收藏 分享(赏)

2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:429549 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:76.50KB
下载 相关 举报
2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 Meeting your ancestors李仕才*阅读理解。I took a journey to New York, US several months ago. It was the first time I had been abroad. It was also the first time I had taken a trip by myself. I had great enthusiasm and high hopes, and I wasnt let down. Its hard to describe how I felt when I arrived at

2、the airport in New York. Looking at people of different races and nationalities passing by and hearing different languages all around me, I couldnt say anything for a long time. I had never understood the cultural diversity of the US so clearly and closely before. The following days were even more i

3、mpressive. We integrated (融入)into the forest of concrete and cement(混凝土和水泥). We waved to the Statue of Liberty; we looked down at the busy island of Manhattan; we looked at the mummies in museums and thought of ancient Egypt. Then we visited some well-known universitiesHarvard, Yale, Princeton and C

4、olumbiaeach with its own appealing and time-honored history. But what all these universities have in common is their peaceful academic atmospheres which you could feel everywhere. I was impressed by the libraries, decorated just like cathedrals(教堂), and the laboratories just next to the classroom. M

5、y dream is to return to those places as an international student. Finally came our destinationsthe Model United Nations conference at the University of Chicago. Students from various countries arrived to act as United Nations delegations and share their opinions about global issues. As a non-native

6、speaker, I felt that competing against native speakers was a very tough task. But it was also a rare chance to improve my English and I couldnt throw it away. With perseverance and devotion. I got used to talking to other delegations naturally. Although I didnt win any awards, the chairman praised m

7、e at the closing ceremony for my excellent performance. That made me feel really proud. This trip brought me unforgettable and valuable experiences that will benefit me forever.1.What is the main purpose of the authors going to America?A.To see some places of interest.B.To visit some well-known univ

8、ersities.C.To attend a competition at a university.D.To learn about the cultural diversity there.2.How did the author feel when he/she saw the cultural diversity of the US?A.Regretful.B.Amazed.C.Peaceful.D.Confident.3.What is the authors wish in the future?A.To work for the United Nations.B.To tour

9、more countries in the world.C.To have a job in the United States.D.To study in the famous universities in America.4.Why did the author feel proud?A.He won an award in the competition.B.He was praised by the chairman.C.He could persuade others to accept his opinions.D.He could speak English well at t

10、he conference.参考答案: 1.C; 2.B; 3.D; 4.B解析: 1.事实判断题。根据第五段:Finally came our destinationsthe Model United Nations conference at the University of Chicago和第六段:As a nonnative speaker, I felt that competing against native speakers was a very tough task可得答案。2.推理判断题。根据第二段:I couldnt say anything for a long ti

11、me. I had never understood the cultural diversity of the US so clearly and closely before可得答案。3.事实判断题。根据第四段:My dream is to return to those places as an international student可知答案。4.细节理解题。根据第六段:the chairman praised me at the closing ceremony for my excellent performance. That made me feel really proud

12、可知答案。*语法填空。One day, I had an argument with my mother. I was so angry that I ran away from home, _1_ (think) Id never go back again.While walking on the street, I saw a little girl in front of _2_ flower shop. She looked very sad. _3_ I approached, I found there were tears in her eyes. I was sad too,

13、 so I walked to her and asked her why she was sobbing. She said she wanted to buy a red rose for her mother, _4_ she didnt have enough money. Since a rose didnt cost much, I decided to buy her a rose. I _5_(buy) the little girl her rose. But she still looked sad. When I asked her _6_ , she said, “Ro

14、ses are my mothers favorite flowers. But she can no longer see _7_now as she has died.” As she was saying that, more tears appeared in her eyes.I felt terrible hearing that. I thought _8_my mother. I never thought my mother would leave me one day. Realizing that she might leave me one day made me fe

15、el very _9_ (guilt) about having argued with her. I _10_ (immediate) went back and apologized to her. I havent argued with her ever since.1_2._3._4._5._ 6._7._ 8._ 9._10._ 篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者在一次偶然的经历中意识到妈妈有一天可能会离开他,作者从此不再跟妈妈争吵了。1thinking 考查非谓语动词。分析句子结构可知,I与think之间是逻辑上的主谓关系,表主动,故填think的现在分词形式。2a 考查冠词。

16、此处泛指“一个花店”,故用不定冠词a。3When/As 考查连词。这里指当作者走近的时候,故填When/As来引导时间状语从句。4but 考查连词。空处前后为转折关系,故填but。5bought 考查动词的时态。这里表示过去发生的事情,用一般过去时,故填bought。6why 考查疑问副词。空后是在解释原因,故此处作者问的是她“为什么”会这样,故填why。7them 考查代词。此处指代“Roses”,故用them。8of/about 考查介词。根据语境可知,此时作者想起了自己的妈妈。9guilty 考查词性转换。feel后面接形容词,故填guilt的形容词形式。10immediately 考查

