收藏 分享(赏)

2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业24 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:424740 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:52KB
下载 相关 举报
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业24 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业24 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业24 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业24 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业24 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业24 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业24 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(二十四)一阅读理解体裁话题指数建议用时正确率说明文幸福感8_/4For thousands of years,people have been debating the meaning of happiness and how to find it.From the ancient Greeks and Romans to current writers and professors,the debate about happiness continues.What makes some happy?In What parts of the world are people the

2、happiest?Why even study happiness?The Greek philosopher Aristotle said that a persons highest happiness comes from the use of his or her intelligence.Religious books such as the Koran and Bible discuss faith as a form of happiness.The British scientist Charles Darwin believed that all species were f

3、ormed in a way so as to enjoy happiness.People throughout history may have had different ideas about happiness.But today,many people are still searching for its meaning.How do you study something like happiness?You could start with the World Database of Happiness at Erasmus University in Rotterdam,t

4、he Netherlands.This set of information includes how to define and measure happiness.Some findings are not surprising.For example,the database suggests that married people are happier than single people.People who like to be with other people are happier than unsocial people.But other findings are le

5、ss expected:People with children are equally happy as couples without children.And wealthier people are only a little happier than poorer people.Positive psychology is the new term for a method of scientific study that tries to examine the things that make life worth living instead of lifes problems

6、.Traditional psychology generally studies negative situations like mental suffering and sickness.But positive psychology aims to study the strengths that allow people and communities to do well.There is also an increasing amount of medical research on the physical qualities of happiness.Doctors can

7、now look at happiness at work in a persons brain using a method called magnetic resonance imaging (核磁共振成像) ,or MRI.For example,an MRI can show how one area of a persons brain activates when he or she is shown happy pictures.A different area of the brain becomes active when the person sees pictures o

8、f terrible subjects.1What can be inferred from the first paragraph?APeople are searching for the meaning of happiness.BHappiness is an everlasting topic for discussion.CCurrent day scholars are debating about how to make people happy.DPeople have begun to realize the importance of understanding happ

9、iness.2The Bible tells us happiness comes from _.Athe application of ones intelligenceBthe strong belief in religionCa certain degree of good faithDthe trust in ones ability3The findings of the database imply that couples without children are _.Aas happy as people with childrenBless happy than peopl

10、e with childrenChappier than unsocial peopleDa little happier than wealthier people4As an approach of scientific study,positive psychology focuses on _.Amental sufferingBpsychological sicknessCexamining what makes life worth livingDstrengths that enable people to succeed语篇解读借助于现代科技,人们对幸福感的研究有了新的进展。1

11、解析:选B推理判断题。参照第一段中的关键信息for thousands of years和From the ancient Greeks and Romans to current writers and professors可知B项正确。2解析:选B细节理解题。根据第一段可推测“宗教书籍指的幸福是对宗教的虔诚(坚强的信念)”。3解析:选A细节理解题。参照第二段中的“People with children are equally happy as couples without children.”可知。4解析:选D细节理解题。参照第三段中的“But positive psychology

12、aims to study the strengths that allow people and communities to do well.”可知。二完形填空体裁话题指数建议用时正确率夹叙夹议学会控制情绪16_/20This evening I met a friend at a local bar.She brought her laptop _1_ so she could show me some of her latest digital _2_designs.As we looked through her artwork,the laptop suddenly _3_ mak

13、ing an unhealthy noise,then the Screen twinkled on and off and then cut off _4_.And as we both stared at one another surprisingly,the _5_ smell of fried computer circuits (线路) appeared.I grabbed the laptop off the bar to inspect it and the problem instantly _6_ itself.The bottom of the laptop was co

14、mpletely _7_ and an empty,spilt water glass rested _8_ the side of her purse just behind where the _9_ was sitting.While we were chatting and shifting the laptops 14inch screen _10_,we somehow spilt a glass of water that the waiter had inadvertently (无意地) _11_ behind the screen,which was out of our

15、_12_.When life throws us some _13_ like this,it typically doesnt make any sense to us,and our natural emotional reaction might get extremely _14_ at the top of our lungs.But how does this help our dilemma?_15_,it doesnt.The smartest and hardest thing we can do in these kinds of _16_ is to be more te

16、mpered in our reactions.Youd be much wiser and more disciplined than scream extremely.You should _17_ that emotional rage only makes matters worse.And please remember that once it happens,that will give us an _18_ to grow stronger.Every difficult moment in our lives is accompanied by an opportunity

17、for personal growth and _19_.But in order to attain this growth and creativity,we must first learn to control our emotions.We must recognize that difficulties _20_ like everything else in life.Life is short.Our thoughts lead our reality.1AalongBaroundCforward Dback2Afashion BscienceCnature D art3Ahe

18、lped BfinishedCstarted Dstopped4Anormally BcompletelyCsuddenly Ddeliberately5Ahorrible BterribleCaccessible Dsensible6Aarose BarousedCrose Draised7Awet BdryCwarm Dcold8Afrom BoverCagainst Dwith9Alaptop BglassCfriend Dwaiter10Aup and down Bback and forthCin and out Dfar and wide11Aplaced BforcedCstay

19、ed Ddropped12Areach BorderCinterest Dview13Aquestions BtroublesCexplanations Dcompetitions14Aupset BexcitedCsurprised Ddelighted15AGradually BObviouslyCEventually DStrangely16Aenvironments BexpectationsCsurroundings Dsituations17Aforget BregretCremember Dexpect18Aadvantage BadmissionCopportunity Dat

