收藏 分享(赏)

人教版2017高考英语短语总结及练习:必修2UNIT1 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:431950 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:345.50KB
下载 相关 举报
人教版2017高考英语短语总结及练习:必修2UNIT1 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
人教版2017高考英语短语总结及练习:必修2UNIT1 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
人教版2017高考英语短语总结及练习:必修2UNIT1 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
人教版2017高考英语短语总结及练习:必修2UNIT1 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
人教版2017高考英语短语总结及练习:必修2UNIT1 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
人教版2017高考英语短语总结及练习:必修2UNIT1 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
人教版2017高考英语短语总结及练习:必修2UNIT1 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
人教版2017高考英语短语总结及练习:必修2UNIT1 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、人教版2017高考英语短语总结及练习:必修2Unit1(附答案)重点短语1in search of寻找2belong to属于3in return作为报答;回报 4at war处于交战状态5less than少于6take apart拆开 7be worth doing.值得做8think highly of 看重;器重训练题一、完形填空One day I was sitting alone on a deserted park bench under an old willow(柳树)tree.I was_1_because I felt the world was unfair to me

2、.All of a sudden,a young boy approached me,out of _2_.He was obviously tired from playing and,as he stood before me,he tilted his_3_towards me and said with great excitement,“Look what I found!”In his hand was a flower with its petals(花瓣)all worn _4_from not enough rain,or too little light._5_him to

3、 take his dead flower and go away,I_6_a smile and then turned my back to him._7_ leaving,he said,“It surely_8_nice and its beautiful,too.Here,its for you.”The flower before me was drying;it had no bright_9_,but I knew I must take it,or he might never_10_.So I reached for the flower,and replied,“That

4、s_11_what I need.”But instead of him placing the flower in my hand,he just held it out_12_for me to take it.It was then that I _13_for the very first time,that this happy boy could not see:he was_14_.I heard my_15_trembling and tears rolled down my cheeks.I thanked him for picking the best flowers f

5、or me.“Youre welcome,”he smiled,and then ran off to play.He was_16_of the impact hed had on my day.I sat there and wondered how he_17_to see a selfpitying woman under an old willow tree.Perhaps from his _18_,hed been blessed with true sight.Through the eyes of a blind child,at last I_19_that the pro

6、blem was not with the world;the problem was me _20_ I myself had been blind for all of those years.I vowed(发誓)to see beauty,and appreciate every second thats mine.1A.worried BexcitedCsatisfied Ddisappointed答案:D由于作者感到这个世界是不公平的,所以非常“失望”(disappointed)。2A.breath BcontrolCdate Dorder答案:A根据下文的 He was obvi

7、ously tired from playing判断,由于玩得太累了,此时那个小男孩已“气喘吁吁”(out of breath)。3A.hand BbackChead Dside答案:C下文提到小男孩是个盲人,他想判断那位女士的位置,所以要侧着“头”(head)用听觉来判断。4A.neither BeitherCwhether Dboth答案:B小男孩手里捏着一朵花,惨淡无光,花瓣可能因为缺水或缺少光照全蔫了。either.or.“要么;要么”,为固定搭配。5A.Hoping BPersuadingCMaking DWanting答案:D作者“想要”(want)小男孩拿着花离开。6A.achi

8、eved BpreventedCforced Dprotected答案:C作者勉强冲他一笑,然后把头扭向一边。force a smile“强作欢颜”。7A.Because of BInstead ofCThanks to Ddue to答案:B根据下文判断小男孩没有离开。instead of“代替,而不是”。8A.smells BtastesClooks Dgrows答案:A由于小男孩看不到,所以只能是“闻”(smell)起来很香。9A.designs BshapesCcolors Dpatterns答案:C由于花已经枯萎,所以也就失去了鲜艳的“颜色”(color)。10A.answer Bl

9、eaveCreply Dcalm答案:B作者希望小男孩“离开”(leave),所以就接过了花。11A.just BonlyCalso Dstill答案:A作者接了花,跟小男孩说:“正是我想要的。”12A.waiting BbeggingCsending Dasking答案:A小男孩看不到女士的手在何处,所以只能“等着”(wait)她来拿。wait for sb.to do sth.“等着某人做某事”。13A.watched BstaredCexamined Dnoticed答案:D由于小男孩没有把花递到女士的手里,所以女士才“注意到”(notice)小男孩看不见东西。14A.blind Bcl

