收藏 分享(赏)

2022高三统考英语译林版一轮复习训练:模块四 UNIT 2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:424698 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:7 大小:78.66KB
下载 相关 举报
2022高三统考英语译林版一轮复习训练:模块四 UNIT 2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共7页
2022高三统考英语译林版一轮复习训练:模块四 UNIT 2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共7页
2022高三统考英语译林版一轮复习训练:模块四 UNIT 2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共7页
2022高三统考英语译林版一轮复习训练:模块四 UNIT 2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共7页
2022高三统考英语译林版一轮复习训练:模块四 UNIT 2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共7页
2022高三统考英语译林版一轮复习训练:模块四 UNIT 2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共7页
2022高三统考英语译林版一轮复习训练:模块四 UNIT 2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家高考题型组合规范练11模块四Unit2阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解AWhether you feel like taking a road trip,or you just need some fun,youll enjoy this list of popular tourist attractions.Alabama:AlabamaGulfCoastBeachesIf Alabama wasnt the location for your next summer beach vacation,you may need to reconside

2、r.There are 32 miles of white sand that have washed down from the Appalachian Mountains thousands of years.Thats probably why over six million people visit Alabamas Gulf Coast beaches every year.Ten dollars per person.Alaska:KenaiFjordsWildlifeCruiseAlaska is the place to go for spotting breathtakin

3、g wildlife.In fact,the amount of visitors who travel to Alaska to see wildlife has increased 45 percent.The Kenai Fjords Wildlife Cruise will bring you close to whales,sea lions,and sea birds.A five-hour trip starts at noon and covers 55 miles of sea,and it will be the best $98 you have ever spent.A

4、rkansas:HotSpringsNationalParkSkip the beach and choose a new type of relaxation at Hot Springs National Park.Its Americas oldest and the smallest national park.Theres a no-booking policy,perfect for travellers rolling through.Doors open at 8 am,so get there early!Connecticut:YalePeabodyMuseumofNatu

5、ralHistoryYale Peabody Museum of Natural History is a must stop if youre travelling nearby Yale University.It attracts plenty of people and has many collections including New England birds,dinosaurs,Greek and Roman antiquities,and even an Egyptian mummy.Adults pay $13 for entry,but if you want to vi

6、sit for free,go on a Thursday.Dont miss the four best tourist attractions.For more information,call 1-202-428-3516.1.Why do many people go to Alabamas Gulf Coast beaches?A.It has a good and convenient location.B.It has a history of thousands of years.C.It has tens of miles of white sand.D.The Appala

7、chian Mountains are beautiful.2.When should you get to Kenai Fjords Wildlife Cruise if you want to visit it?A.Five hours before it opens.B.Five hours after it opens.C.Before eight oclock in the morning.D.Before twelve oclock in the morning.3.What is special about Yale Peabody Museum of Natural Histo

8、ry?A.Many people go there to see collections.B.You neednt pay for it on certain days.C.It makes you not want to leave.D.Its very beautiful and attractive.BCruz Genet,11,and Anthony Skopick,10,couldnt agree.There was only one way to find out.So on a cold January evening,the two friends risked onto th

9、e frozen pond near their house in Frankfort,Illinois,to get a better look.First they threw a small stone to test it.Then they stepped on it.Believing the ice would hold their weight,Anthony took a few steps,then he fell through the seemingly frozen ice.Cruz rushed to help his frightened friendthe po

10、nd “ate” him too.Cruz managed to lift himself out of the water and onto a more reliable part.He then carefully made his way to Anthony.But the ice didnt hold,and he fell in again.This time he couldnt get out.The boys quickly lost feeling in their arms and legs.Cruz was sure he was going to die.Antho

11、nys older sister had seen the boys fall through the ice and started screaming for help.John Lavin,a neighbour driving nearby on his way to the grocery store,heard her.He quickly pulled over.Seeing the boys,he kicked off his shoes,and ran into the freezing water.Lavin made his way to Cruz and Anthony

12、 and saved them back to land.They were taken to the hospital,where doctors discovered that their five-minute stay in the water had lowered their body temperature nearly ten degrees.Fortunately,the boys have fully recovered,though they are still moved by their fearless neighbour.“Just to think,” says

