收藏 分享(赏)

山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx

上传人:高**** 文档编号:432201 上传时间:2024-05-27 格式:DOCX 页数:22 大小:42.86KB
下载 相关 举报
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第11页
第11页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第12页
第12页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第13页
第13页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第14页
第14页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第15页
第15页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第16页
第16页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第17页
第17页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第18页
第18页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第19页
第19页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第20页
第20页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第21页
第21页 / 共22页
山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考英语试卷 WORD版含答案.docx_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、英语试题说明:满分150分,时间120分钟。分为第卷(选择题)和第卷(综合题)两部分,请将答案按要求写在答题纸指定位置。第I卷(95分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话

2、仅读一遍。1.Where does the conversation take place?A. At the ticket office. B. On the phone. C. At the womans home.2.What does the man want to do?A. Chat with the woman. B. Lose some weight. C. Set up a program.3.How old is Jack?A. 38. B. 43. C. 48.4.What can we learn from the conversation?A.Mr. Jones is

3、 busy now. B.Mr. Williams takes over Mr. Joness work.C.The man mistook Mr. Williams for Mr. Jones.5.What book are the speakers talking about?A.A book about funny pictures. B.A book about interesting stories.C.A book about buildings in the world.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几

4、个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第 6 和第 7 两个小题。6.Where is the woman going?A. Her home. B. The library. C. The cinema.7.What can we learn from the conversation?A.The man is good at geology. B.The man doesnt have any exams tomorrow.C

5、.The woman is worried about her math exam.听下面一段对话,回答第 8 和第 9 两个小题。8.Why wont the boys father be home for dinner?A.He is working. B.He is sick in hospital. C.He is caught in an accident.9.What is the boys father probably?A. A fireman. B. A policeman. C. A doctor.听下面一段对话,回答第 10 至第 12 三个小题。10.What is t

6、he yellow scarf (围巾) made of?A. Cotton. B. Silk. C. Wool.11.Which scarf has the man bought?A. The yellow one. B. The blue one. C. The white one.12.How much does the man pay for the scarf?A. $79. B. $80. C. $72.听下面一段对话,回答第 13 至第 16 四个小题。13.Who is the woman?A. A reporter. B. An advertiser. C. A model.

7、14.What is hard for the woman?A.To reduce stress. B.To make friends. C.To perform on the stage.15.What can we learn from the conversation?A.The woman likes traveling. B.The woman has many friends.C.The woman disliked being a model.16.What does the woman suggest in the end?A.Sticking to your dreams.

8、B.Trying to influence others.C.Traveling around the world.听下面一段独白,回答第 17 至第 20 四个小题。17.What is the talk mainly about?A.Importance of making conversations. B.Ways to improve communication skills.C.Methods of getting on well with others.18.What is the first step to communicate well?A.Listen carefully

9、to what others say. B.Think about what you will say next.C.Repeat what other people have said.19.What is the first thing to speak well?A.Focus on your point. B.Speak naturally and be confident.C.Be sure to be calm and comfortable.20.How can one express the views freely?A.Smile all the time. B.Ask ot

10、hers opinions. C.Use suitable words and expressions.第二部分 阅读理解 (共20小题,每小题2.5分,满分50分)第一节 (共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Sands of TimeSt Cyrus National Nature Reserve is much more than just golden sands and beautiful flowers. The area has a long human histo

11、ry too. From Stone Age hunters to amazing pioneers, discover the daring deeds and sad stories from St Cyrus past.Date: 23rd August 2015Time: 2 p. m. 3:45 p. m. Type of event: Guided walkBetween the TidesA celebration of the world between the tides. Join local salmon (大马哈鱼) fisherman Jim Ritchie on a

12、 fascinating walk to learn how local folk have made a living from the world between the tides, harvesting salmon from the beach at St Cyrus for hundreds of years.Date: 25th August 2015Time: 2 p. m. 4 p. m.Type of event: Family eventIce & FireSt Cyrus National Nature Reserve has had an eventful life!

