1、Unit 3Section Learning about Language & Using Language课时作业.单句语法填空1The little girl showed good judgement(judge) in telling the differences between two similar objects.2He often felt very embarrassed(embarrass) at being asked about his study.3He has made such great progress that the teachers are pleas
2、ed with him.4Dont get into the habit of depending on others.5He risked being_caught (catch) and killed to steal salt for the Red Army.6It was last night that Anne had a heavy cold.7His survival(survive) is still uncertain; he has been very badly hurt and may die.8In spite of the heavy snow,he manage
3、d to come.9If you dont listen to your parents words,youll be at risk.10We learned in our physics classes that everything expands if heated (heat).单句改错1Operate the electrical appliance following the instructions,or youll be at the risk.去掉第三个the2Wounded although his leg was,he managed to get up.althou
4、ghas/though3I bet he was even more embarrassing than I was.embarrassingembarrassed4Judged by the look on his face,the news must have been terrible.JudgedJudging5He wouldnt take advice,and now he has got into the trouble.去掉the.阅读理解AWith growing concerns about loneliness among younger generations in m
5、odern society,some experts now say although being in technological isolation (孤立),American teenagers arent feeling quite as lonely as their parents were when they were teens.A study published Monday in the Personality and Social Psychology Bulletin shows a modest decline (下降) in loneliness among Ame
6、rican high school and college students through the years 1978 to 2009.It also shows teenagers today are less likely to join clubs and make fewer close friends than previous generations,but that doesnt leave them feeling left out.University of Queensland and Griffith University researchers figured th
7、is out looking at statistics from several studies of high school and college students in the United States that examined teen attitudes and activities among this age group.Young people these days,the study suggests,is relying less on others.They have less need to feel attached to a large group of fr
8、iends.For example,in 1985,10% of people reported they discussed important matters with no one; in 2004,25% reported the same.At the same time,young people feel more confident about themselves.The statistics showed female college students reported lower levels of loneliness than their male (男性的) scho
9、olmates,although there were no big differences between male and female students.White high school students reported lower loneliness than AfricanAmerican students,Hispanic students and others.With less physical contact,yet more electronic connections than other generations,technology may have change
10、d the type of connectedness this generation needs,at least to a point.Thats what Kimmy Ogochukwu Diei thinks.As a senior at the University of Chicago,she has had social media around all her life and she believes it has made having friends and feeling connected to them easier in many ways.Friends are
11、 just a text or message away even when she chooses to be by herself to study or work.The only time she really feels isolated is “when I dont have my phone with me or if it has died,” Ogochukwu Diei said.Then “I do feel very isolated.”【解题导语】本文是说明文。研究发现当今青少年的孤独感比过去的青少年有所减轻。1What does the new study fin
12、d?ATeens are less lonely than in the past.BParents use less technology than teens.CParents are getting more concerned about teens.DTeens have more close friends than their parents.解析:选A细节理解题。由第二段可知,该研究发现当今青少年的孤独感比过去的青少年有所减轻。2How did the scientists get their research results?ABy doing online intervie
13、ws.BBy collecting samples.CBy doing experiments.DBy analyzing statistics.解析:选D细节理解题。由第四段可知,这些科学家是通过分析数据得出结论的。3The figures in Paragraph 5 show that _.Ayouths are becoming more independentBpeople are spending more time with friendsCyoung people are getting more selfconfidentDordinary people show less
14、interest in discussions解析:选A推理判断题。综合第五段段意可知,这些数据反映出年轻人越来越独立的趋势。4Which of the following is TRUE about the research findings?ACollege students are less lonely than high schoolers.BBlack high schoolers are lonelier than white high schoolers.CFemale college students are lonelier than male college studen
15、ts.DHigh schoolers have more physical contact than college students.解析:选B细节理解题。由倒数第四段中的“White high school students reported lower loneliness than AfricanAmerican students”可知,非洲裔美国高中生比白人高中生更感到孤独。BCosmetic surgery(整容手术) is not something to be entered into lightly.Unfortunately,in this modern world,we
16、have become confused by very narrow(狭隘的) standards of beauty.Images of celebrities who never seem to age are seen everywhere these days.We forget the fact that most of these images are the result of super photo manipulation(处理),driven by the incredibly powerful beauty industry.We are all differentwh