17、词性转换。此处需用副词修饰动词词组“went back”,故填immediate的副词形式。*完形填空。When Lisa Welch,from Jimboomba,Queensland,was struggling with what to gift her son for his upcoming 10th birthday,she was beaten.Her little boy Jorge has a _1_, who,born with Corticol Dysplasia,is unable to speak and his brain _2_ as an 18 months o

18、ld.Lisa had noticed that during the drive to school each weekday morning,Jorge almost jumped out of his seat _3_ every time they passed a big truck.This was what gave her the idea to put a post on the local Facebook Sell It page, _4_ a person with a truck to visit their home for an hour and _5_ take

19、 Jorge for a ride.Within minutes,Melissa Whelan,whose husband Tom drives a big truck,_6_ to be online and contacted(联系)Lisa, Jorges birthday _7_ had been organized.But the story doesnt _8_ there.The offers of trucks and time kept pouring in.It was at this point that Gavin,another trucker,stepped in

20、and _9_.Afterwards,he set up a _10_ page “Jimboomba Jorge” _11_ everyone could keep pace with what was unfolding.The _12_ of the birthday surprise spread,and enthusiasm and local community spirit _13_.Within 5 days,Gavin had organized a convoy(车队)of 214 trucks, with _14_ coming from across the count

21、ry.He spoke with radio stations 4BC about Jorge and the convoy.Channel 9 Australia was contacted and they too made arrangements to be _15_ on the day.Saturday the 15th December _16_ bright and sunny,which turned out the best ever birthday for Jorge.The community also _17_ a total of $1 700 toward Jo

22、rges ongoing _18_ costs and _19_ the birthday presents was the donation of a tablet PC from the local Telstra shop.Lisa is excited that this can be used to aid Jorge with his _20_.1A.toy BdisabilityCsituation Dhabit2A.treats BconsidersCfunctions Ddescribes3A.casually BcalmlyCexcitedly Dviolently4A.a

23、sking for Bdepending onCsending for Dbringing up5A.frequently BgraduallyCdeliberately Dpossibly6A.hesitated BhappenedCintended Dpretended7A.surprise BinvitationsCevening Ddance8A.end BbeginCturn Dmean9A.pulled over Bhanded overCtook over Dthought over10A.normal BfrequentCusual Dspecial11A.in case Be

24、ven ifCas long as Dso that12A.time BplaceCrule Dmessage13A.grew BsankClost Dfell14A.doctors BdriversCclerks Dpatients15A.off BoutCaway Dthere16A.showed BwipedCdawned Dvaried17A.raised BearnedCwasted Dspent18A.general BmedicalCliving Dtravelling19A.between BatCamong Dagainst20A.decision Bcommunicatio

25、nCdrive Drelationship【解题导语】本文是一篇记叙文,讲述了母亲Lisa为她患病的儿子准备生日惊喜的故事。在很多人的帮助下,她的儿子Jorge度过了一个完美的生日,同时,Jorge还收到了很多生日礼物以及好心人的捐款。1B考查名词辨析。A项意为“玩具”;B项意为“缺陷,障碍”;C项意为“情况”;D项意为“习惯”。根据空格后的“who, born with Corticol Dysplasia, is unable to speak and his brain _ as an 18 months old”可判断出,Jorge生来身体上就有缺陷。故选B。2C考查动词辨析。A项意为

26、“对待”;B项意为“考虑”;C项意为“正常工作,运转”;D项意为“描述”。根据“is unable to speak”可判断出,Jorge大脑的运转水平大约和18月大的孩子一样。故选C。3C考查副词辨析。A项意为“不经意地”;B项意为“镇静地”;C项意为“兴奋地”;D项意为“强烈地”。根据上文中的“jumped out of his seat”可判断出,此处指Jorge每次看到有大卡车经过时都会从座位上兴奋地跳起来。故选C。4A考查动词短语辨析。A项意为“请求”;B项意为“依赖”;C项意为“派人去请”;D项意为“提出,养育”。根据空格后的“a person with a truck to vi

27、sit their home for an hour”可判断出,此处指Lisa是想请求一位有卡车的人来她家。故选A。5D考查副词辨析。A项意为“频繁地”;B项意为“逐渐地”;C项意为“故意地”;D项意为“可能,也许”。根据语境可知,Lisa希望如果有可能的话,卡车司机可以载Jorge一程。故选D。6B考查动词辨析。A项意为“犹豫”;B项意为“发生”;C项意为“打算”;D项意为“假装”。此处指丈夫是卡车司机的Melissa Whelan碰巧在线并联系了Lisa。happen to do意为“碰巧发生”。故选B。7A考查名词辨析。A项意为“惊喜”;B项意为“邀请”;C项意为“晚上”;D项意为“舞蹈

