收藏 分享(赏)

2019_2020学年高中英语Unit5Travellingabroad3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc

上传人:a**** 文档编号:424066 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:2.53MB
下载 相关 举报
2019_2020学年高中英语Unit5Travellingabroad3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019_2020学年高中英语Unit5Travellingabroad3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019_2020学年高中英语Unit5Travellingabroad3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019_2020学年高中英语Unit5Travellingabroad3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019_2020学年高中英语Unit5Travellingabroad3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019_2020学年高中英语Unit5Travellingabroad3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019_2020学年高中英语Unit5Travellingabroad3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019_2020学年高中英语Unit5Travellingabroad3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Learning about Language & Using Language 品句填词1We finally arrived at our destination(目的地), tired and hungry.2I chose this university because of its strong cultural atmosphere as well as its high academic(学术的) status.3There is no fixed routine(日常事务) at workevery day is different.4The agent(经纪人

2、) of the famous singer came up and stopped the reporters from taking pictures.5Mary took three optional(选修的) courses last semester.6The country is governed(管理) by elected representatives of the people.7He made an apology(道歉) to me for hurting my feelings.8There is abundant(充足的) evidence that cars ha

3、ve a harmful effect on the environment.9When the red light comes on, you should recharge the battery(电池) so it is ready for the next time.10The old man wants to buy a cage(鸟笼) for birds. 选词填空apply for; adjust to; day in and day out; keep it up; fit in; settle in; out of the question; take up1After g

4、raduating from university, Emily applied_for a post as an editor that she was suited for.2It is a little difficult for the students of Senior Two to adjust_to the new educational system.3Staying with her friends took_up most of her time, so Anna could hardly have any time to study.4It is the first t

5、ime Helen has come to my house. Im not sure if she can fit_in with my family.5For a whole year, Rose has been working day_in_and_day_out,_without a holiday for relaxation.6If the girl doesnt control her diet, losing weight is out_of_the_question7You can come and visit our new apartment after we sett

6、le_in8We are tired, but we keep_it_up with remarkable enthusiasm. 完成句子1我们安顿下来后,我将邀请我的父母和我们一起住新房子。When_we_settle_in,_I will invite my parents to stay with us in the new house.2下个月爱丽丝要在她丈夫的陪同下去参加她同事的婚礼。Alice will attend her colleagues wedding next month in_the_company_of_her_husband3就这个孩子而言,习惯的养成比成绩更重

7、要。As_far_as_the_child_is_concerned,_developing habits is_more_important_than_ grades.4那个公园的环境非常好,以至于每周末都会有很多市民去那里放松。The environment of the park is_so_good_that many citizens go there to relax every weekend.5这本小说很精彩,我已经读了三遍。This novel, which_I_have_read_three_times,_is very wonderful. 课文语法填空TRAVEL PE

8、RU offers tours for all ages and tastes. Here are four tours 1.based(base) at Cuzco, the site of the ancient capital of the Inca civilization.The first is a fourday walking tour. You can experience the jungle and 2.its(it) diverse wildlife close up and be amazed by mountain scenery and the ancient r

9、uins. You can also visit the ruins of Machu Picchu.The 3.second(two) is a fourday tour. You can take a fullday trip by road from Cuzco to Puno. You can enjoy really fantastic views 4.of the highland countryside. From Ponu, you travel by boat across Lake Titicaca, stopping on the way at the 5.floatin

10、g(float) islands of the Uros people. In addition, staying with a local family 6.helps(help) you learn more about their life.The third is a fourday tour to the Andes at Cuzco. You can learn about its history and visit the 7.museums(museum), admire the Spanish architecture and enjoy some excellent Spa

11、nish cuisine. You can also go to Machu Picchu by train for 8.a guided tour of the ruins and the royal tomb of the Inca king.The last is a trip to the lowlands of the Amazon Jungle. You can travel to your 9.accommodation(accommodate) in a forest reserve by boat, 10.which holds the record for the most

12、 bird sightings in one area. 单句语法填空1This island is abundant(abundance) in wildlife and attracts a great many researchers from all over the world.2The dog kept barking(bark) for help, but never left the side of its owner the whole night.3When Sophie made an apology(apologize) to the lady for stepping

13、 on her foot, she said nothing but smiled.4Our school will offer an optional(option) course on traditional Chinese painting next term.5Our government(govern) is taking measures to improve the quality of the urban air.6It is generally acknowledged(acknowledge) that learners themselves play a major ro

14、le in mastering a foreign language.7That was the first time that I had_participated(participate) in the exchange study programme, which not only broadened my horizon but also improved my confidence.8It is recommended that you (should)_set(set) aside a few minutes every day to communicate with your f