13、 Cruz,“if he werent there,I could have died.”4.Why did Cruz and Anthony step on the ice?A.To go skating.B.To trap some birds.C.To settle a disagreement.D.To test the strength of the ice.5.How did Cruz feel when caught in the water?A.Hopeless.B.Puzzled.C.Shocked.D.Calm.6.What basically saved the two

14、boys lives?A.Screaming of an older sister.B.Better care of doctors.C.Lowering of their body temperature.D.Brave act of a neighbour.7.What is the best title for the text?A.Two Boys Falling in the WaterB.A Heroic Man to the RescueC.Duck or Geese,It Is a QuestionD.Curiosity Kills the CatCPlaying tennis

15、 regularly could help keep people off death,but football,rugby and running may not help people to live longer,a study suggests.A study followed more than 80,000 people for an average of nine years to find out if certain sports protected them against early death.It found that people who played racket

16、 sports regularly were the least likely to die over the study period,reducing their individual risk by 47 percent compared with people who did no exercise.Swimmers also reduced their chance of death by 28 percent,aerobics(有氧运动)fans by 27 percent and cyclists by 15 percent.Yet running appeared to hav

17、e no impact at all on dying early,and neither did playing football or rugby.Scientists say the difference may lie in the social aspect which goes alongside sports like tennis and squash(壁球),which often involve clubs and organized activities outside of the game.It means that people often have larger

18、social net-works and tend to keep up activities into later life,both of which are proven to be good for health.In contrast,people who play team sports often do not move onto a new sport once their teams break up for family,or injury reasons.They become watchers rather than participants in their chos

19、en activity.The researchers found that playing racket sports was associated with a 56 percent lower risk from heart death.Similarly,swimmers lowered their heart disease or stroke risk by 41 percent,and people who took part in activities like aerobics,dance or gymnastics lowered their risk by 36 perc

20、ent.But again running,football and rugby had no significant impact on heart deaths.However,other experts argue that this study must not be misinterpreted as showing that running and football do not protect against heart disease.In this study both runners and footballers had a lower rate of death fro

21、m heart disease.8.Which sport does not have any impact on protecting people against early death?A.Cycling.B.Swimming.C.Rugby.D.Tennis.9.According to the study,which makes a big difference in keeping healthy?A.Playing basketball with their friends occasionally.B.Watching football games every day.C.Ta

22、king up gymnastics and joining a club.D.Doing running in the park every day.10.What is considered more important to peoples health?A.Social networks.B.Staying at home.C.Physical examinations.D.Setting up families.11.What is the main idea of the text?A.Thousands of people participated in a 9-year stu

23、dy.B.Study finds playing tennis helps people live longer.C.It is wrong to say running has no impact on heart disease.D.There are differences between racket sports and team games.DThere is a picture:A polar bear is lying lifeless on a beach.On the shore,in the background,stand three guards,talking to

24、 each other.One of them has a deadly weapon hanging casually on his shoulder.This powerful image has made people question the motivation for this kind of tourism,or ecotourism.Does our proximity(接近) to large animals in the wild,frequently fueled by a desire for exciting images,lead to such animals b

25、ecoming accustomed to human contact?If that is the case,surely the losing side will end up paying the ultimate price for such proximity.To my sorrow,I have recently returned from a trip to Svalbard,and indeed stood two weeks ago on the very beach where the bear was shot.The bears death should never

26、have happened.Was the beach examined beforehand?Was there access to flares (照明弹) to scare off a bear that appeared suddenly?These are standard measures for any operator.The incident is probably the result of a terrible systematic failure.Nevertheless,the incident should not negate the value of ecoto

27、urism.In its best form,this kind of travel has very little impact,or indeed has a positive effect,on the environment where it takes place.This can be by making financial donations to conservation groups,providing income to local communities,or ensuring protection of certain areas or animals.In Svalb

28、ard,visitors become ambassadors for the endangered polar bear,increasing awareness of the fact that the far greater danger they are facing is the sea ice melt in the Arctic Ocean.Ecotourism is an expanding market that brings benefits as well as challenges to the regions around the world in which it

