1、Module 4 课时跟踪检测(三) Other Parts of the Module.根据提示写出单词的正确形式1On his retirement, colleagues presented (赠送) him with a set of golf clubs.2A new man was appointed to handle (处理) the crisis.3When the post finally became vacant (空缺的),they offered it to Fiona.4It is an honor (荣幸,光荣) to hear you speak so hig
2、hly of me.5He is always concerned with the farmers and therefore(因此) he has donated one million dollars to the earthquakehit farmers.6He was fined 200 dollars for breaking the traffic regulations (regulate)7The young actress looked so charming (charm) in her beautiful dress that we took masses of pi
3、ctures with her.8Learning that his daughter was admitted into a key university, Mr White breathed a sigh of relief (relieve)9He frequently did voluntary (volunteer) work during his spare time at university.10When you are nervous and tired, you should listen to some relaxing (relax) music.选词填空in addi
4、tion to, dance to the music, draw upon, all of a sudden, take . seriously, on the other hand, deal with, the moment 1Different civilizations and local systems should draw_upon and benefit from each other to achieve common development.2This is a novel, but on_the_other_hand,_it can be looked as a bio
5、graphy.3Im sorry to have kept you waiting so long but I had something urgent to deal_with.4In_addition_to my weekly wage, I got a lot of tips.5Dont take what he says seriously. He likes making fun of others.6We were driving along the road when all_of_a_sudden a car pulled straight out in front of us
6、.7We have been working for a long time. Lets dance_to_the_music of the piano.8The_moment I reached the platform, the train began to move.完成句子1使我非常欣慰的是,电话没有被损坏。Much_to_my_relief,_the phone was not damaged.2他是一个很难对付的人。He is a person who is hard_to_handle.3我们每个人都有优点,但是另一方面我们每个人也有缺点。We each have strong
7、points, but on_the_other_hand each of us has weak points.4能跟你们一起在这里庆祝中秋节我感到非常荣幸。It_is_an_honour_to_be here to celebrate the MidAutumn Festival with you.5这些图画使我们想起了在校园里一起度过的那些快乐的时光。These pictures reminded_us_of the happy days which we spent together on the campus.完形填空My most memorable occasion with a
8、n old song in a new place was in late April, 1974. While I was then teaching mathematics in an American university, a small grant (拨款) allowed me to teach at the University of New South Wales in Australia.I had just _1_. One evening I went to a _2_ that had a young piano player. Almost all the songs
9、 he played were ones Id never heard before. He asked for _3_, and people asked for other songs completely _4_ to me.Then someone pointed to me, “We have an American _5_ hes new here. Lets hear a request from him.” In my great ignorance (无知) of _6_ music, either American or Australian, I was on the s
10、pot. But I had begun to learn Australian _7_. The University of New South Wales is on a hillside above a major avenue named Anzac Parade, _8_ the Australia New Zealand Army Corps (ANZAC), which _9_ for England in World War . Anzac Day is an important Australian holiday honoring the sacrifices made b
11、y _10_. The important holiday _11_ on April 25, the day the ANZAC forces landed at Gallipoli, in northern Turkey, in 1915. And I did know a song that seemed _12_ for the holiday.I asked the _13_ if he could play The White Cliffs of Dover. He said, “I dont _14_ that one.” A visible shock went around
12、the restaurant. Then a(n) _15_ man said, “Well, lets sing it for him.”Actually the entire room, _16_ everyone over the age of 40, joined in singing the song, which became popular in England in 1942 and _17_ throughout the Englishspeaking world.Its an old song, _18_ it expresses a hope for peace as t
