收藏 分享(赏)

2019_2020学年高中英语Unit5TravellingabroadSectionⅢLearningaboutLanguage.doc

上传人:a**** 文档编号:424072 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:6 大小:2.30MB
下载 相关 举报
2019_2020学年高中英语Unit5TravellingabroadSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第1页
第1页 / 共6页
2019_2020学年高中英语Unit5TravellingabroadSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第2页
第2页 / 共6页
2019_2020学年高中英语Unit5TravellingabroadSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第3页
第3页 / 共6页
2019_2020学年高中英语Unit5TravellingabroadSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第4页
第4页 / 共6页
2019_2020学年高中英语Unit5TravellingabroadSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第5页
第5页 / 共6页
2019_2020学年高中英语Unit5TravellingabroadSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Learning about Language & Using Language课时作业.单句语法填空1It was when my mother was working as a lawyer that she decided to run for governor (govern) of the state.2They are trying to discover a land abundant in minerals,that is,a land having minerals in abundance.3As weve settled in/down,you may c

2、ome and see our new house at any time.4(全国卷改编)As early as 1966,biologists asked the government (govern) to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park.5He ran a successful advertising agency (agent) in Beijing after leaving his former company.6There is now abundant (abundance) evidence that de

3、pression is quite common in adolescence.7The company provides accommodation (accommodate) and good benefits for its employees.8(2019广东广州二中月考)He apologized (apology) to his teacher for not finishing his homework on time.9(2019山东淄博实验中学入学考试)In this exhibition,you can see papercutting with various (vari

4、ety) patterns.单句改错1I made an apology her for stepping on her foot. apology后加to2She had no option but quit her job in order to take care of her child. but后加to3The results showed that the region is abundant of wildlife. ofin4Have you settled in a name for the baby yet? inon/upon5The country finally ga

5、ined independence after governed by the British for so many years. after后加being.阅读理解A(2019全国卷)Marian Bechtel sits at West Palm Beachs Bar Louie counter by herself, quietly reading her ebook as she waits for her salad. What is she reading? None of your business! Lunch is Bechtels “me” time. And like

6、more Americans, shes not alone.A new report found 46 percent of meals are eaten alone in America. More than half (53 percent)have breakfast alone and nearly half (46 percent) have lunch by themselves. Only at dinnertime are we eating together anymore, 74 percent, according to statistics from the rep

7、ort.“I prefer to go out and be out. Alone, but together, you know?” Bechtel said, looking up from her book. Bechtel, who works in downtown West Palm Beach, has lunch with coworkers sometimes, but like many of us, too often works through lunch at her desk. A lunchtime escape allows her to keep a boss

8、 from tapping her on the shoulder. She returns to work feeling energized. “ Today, I just wanted some time to myself, ” she said.Just two seats over, Andrew Mazoleny, a local videographer, is finishing his lunch at the bar. He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeep

9、er with whom hes on a firstname basis if he wants to have a little interaction(交流). “I reflect on how my days gone and think about the rest of the week,” he said. “ Its a chance for selfreflection. You return to work recharged and with a plan.”That freedom to choose is one reason more people like to

10、 eat alone. There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for one, but those days are over. Now, we have our smartphones to keep us company at the table. “ It doesnt feel as alone as it may have before all the advances in technology,” said Laurie Demeritt, whose company

11、 provided the statistics for the report.【解题导语】随着技术的进步,单独用餐在美国变得流行起来。1What are the statistics in Paragraph 2 about?AFood variety.BEating habits.CTable manners.DRestaurant service.解析:选B细节理解题。根据第二段的数据统计可知,该段主要讲美国人的用餐习惯。故选B。2Why does Bechtel prefer to go out for lunch?ATo meet with her coworkers.BTo cat

12、ch up with her work.CTo have some time on her own.DTo collect data for her report.解析:选C细节理解题。根据第三段内容,尤其是最后一句中的“Today, I just wanted some time to myself”可知,Bechtel喜欢独自外出吃饭因为她想拥有属于自己的时间。故选C。3What do we know about Mazoleny?AHe makes videos for the bar.BHes fond of the food at the bar.CHe interviews cus

13、tomers at the bar.DHes familiar with the barkeeper.解析:选D细节理解题。根据第四段中的“chat up the barkeeper with whom hes on a firstname basis if he wants to have a little interaction(交流)”可知,Mazoleny与店主交流时可以直呼其名,可见他们之间是熟悉的。4What is the text mainly about?AThe trend of having meals alone.BThe importance of selfreflec

14、tion.CThe stress from working overtime.DThe advantage of wireless technology.解析:选A主旨大意题。根据全文内容,尤其是最后一段中的“It doesnt feel as alone as it may have before all the advances in technology”可知,本文主要讲单独用餐的趋势。B(2019辽宁沈阳二中高二上期末考试)Need inspiration? Happy background music can help people get the creative juice fl