13、 From its days near the equator (赤道) to volcanic eruptions and ice ages. Celebrate the start of Scottish Geology Month with a walk through the reserve and travel back in time to uncover the clues to St Cyrus past hidden in the cliffs.Date: 31st August 2015Time: 2 p. m. 3:45 p. m. Type of event: Guid

14、ed walkScary StoriesIts getting darker at nights. its almost Halloween, when the ghosts (鬼怪) come out to play. Join us for some spooky stories of Dinnet and Deeside long ago. and listen out for things that sound strange in the night!Date: 25th October 2015Time: 7 p. m. 9 p. m. Type of event: Family

15、eventNote:* All under 18s must be accompanied by an adult* Pets allowed: No* Cost: Free* Phone: 01674830736* Location: SNH Visitor Centre, St Cyrus National Nature Reserve21. Which of the following events may help you learn about the local peoples way of life? A. Ice & Fire.B. Scary Stories. C. The

16、Sands of Time.D. Between the Tides.22. What do the four events have in common? A. They are held in August. B. People cant take their pets with them. C. They are held in the evening. D. People need to be guided during the journey.23. According to the text, _. A. you need to pay to join in the activit

17、ies B. St Cyrus National Nature Reserve is famous for salmon C. a tenyearold child can attend these events only in adults company D. St Cyrus National Nature Reserve was set up not long agoBReading can be a social activity. Think of the people who belong to book groups. They choose books to read and

18、 then meet to discuss them. Now, the website BookC turns the page on the traditional idea of a book group.Members go on the site and register the books they own and would like to share. BookCrossing provides an identification number to stick inside the book. Then the person leaves it in a public pla

19、ce, hoping that the book will have an adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it. Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing, says, “The two things that change your life are the people you meet and books you read. BookCrossing combines both.” Members leave books o

20、n park benches and buses, in train stations and coffee shops. Whoever finds their book will go to the site and record where they found it.People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it. E-mails are then sent to the BookCrossing to keep them updated about whe

21、re their books have been found. Bruce Peterson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home. BookCrossing is part of a trend among people who want to get back to the “real” and not the virtual(虚拟). The site now has more than one million members in

22、 more than one hundred thirty-five countries.24. Why does the author mention book groups in the first paragraph? A. To explain what they are. B. To introduce BookCrossing.C. To stress the importance of reading. D. To encourage readers to share their ideas.25. What does the underlined word “it” in Pa

23、ragraph 2 refer to?A. The book. B. An adventure. C. A public place. D. The identification number.26. What will a BookCrosser do with a book after reading it? A. Meet other readers to discuss it. B. Keep it safe in his bookcase. C. Pass it on to another reader. D. Mail it back to its owner.27. What i

24、s the best title for the text? A. Online Reading: A Virtual TourB. Electronic Books: A new Trend C. A Book Group Brings Tradition BackD. A Website Links People through Books CFor history fans, Margaret Thatcher is one of the most interesting of the British Prime Ministers. She is praised by both Bri

25、tish and American conservatives for her firm principles and accomplishments of her term. Being so popular, it is only appropriate that a solid movie is made to detail the life of the first female Prime Minister of the United Kingdom. The film Iron Lady focuses on Thatcher (Meryl Streep) and her deme

26、ntia(痴呆症), with certain items in her house reminding her of periods of her life, which then starts series of flashbacks. Thatcher also fantasizes about her husband, Denis (Jim Broadbent), and holds conversations with him throughout the film. In a world controlled by men and where women are thought t

27、o belong to the kitchen, Thatcher struggles to break through the barriers of sex to win a seat in Parliament(国会). Not only does she struggle with her sex, but being the daughter of a simple shopkeeper, she struggles with class barriers. After winning a seat in Parliament in 1959, Thatcher was appoin

28、ted Secretary of State for Education and Science (SES). The film details how the leadership of her party didnt take her or her opinions seriously. Thatcher became tired of being unheard and decided to challenge the leadership of the party and run for Leader of the Opposition. Not expecting to win th

29、e position, she took off in popularity, continuing a strong campaign even after her manager was killed by the Irish Republican Army. Thatcher, after the conservative party won a majority in Parliament, became the first woman Prime Minister of the UK. She took off in popularity until an economic decl

30、ine hit the country. She regained popularity after the Falklands War. The film, in many cases, shows archive footage(资料片)to convey the historic timeline of the movie. The film does an excellent job in recording the complex life of one of Britains most complex women. It examines the price that Lady T

