收藏 分享(赏)

2019_2020学年高中英语Unit3InventorsandinventionsSectionⅠWarmingupPre_readingReadingandComprehending练习新人教版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:423969 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:9 大小:2.34MB
下载 相关 举报
2019_2020学年高中英语Unit3InventorsandinventionsSectionⅠWarmingupPre_readingReadingandComprehending练习新人教版选修8.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit3InventorsandinventionsSectionⅠWarmingupPre_readingReadingandComprehending练习新人教版选修8.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit3InventorsandinventionsSectionⅠWarmingupPre_readingReadingandComprehending练习新人教版选修8.doc_第3页
第3页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit3InventorsandinventionsSectionⅠWarmingupPre_readingReadingandComprehending练习新人教版选修8.doc_第4页
第4页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit3InventorsandinventionsSectionⅠWarmingupPre_readingReadingandComprehending练习新人教版选修8.doc_第5页
第5页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit3InventorsandinventionsSectionⅠWarmingupPre_readingReadingandComprehending练习新人教版选修8.doc_第6页
第6页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit3InventorsandinventionsSectionⅠWarmingupPre_readingReadingandComprehending练习新人教版选修8.doc_第7页
第7页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit3InventorsandinventionsSectionⅠWarmingupPre_readingReadingandComprehending练习新人教版选修8.doc_第8页
第8页 / 共9页
2019_2020学年高中英语Unit3InventorsandinventionsSectionⅠWarmingupPre_readingReadingandComprehending练习新人教版选修8.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Warming up, Prereading, Reading and Comprehending. 用所给词的适当形式填空1.It is our_(expect) that you will do well.2.The_(mercy) king saved the young officers from death.3.Im sorry, but I dont know there is an_(abruptly) change of the plan.4.The tool is, of course, of great_(convenient) for the presen

2、t work.5.On arriving at the spot, the police set about_(look) into the case.6.Success in making money is only one of_(criterion) of life.7.The little boy was_(distinguish) by his bravery at that time.8.The factory has adopted new techniques to promote its_(product).9.Be careful with your words in yo

3、ur_(apply) letter.10.Edison was one of the greatest_(invent) of the world in history.答案1.expectation2.merciful3.abrupt4.convenience5.looking6.criteria7.distinguished8.production9.application10.inventors. 短语填空1.They have sent us another form to_(填).2.Planning a project is just_(的事) working out the ri

4、ght order to do things in.3.He was overlooked when they_(着手) choosing a new manager.4.The smell of the sea_(使回想起) happy memories of my youth.5.This young man_(使有别于他人) for his inventions.6.She is busy with her job and only comes home_(时而不时).7.She_(拿起) the telephone and dialed his number.8.It is as ha

5、rd to persuade men to_(戒掉) smoking as it is to keep women from going shopping.答案1.fill in2.a matter of3.set about4.called up5.distinguished himself6.now and then7.picked up8.get rid of. 完成句子1._(有知识的武装), we can have more chances to compete with others.2.Only when competition combines with cooperation

6、_(它才能帮助) in obtaining our goals and satisfying our needs.3._(好像有条河) five years ago, where three buildings have been set up.4._(我所做的第一件事) was to find what I lost in the room.5.You will fail_(除非你努力工作).答案1.Equipped with knowledge2.can it help3.There seemed to be a river4.The first thing I did5.unless y

7、ou work hard限时30分钟. 阅读理解A(2017全国卷)The Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric car into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are.Research shows that giving up dr

8、iving is one of the key reasons for a fall in health and wellbeing among older people, leading to them becoming more isolated (隔绝) and inactive.Led by Professor Phil Blythe, the Newcastle team are developing invehicle technologies for older drivers which they hope could help them to continue driving

9、 into later life.These include custommade navigation (导航) tools, night vision systems and intelligent speed adaptations.Phil Blythe explains:“For many older people, particularly those living alone or in the country, driving is important for preserving their independence, giving them the freedom to g

10、et out and about without having to rely on others.”“But we all have to accept that as we get older our reactions slow down and this often results in people avoiding any potentially challenging driving conditions and losing confidence in their driving skills.The result is that people stop driving bef