15、owing.Simone Ritter,at Radboud University in the Netherlands,and Sam Ferguson at the University of Technology Sydney,Australia,have been studying the effect of silence and different types of music on how we think.They divided 155 volunteers into five groups.Four of these were each given a type of mu

16、sic to listen to while taking a series of tests,while the fifth group did the tests in silence.The tests were produced to judge two types of thinking:divergent thinking,which refers to the process of creating new ideas,and convergent thinking,which is how we find the best solution to a problem.Ritte

17、r and Ferguson found that people were more creative when listening to music they thought was positive,coming up with more special ideas than the people who worked in silence.“We also performed other types of music that were sad,anxious and calm,and didnt see this effect,” says Ferguson.“It seems tha

18、t the type of music present is important,rather than just any music.” In addition,no type of music helped convergent thinking,suggesting that its better to solve problems in silence.Ritter and Ferguson write that their finding could be used to improve creative thinking in places like educational ins

19、titutions or laboratories,but Irma at the University of Helsinki in Finland,says happy music may help creativity by setting off the release of dopamine,a brain chemical involved in pleasure and relief.“Dopamine also increases creative thinking and goaldirected working,” says Irma.And she also thinks

20、 happy music may not help convergent thinking because this kind of thinking relies more on logic and less on creativity.【解题导语】本文是一篇说明文。主要研究了音乐对两种思考方式的影响,尤其是快乐的背景音乐对创造力的影响。5How does happy background music help people work?ABy making people enjoy the juice.BBy influencing peoples behavior.CBy inspirin

21、g people to work less.DBy improving peoples creativity.解析:选D细节理解题。根据第一段中的“Happy background music can help people get the creative juice flowing.”以及第三段中的“people were more creative.was positive”可知,D项正确。6What can we learn from the passage?ADopamine can direct our convergent thinking.BDivergent thinking

22、 helps find the best solution.CDivergent thinking helps produce the new ideas.DDopamine can reduce our divergent thinking.解析:选C推理判断题。根据第三段中的“divergent thinking,which refers to the process of creating new ideas,and convergent thinking,which is how we find the best solution to a problem”可知,帮助解决问题的是求同思

23、维,帮助产生新想法的是分散思维。故选C。7What could be the best title for the passage?AHappy Music Makes You LivelyBHappy Music Excites Your CreativityCHappy Music Keeps You CleverDHappy Music Simplifies Your Work解析:选B标题归纳题。文章第一段点明主题快乐的背景音乐可以激发人们的创造性。因此,B项最能概括主题。.七选五(2019湖北省三十四校联考)How similar are language and music?Lan

24、guage is part of our daily lives,no matter where we live in the world. 1 Both language and music play a huge role in our culture and here are some of their similarities.Both language and music have a writing system.In English we record language using the alphabet,which is a collection of letters.Sim

25、ilarly,we use notes (音符) to keep a record of music.Musicians read notes and create meaning in the form of music. 2 By writing pieces of text or music,we are able to share experiences through time.We can read the ideas or hear the composition (作品) of someone who lived hundreds of years ago. 3 You can

26、 make a good guess at where someone is from by listening to the language he uses.In the same way,we know that styles of music are different around the world,giving us the opportunity to explore many different cultures through their music and providing us with music for every situation.Both share emo

27、tion. 4 Of course you may be able to see it in my face,but you will know for sure through my words.Similarly,music can sound angry,sad or happy.Music can show you exactly how the composer was or is feeling,and allows us to share that emotion.When you feel happy,you might want to sing and dance to a

28、happy song to celebrate your happiness. 5 I think we have all used music to express or process our emotions,often combining it with language in the form of song lyrics(歌词)ABoth are expressive.BBoth vary with culture.CHow do you know that I am angry?DWe use language to express our thoughts.ESimilarly

29、,music is part of many peoples lives.FSo just as you read English,you can read music.GIn contrast,you probably also listen to sad music when you are feeling down.【解题导语】本文是一篇议论文。本文分析了语言和音乐的相似之处:有书写系统,随文化而变和分享情感。1解析:选E空前讲“语言是我们日常生活的一部分”,空后又提到“Both language and music”可知,空处应是引出“music”,故E项符合上下文。故选E。2解析:选

30、F根据本段小标题可知,语言和音乐一样都有书写系统,空前讲音乐家阅读音符并用音乐创造意义。故空处应讲阅读音乐。下文中的“We can read”也是提示。故选F。3解析:选B空处为本段小标题,且根据本段内容可知,本段主要讲可以通过音乐来探索不同的文化。B项“Both vary with culture.”符合上下文。故选B。4解析:选C根据该段小标题和空后的内容可知,该段是讲音乐与心情的联系。C项“How do you know that I am angry?”符合上下文,下文中的“music can sound angry”也是提示。故选C。5解析:选G空前一句讲当你感到快乐的时候,你可能想要唱歌并随着快乐的歌曲跳舞来庆祝你的快乐。空处应讲伤心难过时的表现作为对比。故选G。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1