1、第一部分必修四Module 1.完形填空(2016浙江六校联考)One Minute Means a Lot in Ones LifeDuring his college years,Rogers _1.B_ a summer in an Idaho logging camp(伐木场)When the boss had to leave for a few days,he put Rogers in charge.“_2.A_ if the men refuse to follow my orders?”Rogers asked.He thought of Tony,an immigrant
2、worker who _3.A_ trouble all day,giving the other men a(n) _4.D_ time.“Fire them,”the boss said.Then,as if _5.D_ Rogers mind,he added,“I suppose you think you are going to fire Tony if you get the _6.A_.Id feel _7.B_ about that.I have been logging for 40 years.Tony is the most _8.C_ worker Ive ever
3、had.I know he is a troublemaker and that he _9.D_ everybody and everything.But he comes in first and leaves last.There has not been an _10.A_ for eight years on the hill where he works.”Rogers took over the next day.He went to Tony and spoke to him,“Tony,do you know Im in charge here today?”Tony gru
4、nted(嘟囔)“I was going to fire you the first time we tangled(纠缠), 11.D_ I want you to know Im not,”he told Tony, 12.B_ what the boss had said.When Rogers finished,Tony _13.B_ the spadeful(铲子) of sand he had held and tears streamed _14.C_ his face.That day Tony worked harder than ever before.Twelve yea
5、rs later Rogers met Tony again who was now the _15.A_ for railroad construction for one of the largest logging companies in the West.Rogers asked him how he came to California and happened to have such _16.D_.Tony replied,“If it not be for the one _17.C_ you talk to me back in Idaho,I would not be m
6、yself today.One minute _18.B_ my whole life.”Effective managers know the _19.A_ of taking a moment to point out what a worker is doing well.But what a _20.C_ a minute of yes can make in any relationship!文章大意:有时候我们不经意间说的话就会影响甚至改变别人的一生。本文就讲述了这样的一个故事。1A.wastedBspentCtrainedDtraveled解析句意:在他的大学期间,罗杰斯在爱达荷
7、州的一个伐木场“度过”了一个夏天。spend表示“度过(时间)”,符合题意。2A.WhatBHowCWhyDWho解析因是第一次负责,因此,罗杰斯担心工人不听他的话,故有此问“如果这些人拒绝遵守我的命令怎么办?”what if是一个固定搭配,意为“如果将怎么办?”。3A.madeBgotCcaughtDhad解析由下文可知,托尼总是给他人添麻烦,使别人的日子不好过。make trouble意为“添麻烦,惹麻烦”。4A.easyBsurprisingChappyDhard解析托尼整天惹麻烦,使其他人日子很难过。hard“艰难的,难的”符合语境。5A.recognizing BhavingCbea
8、ring Dreading解析read ones mind意为“看出他人的心思”,read有“读懂”之意。6A.chanceBorderCsupportDevidence解析get the chance意为“有机会”;即:老板认为罗杰斯一有机会就会开除托尼。7A.proudBbadCuglyDwell解析由下文信息可知,老板对罗杰斯开除托尼的做法感觉不好。故选bad。8A.quarrelsome BelegantCreliable Dsilent解析此处是老板称赞托尼的话,故排除A、D两项;elegant“优雅的”,与语境不符,故选reliable“可靠的”。9A.respectsBprote
9、ctsChurtsDhates解析由troublemaker一词可知,托尼应该是讨厌所有的人和事,故选D项。10A.accident BideaCopportunity Dargument解析但他有明显的优点:他总是最先来,最后走,他工作的那片山上八年从来都没有发生过意外。accident意为“意外事故”。11A.andBorCbesidesDbut解析此处表转折,故选but。12A.lyingBaddingCsmilingDreplying解析用add的ing形式作伴随状语,意为“他补充说出了老板所说的话”。13A.threwBdroppedCcarriedDlifted解析由语境可知,他听
10、罗杰斯讲完老板所说的话后,深深地受到感动,他手中铲子里的沙子掉到了地上。14A.through BonCdown Din解析泪水从他的脸上不断地落下。down有“从高往低/下”之意。15A.boss BworkerCenginedriver Dimmigrant解析结合下文可知,托尼后来很成功,故这里用boss。16A.railroad BcompaniesClife Dsuccess解析结合上下文可知,托尼获得了成功。17A.wordBthingCminuteDlesson解析结合18空前的One minute的提示可知,那一分钟简短的谈话改变了他。18A.savedBchangedCcol
11、oredDlost解析就是那一分钟的话改变了我的人生。19A.importance BmethodCresult Dinfluence解析根据上文可知文章讲的是,找到适当的时刻告诉别人工作做得好的重要性。20A.choiceBdecisionCdifferenceDconclusion解析make a difference“对产生影响”,为固定短语。.阅读理解Whether in the home or the workplace,social robots are going to become a lot more common in the next few years.Social r
12、obots are about to bring technology to the everyday world in a more humanized way,said Cynthia Breazeal,chief scientist at the robot company Jibo.While household robots today do the normal housework,social robots will be much more like companions than mere tools.For example,these robots will be able