29、operates.Simply closing off these regions is not the answer.12.Why was the polar bear dead?A.It was probably hunted for its fur by tourists.B.It was probably frightened to death by flares.C.The proper procedures werent probably followed.D.The beach wasnt probably equipped with safety devices.13.What

30、 is the third paragraph mainly about?A.Ecotourism could be developed properly.B.Financial donations should be strongly advocated.C.Environmental awareness has greatly increased.D.Visitors have a guilty conscience about ecotourism.14.What does the underlined sentence in the last paragraph suggest?A.M

31、ore challenges havent yet been accepted.B.Better measures for conducting ecotourism are a good choice.C.The environmental benefits from ecotourism are very obvious.D.The positive effects of protecting tourists havent yet been felt.15.What is the purpose of the text?A.To cause readers to focus on pol

32、ar bears.B.To stimulate readers to reflect on ecotourism.C.To stress side effects that ecotourism has caused.D.To analyse the reason why the polar bear was killed.阅读七选五TravellingalongSilkRoadTravellingTravelling along the old Silk Road can be a quite interesting and rewarding experience.Here is some

33、 information that the visitor should consider when planning a possible travel on the road.LanguageWhile travelling along the road,the visitor can meet with about 20 different nationalities.1 Some ethnic groups began learning Mandarin (普通话) and adopted the lifestyle of the Han people.Chinese became t

34、he official language in the autonomous regions.2AccommodationsThe Silk Road spans most of China,from modern cities in the central China to villages and towns in the remote west.Accordingly accommodations along the route range from high standard hotels to simple guesthouse.In big cities like Dunhuang

35、,Urumqi,Lanzhou,the visitor can enjoy high standard hotels.They all provide excellent conditions and good services,and they are quite safe.3 Visitors without money may consider the cheaper guesthouses because these guesthouses with simpler equipment and basic service are fit enough to live in for mo

36、st Chinese travellers.In the remote villages only simple lodgings are available.4TravelbyRoadBuses are the most inexpensive method of transport along the Silk Road but,unfortunately,they are very slow.5 A travel by car can be the only way to visit sites far from cities or towns that would otherwise

37、be hard to reach.Rental prices are based on the number of days and kilometers travelled,and sometimes they can be negotiated(协商).A.It offers good views of the mountains.B.Some of them speak their own languages.C.Learn some of their languages before going.D.But this kind of hotels is also the most ex

38、pensive.E.These locations offer nothing but a quite simple room.F.Cars are offered by some travel agencies and hotels.G.Today,Chinese can be easily used among these nationalities.高考题型组合规范练11模块四Unit2阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了美国四个独具特色的旅游景点以及各自的特征。1.C细节理解题。根据第一个景点的第二句“Thereare32milesofwhitesandth

39、athavewasheddownfromtheAppalachianMountainsthousandsofyears.”可知,这里有32英里的白色沙滩,这一点吸引了大量的游客,所以C项正确。2.D细节理解题。根据第二个景点提到“Afive-hourtripstartsatnoonandcovers55milesofsea,anditwillbethebest$98youhaveeverspent.”可知,五个小时的旅程在正午开始,因此游客必须在中午之前赶到。故选D项。3.B细节理解题。根据最后一个景点最后一句“butifyouwanttovisitforfree,goonaThursday”

40、可知,周四可以免费参观,因此B项正确。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一个舍己救人的故事,温暖了人心、温暖了社会,传递了正能量。4.C细节理解题。根据第一段中的“Werethebirdsontheiceducksorgeese?CruzGenet,11,andAnthonySkopick,10,couldntagree.Therewasonlyonewaytofindout.”并结合下面的内容可知,这两个小朋友冒着危险进入结冰的池塘里,是想看得更清楚一些,解决他们的分歧。故选C项。5.A推理判断题。根据第二段最后一句“Cruzwassurehewasgoingtodie.”可知,Cru

41、z被困在水里时感到绝望了,故选A项。6.D推理判断题。根据第三段中的“JohnLavin,aneighbourdrivingnearbyonhiswaytothegrocerystore,.savedthembacktoland.”可知,是一个勇敢的邻居救了这两个男孩的命。故选D项。7.B主旨大意题。通读全文可知,邻居Lavin在去杂货店的路上,听到了安东尼姐姐的呼救声,他不顾个人安危,跳入冰冷的水里,救了Cruz和Anthony。由此可知,本文讲述了一个英勇的救援者。故选B项。【语篇导读】本文是一篇说明文。一项研究表明,经常打网球可以帮助人们减少死亡风险。8.C细节理解题。根据第一段“Pla