31、hatcher paid for power, the class and sex struggles she overcame, and the burden of dementia. The film strikes an astonishingly dear portrait of the “Iron Lady” and will be sure to stand the test of time. 28. According to the passage, the film Iron Lady is mainly about_. A. Margaret Thatcher and her

32、 dementiaB. Thatchers principles and achievements C. the British Prime Ministers interestsD. Margaret Thatcher and her husband29. When Thatcher worked as Secretary of SES, _.A. her party took her and her opinions seriously B. she tried hard to break through the barriers of sexC. she struggled to bre

33、ak through the class barriers D. she wasnt respected by the leaders of her party30. This passage is possibly a(n) _. A. autobiographyB. political reportC. film reviewD. life story31. What is the authors attitude towards the film Iron Lady? A. NegativeB. PositiveC. DisapprovingD. CasualD People are b

34、eing tricked into Facebook with the promise of a fun, free service without realizing theyre paying for it by giving up loads of personal information. Most Facebook users dont realize this is happening. Even if they know what the company is up to, they still have no idea what theyre paying for Facebo

35、ok because people dont really know what their personal data is worth. The biggest problem, however, is that the company keeps changing the rules. That was the great thing about Facebook. You could create your own little private network. Last year, the company changed its privacy rules so that many t

36、hings such as your city, your photo as well as your friends names were set by default (默认)to be shared with everyone on the Internet. According to Facebooks vice-president Elliot Schrage, the company is simply making changes to improve its service, and if people dont share information, they have a “

37、less satisfying experience”. Some critics think this is more about Facebook looking to make more money. In original business model, it involved selling ads and putting them. At the side of the pages totally, who wants to look at ads when theyre online connecting with their friends? The privacy issue

38、 has already landed Facebook in hot water in Washington. In April, Senator Charles Schumer called on Facebook to change its privacy policy. He also urged the Federal Trade Commission to set guidelines for social networking sites. “I think the senator rightly communicated that we had not been clear a

39、bout what the new products were and how people could choose to use them or not to use them.” Schrage admits. I suspect that whatever Facebook has done so far to invade our privacy, its only the beginning, which is why Im considering cancelling my account. Facebook is a handy site, but Im upset by th

40、e idea that my information is in the hands of people I dont know. Thats too high a price to pay.32. What do we learn about Facebook from the first paragraph?A. It is a website that sends messages to users who want to get married.B. It earns money by putting on advertisements. C. It makes money by se

41、lling its users personal data. D. It provides loads of information to its users.33. What does the author say about most Facebook users?A. They are unwilling to give up their personal information.B. They dont know their personal data enriches Facebook.C. They dont identify themselves when using the w

42、ebsite.D. They care very little about their personal information.34. Why does Facebook make changes to its rules according to Elliot Schrage? A. To provide better service to its users. B. To obey the Federal guidelines. C. To improve its users connection. D. To expand its business.35. Why does the a

43、uthor plan to cancel his Facebook account? A. He is dissatisfied with its present service. B. He finds many of its users untrustworthy. C. He doesnt want his personal data badly used. D. He is upset by its frequent rule changes.第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分。 E涂AB, F涂AC, G涂AD。)Stay on the brighter s

44、ide of lifeOne very important component of optimism is gratitude or feeling grateful. In fact, there is a strong connection between a grateful attitude and a heightened sense of well-being. Appreciate all the positives in your life by starting a gratitude journal in order to remember what youre grat

45、eful for. 36. Feeling down? Instead of feeling sorry for yourself waiting for the universe to throw you a bone, try acting like youre happyeven if you arent. A sincere smile and a forced smile will cause the same chemical reactions in your brain, so you can actually fool your mind into feeling bette

46、r by making it react chemically as if things were going well. 37. Reassure yourself that everything is goodeven if you dont feel it.“38. If youre stuck in traffic, then everything else must be going horribly too,” says Anne Parker, a wellness counselor. By blowing negative events out of proportion,

47、youre setting yourself up for feeling down all day. Instead, acknowledge that youre stuck in traffic, but also bring to mind something good, like the beautiful scenery outside the window. That way, youll get in the habit of forbidding negative circumstances from blanketing your whole day.Swearing to