15、amily.9Occupying(occupy) herself with routine office tasks, she had no time to attend to her children.10It was dark and little Anne couldnt find her way home. She really didnt know what to_do(do) 阅读理解ASome people shy away from travelling alone while a few welcome it. So, what is it that makes travel

16、ling alone an attractive option?First of all, the travel plan and all the decisions you make are yours alone. You dont need to worry about any other person or group. In other words, there are no arguments. Actually, you can be completely selfish.Travelling alone is also a great confidence builder. Y

17、es, at times it can feel a bit lonely, but that is just one of many problems you will have to solve yourself, along with making your own arrangements and setting your own goals.Besides, have you noticed that when youre on your own, people are more willing to start a conversation with you? Interestin

18、gly, people tend to keep a distance from couples and groups. However, the lone(孤单的) traveller looks ready to connect with their fellow human beings and more likely to get into pleasant conversation about their trips.Here are two more exciting reasons why you should consider travelling alone. You wil

19、l find you learn the language faster when you dont have someone else talking to you in your own language all the time. You are forced to communicate in the foreign language when you travel alone in a country that doesnt speak your native language. If that doesnt convince you, there is the chance for

20、 adventure and even love. When youre on your own, youre free to meet someone who might turn out to be very important in your life.Of course, there may be things holding you back: You fear the unknown, or you have friends who may be upset by your decision to take off by yourself. You will have to con

21、vince them of the value of travelling alone and allay any fears they might have, but with the technology at our fingertips, you can include them in the adventure.【解题导语】本文是一篇议论文。文章主要介绍了独自旅游的一些好处。1What is the first advantage of travelling alone mentioned by the author?AIt helps you gain confidence.BIt

22、 makes you free from worry.CIt keeps you away from crowds.DIt allows you to focus on yourself.D解析:推理判断题。根据第二段可知,独自旅行时,你可以自己制定旅行计划,自己做决定,不必担心其他人或团体,没有争论。 由此可知,作者提到的第一个独自旅行的优点是:它能让你在旅行过程中完全按照自己的喜好行事。2Why are people more willing to connect with lone travellers?AThey look interesting.BThey are easily co

23、nvinced.CIt is much easier to approach them.DIts safe to talk to a single individual.C解析:细节理解题。根据第四段中的the lone(孤单的) traveller looks ready to connect with their fellow human beings可知,独自旅行的人看起来愿意和他人建立联系。也就是说,他们比较容易接近。3What does the underlined word “allay” in the last paragraph probably mean?AExpress.B

24、Ease.CAnalyse. DExperience.B解析:词义猜测题。根据最后一段画线单词所在句可知,此处主要是说如何应对朋友不愿让你独自旅游的情况。作者建议可以说服朋友,让他们认识到独自旅行的意义,并减轻他们的担心与害怕,而且通过一些唾手可得的科技,你随时可以和朋友保持联系,让他们加入你独自旅行的冒险历程中。所以allay的意思是“减轻,使缓和”。4Which of the following would the author agree with?AHaving an adventure with your friends first.BGetting ready to come ac

25、ross the unknown.CLearning a foreign language before travelling.DFinding a travelling companion during your trip.B解析:推理判断题。根据倒数第二段中的there is the chance for adventure and even love和最后一段中的You fear the unknown可知,独自旅行可能是一场冒险,也可能让你邂逅真爱,所有这些都是未知的事物。但不要因为惧怕未知就不去独自旅行了,所以作者的言下之意是,要独自旅行就要做好随时遇到未知事物的准备。BThere

26、are all kinds of ways to go fishing. Probably one of the most interesting ways of catching fish is stilt fishing(立钓), something that is only found in the clear waters of Sri Lanka, an island in the Indian Ocean.A fisherman takes a long piece of wood. At one end there is a crossbar(横梁) called a “pett

27、a”, which is where the fisherman sits. The wood is carried out a few metres into the water, and then pushed vertically(垂直地) into the sea floor. The fisherman climbs up to the petta, where he will sit two metres above the sea.Fishing from this position requires great skill. The fisherman keeps his ba

28、lance by holding onto the stilt beneath him with one hand. On his wrist he carries a bag made from coconut leaves. There he keeps his bait(鱼饵) and any fish he may catch. With the other hand, he casts(抛) his fishing line.This style of fishing began during World War when there was not enough food in S