13、 to distinguish when someone is happy or sad.This allows them to respond more appropriately to the user.The Jibo robot,arranged to ship later this year,is designed to be a personalized assistant.You can talk to the robot,ask it questions,and make requests for it to perform different tasks.The robot
14、doesnt just deliver general answers to questions;it responds based on what it learns about each individual in the household.It can do things such as reminding an elderly family member to take medicine or taking family photos.Social robots are not just finding their way into the home.They have potent
15、ial applications in everything from education to health care and are already finding their way into some of these spaces.Fellow Robots is one company bringing social robots to the market.The companys “Oshbot” robot is built to assist customers in a store,which can help the customers find items and h
16、elp guide them to the products location in the store.It can also speak different languages and make recommendations for different items based on what the customer is shopping for.The more interaction the robot has with humans,the more it learns.But Oshbot,like other social robots,is not intended to
17、replace workers,but to work alongside other employees.“We have technologies to train social robots to do things not for us,but with us,”said Breazeal.文章大意:主要介绍了未来几年,社会机器人的功能与作用。1How are social robots different from household robots?_B_AThey can control their emotions.BThey are more like humans.CThey
18、 do the normal housework.DThey respond to users more slowly.解析细节理解题。根据文章第二段第一句话“While household robots today do the normal housework,social robots will be much more like companions than mere tools.”可知社交机器人更像人。故选B。2What can Oshbot work as?_C_AA language teacher.BA tour guide.CA shop assistant.DA priv
19、ate nurse.解析细节理解题。根据文章第五段第二句“The companys “Oshbot” robot is built to assist customers in a store,which can help the customers find items and help guide them to the products location in the store.”可推知,机器人Oshbot的工作是一个商店售货员,故选C。3We can learn from the last paragraph that social robots will_B_.Atrain emp
20、loyeesBbe our workmatesCimprove technologiesDtake the place of workers解析推理判断题。根据最后一段Breazeal的话“We have technologies to train social robots to do things not for us,but with us”可以推断出社交机器人可以和我们一起做事情。故选B。4What does the passage mainly present?_D_AA new design idea of household robots.BMarketing strategie
21、s for social robots.CInformation on household robots.DAn introduction to social robots.解析主旨大意题。根据全文内容可知,文章主要介绍了社交机器人的功能与作用。故选D。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Some Ways to Deal With Hardship and Pain in LifeRegardless of the difficulties you way face, its getting back up and moving forw
22、ard that counts the most when you need to deal with hardship. _1.F_ Write or talk about how you feelKeeping my feelings to myself used to make me feel lonely, but when I found someone who actually cared about me, it became natural to share how I felt with him and that contributed to my ability to ov
23、ercome troublesome situations._2.E_Although talking to strangers about your issues may seem crazy, it actually isnt. _3.A_ It is said that running away from your problems will never help,and though thats partially true,it doesnt mean that you need to make yourself go so deeply into a situation that
24、you run out of air to breathe and lose the ability to weigh the pros and cons of your choices.That happens more than we like to admit,which is why its important to separate yourself from a situation long enough to think clearly without having people hanging over your shoulders.Remind yourself that y