13、imely today as it was during the Battle of Britain. And people made it very _19_ afterward that they appreciated my knowledge and respect for _20_ tradition. The newcomer, in the new place, had made himself one of the gang.语篇解读:一首老歌让作者快速融入一个新地方。1A.finishedBarrivedCappeared Dpassed解析:选B由下文中的“hes new
14、here”可知,作者刚刚“到达(arrived)”。2A.mall BrestaurantCschool Dhotel解析:选B下文中的“A visible shock went around the restaurant”是提示。3A.advice BhelpCrequests Ddonations解析:选C下文中的“Lets hear a request from him”是提示。4A.comforting BpleasantCordinary Dunfamiliar解析:选D由上文的“Almost all the songs he played were ones Id never he
15、ard before”可知,这些歌作者完全“不熟悉(unfamiliar)”。5A.hero BcolleagueCstudent Dvisitor解析:选D由第一段内容可知,作者是从美国来到澳大利亚的“访客(visitor)”。6A.original BsoftCmodern Dwestern解析:选C由第一段中的“My most memorable occasion with an old song in a new place”可知,作者不了解“现代(modern)”音乐。7A.culture BmusicCliterature Dlifestyle解析:选A下文介绍了一个当地的节日,属
16、于文化范畴。8A.in memory of Bin place ofCin support of Din terms of解析:选A街道的名字Anzac源于同名的部队,可见是为了“纪念(in memory of)”这个部队。9A.prepared BsearchedCfought Dcheered解析:选C上文中提到“the Australia New Zealand Army Corps”,指军队,军队是来“战斗(fought)”的。10A.friends BsoldiersCthe Americans Dthe British解析:选B这一节日是为纪念“战士(soldiers)”做出的牺牲
17、。11A.surfaces BbreaksCends Dfalls解析:选D由下文的“the day the ANZAC forces landed at Gallipoli, in northern Turkey, in 1915”可知,这个节日的时间“定在(falls)”4月25日。12A.ready BappropriateCreasonable Dresponsible解析:选B作者想到了一首“适合(appropriate)”该节日的歌曲。13A.customer BmanagerCpianist Dwaiter解析:选C由上文中的“a young piano player”可知,这里
18、是说“钢琴家(pianist)”。14A.have BsingCplay Dknow解析:选D由下文的“Well, lets sing it for him”可知,钢琴家不“知道(know)”作者说的这首曲子。15A.older ByoungerCstronger Dhigher解析:选A作者选的是一首老歌,能够回应他的应该是“年纪更大一些的(older)”人。16A.regretfully BcertainlyCanxiously Dnormally解析:选B这是一首老歌,“当然(certainly)”年龄大一些的人都会唱。17A.existed BdevelopedCspread Dfad
19、ed解析:选C作者来自美国,会唱这首源于英国的歌曲,可见这首曲子曾在英语国家迅速“传播(spread)”。18A.but BsoCif Dthough解析:选A这是一首老歌,“但是(but)”像英国战役时期一样,今天这首歌依然能够表达人们对和平的期盼。19A.amazing BopenCunique Dclear解析:选D餐馆的人后来“明确(clear)”表示他们对作者的学识和作者对“当地的(local)”传统的尊重表示欣赏。20A.local BreligiousCfamily Dweak解析:选A参见上题解析。.阅读理解AYoung Music Scene ConcertYoung mus
20、icians from all over Germany perform atYoung Scene Concert at Berlins famous Quasimodo music hall.The concert is part of the Berlin Festival.TimeNov.1520Place 45, 18756 Berlin, GermanyCost VariousEmail infoquasimodo.dePhone 34(0)458395986Documentary Film MonthCinemas, schools and libraries across Fr
21、ance and the Frenchspeaking world take part in Novembers Documentary Film Month.About 120,000 visitors take part each year.TimeMar.120Place 25 Road Pyramids, 75001 ParisCost VariousPhone 12(0)143381973Email infoparisCraft Show You can come to the show twice a year, in spring and at Christmas.There a
22、re hundreds of artisans (手艺人) from across Canada selling jewellery, pottery, glass, ironwork and clothing.TimeNov.26.Dec.7Mon.Fri. 11 am10 pmSat. 10 am8 pmSun. 9 am6 pmPlace Direct Energy CentreCost 10Phone 76581983245Email askusToronto Garden and Flower ShowThe Canada Blooms Show every year at the
23、Metro Toronto Convention Center is the countrys largest indoor garden show.TimeMar.9 am6 pmSun. 11 am5 pmPlace Metro Toronto Convention CenterCost 18;under 12 freePhone 1 235 4478768Email info语篇解读:本文是一篇应用文。主要介绍了几个国家可以参观欣赏的盛会及其具体信息。1People can enjoy music at Young Scene Concert from_.AMar.120BNov.152
24、0CNov.26Dec.7 DMar.1Nov.20解析:选B细节理解题。根据第一个表格可知Young Scene Concert的时间为Nov.1520,故B项正确。2You can email_if you want to see Documentary Film.AinfoBaskusCinfoparisDinfoquasimodo.de解析:选C细节理解题。根据笫二个表格中的内容可知,Documentary Film Month的email地址为 infoparis,故选C项。3You can buy_at the Craft Show.Aglass, ironwork and clo
