收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修一同步提升练习:UNIT 4 READING FOR WRITING WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:432529 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:5 大小:38KB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修一同步提升练习:UNIT 4 READING FOR WRITING WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共5页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修一同步提升练习:UNIT 4 READING FOR WRITING WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共5页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修一同步提升练习:UNIT 4 READING FOR WRITING WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共5页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修一同步提升练习:UNIT 4 READING FOR WRITING WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共5页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修一同步提升练习:UNIT 4 READING FOR WRITING WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 高考资源网() 您身边的高考专家Unit 4 Reading for Writing1、 When an earthquake hit a small town, many houses fell down. After the earthquake, all the newspapers reported many stories about some of the families who were in trouble. One Sunday, when I was reading a newspaper, a special picture touched me. It gave t

2、he clothing sizes of each family member. I thought that this would be a good chance to teach my children to help those who were less lucky than themselves. I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan, We have so much, and these poor people now have nothing. Well shar

3、e what we have with them. I filled a box with foods and clothes. While I was doing this, I encouraged the boys to choose their toys and donate some of their less favourite things. Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and games and put them together. Then she walked away. A few

4、minutes later, she came back with Lucy, her much-loved doll. She put the doll on top of the other toys. Oh, dear, I said. You dont have to give Lucy. You love her so much. Meghan said, Lucy makes me happy, Mummy. Maybe shell make another little girl happy, too. I looked at Meghan for a long moment.

5、She taught me a lesson. Its easy to give something that we dont want any more, but hard to give what we cherish(珍爱), isnt it?1.The writer has _ children.A. oneB. twoC. threeD. four2.The underlined word donate in Paragraph 3 probably means _.A. 捐赠B. 丢掉C. 展出D. 放好3.Whats the best title for this passage

6、?A. A Family StoryB. The Spirit of GivingC. The Way of Helping OthersD. A Sad Experience2、 Like all big cities, Paris has a traffic problem: lots of cars, lots of traffic jams and lots of pollution from exhaust fumes (废气).So the city began a project to improve the situation. Under the Velib project

7、(Velib comes from vlo libert, or bicycle freedom), people can take a bicycle, use it for as long as they want, and then leave it at the same or another bicycle station. The first half-hour on the bike is free, but if you dont return it after 30 minutes, you have to pay. But its only $ 1 a day or $ 2

8、9 a year! The bicycles are heavy (25kg), and they are all grey and have baskets. There are about 20,000 of them in the city, and around 1,450 bicycle stations. So there are a lot more Velib stations than the 298 subway stations! Paris is not the first city to have a project like this. But not everyb

9、ody thinks its a great idea. One Parisian said, These bicycles are only for short journeys. If people want to travel across the city, they wont use a bicycle-theyll still use their cars. A city spokesman said, The bicycle project wont solve all our traffic problems, of course. But it might help redu

10、ce air pollution. Traffic, together with factory fumes, is a big problem. There arent any simple answers to traffic problems and pollution in cities. But unless we do something now, there will be more traffic jams and temperatures will continue to rise, so the problems of our environment will get wo

11、rse. The bikes might help people to lead a healthier life, too.1. What can we learn about the Velib project?A. Its bikes have no baskets.B. Its bikes are light and colourful.C. It aims to make travelling easier.D. It owns more stations than the subway.2. If you use a Velib for half an hour, you shou

12、ld pay _.A. nothingB. $ 1C. $ 29D. $ 303. Why do some people disagree with the Velib project?A. The cost is rather high.B. Its hard to find a Velib station.C. Its not suitable for a long journey.D. The distance between two Velib stations is long.4. Whats the city spokesmans attitude towards the bicy

13、cle project?A. Worried.B. Positive.C. Uncaring.D. Doubtful.3、Im not sure is more frightened,me or the female gorilla(大猩猩) that suddenly appears out of nowhere. Im walking on a path in the forest in the Central African Republic. Unexpectedly, Im face-to-face with the gorilla, who begins screaming at

