1、Module 5Newspapers and Magazines(建议用时25分钟).阅读理解AA year ago August,Dave Fuss lost his job driving a truck for a small company in west Michigan.His wife,Gerrie,was still working in the local school cafeteria,but work for Dave was scarce,and the price of everything was rising.The Fusses were at risk of
2、 joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years.Then Dave and Gerrie received a timely gift$7,000,a legacy(遗产)from their neighbors Ish and Arlene Hatch,who died in an accident.“It really made a difference when we were going under financially,”says Dave.But the Fusses wer
3、ent the only folks in Alto and the neighboring town of Lowell to receive unexpected Lega from the Hatches.Dozens of other families were touched by the Hatches generosity.In some cases,it was a few thousand dollars;in others,it was more than $100,000.It surprised nearly everyone that the Hatches had
4、so much money,more than $3 millionthey were an elderly couple who lived in an old house on what was left of the family farm.Children of the Great Depression,Ish and Arlene were known for their habit of saving.They thrived on(喜欢)comparison shopping and would routinely go from store to store,checking
5、prices before making a new purchase.Through the years,the Hatches paid for local children to attend summer camp when their parents couldnt afford it.“Ish and Arlene never asked if you needed anything,”says their friend Sand Van Weelden,“They could see things they could do to make you happier,and the
6、y would do them.”Even more extraordinary was that the Hatches had their farmland distributed.It was the Hatcheswish that their legacya legacy of kindness as much as one of dollars and centsshould enrich the whole community(社区)and last for generations to come.Neighbors helping neighborsthat was Ish a
7、nd Arlene Hatchs story.语篇解读本文讲的是邻里互助的故事。1According to the text,the Fusses_.Awere employed by a truck companyBwere in financial difficultyCworked in a school cafeteriaDlost their home解析:选B细节理解题。由文章第一段The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent year
8、s.及It really made a difference when we were going under financially.可知答案为B。2Which of the following is TRUE of the Hatches?AThey had their children during the Great Depression.BThey left the family farm to live in an old house.CThey gave away their possessions to their neighbors.DThey helped their ne
9、ighbors to find jobs.解析:选C细节理解题。由文章第二段可知,Hatch夫妇把他们的钱全都赠给了他们的邻居们。3According to Sand Van Weelden,the Hatches were_.AunderstandingBoptimisticCchildlikeDcurious解析:选A细节理解题。由文章倒数第三段They could see things they could do to make you happier可知,他们是善解人意的。4What can we learn from the text?AThe community of Alto w
10、as poor.BThe summer camp was attractive to the parents.CSandy Van Weelden got a legacy from the Hatches.DThe Hatches would like the neighbors to follow their example.解析:选D推理判断题。由文章倒数第二段可知,他们想让邻居们以他们为榜样。BInspiring young minds!(2017北京卷)TOKNOW Magazine is a big hit in the world of childrens publishing,
11、bringing a unique combination of challenging ideas and good fun to young fans every month.What is so special about TOKNOW Magazine?Well,it has no ads or promotions insideinstead it is jampacked with serious ideas.TOKNOW makes complex ideas attractive and accessible to children,who can become involve
12、d in advanced concepts and even philosophy(哲学)and they will soon discover that TOKNOW feels more like a club than just a magazine.Whats inside?Every month the magazine introduces a fresh new topic with articles,experiments and creative things to makethe magazine also explores philosophy and wellbein
13、g to make sure young readers have a balanced take on life.Sounds too good to be true?Take a look onlineevidence shows that thousands of teachers and parents know a good thing when they see it and recommend TOKNOW to their friends.Happy Birthday All Year!What could be more fun than a gift that keeps
14、coming through the letterbox every month?The first magazine with your gift message will arrive in time for the special day.SUBSCRIBE NOWAnnual SubscriptionEurope 55Rest of World 65Annual Subscription with Gift PackIncludes a Mammoth Map,a Passport Puzzle Booklet,and SubscriptionEurope 60Rest of Worl
15、d 70Refund Policythe subscription can be cancelled within 28 days and you can get your money back.语篇解读本文是一份杂志的征订广告。文章介绍了一份针对儿童的出版物TOKNOW Magazine的特点、内容、定价及退订政策等相关信息。5Why is TOKNOW a special magazine?AIt entertains young parents.BIt provides serious advertisements.CIt publishes popular science fictio
16、ns.DIt combines fun with complex concepts.解析:选D细节理解题。由第二段左框中的TOKNOW makes complex ideas attractive可知,这份杂志的特殊之处在于它能把复杂的概念变得很吸引人,即D项“它把娱乐和复杂的概念结合起来了”。6What does TOKNOW offer its readers?AOnline courses.BArticles on new topics.CLectures on a balanced life.DReports on scientific discoveries.解析:选B细节理解题。由
17、第二段右框内容可知,该杂志每月提出一个新话题,并配以文章、实验和创新的东西,故选B项“关于新话题的文章”。7How much should you pay if you make a 12month subscription to TOKNOW with gift pack from China?A55.B60.C65.D70.解析:选D细节理解题。由题干中的几个关键点12month(即annual“一年的”)、with gift pack及from China(即Rest of World)可锁定价格为70英镑,故选D项。8Subscribers of TOKNOW would get _.
