1、高考资源网() 您身边的高考专家必修Module 6 The Internet and Telecommunications课下主题训练 科技发展与信息技术创新,科学精神,信息安全.阅读理解AWhen you first step into a classroom, one of the first things to catch your eye is usually a list of rules.However, theres one rule that you just cant help but question: No electronics.In reality, the cla
2、ssrooms in our school have_an_aversion_to modern technology, so electronic devices (设备) such as computers and cellphones are not allowed, for they are thought to have a bad influence on childrens attention at class.However, is it possible that these devices could actually be used to improve our lear
3、ning experience?As is known to us, these years we have spent so much time talking about the disadvantages of modern technology that weve failed to see their advantages in a classroom.Many people of the 80s and 90s still remember learning about history by playing the game The Oregon Trail, and many o
4、f us 2000s teenagers remember games such as Brain Age that encouraged our cognitive (认知的) development.It doesnt end with educational games, either.Take Minecraft for example.While a parent may complain (抱怨) that their child spends too much time playing the hit video game, what they probably fail to
5、realize is that their childs brain is being enriched with information allowing creativity and problemsolving.Children who play on public or local computers may also pick up on social skills.For older children, creating computer games can be a great introduction to coding (编码)Many schools have begun
6、to bring the game into their classrooms.In the end, its important that we welcome technological development in our classrooms and see the educational value in having fun.School no longer must mean sitting down for hours in front of a pictureless textbook.Instead, school can be a place where children
7、 are able to see learning as a lifelong experience.语篇解读:本文是一篇议论文。作者认为电子设备对课堂有益。作者通过举电脑游戏的例子告诉读者:在课堂中融入现代科技有利于孩子们学习。1What does the underlined part “have an aversion to” in Paragraph 1 mean?AChange.BDislike.CExpect. DOveruse.解析:选B词义猜测题。由下文中的“electronic devices (设备) such as computers and cellphones are
8、 not allowed, for they are thought to have a bad influence on childrens attention at class”可知,作者所在的学校并不喜欢使用现代科技,故画线部分意为“不喜欢;厌恶”。2Some computer games are mentioned to show _.Aparents know little about computer gamesBchildren can create better computer gamesCchildren can learn from computer gamesDpare
9、nts only welcome educational games解析:选C推理判断题。第二、三段介绍了具有教育意义的电脑游戏和最新的娱乐性的电脑游戏都可以对孩子们的学习产生益处。3What is the authors attitude towards electronic devices?AHe is against them.BHe is in favor of them.CHe is uninterested in them.DHe is uncertain about them.解析:选B推理判断题。由第二段中的“weve failed to see their advantage
10、s in a classroom”和最后一段中的“its important that we welcome technological development in our classrooms and see the educational value in having fun”可知,作者非常赞成在课堂上使用电子设备辅助教学。B(2021山东济宁模拟)Hadi Partovi,founder of Code.org believes every student should learn the basics of computer science just like they do ma
11、th, physics, or biology, regardless of what they want to do in the future. The expert says knowledge about the subject is important to understand how the world around us works and compares it to learning about photosynthesis (光合作用), even though not every student is going to be a botanist. To spark s
12、tudents interest, he created the “Hour of Code”, which introduces the world of computing to anyone, from ages 14 to 104, in a fun, interactive manner. Observed annually during Computer Science Education Week, the event now draws tens of millions of kids from over 180 countries.The “Hour of Code”, wh
13、ich can be scheduled anytime during Computer Science Education Week, begins with an introductory video on computer science. Participants can then select from hundreds of fun assignments that are sorted by both grade level and coding experience. Though each project is designed to last just 60 minutes
14、, beginners can deal with as many challenges as they desire.To help introduce computer science into classrooms on a more regular basis, Code.org has also developed a catalog of online courses that can be incorporated (纳入) in a schools regular curriculum. Since the nonprofit began offering the course
15、s in 2013, over 704,000 teachers have signed up to teach introductory computer science to over 22 million students worldwide.Thanks to the efforts of the pioneer, about 40 percent of US schools now offer computer science as a subject, The number is even higher an impressive 70 percent if afterschool
