收藏 分享(赏)

2020秋高中英语 课时作业17 Unit 5 Music Section Ⅰ Warming Up & Reading(含解析)新人教版必修2.doc

上传人:高**** 文档编号:429918 上传时间:2024-05-27 格式:DOC 页数:5 大小:195KB
下载 相关 举报
2020秋高中英语 课时作业17 Unit 5 Music Section Ⅰ Warming Up & Reading(含解析)新人教版必修2.doc_第1页
第1页 / 共5页
2020秋高中英语 课时作业17 Unit 5 Music Section Ⅰ Warming Up & Reading(含解析)新人教版必修2.doc_第2页
第2页 / 共5页
2020秋高中英语 课时作业17 Unit 5 Music Section Ⅰ Warming Up & Reading(含解析)新人教版必修2.doc_第3页
第3页 / 共5页
2020秋高中英语 课时作业17 Unit 5 Music Section Ⅰ Warming Up & Reading(含解析)新人教版必修2.doc_第4页
第4页 / 共5页
2020秋高中英语 课时作业17 Unit 5 Music Section Ⅰ Warming Up & Reading(含解析)新人教版必修2.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 Music课时作业17Warming Up & Reading.单词拼写1The famous band from the US will give their performances in the Capital Concert Hall.2He isnt a stranger to me; on the contrary, he looks so familiar, though I cant remember his name.3The boy wanted to earn some pocket money by selling newspapers.4A plan f

2、ormed in my mind after careful thinking.5Remember to attach labels (标签) to your luggage.6Although he is young, he can play a few kinds of instruments (乐器)7The interview was broadcast (广播) live across Europe.8They pretended (假装) to have fallen asleep when I came in.9I must admit I have never found hi

3、m particularly attractive (有吸引力的)10They have to rely (依赖) on the river for their water.11I rolled (滚动) a ball across the carpet to amuse my dog.12When we met them, we came to realize that her husband was a humorous (幽默的) man.选词填空dream of, to be honest, in the form of, in cash, attach.to, play jokes

4、on, rely on, be familiar with, or so, break up1To_be_honest , I just dont want to go with him.2Little did I dream_of succeeding so well when I began the task.3Water vapor is water in_the_form_of a kind of gas.4You can be paid in_cash weekly or by cheque monthly; those are the two choices.5My parents

5、 attach too much importance to weather forecast.6The naughty boys played_jokes_on John and hid his clothes while he was swimming.7They were so popular that their fans formed clubs in order to be more familiar_with them.8He will return in a week or_so.9The glasses that my mother gave me on my birthda

6、y fell on the floor and broke_up.10I know I can rely_on you to work the hard math problem out.完成句子1她想知道别人是否在戏弄她。She wondered if the others were playing a joke on her.2我认为学习十分重要。I attach great importance to study.3你必须老实说出谋杀细节。You must be honest in telling the details of the murder.4以钱的形式资助将十分受欢迎。Help

7、 in the form of money will be very welcome.5当她还是一个小女孩的时候,她梦想当一名舞者。When she was a little girl, she dreamed of/about becoming a dancer.课文语法填空If we are honest with ourselves, most of us have dreamed of 1.being (be) rich and famous. Most 2.musicians (music) form a band because of the same interest 3.in

8、writing and playing music. They may play anywhere 4.to_earn (earn) some extra money as well as fulfill their dreams. However, the Monkees, 5.which started differently, began as a TV show with musicians 6.playing (play) jokes and music in the programme. Only after a year 7.or so did they become more

9、serious and they produced their own records and later became even 8.more_popular (popular) than the Beatles in the USA. The band once broke 9.up and reunited. In memory of their former time as a real band, they produced 10.a new record in 1996.串点成篇微表达他一直梦想(dream of)成为一名歌手。他依靠(rely on)信心和毅力(persisten

10、ce)三十年如一日地练习唱歌。这为他赢得(earn)了成功。现在他的声音为每个人所熟悉(familiar)。他十分看重(attach importance to)人们给予他的帮助。同时,他也乐于帮助他人。他曾许诺和歌迷的联系(relation)永远不会结束(break up)。He_has_always_been_dreaming_of_being_a_singer._And_he_has_relied_on_his_confidence_and_persistence_to_practise_singing_for_30_years,_which_has_earned_him_success

11、._Now_his_voice_is_familiar_to_everyone._He_attaches_great_importance_to_the_help_people_have_offered_to_him,_and_at_the_same_time,_he_is_ready_to_help_others._He_promised_that_the_relation_between_him_and_his_fans_would_never_break_up.阅读理解AWhat do you think of 80s pop music? Do the names George Mic

12、hael, Madonna and Michael Jackson sound familiar? Well, these are just some of the names that were wellknown in the music scene of the 80s and early 90s. The 80s pop music scene was an important step to the popularity (普及) of presentday music. A new wave in the music scene was introduced, which made

13、 such music styles as punk rock, rap music and the MTV popular. Although it was an end to the old 60s and 70s styles, it was also the beginning of something big. The popularity of music videos meant that artists now replaced their guitarbased music with visual displays. A new wave of artists came on