14、top of her lungs. That makes her baby scream,and then a 400-pound male appears. He screams the (loud) of all. The noise shakes the trees as the male beats his chest and charges toward me. I quickly lower myself, ducking my head to avoid (look) directly into his eyes so he doesnt feel (challenge). My

15、 name is Mireya Mayor. Im a (science) who studies animals such as apes and monkeys. I was searching these three western lowland gorillas Id been observing. No one had seen them for hours, and my colleagues and I were worried. When the gorillas and I frightened each other. I was just glad to find (th

16、ey) alive. True to a gorillas unaggressive nature,the huge animal (mean) me no real harm. He was just saying: Im king of this forest, and here is your reminder!” Once his message was delivered, he allowed me (stay)and watch.4、 假如你是来自地震灾区的李明,你的美国朋友Tom写信询问你的安全、你家乡的灾后重建情况,以及你的学习、生活情况。请你用英语从以下几个方面写一封回信,

17、内容包括: 1.很多人在地震中失去了家人。幸运的是,在政府和全社会的帮助下,我们已经从废墟中站了起来; 2.现在我们正在新建的教室里上课。经过这场灾难,我们变得更坚强; 3.现在仍然有很多来自全国各地的好心人看望我们,他们给我们带来了爱和信心; 4.我们已决心重建家园,争取使其变得更美好。注意: 1.词数80左右; 2.开头和结尾已给出,不计入总词数; 3.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Tom, Im so glad to hear from you. Now I want to tell you about my hometown._Yours,Li Ming 答案以及解析1答案及

18、解析:答案:1-3 CAB解析:1.细节理解题。根据第二段第四句I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan.可知,作者有三个孩子,故选C。2.词义猜测题。根据孩子们找玩具及第三段末的Lucy makes me happy, Mummy. Maybe shell make another little girl happy, too.可知选A。3.标题归纳题。作者看了报纸,得知地震之后许多家庭陷入了困境,她想借此机会让孩子们学会关爱他人,结果女儿给自己上了一课:把我们不再需要的东西捐出去

19、很容易,而把自己珍爱的东西捐出去却很难。故选B。 2答案及解析:答案:DACB解析:1. 细节理解题。根据第二段最后一句So there are a lot more Velib stations than the 298 subway stations!可知, 自行车车站要比地铁站多得多。故选D。2. 细节理解题。根据第二段第二句可知, 半小时内是免费的, 超过半小时需要付费。故选A。3. 细节理解题。根据第三段最后两句可知, 这些自行车仅仅适用于短途旅行, 不适用于长途旅行。故选C。4. 观点态度题。通读文章的最后一段, 并根据该段中的But it might help reduce ai

20、r pollution.及The bikes might help people to lead a healthier life, too.可知, 自行车可以帮助减少空气污染, 也可能帮助人们过一种更健康的生活, 因此他对自行车骑行方案的态度是积极的。故选B。 3答案及解析:答案:1. which/who2. the 3. loudestt4. looking5. challenged 6. scientist7. for 8. them 9. meant10. to stay解析:1.此处为宾语从句,从句缺少主语,所以 用which或who表系“哪一个”。2. at the top of为

21、固定短语,此处表示“以最大的 肺活量喊叫”。3. 根据后面的of all可知,它的声音最大,所以用最高级loudest。4.动词avoid后用动名词。5. feel为系动词,此处表示“被挑战”,故 用过去分词challenged。6.根据语境可知,作者是一名科学家。7. search for是固定搭配,表示“寻找”。8.此处作find的宾语,故用宾格them。9.分析本句的句子成分可知,此处缺少谓语, 再根据句意可知要用一般过去时,所以用meant。10. allow sb to do sth “允许某人做某事”。 4答案及解析:答案:Dear Tom, Im so glad to hear

22、from you. Now I want to tell you about my hometown. Many people lost their families in the earthquake. Luckily, with the help of the government and the whole society, we have gradually recovered from the earthquake. Now we are studying in our newly-built classrooms. Through the disaster, we have become much stronger. There are still many warm-hearted people from all over the country coming to see us. They bring us love and confidence. Now we are determined to rebuild our hometown and try to make it a better place.Yours,Li Ming解析: 高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1