48、 lose 20 pounds or to run a marathon seems like goals leading to happiness, but they take time to achieve. 39. You may even end up admitting that you have been defeated. However, if you focus on the small milestones that occur along the way, you will feel positive about your progress, which will giv

49、e you the strength to keep going.40. Try making someone elses day better. A report by United Healthcare and Volunteer Match found that volunteers are 72% more likely to characterize themselves as optimistic compared with non-volunteers. Plus, 89% of volunteers say that volunteering has improved thei

50、r sense of well-being, and 92% say that it enriches their sense of purpose in life.A. Try to help someone in need.B. Want to give your attitude a lift?C. People tend to think in an either-or way.D. Act in an optimistic waysmile, laugh, tell a joke.E.Youll fail to appreciate more important things in

51、your life.F.By focusing on not having accomplished them yet, you will start to feel down on yourself.G.By remembering the pleasant things in your life, you can actually turn a negative attitude around. 第三部分 语言运用 完形填空 (共20小题:每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可填入空白处的最佳选项。One afternoon I toure

52、d an art museum while waiting for my husband to finish a business meeting. I was looking forward to a quiet view of the masterpieces(杰作).A young couple viewing the paintings ahead of me chatted 41 between themselves.I watched them for a moment and 42 the lady was doing all the talking. I admired the

53、 mans patience for 43 her constant flood of words. Annoyed by their noise, I moved on. I met them several times as I moved through the various rooms of art. 44 I heard her constants flood of words, I moved away quickly. I was standing at the counter of the museum gift shop making a 45 when the coupl

54、e approached the exit. Before they left, the man 46 into his pocket and pulled out a white object. He extended(展开) it into a long stick and then 47 his way into the coatroom to get his wifes jacket. Hes a 48 man, the clerk at the counter said. Most of us would 49 if we were blinded at such a young a

55、ge. During his recovery, he made 50 that his life wouldnt change. So, as before, he and his wife come in whenever there is a new art show. But what does he get out of the art?I asked. He cant see. Cant see? Youre wrong. He sees a lot. 51 than you or I do, the clerk said. His wife 52 each painting so

56、 he can see it in his head. I learned something about patience, courage and love that day. I saw the 53 of a young wife describing paintings to a person without 54_and the courage of a husband who would not allow blindness to change his life. And I saw the love 55 by two people as I watched this cou

57、ple walk away,their arms intertwined(交缠).41.A.continuously B. carelessly C. hardly D. excitedly42. A. required B. decided C. blamed D. announced43. A. coming up with B. adding up to C. putting up with D. living up with44. A. As thought B. Now that C. Each time D. Ever since45. A. difference B. deal

58、C. fortune D. purchase46.A. looked B. got C. reached D. broke47.A. pushed B. tapped C. fought D. forced 48.A.brave B. lucky C. cold D. clever49. make up B. give up C. wake up D. turn up50. A. discovery B. complaint C. promise D. contribution51. A. Less B. Better C. Worse D. More52.A.describes B. dra

59、ws C. touches D. praises53. A. wisdom B. patience C. courage D. faith54. A. thought B. hearing C. emotion D. sight55. A. expected B. shared C. received D. imagine第II卷(55分)第一部分(共 10 个小题;每小题 1分,满分 10 分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。Chinese cartoon film Ne Zha has proved to be a big winner in th

60、is summers box office. This film, 56 (loose) based on the novel Fengshen Yanyi, is about an imaginary figure who fights against unfair fate.In the novel, Ne Zha is a naughty teenager 57 kills whoever gets in his way. His father, a commander who governs the port of Chen Tang Guan, 58 (force) Ne Zha t

61、o kill himself over an error. Ne Zha is reborn as a three-headed, six-armed god 59 (ride) on two magical “wind-and-fire” 60 (wheel) to fight his enemies.61 (direct) by Yang Yu, the film describes Nezha 62 a lovely little boy who has to overcome prejudice (偏见) and his dark fate 63 (become) a hero. “I

62、 wanted to change the telling of the original story.” says Yang. In the movie, born as a demon (恶魔), Ne Zha is unfairly treated by local villagers who believe that he will grow up to be a public threat.Li Baochuan, 64 expert in animation at Hangzhou Normal University, says Ne Zha shows the 65 (devel

