收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Natural disasters Section Ⅱ Reading and Thinking课后习题(含解析)新人教版必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:425313 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:4 大小:18.08KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Natural disasters Section Ⅱ Reading and Thinking课后习题(含解析)新人教版必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共4页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Natural disasters Section Ⅱ Reading and Thinking课后习题(含解析)新人教版必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共4页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Natural disasters Section Ⅱ Reading and Thinking课后习题(含解析)新人教版必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共4页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Natural disasters Section Ⅱ Reading and Thinking课后习题(含解析)新人教版必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4 Natural disastersSectionReadingandThinking课后训练提升一、根据句意及首字母提示写出单词1.The farmers were sad to see that their crops were r by the storm.答案: ruined2.When we b,the air goes into our lungs.答案: breathe3.When I came in,she was still b in reading a novel.答案: buried4.Kate has gone on a diet in an e to lo

2、se weight.答案: effort5.They use wind energy to produce e to provide light.答案: electricity6.In my class,more than 40 p of the students wear glasses now.答案: percent7.He was badly hurt in the game and s a great pain.答案: suffered8.While studying history,its a good idea to know the historical c of the eve

3、nts.答案: context二、选词填空as ifin ruinsin shockbe trapped inbe buried inmake effortssuffer fromcome to an endgo throughdig out1.The World War in 1945.答案: came to an end2.Shortly after a big earthquake,the city took on a new look.答案: suffering from3.Whats the noise?It sounds it comes from upstairs.答案: as

4、if4.The firefighters went into the building on fire to rescue those who it.答案: were trapped in5.They a large parcel under the ruins.答案: dug out6.If you ,Im sure you can make it.答案: make efforts7.The young scientist a lot when he went to the desert to do some research.答案: went through8.Hes ,but hell

5、get over it after a rest.答案: in shock9.Natural disasters may leave cities and countries .答案: in ruins10.Although it is noisy,she can reading books.答案: be buried in三、完成句子1.她太震惊了,一句话也说不出来。She was say a word.答案: too shocked to2.这个公寓住起来很舒服。The apartment is .答案: comfortable to live in3.学生们跟着他们的老师进了教室。The

6、 students entered the classroom,.答案: following their teacher四、完形填空When I was seven,I was hit by a car.My family was on our way to see my favourite singer,Taylor Swift,in concert.I was standing with my parents on the side of the street,waiting to cross.I was so 1 to get to the show!When my parents we

7、rent 2,I crossed the street by myself.I thought it was all 3.Suddenly,a big black car 4 me.I kind of flew about five yards.It was 5 and painful.I was in so much pain that I cant 6 what happened when we got to the 7.I think they did tests and checked me out,and then I went into surgery.I had to stay

8、in the hospital for days.It was especially 8 for my family because we were on vacation to see the 9 and were far from home.When we 10 got home,I had to live in the living room 11 I was too hurt to go up the stairs.Breakfast in bed was 12 at first,but it got old fast.And I was 13 about missing school

9、.Knowing that Id have fun when I got back to school kept me going.My classmates were 14,checking on me until I could come back.Of course I had 15 the concert after the accident.But then the 16 thing happened.After I was feeling better,Taylor Swift 17 us to another of her concerts.It was so 18!She ha

10、d heard about what happened to me.The night of the show,we were invited into a waiting room.Thats when Taylor Swift came in and started 19 me.She said she hoped I felt better.She was really,really 20.It was the most amazing night ever.1.A.nervous B.proud C.disappointedD.happy答案: D解析: 根据上文中的“Myfamily

11、wasonourwaytoseemyfavouritesinger,TaylorSwift,inconcert.”可知,作者要去参加自己最喜欢的歌手的演唱会,所以他很“高兴(happy)”。2.A.listeningB.leavingC.lookingD.working答案: C解析: 根据文中的“Iwasstandingwithmyparentsonthesideofthestreet,waitingtocross.”及“Icrossedthestreetbymyself”可知,作者认为马路上没车,所以他在父母没“看见(looking)”的情况下独自一人穿过马路。clear在这里指“(道路)