25、thingBdifferent kinds of flowersCclassical music CDsDsome books about films解析:选A细节理解题。根据第三个表格中的“There are hundreds of artisans from across Canada selling jewellery,pottery,glass,ironwork and clothing.”可知选A项。4Which of the following is NOT true according to the passage?AYoung musicians from all over G
26、ermany perform at Quasimodo music hall.BCinemas, schools and libraries across France take part in Documentary Film Month.CPeople can enjoy the Craft Show from 9 am to 6 pm on Sunday.DFlower Show is the worlds largest garden show.解析:选D细节理解题。在第四个表格内提到 Flower Show 是这个国家最大的室内园艺展览而不是世界上最大的,故D项是错误的。BRagti
27、me is a fast and complex kind of music that was popular around the beginning of the twentieth century. Scott Joplin is now considered to be the most important American ragtime composer and piano player. During his lifetime, Joplin only enjoyed a brief period of professional success in the early 1900
28、s. However, his work had an important, lasting effect on audiences, as well as other composers.When ragtime first appeared in the late nineteenth century, it was considered a low form of cheap entertainment, not a serious musical movement. Then in 1899, Joplin wrote a ragtime song called Maple Leaf
29、Rag. The song showed Joplins creative blend (融合) of AfricanAmerican rhythm (节奏) and more established EuropeanAmerican musical styles. It was a huge success and helped to make ragtime popular with the general public. Maple Leaf Rag was the first instrumental composition to sell over one million copie
30、s of sheet music. It was also the first music by an African American to find a large audience among European Americans.Although the general ragtime style already existed before Joplin began composing, his work attracted a lot of attention from other ragtime composers of his time. Songs like Maple Le
31、af Rag influenced these composers mostly because they were very popular with the public. And many of them started to add similar fast and complex rhythm to their music. Later, composers came to appreciate the high quality of Joplins music, which has continued to capture (引起) the imagination of many
32、composers and musicians up to the present day. For example, many later jazz musicians were influenced by Joplins complex Africanstyle rhythm, Jazz, in turn, went on to influence many more popular music styles. These include the blues, rock and roll, soul, and even hiphop. As a result, many music his
33、torians now list Joplins work as an early basis of all modern popular music.语篇解读:美国黑人作曲家斯科特乔普林创作的拉格泰姆音乐作品对美国音乐产生了巨大影响。5What do we learn about ragtime?AIt originated in Europe.BIt was started by Joplin.CIt disappeared around the year 1900.DIt was most popular during Joplins time.解析:选D细节理解题。由第一段的描述可知,
34、拉格泰姆在20世纪初非常受欢迎,斯科特乔普林是最有名的美国拉格泰姆作曲家。6Which of the following is TRUE regarding Maple Leaf Rag?AIt was not serious music.BIt made ragtime cheaper.CIt was a mix of musical styles.DIt failed to entertain audiences.解析:选C推理判断题。由第二段中的“The song showed Joplins creative blend of AfricanAmerican rhythm and mo
35、re established EuropeanAmerican musical styles”可知,斯科特乔普林在创作枫叶拉格这首歌曲时创造性地融合了非裔美国人的音乐节奏和更为成熟的欧美音乐风格。7How did other composers feel about Joplins music?AIt was topclass.BIt was hard to play.CIt was slow and soft.DIt lacked imagination.解析:选A推理判断题。由最后一段中的“Songs like Maple Leaf Rag influenced these compose
36、rs”和“composers came to appreciate the high quality of Joplins music, which has continued to capture the imagination of many composers and musicians up to the present day”可知,作曲家深受乔普林的音乐的影响,并且他们逐渐开始欣赏他高品质的音乐。8Whats the focus of this text?AThe life story of Joplin.BThe rise of ragtime composers.CThe development of jazz music.DThe influence of Joplins music.解析:选D主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了美国黑人作曲家斯科特乔普林创作的拉格泰姆音乐作品对美国音乐产生的影响。