63、op) of animation techniques in China and has reduced the gap with the worlds best.第二部分 单词拼写(共10小题,每题1分,共10分)1.Were looking for people who would be willing to _(协助)with the groups work. 2.Her _(奉献) to the job left her with very little free time.3.Their _(融洽的) relationship resulted in part from their

64、similar goals.4.She is one of the most _(有影响力) figures in local politics.5.Tourist numbers from across the pond have dropped _(显著地). 6.After all, there is probably as much_(差异)of pronunciation within the two countries as between them.7.Many measures have been taken to save_(濒临灭绝的)wildlife in China.8

65、.Lowered sea levels _(使暴露) the shallow continental shelf beneath the Bering Sea. 9.This system mainly _(由.组成) of a sound legal system and cost control system.10.The population _(突然增加) to 40,000 during the tourist season第三部分 书面表达 (满分35分)第一节 (满分15分) 假如你是李华。在地球日前夕,请你以“地球-我们共同的家园”为题,向某英语网站提供一份倡议书,倡议大家厉行

66、节约、保护环境。内容包括:节约与环保的关系;举例说明中学生该如何厉行节约;倡导环保的优良传统;注意:词数80左右;_第二节 (满分20分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150词左右。 “If mum finds out that Im going to the beach, Ill be in big trouble.” I said to myself softly in a low voice.Iwent downstairs slowly and tried to walk casually into the kitchen. A

67、s I was walking towards the back door, mum asked without looking up from her “dish-washing”, “Where are you going?” I answered back without hesitation,“ I am going to the garden to play.” After I got out of the kitchen, I breathed a sign of relief. My plan had worked out fine so far. I climbed the f

68、ence and jumped onto the muddy field next to myhouseand started running towards the bus stop at top speed.After half an hour I was at the beach scanning the crowd for my friends, Jimmy and Bobby. Two young men were racing in the canoes (独木舟).After a while, I saw them near a coconut tree. I rantoward

69、s them and got into my swimming trunk (游泳裤). For about an hour, we played volleyball happily.Suddenly, Bobby hit theballtoo hard and the ballfellinto the sea. Just as Bobby was going to pick up the ball, the tide came in and carried the ball further and further away from the shore. I wanted to show

70、off my swimming skills so I declared tohelpget the ball for them.Idivedinto the water and started swimming at a steady pace. After swimming for about ten minutes, I became tired but when I saw that the ball was only a few feet away from me, I put inan extra burst of speed. However, just as I was goi

71、ng to get the ball, a very strong current swept the ball further away from me.At that moment, a string of weed (海草)tangled (缠绕) up with my feet and I could notswimproperly.Istruggled to keep afloat but it was no use. “ If I had listened to myparents, this would never have happened,”Ithought silently

72、.Paragraph 1: Finally, after struggling for a minute or two, I still got pulled underwater._Paragraph 2: When I woke up, I was in an empty room lying on a bed._答案听力理解1-5 BBABC6-10 ACAAB11-15 CCCBA16-20 ABABC阅读理解21-25 ACBAC 26-30 DBDCB 31-35 AABAD 36-40 B D A E G完形填空 41-45 ABCCD 46-50 CBABC 51-55 DAB

73、DB 语法填空1.leading2.were rejected3.waiting4.taught5.frequently6.a/one7.what8.intention9.in10.which单词拼写assist devotion harmonious influential dramatically variation endangeredexposed consists exploded完成句子 1.to have a say 2. switched on 3.Awareness of 4.varies from person to person 5.taken over; from 书面

74、表达Dear Jack,I heard that you had a quarrel with your parents because you are addicted to mobile phone games. So you must be upset now.To be honest, what you did is not the right thing. Firstly, you are supposed to focus on your study instead of mobile phone games,which have negative effects on your

75、health. Whats more, you shouldnt quarrel with your parents. They were concerned about your health and study, but you didnt show respect, which made them heartbroken. I think you should apologize to them sincerely and quit/break this bad habit now.I am expecting your good news! Yours sincerely, Li Xi

76、a听力原文:Text 1M: Hello. Can I speak to Mary?W: Hold on, please. Im sorry, but shes on the other line now. Would you care to hold?Text 2W: We are offering quite a few programs this fall; feel free to call any time and talk to the nurse.M: Maybe Ill do that. There are some things Id like to know about t

