词,由副词来修饰,故答案为increasingly。61requirements解析:考查名词复数。句意:伯明翰只会考虑那些在高考中取得至少80%的高考分数,并满足额外的学术和英语要求的高质量学生。结合句意可知此处用名词复数,故答案为requirements。62delighted解析:考查形容词。句意:我很高兴这所大学现在接受高考。be de
101、lighted“感到高兴”,故答案为delighted。63brightest解析:考查形容词最高级。句意:这给了最聪明、最优秀的中国学生 。根据the和best可知此处用形容词最高级,故答案为brightest。64an解析:考查不定冠词。句意:有机会直接进入我们的本科课程的第一年,体验在全球百强大学学习的好处。此处表示泛指,且opportunity是以元音音素开头,故答案为an。65global解析:考查词形转换。句意:有机会直接进入我们的本科课程的第一年,体验在全球百强大学学习的好处。此处是形容词修饰名词,故答案为global。第四部分:写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定
102、你是李华,打算今年暑假去美国旅游。请你给Travel America国际旅行社写一封电子邮件进行咨询,内容如下:1请其推荐合适的旅游路线;2请其告知相关的旅游费用。注意:1词数80左右,开头和结尾已给出,不计入总词数;2可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Sir/Madam,Im_planning_to_travel_to_the_USA_in_the_coming_July._Therefore,_Im_writing_to_inquire_about_travel_routes_of_your_agency.I_intend_to_stay_in_America_for_about_1
103、0_days,_during_which_I_hope_to_have_a_look_at_some_unique_natural_scenery_and_have_a_taste_of_local_customs._So,_could_you_please_recommend_some_suitable_travel_routes?_In_addition,_Id_like_to_know_the_prices_of_the_routes,_covering_all_the_traveling_expenses.A_reply_at_your_earliest_convenience_is_
104、highly_appreciated.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Nowadays, it is most probable that you have an electronic device loaded with hundreds or even thousands of your favourite songs. At any moment in time, you can fill your headphones with the sounds of a particular song that suits your
105、 mood at that exact time.Music is so common. But have you realized the power of it? Are you getting ready for a big soccer match or do you need to get excited? Maybe some hip hop with a strong beat will do the trick! Besides, you might be ready to study for a big exam the next day. To help you study
106、 better,a little bit of Mozart might make you remember things better.We may all have been moved by particular songs that spoke to us in some situations. But is there any scientific evidence showing that music really has such effect on people? Of course, there is! Scientists have long recognized the
107、power of music.Over the years, many studies have been done to examine in greater depth the nature and extent of the elects music has on people.For example, scientists at the University of Missouri have found that listening to music can have positive effects on your mood.Their research gives scientif
108、ic credibility(可靠性) to the behavior that many people have already experienced on their own: listening to upbeat music can brighten your day and boost your mood.Other studies have shown that upbeat music isnt the only type of music that can be helpful, however. When people are sad or have suffered a
109、personal loss, sad music can be helpful because the tone and lyrics of the music can resonate (引起共鸣) with the listeners. Likewise, people under a lot of stress or experiencing upsetting situations can benefit from listening to angry music.Although angry music might not help you if youre in a normal
110、mood, its tone can benefit you when you are dealing with stressful and upsetting situations.Nowadays, with modern devices, music to your taste is easily accessible. (要点1) Yet, its power, which might benefit you, is not fully realized. (要点2) Scientists have researched into the nature and extent of musics effects on humans. (要点3) For instance, scientists at the University of Missouri have proven upbeat music can cheer you up. (要点4) Besides, sad music and angry music have also been found to be helpful. (要点5)