1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 5WORKING THE LANDSection AReading and Thinking课后篇巩固提升基础训练.单词拼写1.The countrys present difficulties arise out of the (缺乏) of petroleum(石油).答案shortage2.The first reason to (应对) these problems is to save childrens lives.答案tackle3.One (特点) I have observed over the years in all great
2、software developers is their passion for their work.答案characteristic4.In our school,most of our students a five A grades in their exams.答案attained5.I dont think theres enough information to make an (假设).答案assumption6.He e the speed of the winds from the degree of damage.答案estimated7.Output consists
3、of both exports and sales on the (国内的) market.答案domestic8.Joanna has finally made it to the first rank of (名人) after 25 years as an actress.答案celebrity.短语填空devote oneself to,deep down,other than,be comprised of,depend on,dream up1.A year the four seasons of spring,summer,autumn and winter.答案is compr
4、ised of2.We should environmental protection and ecological improvement.答案devote ourselves to3.While shopping,you should not simply what is advertised on TV.答案depend on4.,she supported her husbands involvement in the organization.答案Deep down5.Who the idea of painting our living room wall a bright red
5、?答案dreamed up6.The form cannot be signed by anyone yourself.答案other than.完成句子1.据估计,到2050年,将有13亿人使用英语作为第一语言或第二语言。that 1.3 billion people will use English as either a first or a second language by 2050.答案It is estimated2.我从没有想到你能成功地说服他改变主意。It never occurred to me that you could him to change his mind.
6、答案succeed in persuading3.使我印象最深刻的是残疾人乐观的生活态度。most is the optimistic attitude of the disabled.答案What impressed me4.如果他能再一次得到机会的话,他肯定会成功的。he can get another chance,he will surely succeed.答案Given that5.大学毕业后,他去美国深造。 college,he went to the United States for further study.答案After graduating from能力提升.阅读理解
7、AHow cool can libraries be in an era(时代)of iPods and Kindles?More than you think.Only if you know where to go.Central Library:Seattle,Washington,United StatesThe Central Library in Seattle is modern and fashionable and has tourists from around the world paying visits and taking tours.It was designed
8、 by Dutch architect Rem Koolhaas and American designer Joshua Prince-Ramus.Tours began in 2006,two years after its opening.The library holds various art exhibitions,book signings and other events,while visitors can stop by the chocolati cart for a coffee and scan through the gift shop anytime.Trinit
9、y College Library:Dublin IrelandThe Trinity College Library in Dublin is the oldest library in Ireland,founded in 1592 by Queen Elizabeth I.It is the largest single library in the world,also known as the Long Room,which contains more than 200,000 of the librarys oldest books.The Long Room houses one
10、 of the oldest harps(竖琴) in Ireland.Dating to the 15th century,the old harp is the model for the symbol of Ireland.Geisel Library:University of California,San Diego,United StatesAt first glance,it looks like a spaceship.Architect William Pereira,who helped design actual space launch facilities at Ca
11、pe Canaveral in Houston,Texas,designed the library in 1970.It has been featured in sci-fi films,short stories and novels.The library hosts“Dinner in the Library,”which invites readers for cocktails,and also a special speech from well-known authors.Bishan Public Library:SingaporeLocated in the heart
12、of Bishan,the award-winning Bishan Community Library spans 4,000 square meters.It was designed to look like a tree house.The colorful pods( 吊舱)that stick out of one side of the building represent books sticking from a bookshelf.Inside the library,these pods offer private spaces for reading.Its ceili
13、ng-high glass windows also make it fun to watch people walking and reading from inside the building.【语篇解读】本文是一篇应用文,介绍了世界上几个设计很有特点的图书馆。1.If you want to enjoy a movie,you can go to .A.Central LibraryB.Geisel LibraryC Bishan Public LibraryD.Trinity College Library答案B解析细节理解题。根据Geisel Library:University
