收藏 分享(赏)

2019年高考英语一轮优练题Unit3Inventorsandinventions含解析新人教版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:429432 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:79.50KB
下载 相关 举报
2019年高考英语一轮优练题Unit3Inventorsandinventions含解析新人教版选修8.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019年高考英语一轮优练题Unit3Inventorsandinventions含解析新人教版选修8.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019年高考英语一轮优练题Unit3Inventorsandinventions含解析新人教版选修8.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019年高考英语一轮优练题Unit3Inventorsandinventions含解析新人教版选修8.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019年高考英语一轮优练题Unit3Inventorsandinventions含解析新人教版选修8.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019年高考英语一轮优练题Unit3Inventorsandinventions含解析新人教版选修8.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019年高考英语一轮优练题Unit3Inventorsandinventions含解析新人教版选修8.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019年高考英语一轮优练题Unit3Inventorsandinventions含解析新人教版选修8.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3 Inventors and inventions李仕才一、阅读理解。Festival of Light, Longleat Safari Park, WiltshireLongleat is celebrating its 50th anniversary this year. Giant lanterns take the shape of some of the parks animals, and there are also lots of characters in Beatrix Potters book, such as Peter Rabbit, Jemima P

2、uddle Duck, Squirrel Nutkin, to mark the 150th anniversary of the authors birth. There is also a 20-metre-high birthday cake. 27.85, adult/ 20.65, child/ under-threes, free. 15 Dec. to 2 Jan.Festival of Light, Enchanted Park, GatesheadEnchanted Park is an interactive walk through Saltwell Park, just

3、 south of the town centre, along a trail (小径) of light with performances and sculptures. The story being told is a Midwinter Nights Tale, inspired by the 400th anniversary of William Shakespeares death. Visitors can join stories and songs with Santa, and attend decorating workshops. 8, adult/ 2, chi

4、ld/ under-fours, free. 11-27 Dec.Christmas Glow, RHS Wisley, SurreyThe garden is glowing with giant lighted flowers. Some of the trees are brilliant, too. The glasshouse is decorated like a gingerbread house, and displays (陈列) seasonal plants. There are lanterns around the lake. The cafe serves hot

5、chocolate and apple juice. 9.90, adult/ 3.60, child. 20 Dec. to 2 Jan.Christinas at Kew Gardens, LondonKew is a special place to visit at any time of the day or year, but the festive light show gives it a magical twist, as the mile-long trail through the garden is decorated with 60,000 lights. Some

6、of the gardens oldest and tallest trees are also beautifully lit along the way. 16, adult/ 10, child/ 48, family/ under-fours free. 24 Dec. to 2 Jan.1.What can people do in Enchanted Park?A. Visit Shakespeares house.B. Listen to a wonderful tale.C. Enjoy hot chocolate and apple juice.D. Play the par

7、t of Santa.2.Which place will attract children fond of fictional animal characters?A. Longleat Safari Park.B. Enchanted Park.C.RHS Wisley.D. Kew Gardens.3.How much is the admission to Kew Gardens for Mr. Green and his 3-year-old kid?A. 10.B. 16.C. 26.D. 48.【文章大意】本文是一篇社会生活类文章,介绍了四个公园的相关信息。1.B 【解析】细节理

8、解题。根据第二段中的“Visitors can join stories and songs with Santa, and attend decorating workshops.”可知,在Enchanted Park可以听到一个美好的故事。3.B 【解析】细节理解题。根据最后一段中的“ 16, adult/ 10, child/ 48, family/ under-fours free.”可知,Green先生的门票是 16,他3岁的孩子是免费的。二、单句语法填空1Read this story, _ you will realize that not everything can be b

9、ought with money.答案:and2(2018山东省统考)Id like to place things where it is _ (convenience) to get them.答案:convenient3The new government must set out _ (find) solutions to the countrys economic problems.答案:to find4This old picture taken many years ago called _ my memories of the amusing experience.答案:up5

10、Why did Bob cry?He couldnt bear _ (make) fun of like that in front of the whole class.答案:being made6As for American children, the Christmas is _ (associate) with excitement, happiness and gifts.答案:associated7(2018东北三省四市联考)He took measures to make up his fault, which received our _ (recognize)答案:reco