77、he weight reduction program youre offering.Text 3W: Jack, guess what! That guy we saw working out at the gym is 43 years old!M: Really? Five years older than I am!Text 4M: Id like to speak to Mr. Jones, please.W: Sorry, sir. But Mr. Jones isnt here any more. Mr. Williams is in charge now.Text 5W: Th

78、at looks like an interesting book.M: Yeah. Its got pictures of interesting buildings from all over the world, with brief descriptions of how they were built, their purpose and so on.Text 6M: Hey, Julie, can you go to see a movie tonight?W: Oh, I wish I could, but Im on my way home to study. I have a

79、 mid-term exam in my math class tomorrow.M: How are your mid-term exams going?W: So far, so goodThe only one Im worried about is the math exam tomorrow. How about you? Dont you have any exams?M: As a matter of fact, I do have one in geology(地质学) class tomorrow, but theres nothing I can do tonight to

80、 get ready for it.Text 7M: Mom, Dad called and said that he wouldnt be home for dinner.W: Did he say why?M: Yes, he said that one of the men was sick and he was going to stay for the afternoon shift.W: Did he say when he would be home?M: He didnt say. But he did say that he was tired. He had a busy

81、day.W: Did he say why?M: He said that there had been a big fire in town and it had taken nearly all morning to put it out.W: I hope that he wasnt hurt.Text 8W: Hi, are you being helped?M: No, Im not. Im interested in some scarves.W: All our scarves are in this section. What do you think of this yell

82、ow one here? Its made of silk.M: Hmm, it looks nice, but Id like to have something warm for the winter.W: Maybe you would like a heavy wool scarf. How about this white one?M: I think thats what I want. How much is it?W: Its 80 dollars.M: Its a little expensive. Do you think its possible to get a dis

83、count?W: Hmm, since you like it so much, how about a 10 percent discount? Thats the best I can offer.M: Thats good. Could you wrap it up for me?W: Sure. Is there anything else I can get for you?M: No, that should be it. Thank you.Text 9M: Many young girls dream of being models. Now, my first questio

84、n: How were you able to make your dream a reality?W: I actually spent my childhood being a model. My mother put me in TV commercials and other advertisements when I was just a small baby.M: Do you think that modeling has influenced your life at all?W: Its difficult to say. Sometimes I feel like its

85、hard to make friends when you are a model. It seems like all they care about is my looks. I travel a lot, and that also puts a lot of stress on any relationships that I have.M: What is your favorite part of being a model?W: I really like all of the traveling that I get to do. I have been able to go

86、to Europe and Latin America and a lot of other beautiful locations around the world.M: Now, finally, do you have any advice for young girls that want to be models?W: Sure. I just want to tell you guys never to give up, and dont let anyone ever tell you that you are not beautifulbecause everyone is b

87、eautiful in their own way!Text 10W: Communication is a must in our lives. All people can communicate but few are able to communicate well. If you want to improve your communication skills, you should do the following:1. Listen well.Listen carefully so you can understand what others say. Stay focused

88、 while listening. Dont think about what you will say next. The more focused you are, the better you will understand. If you dont understand, try to repeat what the other person has said. The number one thing you should do to understand well is to listen well. That is the first step to communicate we

89、ll.2. Speak well.First, speak naturally and believe in what you say. Second, be calm and comfortable while speaking. Feel free to express your views politely and smartly, and use suitable words and expressions for the situation. The more effective your speaking is, the more likely it is that you wil

90、l be understood. As a result, you will be able to communicate better and have better relationships with others.阅读解析【Passage A解析】本文是一则广告,介绍了华盛顿,弗吉尼亚和马里兰的年终节日Maryland Renaissance Festival、Temple Hall Corn Maize and Fall Festival in Virginia、Baltimore Book Festival in Maryland、Kids Euro Festival in Was

91、hington,旨在吸引人们去参加这些节日。【21题详解】推理判断题。根据第二段“The festival features 12 stages and hundreds of costumed actors offering entertainment such as music and theater performances, sword swallowing and a human chess match.”可知Maryland Renaissance Festival里面有一些危险的表演,如吞剑等。说明如果你对危险的表演感兴趣,你可以去Maryland Renaissance Fes