14、of California,San Diego,United States中的“It has been featured in sci-fi films,short stories and novels.”可知,在这个图书馆里可以看科幻电影。2.What makes Bishan Public Library different from the others?A.It has very large glass windows.B.It has ever won a prize for its size.C.Queen Elizabeth I founded the library.D.It
15、is the largest single library in the world.答案A解析细节理解题。根据Bishan Public Library;Singapore中的“Its ceiling-high glass windows also make it fun to watch people walking and reading from inside the building.”可知,这个图书馆有天花板那么高的落地玻璃窗。3.What is the authors purpose in writing this passage?A.To encourage readers t
16、o visit these libraries.B.To make an advertisement about these libraries.C.To offer some information about these libraries.D.To tell readers the importance of visiting libraries.答案C解析主旨大意题。根据第一段以及后面对于四个不同图书馆的客观介绍可知,本文的目的就是介绍几个很有特点的图书馆。B(2019河南郑州三模)Four teenage girls from Minnesota,US.120 hours of no
17、n-stop togetherness.No cellphones.This is not a reality show,but an adventure journey.“It was really perfect,” said Julia Ruelle of her recent adventure to the Boundary Waters Canoe Area Wilderness with three of her childhood friends.“By unplugging,we had an amazing time.”Last year,the 16-year-old t
18、ook part in an essay contest and carried off a prize.The award was a 5-day canoe and camping adventure with up to three friends.No parents or guides would be there.So Julia invited her friends Anna Wander,Madeline Wilson and Julianna Torelli.The four Minnetonka High School juniors arrived in Ely for
19、 training the day before they began the journey.They set out the next day at 7 am,quickly developing a routine.“We were done paddling by noon,” Julia said.“We ate lunch at the campsites and then it was time for hammocks(吊床),reading,making friendship bracelets(手镯) and talking.”The girls all had some
20、experience in the outdoors before.Anna had been to the Boundary Waters with her family.“I love how you are separated from everything in your life,especially technology,” Anna said.Without her phone,she said,“Im less worried about things.” Madeline,too,had been to the Boundary Waters a few years back
21、.“But this time,I had to paddle right and set up camp,” she said.The girls made fire and cooked meal together.No one was ever hungry or homesick,but they were nervous the final night as they waited out a thunderstorm.They left wet sleeping bags in one tent,and squeezed into another for the night.“Ev
22、ery thunderstorm in the Boundary Waters feels huge,” Julia said.On the car ride home,they were all on their phones catching up with friends.“It was a little at a loss turning my phone on,” said Anna.“Mental health can be improved so much in the Boundary Waters.It really helps to get away and reconne
23、ct with yourself.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍了一次特别的探险。来自明尼苏达州的四位女孩开展了一场独木舟和露营探险。这次探险之旅的特别之处在于四位队员都不能使用手机。这次探险让她们振奋了精神,重新找回了自我。4.How did Julia Ruelle get the chance to camp?A.She won an essay contest.B.She was invited by her friends.C.She performed well in her school.D.She asked her parents for support.答案A解析
24、细节理解题。根据文章第三段第一、二句“Last year,the 16-year-old took part in an essay contest and carried off a prize.The award was a 5-day canoe and camping adventure with up to three friends.”可知,Julia Ruelle在去年参加了一场作文比赛,并获得了奖。奖项就是和三个朋友一起参加为期五天的独木舟和露营探险。5.Why was the 5-day adventure unique to the girls?A.They needed
25、to complete many tasks.B.They needed to find a guide on their own.C.They had to live on a boat for several days.D.They had to live without their smartphones.答案D解析推理判断题。根据第一段中的“No cellphones.This is not a reality show,but an adventure journey.”和第七段中的“Without her phone,she said,Im less worried about t
26、hings.”可知,这次探险之旅的独特之处在于四个女孩在探险之旅中不能使用手机。6.What can we know about the girls from the story?A.They had not got any camping experience before.B.They all felt refreshed after the adventure journey.C.They enriched their learning experiences by exploring.D.They used to keep in close touch with their friends by phone.答案B解析细节理解题。根据最后一段中的“Mental health can be improved so much in the Boundary Waters.It really helps to get away and reconnect with yourself.”可知,这次没有手机的探险之旅提升了她们的精神状态,也帮助她们重新找回了自我,故选B项。- 4 - 版权所有高考资源网