16、 offerings such as robotics clubs are included. Even more encouraging, eight years ago, just 19,390 students took the Advanced Placement Computer Science exam. By the spring of 2017, the number had jumped 415 percent to 99,868.语篇解读:本文是一篇说明文。Code.org是一个非营利机构,多年来致力于向学生普及计算机科学。在Code. org的努力下,美国大约40%的学校
17、把计算机科学列入必修的课程中,全球180多个国家的学生使用了在线编程学习网站。4Why did Hadi Partovi create the “Hour of Code”?ATo train computer scientists for the future.BTo introduce the world of computing to teachers.CTo add a program to Computer Science Education Week.DTo help people learn computer science in a fun way.解析:选D细节理解题。根据第
18、一段倒数第二句可知,哈迪帕尔托维创建“编程一小时”是为了用一种有趣的方式激发学生学习计算机科学的兴趣。5Why do we call the event the “Hour of Code”?AIt is observed annually.BIt can be scheduled anytime.CIts projects last sixty minutes each.DIts tasks can be sorted by coding experience.解析:选C推理判断题。根据第二段最后一句并结合常理可推知,该项目被称作“编程一小时”是因为该项目中每个课程时长为60分钟。6What
19、 do we know about Code. orgs online courses?ASchools can use them regularly in their classrooms.BThey help the developer make lots of money.COver 704,000 teachers have been learning them.DThey have existed for over 10 years up to now.解析:选A细节理解题。根据第三段第一句可知,为了让计算机科学正式成为学校的常规课程,该机构创建了一套网络课程体系,它可以融入学校的常
20、规课程体系中,也就是说,学校可以在课堂中定期使用该网络课程资源。7What do the numbers show in the last paragraph?AThe efforts of Hadi Partovi.BThe influence of robotics clubs.CThe effect of Hadi Partovis efforts.DThe development of many US. schools.解析:选C推理判断题。根据最后一段中的“Thanks to the efforts of the pioneer . if afterschool offerings
21、such as robotics clubs are included.”可知,由于哈迪帕尔托维的努力,大约40%的美国学校开设了计算机科学课程,如果把课后学习课程算进去的话,共有70%;本段还将八年前参加高级计算机科学考试的人数与2017年的人数进行了对比。由此可推知,最后一段借此数据显示出了哈迪帕尔托维所做努力的影响。.阅读七选五What does WiFi stand for?Long gone are the days of dialup and waiting for your turn to use the computer. Its easier than ever to con
22、nect to the Internet in the digital world today. _1_WiFi is a wireless network that uses radio frequency signals to connect to the Internet, allowing data transfer between devices without wires. Many thing from your phone and laptop to your tablet and printer can use WiFi, thanks to these radio wave
23、s. _2_ Two years later, a group of companies formed the Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA, now the WiFi Alliance), a global nonprofit organization created to promote the new WiFi standard.No history explains what WiFi stands for, because the phrase doesnt stand for anything. WiFi is a t
24、rademarked term describing the device or technology based on the Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) wireless communication standard 802.11, according to the WiFi Alliance._3_ So the WiFi Alliance hired the marketing company Interbrand to come up with a shorter name: WiFi, accor
25、ding to one of the founding Alliance members._4_ The rumor that it stands for “Wireless Fidelity (无线保真)” is due to the Alliance. Some members didnt understand the branding or marketing meaning of WiFi. They felt consumers would want an explanation for the name. So the Alliance agreed to include a ta
26、g line: The Standard for Wireless Fidelity. Thats why so many people assume WiFi stands for “Wireless Fidelity”, but the tag line came after the name._5_ Dont add to the confusion and stop disassociating these phrases by learning the real meaning behind these acronyms (首字母缩略词)AThats a mouthful.BThis
27、 is mostly thanks to WiFi.CThe name caused a misconception about WiFi.DThere is some debate over the question what WiFi stands for.EIn 1997, a committee of industry leaders approved a common WiFi standard.FSeveral years ago, a common standard of WiFi was set up by several companies.GLater, the Allia
28、nce removed the tag, although the confusion it brought still lives on today.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了WiFi的历史、名称的由来并就这个名称所引发的一些争议进行了解释。1选B根据第一段和第二段第一句可知,第一段说明WiFi带给人们的便利,连接互联网比以前更容易应归功于WiFi。故选B。2选E根据空后一句可知,本句为说明推出了新的通用的WiFi标准。故选E。3选A根据空后一句可知,因为上文提出的名字过于拗口,因此WiFi联盟想出了一个更简短的名称。故选A。4选D根据空后一句可推知,对于WiFi代表什么有一
29、些不一致的意见,存在一些争议。故选D。5选G根据空后一句可推知,为了避免造成混乱,联盟去掉了这句广告语,但它带来的困惑至今仍然存在。故选G。.短文改错My family traveled by the air today. We have planned to sit together on the plane. As expecting, we were happily seated closely to each other. Suddenly, we heard the flight attendant asking a women a few rows of seats behind
30、us to change her seat, it was more convenient for a father with a baby. The lady was rather unhappily with this. So I immediately stood up and let the man and his baby took my seat instead. I moved to the front of the plane alone. My sister had plenty interesting stories about the baby. I had to sleep all the way, and I still felt happy because I did something meaningful for the family.答案:第一句:去掉the第二句:havehad第三句:expectingexpected; closelyclose第四句:womenwoman; itwhich第五句:unhappilyunhappy第六句:tooktake第八句:plenty后加of第九句:andbut高考资源网版权所有,侵权必究!