92、tival。故A项正确。【22题详解】细节理解题。根据最后两部分“The festival also includes live music and literary hands on projects for kids. ”和“Twenty eight European countries will be represented during the multicultural childrens event, which features more than 200 performances and workshops. The festival is for children aged

93、2 through 12,librarians and educators”可知在the Baltimore Book Festival和the Kids Euro Festival里都有一些为儿童设置的活动。故C项正确。【23题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句“Whether youre into a theater environment, medieval(中世纪) times or a book festival, theres an event for you.”可知本文是一则广告,介绍了最后一个月在华盛顿、纽约和马里兰有很多的节日,文章介绍了其中的四个节日Maryland Re

94、naissance Festival、 Temple Hall Corn Maize and Fall Festival in Virginia、Baltimore Book Festival in Maryland、Kids Euro Festival in Washington的特色等信息,旨在于吸引人们去参加这些节日。故B项正确。【Passage B解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者主要向我们讲述了小时候的一件小事对他的深远影响,他从自己的经历中深深地体会到诚实,知错能改的重要性。【24题详解】推理判断题。根据第二段第二句“The object of our play was to o

95、bserve how the rocks changed to missiles as they rolled to the roofs edge and shot out into the yard like comets falling from the sky.”可知他们是想看着石头像导弹一样从屋顶的边缘滚下来,就像是彗星从天上掉下来。因此推断孩子们这样做是为了娱乐。故A项正确。【25题详解】细节理解题。根据第一段“I have completely forgotten the name of an old lady who was a customer on my paper rout

96、e when I was a twelve-year-old boy in Marinette, Wisconsin back in 1954”可知当我12岁的时候,我给人们送报纸。故C项正确。【26题详解】推理判断题。根据第五段“I made up my mind that I would save my paper delivery money, and in three weeks I had the seven dollars that I calculated would cover the cost of her window. I put the money in an enve

97、lope with a note explaining that I was sorry for breaking her window.”可知作者希望用自己送报纸挣的钱来弥补自己造成的损失。故D项正确。【27题详解】猜测词义题。根据第六段“I waited until it was dark, snuck up to the old ladys house, and put the envelope through the letter slot in her door.”当我挣得足够多钱的时候,等到天黑的时候我偷偷地溜进老人的家里,我不想老人知道这件事。故该词意为“溜进”,故B项正确。【P

98、assage C解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了在职的人比下岗的人精神压力更大,更需要同情。【28题详解】细节理解题。根据第二段最后一句the mental state of people who are continuously worried about losing their job “just continues to get worse and worse可知,担心下岗的在职的人员的精神状态会越来越差。故选D。【29题详解】细节理解题。根据第三段最后一句When the uncertainty continues, people stay in a nonstop “fi

99、ght or flight response, which leads to damaging stress.可知,当不确定一直继续的时候,人们会一直处于“逃跑还是战斗”的反应当中。故选C。【30题详解】推理判断题。全文讲述的是人们在没有保障的行业中的精神状态,这是背景,也就是提出问题。那么接下来就应该对在没有保障行业中的人们的提出建议。故选B。【31题详解】主旨大意题。根据第一段最后两句But which side deserves sympathy more, the jobless or the still employed? On March 6, researchers at a c

100、onference at the University of Cambridge heard data suggesting its the latter.可知在职的人比下岗的人精神压力更大,更需要同情。这是文章的中心句,这与选项A相照应。故选A。【Passage D解析】这是一篇夹叙夹议文。文章以学生Rosie的故事为切入点,讲述我们可以用英语分享秘密,这样不会尴尬,并阐述了原因。【32题详解】主旨大意题。阅读文章并根据第三段 English, to the Chinese speaker, may be like a mask, creating a buffer(缓冲物)between

101、speaking the truth and the listeners reaction. (对于说英语的中国人来说,英语就像一个面具,在说真话和听者的反应之间创造了一个缓冲区。)在结合文章以学生Rosie的故事为切入点,讲述我们可以用英语分享秘密,这样不会尴尬,并阐述了原因。可知,短文的最佳标题为“用英语分享秘密”。故选A。【33题详解】推理判断题。根据第一段Rosie, a first-year university student in Beijing, entered a classroom for her oral English exam and slid her topic a