29、ri Lanka. Crowds stood on the coastline trying to catch their next meal. The more adventurous fishermen came up with the idea of sitting on a stilt. They could keep away from the crowds and catch more fish. When the war came to an end, stilt fishing continued.On 26th December 2004, Sri Lanka was hit

30、 by a disaster which killed many fishermen and destroyed much of its coastline. Fishing on stilts became less popular. It stops completely during the rainy season. As more tourists now visit Sri Lanka, fishermen have found they can earn more money if they allow their fishing stilts to be used by act

31、ors so tourists can take photographs of them. The actors know little more about fishing than the tourists themselves. However, if you look hard enough, you can sometimes find the real thing.But whether they are real fishermen or actors, fishing on stilts does look marvelousespecially when the day is

32、 coming to an end and the sun begins to set. These photographs alone make you want to visit Sri Lanka!【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了斯里兰卡海边的一道独特的风景线立钓。5How do fishermen fish on stilts?ABy sitting on a petta.BBy standing in the water.CBy keeping the bait in their hand.DBy throwing their line with two hands.A解析:

33、细节理解题。根据第二段中的At one end there is a crossbar(横梁) called a “petta”, which is where the fisherman sits.可知,渔民坐在一个被称为“petta”的横梁上钓鱼。6Why did people restart fishing on stilts after 2004?ATo solve food problems.BTo keep this tradition alive.CTo make money from travellers.DTo keep away from the large crowds.

34、C解析:细节理解题。根据倒数第二段中的As more tourists now visit Sri Lanka, fishermen have found they can earn more money if they allow their fishing stilts to be used by actors so tourists can take photographs of them.可知,2004年以后人们重操旧业,再次进行立钓的原因是为了吸引游客以从中赚取利益。7What does the underlined word “marvelous” in the last para

35、graph mean?AFunny. BStrange.CWonderful. DDangerous.C解析:词义猜测题。根据最后一段中的especially when the day is coming to an end and the sun begins to set. These photographs alone make you want to visit Sri Lanka.可知,渔民或表演者在黄昏日落时钓鱼的景象非常美,单是他们钓鱼的照片就能激起你前往斯里兰卡的欲望。8What is the authors purpose in writing the text?ATo in

36、troduce stilt fishing.BTo show how to attract tourists.CTo describe the history of stilt fishing.DTo encourage people to visit Sri Lanka.A解析:写作目的题。根据文中作者对斯里兰卡立钓的方式、历史及现状的介绍可知,作者旨在为读者介绍斯里兰卡海边的一道独特的风景线立钓。 七选五How to Get By in a Foreign CountryNot knowing the local language is no reason not to travel. H

37、ere are some tips to get by from someone who does it all the time.Download a language translation app.Thanks to new inventions, travelling in foreign countries has become much easier. 1._. Find an app that works for you. Its best to find one that specializes in the language you need to translate esp

38、ecially if the language uses a character set youre not familiar with, or is one you have difficulty pronouncing.2_Body language is an easy way to communicate with locals.Gestures are almost all globally understood. 3._. In many countries, for example, nodding means “no”, and shaking your head means

39、“yes”. So, a quick web search for the country youre visiting and “gestures” or “body language” will turn up anything you need to be aware of before you go.Hire(雇用) a local tour guide.4_. You can always search the web for local tour guides before you go, or find a guide through your hotel or a travel

40、 agent(旅行社)Learn a few key words.Try learning basic words and phrases like “hello”, “thank you” and “Im sorry”. 5._ADont speak to strangersBThere are exceptions, howeverCSpeak with your hands and headDA guide can always help you with localsEMany foreign language apps translate words on the spotFIt i

41、s a form of respect and will go a long way to bring you closer to localsGAlways try searching the internet when you meet some communication problems【解题导语】本文是一篇说明文。文章讲述了在不懂外语的情况下如何在一个国家旅行或生活。1E解析:E项Many foreign language apps translate words on the spot呼应了设空处所在段落的小标题Download a language translation app

42、.,故E项符合此处语境。2C解析:根据设空处后的Body language和Gestures可知,本段主要讲述了利用肢体语言进行交流,故C项符合此处语境。3B解析:设空处后的In many countries, for example, nodding means “no”, and shaking your head means “yes”与设空处前的Gestures are almost all globally understood.形成转折关系,故B项符合此处语境。4D解析:D项A guide can always help you with locals与设空处所在段落的小标题Hire(雇用) a local tour guide.相互呼应,故D项符合此处语境。5F解析:设空处所在段落建议人们学习与当地人沟通的基本语言,F项It is a form of respect and will go a long way to bring you closer to locals是对其的解释:这是对当地人基本的尊重,故F项符合此处语境。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1