12、畅通无阻的”。3.A.realB.clearC.darkD.new答案: B4.A.hitB.passedC.followedD.picked答案: A5.A.fineB.difficultC.slowD.terrible答案: D解析: 根据文中的“WhenIwasseven,Iwashitbyacar.”以及“Ikindofflewaboutfiveyards.”可知,作者被汽车“撞(hit)”得飞了出去,所以这非常“恐怖(terrible)”。6.A.stopB.askC.rememberD.write答案: C7.A.schoolB.hospitalC.restaurantD.hote

13、l答案: B解析: 根据上文中的“Iwasinsomuchpain”以及下文中的“Ithinktheydidtestsandcheckedmeout,andthenIwentintosurgery.”可知,作者被车撞后身体非常疼痛以至于他都不“记得(remember)”在“医院(hospital)”发生了什么,他猜测医生给他做了身体检查并给他做了手术。8.A.meaningfulB.normalC.importantD.hard答案: D解析: 根据语境以及上文中的“Ihadtostayinthehospitalfordays.”可知,作者要在外地住院治疗数日,这对他的家庭来说很“难(hard

14、)”。9.A.concertB.doctorC.houseD.world答案: A解析: 上文中的“Myfamilywasonourwaytoseemyfavouritesinger,TaylorSwift,inconcert.”是提示,作者一家旅行的目的是去看泰勒斯威夫特的“演唱会(concert)”。10.A.usuallyB.finallyC.easilyD.quietly答案: B解析: 根据上文中的“Ihadtostayinthehospitalfordays.”可知,作者在医院待了一段时间后才“最终(finally)”回到家中。11.A.becauseB.soC.andD.if答案

15、: A解析: 上文中的“Ihadtoliveinthelivingroom”与下文中的“Iwastoohurttogoupthestairs”构成因果关系,“由于(because)”作者的伤让他疼得无法上台阶所以他只能住在客厅里。12.A.funB.simpleC.healthyD.strange答案: A解析: 下文中的“butitgotoldfast”与此处形成对比,由此可知在床上吃早饭开始还很“有趣(fun)”,但是到后来就没意思了。13.A.satisfiedB.regretfulC.sadD.shy答案: C解析: 根据下文中的“KnowingthatIdhavefunwhenIgo

16、tbacktoschoolkeptmegoing.”可知,不能去上学让作者很“难过(sad)”。14.A.braveB.childishC.sweetD.polite答案: C解析: 根据下文中的“checkingonmeuntilIcouldcomeback”可知,作者的同学都很“贴心(sweet)”,他们都很关心他。15.A.seenB.missedC.forgottenD.held答案: B解析: 根据语境以及上文中的“Ihadtostayinthehospitalfordays.”可知,由于这场车祸,作者在医院待了很多天,所以他“错过了(missed)”演唱会。16.A.wrongB.

17、worstC.sameD.craziest答案: D17.A.forcedB.invitedC.tookD.ordered答案: B解析: 根据下文中的“Shehadheardaboutwhathappenedtome.”以及“Thenightoftheshow,wewereinvitedintoawaitingroom.”和“Itwasthemostamazingnightever.”可知,泰勒斯威夫特在得知作者的事情后“邀请(invited)”他参加自己的另一场演唱会,这对于作者来说是一件“不可思议的(craziest)”事。18.A.lateB.naturalC.frighteningD

18、.exciting答案: D解析: 根据语境及上文中的“myfavouritesinger,TaylorSwift,inconcert”可知,能参加自己最喜欢的明星的演唱会让作者非常“兴奋(exciting)”。19.A.talking toB.discussing withC.fighting withD.shouting to答案: A20.A.niceB.angryC.sickD.smart答案: A解析: 根据文中的“ShesaidshehopedIfeltbetter.”可知,泰勒斯威夫特与作者进行了交谈,希望他能早日康复,由此可知泰勒斯威夫特很“善良(nice)”。talktosb

19、意思是“与某人交流”。五、短文改错To a high school student like me,time is much important than money.Every day I have a lot of homework to do and textbook to read,because I must use my time wisely.When studying,I try hard to concentrate in my studies.Beside,I can manage to keep up with my classmates and make up for

20、the losing time.I believe that when I look back on high school life,it would not be a bitter memory.At the same time,I want to share with you a wise saying,“Dont put it off until tomorrow what you can do today.”Know how to spend ones time will influence ones future.答案:To a high school student like me,time is

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1