1、 高考资源网() 您身边的高考专家Welcome Unit Discovering Useful Structures & Listening and Talking1、 Are you worried about moving up to Senior High school? It can be a new experience, but you shouldnt worry. Weve put together a guide on how to survive the first week. Youre not alone! Remember everybody else in you
2、r year is on the same boat. They may not realise it, but theyre just as nervous as you are. Moving to Senior High school is an opportunity, not a problem. Things are different and all you need to do is be polite and learn the new rules. Teachers are ready to help! If youre unsure what to do or are w
3、orried about anything then you had better ask for help. Teachers are probably the best people to turn to as theyre experienced in helping new students. Some Senior High schools also have a friends system. If your school has this, then you will be paired with an older student. They will look out for
4、you and help you if you have any problems or questions. All change There are lots of differences between Junior High school and Senior High school. Youll have a homework diary or a student planner. You will have your lessons with different teachers in different rooms. You will have homework for diff
5、erent subjects on different days, so make sure you get organised. Make sure you have a copy of your school timetable written down so you know which rooms your classes are in and on which days you will have your different subjects. Other points If youve got an elder brother or sister at the school th
6、en ask them for advice. Be yourself! It sounds simple, but people will know you much better if you just act naturally. Having early nights makes a difference and youll find it easier to get up in the morning!1.Which of the following is closest in meaning to the underlined sentence?A.Other students h
7、ave similar feelings to yours.B.Other students have to learn boating with you.C.Other students will help you solve your problems.D.Other students will teach you politeness and new rules.2.The new students turn to teachers first when having problems because _.A.teachers wont blame them as parents doB
8、.teachers are good at helping solve problemsC.teachers are equal to every studentD.parents are too busy to help them3.Which of the following is NOT true?A.You can act in a natural way.B.You should go to bed early enough.C.You must focus on dressing properly.D.You may ask your elder brother or sister
9、 for advice.4.Whats the purpose of the passage?A.To tell students the importance of learning.B.To warn students not to ignore friendship in Senior High school.C.To make a difference when moving up to Senior High school.D.To help new students to get used to the life in Senior High school.2、If life we
10、re a book and you were the author, how would you like the story to go? That is the question that 1 my life forever. One day l went home from the training of snowboarding with what I thought was the flu, and less than 24 hours later, I was in a 2 on life support with less than two percent 3 of living
11、. It wasnt until days later that the doctors diagnosed me with a 4 blood infection. Over the 5 of 2.5 months, I lost the hearing in my left ear and both my legs below the knee. When my parents 6 me out of the hospital, I 7 that I had been put together like a patchwork(拼缝物) doll and I had to live wit
12、h 8 legs. I was absolutely physically and emotionally broken, 9 streaming down. But I knew in order to move forward, I had to let go of the Old Amy and 10 the New Amy. It was at this moment that I asked myself that significant 11 . And that is when it 12 me that I didnt have to be five-foot-five any
13、more, 13 I could be as tall as l wanted. And 14 of all, I can make my feet the size of all the shoes. So there were 15 here. Four months later, I was back upon a 16 . And this February, I won two Board World Cup gold medals, 17 me the highest ranked snowboarder in the world. So, instead of looking a
14、t our 18 and our limitations as something 19 or bad, we can begin looking at them as a wonderful 20 that can be used to help us go further than we ever know we could go.1.A.savedB.riskedC.ruinedD.changed2.A.hospitalB.clubC.fieldD.studio3.A.thoughtB.degreeC.chanceD.decision4.A.mildB.severeC.potential
15、D.slight5.A.journeyB.breakC.courseD.schedule6.A.wheeledB.draggedC.pulledD.delivered7.A.made sureB.felt likeC.worked outD.put forward8.A.muscledB.heavyC.shapelyD.false9.A.bloodB.sweatC.tearsD.water10.A.hugB.recognizeC.fixD.introduce11.A.planB.questionC.informationD.favour12.A.occurred toB.stick toC.k