11、ore they really need to.”Dr Amy Guo, the leading researcher on the older driver study, explains:“The DriveLAB is helping us to understand what the key stress points and difficulties are for older drivers and how we might use technology to address these problems.”“For example, most of us would expect

12、 older drivers always go slower than everyone else but surprisingly, we found that in 30mph zones they struggled to keep at a constant speed and so were more likely to break the speed limit and be at risk of getting fined.Were looking at the benefits of systems which control their speed as a way of

13、preventing that.”“We hope that our work will help with technological solutions (解决方案) to ensure that older drivers stay safer behind the wheel.”语篇导读本文是一篇说明文。主要介绍了英国纽卡斯尔大学的研究团队为保证老年人自行驾车从而能够独立生活而进行的辅助驾驶系统的研发。1.What is the purpose of the DriveLAB?A.To explore new means of transport.B.To design new typ

14、es of cars.C.To find out older drivers problems.D.To teach people traffic rules.解析细节理解题。根据第一段中的“.DriveLAB in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are.”以及倒数第三段中的“The DriveLAB is helping us to understand what the key stress points and di

15、fficulties are for older drivers and how we might use technology to address these problems.”可知,DriveLAB的目的是了解老年人开车的问题所在,并利用技术来解决这些难题。故选C项。答案C2.Why is driving important for older people according to Phil Blythe?A.It keeps them independent.B.It helps them save time.C.It builds up their strength.D.It c

16、ures their mental illnesses.解析细节理解题。根据第四段中的“Phil Blythe explains:For many older people.driving is important for preserving their independence, giving them the freedom to get out and about without having to rely on others.”可知,在Phil Blythe看来,驾驶能让老年人保持独立,有四处走动的自由,故选A项。答案A3.What do researchers hope to d

17、o for older drivers?A.Improve their driving skills.B.Develop driverassist technologies.C.Provide tips on repairing their cars.D.Organize regular physical checkups.解析推理判断题。根据第四段中的“These include custommade navigation (导航) tools, night vision systems and intelligent speed adaptations.”可知,他们在导航工具、夜视系统和速

18、度智能调节方面进行了技术研发,来辅助年龄大的司机更好地驾驶,故选B项。答案B4.What is the best title for the text?A.A New Model Electric CarB.A Solution to Traffic ProblemsC.Driving Services for EldersD.Keeping Older Drivers on the Road解析标题归纳题。文章主要介绍了老年司机面临的问题。年龄大了,反应迟钝了些,适应不了有挑战性的路况,有时也因为超速被罚款,这让他们对驾驶失去了信心。同时,由于过早放弃驾驶,他们的身体健康状况和幸福感下降。研

19、发团队致力于技术开发,来解决老年人的这些问题,让老年人可以一直“在路上”享受开车的自由和乐趣。答案DBSan Francisco has its cable cars.Seattle has its Space Needle.And, Longview has its squirrel bridge.The bridge, which has attracted international attention, is now a local landmark.The Nutty Narrows Bridge was built in 1963 by a local builder, Amos

20、Peters, to give squirrels a way to cross the busy road without getting flattened by passing cars.The original bridge was built over Olympia Way on the west edge of the library grounds.Before the bridge was built, squirrels had to avoid traffic to and from the Park Plaza office building where office

21、staff put out a nutty feast for the squirrels.Many times, Peters and others who worked in and near Park Plaza witnessed squirrels being run over.One day Peters found a dead squirrel with a nut still in its mouth, and that days coffee break discussion turned into squirrel safety.The group of business

22、men cooked up the squirrel bridge idea and formed a committee to ask the blessing of the City Council (市政会).The Council approved, and Councilwoman Bess LaRiviere named the bridge “Nutty Narrows.”After architects designed the bridge, Amos Peters and Bill Hutch started Construction.They built the 60fo

23、ot bridge from aluminum and lengths of fire hose (消防水带).It cost $1,000.It didnt take long before reports of squirrels using the bridge started.Squirrels were even seen guiding their young and teaching_them_the_ropes.The story was picked up by the media, and Nutty Narrows became known in newspapers a