11、gnition8It is the superior intelligence and the use of language that distinguish man _ the other animals.答案:from9He was disappointed at not getting the job, but hell get _ it.答案:over10He is always so busy with his work that he has no choice but to go to see his parents _ (occasion)答案:occasionally三、完

12、形填空。My mother was a gift giver. The occasion never 1 Christmas, birthdays, anniversaries or no occasion at all.She was always thinking about who might 2 what. Creativity and 3 went into the gifts she gave, and she 4 a thankyou note. Once she sent out notes to her own children and grandchildren who h

13、ad not acknowledged gifts, 5 that they were now on her “Fecal Roster(黑名单)” and would not be removed 6 she had received a proper thank you.Even if you didnt 7 a thank you, shed give you another gift the next 8 she had.She figured 9 manners were your problem, not hers.Every time Mom and Dad 10 to visi

14、t, all of us would gather in the driveway as they unloaded luggage. There was always something for the kids, 11 a couple of little toys or a big 12 of homemade cookies. They werent gifts for particular occasions. They were 13 “Isnt life great?” gifts.One spring when they came to visit, she handed me

15、 a 14 bag. Inside was a painting that 15 :“A Special Daughter. Youve 16 laughter and joy to our lives and so much love to our hearts. The most precious things we can 17 for you are the things you have given us. 18 and Love.”Mom was a 19 gift giver, but the best gifts we will always remember were her

16、 love for 20 and her love for us.【解题导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者的母亲喜欢给别人赠送礼物来表达自己的爱意。她用自己的行动表达了爱,传播了生活的美好。1A.matteredBoccurredCvariedDaroseA解析:根据空后的“Christmas, birthdays, anniversaries or no occasion at all”可知,母亲的给予是不分场合的,即给予的场合不重要。故A项符合语境。2A.wonderBpraiseCenjoyDapproveC解析:根据该句“She was always thinking about wh

17、o might what”并结合常识可知,送礼物要根据别人的喜好,所以作者的母亲会想别人喜欢什么。故选C项。3A.thoughtfulnessBsympathyCjusticeDauthorityA解析:根据“She was always thinking about who might what”和空前的“Creativity”可知,作者的母亲经常思考,所送的礼物既要有新意又要很体贴。thoughtfulness 意为“体贴,关切”;sympathy 意为“同情”;justice 意为“公平”;authority意为“权威”。故选A项。4A.ignoredBappreciatedCpromi

18、sedDresistedB解析:根据第一段的第一句可知,作者的母亲是一个给予者;结合该句中的“Creativity and went into the gifts she gave, and she a thankyou note”可知,她很欣赏感谢便条。故B项正确。5A.assumingBabusingCstatingDcorrectingC解析:根据该句中的“Once she sent out notes to her own children and grandchildren who had not acknowledged gifts, that they were now on h

19、er Fecal Roster(黑名单)”可知,有一次她给收到礼物却没有表达感谢的孩子和孙子(女)发了纸条,纸条上说他们现在在她的“黑名单”上。assume 意为“假设”;abuse意为“滥用”;state意为“陈述,说明”;correct意为“纠正”。故选C项。6A.onceBafterCwhenDuntilD解析:根据该句中的“she had received a proper thank you”并结合上文可知,母亲不会将孩子们(的名字)从“黑名单”上删除,直到她收到一句谢谢。故选D项。7A.sendBpurchaseCconductDobtainA解析:根据上文可知,作者的母亲送礼物的

20、时候,希望得到一句谢谢。send意为“发送”;purchase意为“购买”;conduct意为“进行”;obtain意为“获得”。故选A项。8A.momentBchanceCfestivalDholidayB解析:根据第一段中的第二句中的“Christmas, birthdays, anniversaries or no occasion at all”可知,不只是在节假日,母亲在很多情况下都会准备礼物;结合该句中的“shed give you another gift the next she had”可知,她会在下一次有机会时赠给你另一件礼物。B项意为“机会”,符合语境。9A.mistak