17、y should we all look the same? Isnt there more to life than undergoing surgery in order to have the same boring face that everybody else wants to have?Dr Elisabeth McKenna,PsychologistYes,its fake! Thats what I told my friends when they started asking me about my nose job.Id always been sensitive ab
18、out my nose,but it took me a long time before I decided to go for cosmetic surgery.I took advice from several doctors and after careful consultation I finally decided to have it done.I had been saving money from my parttime job and my parents helped me out with the rest.It was quite expensive but I
19、dont regret a penny of it.In fact I wish Id had it done a few years ago.Im sure I wouldnt have been teased so much at school.Debbie Caron,StudentIt makes me really angry to think of the millions of people who spend a fortune on cosmetic surgery.Surgery should be carried out for medical purposes,not
20、vanity(虚荣心)I would rather all the money spent on cosmetic surgery was available to treat people around the world who are in need but cant get proper medical treatment.Furthermore,there are thousands of underqualified surgeons out there who only care about getting as rich as possible as quickly as po
21、ssible.They dont care about the psychological and physical damage they do.The whole industry makes me sick.We should do something to ban it.Danny Class, Student【解题导语】本文是议论文。文章引述了一位心理学博士和两位学生对整容这一话题的不同看法。5What can we learn from Dr Elisabeth McKenna?ADont be fooled by “perfection” .BCosmetic surgery o
22、ften goes wrong.CThe beauty industry needs improving.DIts necessary to set new standards of beauty.解析:选A推理判断题。由第一部分的“We forget the fact that most of these images are the result of super photo manipulation(处理)”可知,我们常常看到岁月不曾在名人脸上留下痕迹,其实这都归功于照片的精细处理,故Dr Elisabeth McKenna认为不要被“完美”的假象所欺骗。6What did Debbie
23、 Carons cosmetic surgery bring to her?AMore friends.BMore worries.CMore selfconfidence. DMore job opportunities.解析:选C推理判断题。由第二部分的“Id always been sensitive about my nose.I dont regret a penny of it.Im sure I wouldnt have been teased so much at school.”可知,原本对鼻子不满意的Debbie Caron做完整容手术后有了更多的自信。7How does
24、Danny Glass feel about those who have cosmetic surgery?AThey should be ashamed.BThey can have a new start.CThey hurt themselves badly.DThey should be treated as patients.解析:选A推理判断题。Danny Glass认为手术应以医疗为目的,而非虚荣心。他说花在整容上的钱应用在那些需要医疗帮助的人身上。故他认为那些做整容手术的人应该为自己的行为感到羞愧。8What would be the best title for the t
25、ext?AA new fashioncosmetic surgeryBHard talkcosmetic surgeryCThe future of cosmetic surgeryDThe mystery of cosmetic surgery解析:选B标题归纳题。整容到底是好是坏,众说纷纭。本文引述了一位心理学博士和两位学生对整容这一话题的不同看法,B项的Hard talk更能说明本文是对整容的探讨。.七选五Large meals make people full and sleepy._1_We want our children to learn,not falling asleep
26、at their desks,so lets keep those lunches on the lighter side.You can do this if you provide them with a good breakfast.By working beside your children and discussing what they eat for lunch,you are helping them understand the importance of whole foods and the avoidance of junk foods._2_ As they get
27、 older these good habits will stay with them.They will learn that these types of food will help them feel better and look better and give them more energy.Try to let them see that the food choices they are making will help them feel so much better._3_I know of one family that actually had the food p
28、yramid on the wall of their kitchen and it helped their children pick out what foods they wanted.Everyone got a chance to decide what to eat,but they had to pick protein,vegetables and fruit.In addition,the mother had a book with recipes for healthy foods._4_So children knew what healthy foods they
29、should choose.Unlike today,when we grew up we played outside,rode our bikes,ran around,skated,and the list goes on and on._5_ So in addition to the above healthy eating choices,you need to plan some activities for your children today other than the television or video games.AWe didnt have TV or comp
30、uter games.BHow are children helped to choose their food?CYou are helping them make smart informed choices.DThink what large meals do to your children at school.EWhat adults eat daily has a great effect on their children.FAll of the recipes had pictures of what the food looked like.GThe recipes for
31、children should mainly include healthy foods.【解题导语】父母要从小培养孩子们选择好的食物的习惯,孩子们养成了好习惯,长大了这些好习惯仍然会发挥作用。1解析:选DD项与本空前后的“Large meals, at school”和“our children,at their desks”相呼应。2解析:选C由本空后“As they get older these good habits will stay with them.”可知,前文讲你帮助你的孩子在食物上做出明智选择(培养好习惯)的好处。3解析:选B该段主要通过一个具体事例表明如何培养孩子选择好食物的习惯。B项可作为本段主旨。4解析:选FF项承上启下,F选项中的“recipes”与上文中的“recipes”相呼应。说明孩子们怎样知道选择吃什么。5解析:选A前文讲过去的生活条件是多么差,A项符合这层意思。最后一句“the television or video games”也有提示。