14、 the scene and the entire industry developed quickly.The most famous 80s pop music video is Michael Jacksons Thriller. Introduced in 1982, few people can forget the video not only because of its neverbeforeseen images, but also because of the popularity it received. Think of how 80s pop music change

15、d the lives of people who grew up in the 80s. Ask a young man today to tell you the names of the “New Kids on the Block” and he will start talking about the neighbor kids who just moved in. These are not the answers you might have heard in the 80s. Though todays young men do not recognize how cool 8

16、0s pop music was, most people will always remember it for what it was and these are happy memories they will always love.Some of the 80s pop music legends (传奇人物) include Madonna, U2, Aerosmith and of course the King of Pop Michael Jackson. Lets not forget Prince, Tina Turner, Phil Collins and Motown

17、s Lionel Ritchie. Some of these musicians played music that has stood the test of time. Undoubtedly, the 80s pop music scene will live on for many more years to come.20世纪80年代,庞克摇滚乐、说唱音乐和MTV纷纷涌入乐坛。那些在80年代长大的人对此记忆犹新,他们的生活也深受影响。1What is the text mainly about?AThe characters of 80s pop music.BThe effect

18、s of 80s pop music.C80s pop musics steps to popularity.DWhat made 80s pop music popular.答案:D解析:主旨大意题。本文主要介绍了20世纪80年代的音乐流行的原因。故选D项。280s pop music mainly includes the following styles EXCEPT _.Arap music Bthe MTVCguitarbased music Dpunk rock答案:C解析:细节理解题。根据第一段的A new wave in the music scene was introduc

19、ed, which made such music styles as punk rock, rap music and the MTV popular可知,八十年代出现的新的音乐形式有punk rock, rap music and the MTV。故选C项。3Michael Jacksons Thriller impressed people so deeply mainly because_.Ait was made into a music videoBhe sang it in a special styleCit changed the lives of peopleDit lef

20、t people with happy memories答案:A解析:细节理解题。根据第二段的Introduced in 1982, few people can forget the video not only because of its neverbeforeseen images可知,因为MTV的引进,使得这首歌曲深入人心。故选A项。4The purpose of the last paragraph is to tell readers that _.A80s pop music is now out of dateB80s pop music has many faultsC80

21、s pop music is and will remain popularDwe shouldnt forget the great musicians of the 80s答案:C解析:写作意图题。根据最后一段的Undoubtedly, the 80s pop music scene will live on for many more years to come可知,作者最后一段的写作目的在于告诉读者八十年代的音乐将依旧散发出它的光芒。故选C项。BI was very disappointed not to be able to go to the jazz concert last F

22、riday. The advertisement in the paper said that you could buy tickets at the theatre box in Richland Hills any day between 10:00 am and 4:00 pm. Since I work from 9:00 am to 5:30 pm, the only time I could go to the theatre was during my 45minute lunch break. Unfortunately, the theatre is on the othe

23、r side of the town, and the bus service between my office and Richland Hills is not very good. But if you are lucky, you can make the round trip in 45 minutes.Last Monday, I stood at the bus stop for fifteen minutes waiting for the bus. By the time I saw one come around the corner, there was not eno

24、ugh time left to make the trip. So I gave up and went back to the office. The same thing happened on Tuesday, and again the next day. On Thursday,my luck changed. I got on a bus right away and arrived at the theatre in exactly twenty minutes.When I got there, however, I found a long line of people a

25、t the office. I heard one man say he had been waiting in line for over an hour. Realizing I would not have enough time to wait in line, I caught the next bus, and headed back across the town. By Friday I realized my only hope was to make the trip by taxi. It was expensive, but I felt it would be wor

26、th it to hear the concert. The trip by taxi only took 10 minutes,but it felt like an hour to me. When I got to the theatre, I was relieved to see that nobody was waiting in line. The reason, however, I quickly discovered, was that they had already sold all the tickets.作者在本文中介绍了自己利用午餐时间去买音乐会的票的经历。5He

27、 tried to go to the theatre every day but managed to get there only _.Aonce BtwiceCthree times Dfour times答案:B解析:细节理解题。根据文中第二、三段描述的作者从周一到周五利用年餐时间去购票的经过可知,他只在周四、周五两天到达了售票点。故选B。6It can be learnt from the passage that taking a taxi to the theatre will save the writer at least _ than going by bus.Aforty

28、five minutes Bten minutesCjust twenty minutes Dover an hour答案:B解析:细节理解题。根据文中第二段最后一句I got on a bus right away and arrived at the theatre in exactly twenty minutes.和第三段倒数第三句中的The trip by taxi only took 10 minutes.可知,乘出租车至少节约10分钟。7The underlined word “relieved” in the last paragraph may best be replace

29、d by “_”Apleased BsorryCpuzzled Dsurprised答案:A解析:词义猜测题。根据该词后的.to see that nobody was waiting in line.并结合常识可知,作者当时是很高兴的。8The writer mainly shows us his _.Acomplaints of the public transportation (交通)Banger for buying the ticketCefforts to buy the ticketDdisappointment at the concert答案:C解析:主旨大意题。纵观全文可知,作者从第一段开始就介绍了自己买音乐会的票所作出的种种努力。故选C项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3