18、Afree birthday presentsBfull refund within 28 daysCmembership of the TOKNOW clubDchances to meet the experts in person解析:选B细节理解题。由文章最后一句的退订政策可知,订阅者在28天内可退订并收回全款,故选B项。.阅读填句Kids werent born with manners.How do you teach kids to mind their manners?I dont expect my kids to maintain British royalty stand
19、ards._1_ How?With a few basic guides we use in our family for common courtesy.1Say Please and Thank YouYou cant get around these two passwords in your home.And if your child is a late talker,they can easily learn to sign these.Start by constantly modeling “Please”and“Thank you”when your child is onl
20、y months old._2_ As they get older,you can offer gentle reminders when they forget.Your child will understand in no time.2No InterruptingTeach kids not to interrupt others while theyre talking._3_ If its an emergency or if adults are so caught up in talking,kids cant seem to get a word.Two magic wor
21、ds can politely request attention:“Excuse me.” _4_ “We dont interrupt people when theyre talking because that makes them feel like what they have to say isnt important.”,is a simple explanation that even toddlers can understand.3Kindness and RespectWhen we practice and model with our kids,we will na
22、turally teach them to be considerate and polite.When we raise our kids in a way that makes them aware of others needs and eager to help,they will recognize opportunities to practice mannersholding doors open for people behind them,helping those who need extra help,allowing someone to go ahead of the
23、m,listening well._5_ If we can simplify this message for our kids and live it in our everyday lives,then we are giving them the foundation they will need to be wellmannered,compassionate individuals.AAnd this is“Be Kind and Be Respectful.”BIt wont be long before theyre doing it on their own.CBut I d
24、o expect them to be respectful to everything around them.DMake sure you tell them why theyre important so that they stick.EIf you dont have something nice to say,dont say anything at all.FBeing polite is more about recognizing that our actions affect them.GIn this way were letting them know that the
25、 world does not circle around them.语篇解读本文是一篇说明文。孩子的行为养成与父母的爱心教育密不可分,但是并不是所有的父母都能在这个方面有足够的技巧和能力。文章从几个方面介绍了父母应该怎样充当一个合格的“督导师”。1解析:选C本文开篇介绍了孩子的行为养成并非与生俱来,在作者看来,自己对孩子的习惯并非有很高的要求,但是对孩子的行为有最基本的要求。C项的be respectful to everything around them就是对孩子的基本要求。与下一句话的how相呼应。2解析:选B根据上一句话可知在孩子只有几个月大的时候就不断地给孩子灌输说“请”和“谢谢你
26、”的习惯,这里是从时间的角度出发,B项的It wont be long before正是从时间上阐述,也就是在不久之后,孩子就会独立地使用这样的礼貌用语。3解析:选G本段的小标题是关于“不要打断别人”,就是从尊重别人的角度出发。正是这样的行为可以提醒孩子,不要总是以自己为中心。并且应该让孩子们意识到,这个世界并不是围绕着他一个人转的。所以只有在紧急情况下和成人太热衷于谈话的时候,孩子才能打断。此题易误选E项,有的学生会误以为孩子一旦插话,就会说一些不好的内容,所以就不让孩子说话。但是本段是从孩子的角度出发,并不是从“you”也就是家长的角度出发。4解析:选D即使打断成年人说话的时候,也要注意礼貌,应该习惯性地使用“Excuse me”。上一句话的Two magic words与D项的theyre important so that they stick吻合,也就是这两个单词的重要性。此题易误选A项,学生会误以为使用Excuse me就是一种“友好和尊重的态度”,但是A项中的this与Excuse me不吻合。5解析:选F本段的中心话题是“友好和尊重”,让他们意识到其他人的需要,乐于助人,从而在不同的情况下采取不同的行动。所举的例子有几个,比如说给后面的人撑着门,帮助那些需要额外帮助的人,让别人先走,认真听等等都是礼貌的表现,这与F项的actions吻合。