102、cross the table to Joe, a foreign teacher. My Story, it read. “In middle school, my classmates laughed at me for having deaf-mute parents,” she began softly. “From that moment on, I decided not to tell anybody. But today”可知,北京大一学生Rosie进入教室进行英语口语考试,然后将话题滑过桌子,交给了外国老师Joe。上面写着我的故事。“上中学时,同学们嘲笑我的父母是聋哑人,”她

103、轻声说道。“从那一刻起,我决定不告诉任何人。但是今天”由此可推知,Rosie将提及她的私事。故选B。【34题详解】词义猜测题。根据划线单词后一句in English class, he is more open可知,在英语课上,他更开放;由此可知,当说汉语时,他有点害羞。此处 “reserved”与open相反,意为害羞的,即说汉语时,他有点害羞。故选A。【35题详解】主旨大意题。阅读第3和第4段,并结合第4段Another reason why Chinese students are more comfortable sharing their secrets during English

104、 class may be the distinct approach to teaching used by their foreign teachers. (中国学生更乐于在英语课堂上分享自己的秘密的另一个原因可能是他们的外教使用的独特的教学方法。)可知,这两段主要讲述了为什么学生更喜欢用英语分享情感故事。故选D。【文章大意】本文是一篇说明文。文章告诉我们应该站在生活积极的一面,乐于助人成就人生。36.G 根据空前“by starting a gratitude journal in order to remember what youre grateful for.”通过写感恩日记是为了

105、记住你感恩的事,可知,要记住一些愉快的事来获得幸福感,所以选G37.D 根据空前“so you can actually fool your mind into feeling better by making it react chemically as if things were going well.”你可以骗你自己的心装作很快乐,就好像事情进展顺利一样。以及空后“Reassure yourself that everything is goodeven if you dont feel it.” 告诉自己一切都好即使你没有感觉到。可知,以乐观的态度行动。故选D项。38.C 根据空后“

106、If youre stuck in traffic, then everything else must be going horribly too,” 如果你被困在交通堵塞中,那么其他一切也会变得很糟糕。可知,人们倾向于非此即彼的思考方式。故选C项。39.F 根据空前“Swearing to lose 20 pounds or to run a marathon seems like goals leading to happiness, but they take time to achieve.” 发誓要减肥20磅或跑马拉松似乎是通往幸福的目标,但实现它们需要时间。和空后“You may

107、 even end up admitting that you have been defeated.”承认自己失败。可知集中于你不能完成的事情,你会感到失落,故选F项。40.B 根据空后“Try making someone elses day better.” 试着让别人更高兴。和“Plus, 89% of volunteers say that volunteering has improved their sense of well-being, and 92% say that it enriches their sense of purpose in life. ” 89%的志愿者

108、提高了他们的幸福感,可知,别人快乐也会使得自己的生活态度得以提升,故选B项。56. loosely 57. who/that58. forces 59. riding 60. wheels61. Directed62. as 63. to become 64. an 65. developmentOne possible version The Earth - Our Common HomeTo build a build a beautiful home, we should save our natural resourse. The reasons are as fellows. Fir

109、st of all,saving is very important because natural resources in our world may run out one day. Meanwhile, saving can help us avoid producing waste, which will make our homeland more beautiful . As students, we should make our contributions. For example, we can recycle our textbooks or use both sides

110、 of our exercise books. In this way more trees will be saved. Whats more, we Chinese have a good tradition of saving and regard wasting as a shame, so lets make joint efforts to create a green and harmonious environment. Your cooperation will be much appreciated.答案及解析:Paragraph 1Finally, after strug

111、gling For a minute or two, I still got putted underwater. I told myself I should never give up. Then I pulled the weed again with great efforts. The weed finally broke. I swam back to the surface to take a deep breath. I saw two young men in canoes, racing each other. I was exhausted and shouted for

112、 help. The two men saw me and raced towards me. By the time they reached me, I had been already unconscious.Paragraph 2When I woke up, I was in an empty room lying on a bed. It was not until a doctor came into the room that I realized that I was in a hospital. Jimmy and Bobby told me the two young m

113、en brought me to the shore and sent me to the hospital. After a few minutes, my parents with half angry and half worried faces walked in. My parents scolded me for running out of the house secretly but were also glad that I was not seriously injured. I will never forget that terrifying experience. Neither will I ever want to show off again.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3