28、”。根据第三段第五句中的“the birthday surprise spread”可知,此处指Lisa做这一切是想给儿子一个生日惊喜。故选A。8A考查动词辨析。A项意为“结束”;B项意为“开始”;C项意为“转动”;D项意为“意思是”。根据下文内容可知,这个故事并没有到此结束。故选A。9C考查动词短语辨析。A项意为“靠边停车”;B项意为“移交”;C项意为“接替,接任”;D项意为“仔细考虑”。根据下文中的“he set up a _ page Jimboomba Jorge”可知,另一位卡车司机介入并接替了这件事情。故选C。10D考查形容词辨析。A项意为“正常的”;B项意为“频繁的”;C项意为“

29、通常的”;D项意为“特别的”。根据下文内容可知,这是一张特别的“page”。故选D。11D考查连词短语辨析。A项意为“万一,假使”;B项意为“即使”;C项意为“只要”;D项意为“以便”。此处指Gavin建立一个写有“Jimboomba Jorge”的页面以便每个人都能知道这件事情的进展。空格后面的状语从句表示的是结果,能引导结果状语从句的只有so that。故选D。12D考查名词辨析。A项意为“时间”;B项意为“地点”;C项意为“规则”;D项意为“消息”。根据语境可知,生日惊喜的消息很快就传播开了。故选D。13A考查动词辨析。A项意为“增长”;B项意为“下沉”;C项意为“丢失”;D项意为“落下

30、”。根据下文内容可知,生日惊喜的消息很快就传播开来,热情和当地社区人们的情绪高涨。故选A。14B考查名词辨析。A项意为“医生”;B项意为“司机”;C项意为“职员”;D项意为“病人”。根据上文中的“Gavin had organized a convoy(车队)of 214 trucks”可知,Gavin组织了一个由来自全国各地的司机组成的卡车车队。故选B。15D考查副词辨析。句意为:有人联系了澳大利亚的Channel 9,他们也做出了安排,那天会在那里(进行报道)。故选D。16C考查动词辨析。A项意为“展示”;B项意为“擦”;C项意为“天亮,破晓”;D项意为“变化”。根据“bright and

31、 sunny”可判断出,天亮之后才能阳光明媚。故选C。17A考查动词辨析。A项意为“筹集”;B项意为“赚得”;C项意为“浪费”;D项意为“花费”。根据空格后的“a total of $1 700”可知,社区也为Jorge筹集了1 700美元。故选A。18B考查形容词辨析。A项意为“全体的,普遍的”;B项意为“医疗的”;C项意为“活着的”;D项意为“旅行的”。因为Jorge是一个患病的孩子,根据空格前后的“Jorges ongoing”和“costs”可知,这些钱是用来支付Jorge的医疗费用的。故选B。19C考查介词辨析。根据语境可知,Jorge的生日礼物很多,among the birthd

32、ay presents表示“在这些礼物当中”,符合语境。故选C。20B考查名词辨析。A项意为“决定”;B项意为“交流”;C项意为“驾车路程”; D项意为“关系”。根据第一段中的“is unable to speak”和本段中的“a tablet PC from the local Telstra shop”可知,当地的Telstra商店送给Jorge一个平板电脑,Lisa认为这对Jorge的交流会有所帮助。故选B。亮点句积累:The offers of trucks and time kept pouring in.(第三段第二句)译文:可供使用的卡车和时间段不断涌来。词汇积累:pour v不

33、断涌向organize v组织keep pace with保持同步,并驾齐驱*短文改错。Recently, Robert Whiting, an elderly gentleman with 83, arrived in Paris by plane. At customs, he took a few minute to look for his passport. “You had been to France before, sir?” the customs officer asked joking. Mr Whiting admitted to that he had been to

34、 France previously. “Then you should know enough to have my passport ready.” The American said, “The last time I was here, I didnt have to show them.” “Impossible. Americans always have to show passports on arrival in France!” The American gave the Frenchman long hard look. Then he quietly explained

35、, “Well, when I came in 1944 to help liberating this country, I couldnt find some Frenchmen to show it to.”答案:Recently, Robert Whiting, an elderly gentleman 83, arrived in Paris by plane. At customs, he took a few to look for his passport. “You been to France before, sir?” the customs officer asked

36、. Mr Whiting admitted that he had been to France previously. “Then you should know enough to have passport ready.” The American said, “The last time I was here, I didnt have to show .” “Impossible. Americans always have to show passports on arrival in France!” The American gave the Frenchman long hard look. Then he quietly explained, “Well, when I came in 1944 to help this country, I couldnt find Frenchmen to show it to.”难项分析:第三处:hadhave考查动词的时态。根据before可知此处应用现在完成时。表示“以前来过”。第四处:jokingjokingly考查副词。修饰动词应用该词的副词形式,故改为jokingly。第九处:liberatingliberate考查非谓语动词。“帮助做某事”为help (to) do sth.。*

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1