21、enBbadCsillyDridiculousB解析:她认为没有礼貌是你的问题,而不是她的问题。得到礼物不回谢应该是没有礼貌的行为,故B项符合语境。10A.walked byBwandered aroundCdrove overDrode awayC解析:根据空后的“all of us would gather in the driveway as they unloaded luggage”可知,作者的父母是开车过去的。drive over意为“驱车前来”,符合语境,故选C项。11A.oftenBalwaysCneverDseldomA解析:根据该句中的“There was always s

22、omething for the kids”及下文可知,他们总是给孩子们带一些东西,通常是一些小玩具或者是自制的饼干。故选A项。12A.tankBcageCcontainerDholderC解析:根据该句中的“a couple of little toys or a big of homemade cookies”及常识可知,饼干是放在盒子之类的容器(container)里的。tank 意为“(贮放液体或气体的)箱”,cage意为“笼子”,holder 意为“持有者”,均不符合语境。故选C项。13A.fairlyBapparentlyCespeciallyDsimplyD解析:根据该句和前一句

23、“They werent gifts for particular occasions.”可知,它们不是为特殊场合而准备的礼物,只是(simply)关于“难道生活不美好吗?”的礼物。“Isnt life great?” gifts 可以理解为“彰显生活美好的礼物”。故选D项。14A.cookieBtoyChandDgiftD解析:一个春天,当作者的父母来拜访时,母亲递给作者一个礼物包。结合第一段中的“My mother was a gift giver.”可知,这里指“礼物包”。故选D项。15A.readBtoldCwroteDappearedA解析:根据空后的“A Special Daugh

24、ter. Youve.and Love.”并结合该句可知,礼物包里面是一幅画,画上写着下文中的几句话。read“写着”,符合语境。16A.showedBawardedCdevotedDbroughtD解析:此处表示,你为我们的生活带来欢笑和快乐,对我们的爱如此之深。由常识可知,此处表示孩子为父母带来欢声笑语。故选D项。17A.applyBwishCrecommendDaskB解析:根据该句中的“The most precious things we can for you are the things you have given us”可知,父母希望子女得到的是子女给予他们的,即欢声笑语和爱

25、。故选B项。18A.AssistanceBPrivilegeCHappinessDSatisfactionC解析:根据上文中的“Youve laughter and joy to our lives and so much love to our hearts.”及空后的“Love”并结合选项可知,孩子可以为父母带来幸福和爱。assistance意为“援助”;privilege意为“特权”;happiness意为“幸福”;satisfaction意为“满意”。故选C项。19A.extremeBseriousCgrandDgreatD解析:根据本文第一句“My mother was a gift

26、 giver.”并结合上下文可知,母亲是一个极好的礼物赠送者。故选D项。20A.lifeBkidsCfamiliesDgiftsA解析:根据该句中的“but the best gifts we will always remember were her love for and her love for us”可知,此处表示我们永远记得她给的最好的礼物是她对生活的热爱和她对我们的爱。从文中作者母亲的行为可以看出作者的母亲对生活的热爱。故A项符合语境。四、单句改错1Cross the road very carefully. Look both sides,and you might be kn

27、ocked down._ 答案:andor2The teachers abruptly ending speaking can make some students focus their attention on their listening._ 答案:abruptlyabrupt3It is so cold and frozen that we have to stay at home._ 答案:frozenfreezing4He was overlooked when they set out choosing a new manager._ 答案:outabout5The telep

28、hone is out of the order; therefore, we cannot get in touch with the boss._ 答案:去掉第一个the五、单元语法过去分词1(2018陕西西安质检)_ (devote) to her job, Ms. Wang has no time to be with her daughter.答案:Devoted2(2018陕西长安一中质检)_ (translate) into English, the sentence was found to have an entirely different word order from

29、Chinese.答案:Translated3(2018绵阳一诊)The first textbook _ (write) for teaching English as a foreign language came out in the 16th century. 答案:written4I dont like going to supermarkets _ (locate) in the centre of the town.答案:located5(福建卷)Tsinghua University,_ (found) in 1911, is home to a great number of outstanding figures.答案:founded

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1