10、everCalone Dhappy答案:A这个快乐的小男孩看不见东西,他是个盲童。15A.sound BnoiseCsong Dvoice答案:D作者听到自己的“声音”(voice)在颤抖,由此看出作者的心灵受到了震憾。16A.unaware BsureCafraid Dfamiliar答案:A小男孩可能永远不会知道他带给作者的震憾。be unaware of“不知道”。17A.succeeded BconsideredCmanaged Dimagined答案:C本句意为:我坐在那里,想着:他是怎样看到坐在这里的一个自怨自艾的我的呢?manage to do sth.“设法做成某事”。18A.

11、heart BmindCeyes Dguess答案:A与上文相呼应,由于他不能用眼睛看到,所以只能用“心灵”(heart)来感觉。19A.promised BadmittedCrealized Dpermitted答案:C通过小男孩的眼睛,作者才明白,有问题的是她自己,而不是这个社会。realize“意识到”。20A.though BuntilCunless Dbecause答案:D根据语义判断,下文是原因,所以用because。因为作者的心盲了这么久,作者发誓要发现生活中的美,好好享受自己的每一分钟。二、阅读理解(一)阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(

12、2013山西高三上学期诊断)Nearly two million drivers in the UK have had accidents due to “Baby on Board” signs and childrens toys that affect their view,according to alarming new research.One in 20 motorists says stickers and playtime paraphernalia (装备) are to blame for a collisionequivalent to 1.85 million of

13、Britains 37 million drivers.The discovery triggered a warning by a road safety charityBrake to cut down on clutter (杂乱的东西) in the car.Deputy chief executive Julie Townsend said “Baby on Board” signs are very useful in alerting the emergency services that a child may be involved in case of a crash.“T

14、his help can become negative if drivers display signs when their child isnt in the car,” she said.“Worse still is the danger that can be caused by drivers influencing their view by cluttering up (塞满) windows with lots of signs.Drivers priority should always be getting there safely without putting th

15、emselves,young passengers or other road users at risk.”A survey arranged by price comparison website C found that 37 percent of parents have displayed signs and four out of five of them believe they improve safety.But 46 percent admit doing so at all timesregardless of whether or not their child is

16、in the carand 15 percent admit they only have them for their novelty (新奇) value.The poll of 2,000 drivers also found that 46 percent of drivers regard them as a risk and 33 percent say they are lacking in taste.“There are benefits and dangers to Baby on Board signs.They can offer useful information

17、for medical aid in case of a crash but having too many novelty items displayed could be a safety issue,” said a C spokesman.1What do we learn about the signs on the car from Paragraph 1?AThey can be dangerous.BThey are useful to avoid accidents.CThey are welcomed by passengers.DThey are forbidden to

18、 be used.2What is Julie Townsends attitude towards the signs?APositive.BNegative.CUninteresting.DObjective.3According to the survey,most of the drivers who use the signs think that the signs_.Acan improve safety Bare unnecessaryCcan make drivers clearDcan kill time4What is the purpose of this text?A

19、To solve a problem.BTo describe a threat to traffic safety.CTo tell an interesting story.DTo persuade drivers to drive safely.【参考答案】阅读理解语篇解读:本文主要介绍了英国最新的调查发现汽车车贴成为“马路杀手”的事实。1解析:推理判断题。从文章第一段介绍的英国有将近200万名司机曾因车贴和儿童玩具发生过交通事故,到车贴和玩具会模糊司机的视线并且在每20位驾驶人员中就有一位表示车贴和娱乐设备会导致发生交通事故以及Brake提醒大家清理车里杂乱的物品可推知,它们可能是危险