42、yingtennisregularlycouldhelpkeeppeopleoffdeath,butfootball,rugbyandrunningmaynothelppeopletolivelonger,astudysuggests.”可知,研究表明经常打网球可帮助人减少死亡风险;踢足球、打橄榄球和跑步可能无法帮助人们长寿。9.C细节理解题。根据第三段中的“Scientistssaythedifferencemaylieinthesocialaspectwhichgoesalongsidesportsliketennisandsquash,whichofteninvolveclubsando

43、rganizedactivitiesoutsideofthegame.”可知,科学家们说,区别可能在于社交方面,它和网球、壁球等运动一样,经常涉及俱乐部和有组织的运动之外的活动。对比选项可知,根据这项研究,从事体操并加入一个俱乐部对保持健康有很大的影响。10.A细节理解题。根据第三段中的“Itmeansthatpeopleoftenhavelargersocialnetworksandtendtokeepupactivitiesintolaterlife,bothofwhichareproventobegoodforhealth.”可知,这意味着人们通常有更大的社交网络,并倾向于在以后的生活中

44、保持活动,这两者都被证明对健康有好处。由此可知,社交网络对人们的健康更重要。11.B主旨大意题。通览全文内容,尤其是第一段可知,文章重点讲述了有关网球运动的益处、与其他体育运动的区别等内容,故选B项。【语篇导读】文章通过分析管理人员将闯入生态旅游区域内的北极熊杀死这一事件发生的可能原因,告诉人们不要因此否定生态旅游的价值。生态旅游有利于发展当地的经济并进而更好地保护当地的环境。12.C推理判断题。根据第二段第二句“Thebearsdeathshouldneverhavehappened.”以及最后一句“Theincidentisprobablytheresultofaterriblesyste

45、maticfailure.”可知,作者认为北极熊本来不应该被射杀,而悲剧的最终发生可能是因为海滩的管理者没有遵循应有的处理方法及程序,故选C项。13.A段落大意题。根据第三段第一句“Nevertheless,theincidentshouldnotnegatethevalueofecotourism.”可知,作者认为该事件不应否定生态旅游的价值,然后该段其他部分阐述了生态旅游对当地环境以及当地经济的积极影响,由此可知生态旅游应适当发展,故选A项。14.B句意理解题。根据第四段第一句“Ecotourismisanexpandingmarketthatbringsbenefitsaswellasc

46、hallengestotheregionsaroundtheworldinwhichitoperates.”可知,生态旅游是一个不断扩大的市场,给当地带来了益处和挑战;并结合画线句可知,仅仅关闭这些生态旅游区域来保护环境并不是一个很好的解决方法,故选B项。15.B写作意图题。文章第一段描述了一幅图片,图片中一头北极熊被猎杀;第二段分析了北极熊可能被猎杀的原因;第三段说明不能因此次事件否认生态旅游的价值并表述了生态旅游的积极影响;第四段对生态旅游方面进行进一步的总结。由此可知,本文是为了引发读者对生态旅游的思考,故选B项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。你想放松身心,开阔眼界,荡涤心境,见识各地

47、的奇人异事和祖国大好河山吗?那你就跟随作者一起沿丝绸之路走一走吧,你会有意想不到的收获!1.B本部分介绍的是语言。根据前面提到的“大约20个不同的民族”可知,B项“他们中有一些说自己的语言”可承接上文。2.G根据前面提到的“汉语成为自治区的官方语言”可知,G项“现在,可以很容易地在这些民族中使用汉语”符合语境。3.D前面提到这些酒店条件好,服务周到、安全,D项“但是这种酒店最贵”和上文形成转折关系。4.E前面介绍的是在偏僻的村庄的住宿情况,这些地方没有酒店,没有客栈,只能提供简陋的房间,所以选E项。5.F上文提到的是公共汽车,下文提到了小汽车,由此可知,所填的是引出下文的句子,F项符合语境。- 7 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1