16、nocked intoD.looked into13.A.althoughB.soC.whileD.but14.A.firstB.strangestC.bestD.luckiest15.A.strugglesB.benefitsC.rewardsD.conflicts16.A.stageB.snowboardC.trackD.playground17.A.allowingB.givingC.callingD.making18.A.challengesB.changesC.devotionsD.hesitation19.A.activeB.amazingC.negativeD.terminal2
17、0.A.abilityB.skillC.toolD.gift3、Are you having trouble concentrating when youre reading a book or listening to a lecture? This list of activities might help to improve your study habits.Make a list. We often have trouble paying attention to one thing because our brain wants to think about something
18、else. _ You dont worry about whatever else you should be doing.Sleep more. Studies show that people who sleep fewer than eight hours a night for a period of time have slower response systems and more difficulty recalling information. _ Eat healthier foods. Many people enjoy foods high in fats and su
19、gars. _ They might give you a temporary burst of energy. However, that energy is soon followed by a crash.Reduce screen time. This may be the most unpopular suggestion among young people. Screen time-time spent looking at cell phones, televisions and computer screens, has a clear effect on the atten
20、tion span. _ Concentration improves for students who participate in team sports. It could be that being active is helpful in this way. Participating in a sport trains your brain to concentrate on specific tasks, and shut out other thoughts.A. Be active.B. Practice more.C. These foods can provide eno
21、ugh energy for focusing.D. But these foods cant be helpful enough when it comes to focusing.E. That is bad news for teens who stay up revising the night before a test.F. Researchers advise parents to limit it when their children need to be focused.G. By writing down all the things you need to do, yo
22、u ll gain a sense of control.4、 How are you getting along with your senior high school? It may be hard for you as this is the first time that you _(leave) your parents. I know that you are now having trouble _(communicate) with others, and you may often feel lonely. Thats_you are new here and people
23、 dont know about you. But I think you can overcome the difficulty if you can follow the advice below. First, you should attach great _(important) to taking an active part in the discussions and show your own opinions about the matters, and at the same time, learn to listen to other peoples views _(c
24、areful). Second, you should learn about your classmates likes and dislikes, _can make you get familiar with them. Only in this way can you get to know more _(difference) people and show them that you are just as friendly. Last but not least, Im always here ready to help. We can take part in some _(a
25、ctivity) together and I can introduce you to others. Theres no need _(worry) too much, people will know you more very soon and will like to make friends _you if you can do as the above. Just remember, “God helps those who help themselves”. 答案以及解析1答案及解析:答案:1-5 ABCD解析:1.句意理解题。根据画线句后一句.but theyre just
26、as nervous as you are.可知,别的学生对进入高中也感到紧张,故选A。2.细节理解题由第三段第二句.as theyre experienced in helping new students.可知,老师们经验丰富,善于帮助解决问题。3.细节理解题。由最后三段的三点建议可知,只有C项在文中没有被提及,故选C。4.写作意图题。结合第一段中的Weve put together a guide on how to survive the first week. 及下面的建议可知,作者的写作意图是帮助刚刚步入高中的学生尽快适应高中的学习生活。 2答案及解析:答案:1.D; 2.A; 3
27、.C; 4.B; 5.C; 6.A; 7.B; 8.D; 9.C; 10.A; 11.B; 12.A; 13.D; 14.C; 15.B; 16.B; 17.D; 18.A; 19.C; 20.D解析: 3答案及解析:答案:G;E;D;F;A解析:主题句 Make a list.对应选项 G 中“writing down all the things you need to do”,答案为 G.根据主题句Sleep more.以及空前句中sleep fewer than eight hours可知,答案为E,其中,slay up为“熬夜”的意思:下文的“that energy is soon
28、followed by a crash”与D 项中 的“cant be helpful enough”相对应,故答案为 D.本段的主题句“Reduce screen lime.”与选项F中的“limit it”对应,故答案为F.本空为本段主题句,由下文的“It could he that being active is helpful in this way.”可知,答案为 A.干扰项 B 中 Practice 意为“to do something (often in order to improve your skills)” 指练习,而并不是指参加体育运动. 4答案及解析:答案:have
29、left; communicating; because; importance; carefully; which; different; activities; to worry; with解析:1. have left 考査固定句式。This/lt is the+序数词+time that sb. have/has done sth.某人第几次做某事。municating 考査固定短语。 have trouble/difficulty (in) doing sth.做某事有困难。3. because考査连词。Thats because那是因为.。4.importance 考査词性转换。a
30、ttach importance to认为.重要,应填名词importance,作attach的宾语。5.carefully考查词性转换。此处:用副词修饰动词listen。6.which考查定语从句的关系词。此处为非限制性定语从句,其先行词为前面一句话。7.different考查词性转换。修饰名词people应用形容词形式。8.activities考查名词复数。activity为可数名词,且由空前的some一词可知应填复数形式。9.to worry考查固定句式。There is no need to do sth.没有必要做某事。10.with考査介词。make friends with sb.和某人交朋友。 高考资源网版权所有,侵权必究!