20、的。答案:A2解析:态度判断题。根据第二段中的“Baby on Board signs are.isnt in the car”以及“Worse.or other road users at risk.”可知,Julie Townsend对车贴积极的一面以及消极的一面都做了客观的描述,由此可推知她的态度是客观的。答案:D3解析:细节理解题。根据第三段中的“four out of five of them believe they improve safety”可知,大多数司机认为这能使行驶更安全。答案:A4解析:写作意图题。本文介绍了英国最新的调查发现汽车车贴成为“马路杀手”的事实,其目的就是

21、告诉人们当前存在的一个交通安全隐患。答案:B。(二)2016高考训练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 A widows wish to hear her late husbands voice again has pushed Londons Subway system to restore a 40-year-old recording of the subways famous “ Mind the gap” announcement.The underground, or the tube, first opened in 1863, t

22、racked down the voice recording by Oswald Lawrence after his widow, Margaret McCollum, told them what it meant to her.McCollum, 65, said she used to frequently visit Embankment tube station or plan her journeys around the stop to listen to Lawrences voice, even before his death. She was taken aback

23、in November when she noticed it had been replaced by a different voice.“Lawrence was a drama school graduate when he auditioned (试音) for a tour company. For six years after his death, Id stay on the platformjust sit and listen to it again,” she added.When Margaret approached the tube, she was told i

24、t had a new broadcast system and it couldnt use the old recording anymore.Nigel Holness, director of London Underground, said its staff has been so moved by McCollums story that they dug up the recording and gave the widow a copy of the announcement on a CD for her to keep. “Tube staff is also worki

25、ng to restore Lawrences announcement at the station,” he added. “It is celebrating its 150th anniversary this year. The tubes Mind the gap messages, voiced by various actors, have accompanied countless London commuter journeys since the 1960s. Train drivers and staff made the warnings themselves bef

26、ore that.”“Im very pleased that people are interested in Oswalds old recording,” Margaret said. “He was a great London transport user all his life .He would be amused, touched, and delighted to know hes back where he belonged.”1. The best title for the passage is_. A. A Replaced Recording B. Mind th

27、e Gap C. A Widows Wish D. The Tubes Struggle2. The underlined phrase “ taken aback” means_. A. disappointed B. annoyed C. excited D. shocked3. What can we infer from the passage?A. The tube always uses recordings to remind passengers.B. Oswalds voice is great comfort to Margaret.C. No recording can

28、be equal to Oswalds voice.D. Oswald was an outstanding actor in London. 参考答案13、CDB 三、短文改错(2015河南六市一模)Dear Sir/Madam,Im glad to hear that you will organize an adventure trip.Im interested on adventure and extreme sports so much.When travelling,we will enjoy ourselves and learn everything from the exp

29、loration,which attracts me very much.But I wonder that if the trip will be exciting and relaxing.Personally,I think its important that there will an experienced guide in the group,whom will be helpful to us.Beside,how can you make extreme sports like bungee jumping easy accepted and even more attrac

30、tive?I hope that all the adventure would be interesting,fascinating but meaningful.Yours sincerely,Li Hua1解析考查固定短语中的介词。be interested in (对感兴趣)为固定短语。答案onin2解析考查不定代词的用法。根据句意并联系生活常识可知,我们在旅行中可学到某些东西,并非一切。答案everything something3解析考查宾语从句的连接词。宾语从句中只能用一个连词。wonder含有疑问的意思,后面的宾语从句也不能用that引导。答案去掉if之前的that4解析考查t

31、here be的用法。There be句型的一般将来时是There will be 或There is/are going to be。答案willbe5解析考查代词主、宾格的用法。此定语从句的先行词指人,关系代词作主语,应当用主格形式。答案whomwho6解析考查形近异义词的用法。beside是介词,“在旁边”;besides是副词,“此外,再者”。答案BesideBesides7解析考查副词和形容词的用法区别。这里的意思是“很容易被接受”,修饰动词要用副词。答案easyeasily8解析考查名词复数。adventure是可数名词。答案adventureadventures9解析考查行文间时态的一致性。根据I hope可知,adventure活动尚未进行,显然是表达对将来的愿望。答案wouldwill10解析考查逻辑关系的判断能力。interesting,fascinating和meaningful三个词之间是并列关系。答案butand

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1