25、oure not aloneRegardless of who or what you depend on,you need to remind yourself that you are not alone; you have people who do care._4.G_ Sometimes its strangers who may share the same feelings as you do.Think about ityou may not know any of these readers personally but they could be in the exact
26、same situation as you,so in fact,no one is truly alone.Accept the results and get back up again_5.C_ Whether the results of your choices proved to be helpful or not, its time for you to accept them and get back up.This time you have a new experience to add to your book of life so the next time somet
27、hing tries to knock you down,it wont be easy because you will be strong and determined to push forward.Life will go on,time will never stand still,and it rests upon you to make the right decision of moving forward.ASeparate yourself from the situation.BTell yourself to accept the hardship.CFinally,i
28、ts time to accept what has happened.DAll in all,remember that life is short.ENot only did I speak to him about how I felt,but I decided to blog about it.FHere are some things Ive tried just to help me believe in a brighter future and get over a tough situation.GEven if its just one person,thats enou
29、gh to give you reason to remind yourself that you will never truly be alone.文章大意:本文讲述如何处理生活中的困难与痛苦。解析1.根据本文的题目是Some Ways to Deal With Hardship and Pain in Life可知第一段最后一句话必须是引出下方,故选F 下面有一些建议可能会对你有所帮助,渡过难关。2根据上文提到“when I found someone who actually cared about me, it became natural to share how I felt w
30、ith him and that contributed to my ability to overcome troublesome situations.”当我找到真正关心我的人时,与他分享我的感受就变得很自然,故选E不仅仅说出我的感受, 我还决定用博客写出来。3根据第三段提到“That happens more than we like to admit,which is why its important to separate yourself from a situation long enough to think clearly without having people han
31、ging over your shoulders”这些事情的发生会超过我们的认知,所以把自己与这种状况隔离开是很重要的,故选A项。4根据上文提到“Regardless of who or what you depend on,you need to remind yourself that you are not alone; you have people who do care”不管你有没有依靠,你需要提醒自己你不是孤独的,你还有人关心,可能下方就要进行对比,故选G即使你一个人,也要提醒自己你不是真正的孤独。5根据上文提到“Accept the results and get back u
32、p again”接受结果,再次出发,故下面讲的是接受现实,因此选C项。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。We are what we eat because what we eat every day has _1.a_great impact on our health. Therefore,we should make every effort to change our bad eating habits. _2.As_ we all know,baked or fried foods may be _3.tasty_(taste) , b
33、ut eating too much of them will _4.probably_(probable) result in some illnesses. Moreover, some food that costs us a great deal of money and is not healthy is junk food. _5.Compared_(compare)with people in the West, Chinese people used to eat more grain and vegetables, but _6.less_(little) meat, whi
34、ch is a good eating habit. However, things are quite different now. With the rapid economic _7.growth_(grow) of our country, we now are eating a lot of food that is high in sugar and fat. We _8.are_running_(run) the risk of eating out without considering the balance of our diet.The food we choose af
35、fects our health, so we must keep _9.in_mind that the food we choose should give _10.us_(we) the nutrients we need.文章大意:一个人的饮食习惯对健康有很大的影响。文章对比了中西方的饮食习惯,并建议人们养成良好的饮食习惯。解析1.句意:因为我们每天吃的东西对我们的健康有很大影响。根据句意可知,设空处后的impact(可数名词)在本句中表示泛指,故用不定冠词。2句意:我们都知道,熏烤、油炸食品可能很好吃。本句考查非限制性定语从句。先行词为后面一句话,关系词在定语从句中作宾语且定语从句置
36、于句首,故用as引导。3设空处需用形容词作表语,taste的形容词形式为tasty,意为:好吃的。4句意:但熏烤、油炸食品吃得太多可能会导致一些疾病。设空处需用副词形式,probable的副词形式为probably。5句意:与西方人相比,在过去中国人常常吃更多的谷物及蔬菜,但较少吃肉,这是一个好的饮食习惯。本句考查非谓语动词作状语。compared with为独立成分,意为:与相比。6根据本句中的more grain可知本空需用比较级,故答案为less。7“随着我国经济的迅速发展”。设空处前为形容词,设空处后为介词,故可判断设空处需用grow的名词形式,故答案为growth。8根据上句(我们现在吃的很多食物中,糖和脂肪的含量太高),可判断本句要表达的意思是:目前我们在不考虑均衡饮食的情况下冒险去外面吃饭。由此可见设空处需用现在进行时。9本题考查动词短语。keep sth. in mind意为:牢记;其中sth.由that 引导的从句充当。10give sb. sth.“给某人某物”。本空需作give的宾语,故用宾格。