20、tention19Acreativity BrespectCactivity Dconvenience20Apass BchangeCignore Dreduce语篇解读我们必须学会控制自己的情绪,才能把握住成长和创造的机会。1解析:选A该句句意:她随身带了台笔记本电脑。bring along“随身携带”,符合语境。2解析:选D由下文的we looked through her artwork可判断该空选art。3解析:选C句意:电脑突然开始发出一阵不正常的嗡嗡声。选C项。4解析:选B结合上一句分析:随后屏幕不停地闪烁,直至“完全”(completely)关机。5解析:选B句意:我们诧异地盯着

21、对方,却闻到了一股“难闻的”(terrible)焦味;horrible可怕的;accessible容易取得的;sensible合情理的,均不符合语境。6解析:选A英语中,表示问题“显现,出来”时,常用arise,此句句意:问题马上就明了了。选A。7解析:选A由下文的“.an empty,spilt water glass rested.”即可得知:水洒了,电脑的底部被浸“湿了”(wet)。8解析:选C根据下文“.the side of her purse.”即可得知:水杯翻倒在了她的钱包旁。显然有“逆,反”之意,故用介词against。9解析:选A恰巧那电脑就放在钱包的后面。故用laptop。

22、10解析:选B根据语境,我们谈论时反复来回地移动那14英寸的屏幕。back and forth(来回)符合语境。而up and down(上下),in and out(进出),far and wide(到处),均与文意不符。11解析:选A结合语境分析:服务生无意地将水杯“放在”(placed)了电脑的后面。12解析:选D这也在我们的视线之外,即我们没有注意到。故用view。13解析:选B文章第一、二段出现的意外显然是trouble,故此处用some troubles来表达句意:当生活给我们出类似于这种棘手的难题时。14解析:选A根据上文语境可知出现了许多麻烦,由常识推断出我们的自然反应是非常心

23、烦,故选upset。15解析:选B结合上一句可知:但这样会帮我们脱离困境吗?显然不会。故用obviously。16解析:选D in these kinds of situations表示“在这些情况下”,其他三项均不符合句意。17解析:选C由上下文即可得知,作者是想让人们记住:emotional rage only makes matters worse,即“情绪愤怒只会使事情变得更糟”。故用remember。18解析:选C由上文remember that once it happens可知,那会给我们一个变得更坚强的“机会”(opportunity)。其他三项均不符合。19解析:选A根据语境

24、可知:在我们的生命中,每个艰难时刻都伴有一个自我成长和“创造”(creativity)的机会。20解析:选A根据下文Life is short可知:困难是我们生命中的一个个过客,就像其他东西一样。故用pass符合语境。三语法填空体裁话题指数建议用时正确率记叙文手机屏幕里的生活7_/10I was living a life in my screen and hardly noticed what _1_(be) around me.I was always checking the time and thinking of future _2_ (plan)My thought was:“Wh

25、os going to text me now?What will I do next?”My bedtime routine was usually centered _3_ one thing:my phone._4_I went to sleep,I browsed through news websites and checked my emails.When I woke up in the middle of the night.I did the same thing.The problem with this was that I felt anxious every nigh

26、t.So when my friends invited me _5_ (go) for a long weekend camping without the cell service,I thought this was _6_ (exact) what I needed.Heres how _7_ (keep) away from my phone for 48 hours changed me and my way of life.Without my phone,I fell asleep _8_ (listen) to the songs of frogs and crickets.

27、In the morning,I woke up energetically.Sitting by the river,riding a bike,or singing the old songs,I _9_ (true) enjoyed what I was doing.I felt free without my phone at weekend camp,_10_ changed me completely.I listened to what my body wanted instead of what my phone was telling me to do.语篇解读本文是记叙文。

28、作者习惯了与手机形影不离的生活,这使得作者很难注意到生活中其他事情。而作者也希望能够做出改变,最终他克服了手机依赖症,仿佛重拾自由。1was考查动词的时态。根据上文was living可知,本句时态为过去时,叙述了过去发生的事情,故填was。2plans考查名词。此处指未来的计划。根据常识可知,计划不只一件,故填名词复数形式plans。3on考查介词。be centered on sth.意为“以某物为中心”,故填介词on。4When考查连词。分析句意可知,此处指当作者上床睡觉时,会浏览新闻网站,检查邮箱。由此可知,用when引导时间状语从句,注意首字母大写。5to go考查非谓语动词。inv

29、ite sb.to do sth.意为“邀请某人做某事”,为固定搭配,故填to go。6exactly考查副词。分析句子结构可知,此处用副词形式修饰表语从句what I needed,故填exactly。7keeping考查非谓语动词。分析句子结构可知,how引导的表语从句中缺少主语,故用动名词短语作主语,故填keeping。8listening考查非谓语动词。本句逻辑主语为I,与动词listen之间为逻辑上的主谓关系,故用现在分词listening表伴随。9truly考查副词。修饰动词enjoyed应用副词形式truly。本句意为:我真正享受我所做的事情。10which考查关系代词。本句为非

30、限制性定语从句,所填词代指前面整个句子,故用which引导从句。四短文改错The first time I decided to leave home was when I just began my university life.I was having trouble get along with my parents.I had only fifty dollar in my pockets,but I was determined to leave home.It was two weeks after I started to feel homesick.Living on my

31、own is a total different experience for three main reasons:being the more responsible,more decisive and more creative.Because I stood on my own feet,I have to deal with my duties without being instructed.I have to be more careful because my parents is not here to give me their advice.In the other ha

32、nd,I can make my own future plan.I have made rules for me to follow.答案:The first time I decided to leave home was when I just began my university life.I was having trouble along with my parents.I had only fifty in my pockets,but I was determined to leave home.It was two weeks I started to feel homes

33、ick.Living on my own is a different experience for three main reasons:being the more responsible,more decisive and more creative.Because I on my own feet,I have to deal with my duties without being instructed.I have to be more careful because my parents not here to give me their advice. the other hand,I can make my own future plan.I have made rules for to follow.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1