24、ll over the world.In 1983, after 20 years of use, Peters took down the wornout bridge.Repairs were made and crosspieces were replaced.The faded sign was repainted and in July 1983, hundreds of animal lovers attended the completion ceremony of the new bridge.Peters died in 1984, and a tenfoot wooden

25、squirrel sculpture was placed near the bridge in memory of its builder and his devotion to the project.5.The Nutty Narrows Bridge was built in order to_.A.offer squirrels a place to eat nutsB.set up a local landmarkC.help improve traffic D.protect squirrels解析细节理解题。由第二段中的“.to give squirrels a way to

26、cross the busy road without getting flattened by passing cars.”可知,修建Nutty Narrows Bridge的目的是保护松鼠安全地过马路。答案D6.What happened over the coffee break discussion?A.The committee got the Councils blessing. B.The squirrel bridge idea was born.C.A councilwoman named the bridge.D.A squirrel was found dead. 解析细

27、节理解题。根据第四段中的“.and that days coffee break discussion turned into squirrel safety.cooked up the squirrel bridge idea.”可知B项正确。答案B7.What does the underlined phrase “teaching them the ropes” probably mean in the text?A.Passing them a rope.B.Directing them to store food for winter.C.Teaching them a lesson

28、.D.Showing them how to use the ropes.解析词义猜测题。根据前面的guiding their young,可以推断此处应该是松鼠教它们的孩子如何使用绳索,而不是给它们递绳子,也不是给它们一个教训。答案D8.Which of the following is TRUE of the squirrel bridge?A.It was replaced by a longer one.B.It was built from wood and metal.C.It was rebuilt after years of use.D.It was designed by

29、Bill Hutch. 解析细节理解题。根据文章倒数第二段中的“In 1983, after 20 years of use, Peters took down the wornout bridge.Repairs were made and crosspieces were replaced.”可知,绳索用了20年后,Peters进行了修缮,并替换上了新的绳索。文中没有涉及是否替换的绳索更长;第五段中提到绳索是铝制的;the squirrel bridge是由architects设计的,故A、B、D都不正确。答案C. 阅读填句(七选五)When you are hungry, how wil

30、l you respond?Have your favorite meal and stay quiet after that?_1_But it never lets you know, because you keep it busy thinking about your friends or favorite stars.So it silently serves your needs and never lets itself grow.When mind loses its freedom to grow, creativity sets a full stop.This migh

31、t be the reason why we all sometimes think “What will happen next?” or “Why cant I think?”._2_Why reading but not watching TV?It is because reading has been the most educative tool used by us right from the childhood.Since it develops other aspects of our life, we have to take help from reading.When

32、 you read a book, of course you run your eyes through the lines and your mind tries to explain something to you._3_Now this seed is unknowingly used by you to develop new ideas.If it is used many times, the seed can give you great help to relate a lot of things, which you would have never thought of

33、 in your wildest dreams!This is nothing but creativity._4_Within no time you can start talking with your friends in English or any other language and never run out of the right words.So, friends, do give food to your mind by reading, reading and more reading._5_Go and get a book!A.The interesting pa

34、rt of the book is stored in your mind as a seed.B.Why not do some reading while you are hungry?C.Just like your stomach, your mind is also hungry.D.Now what are you waiting for?E.Hunger of the mind can be actually solved through wide reading.F.Reading can help you make more friends, too.G.Also this

35、makes a significant contribution to your vocabulary.答案15CEAGD. 语法填空One day, a poor traveller arrived in a small village.He didnt have food_1_money, so he had not eaten in days.The one thing he had was a_2_(cook) pot.Then, he poured in some water and placed it on a small fire.When a few villagers ask

36、ed_3_he was doing, he replied that he was making Stone Soup which_4_(be) an ancient tasty recipe passed down to him_5_his ancestors.He then dropped a stone into the pot.As the soup warmed, the traveller told them the_6_(excite) things hed seen.He tasted his soup and said it was coming along nicely,

37、_7_a bit of salt and a few carrots would bring out the flavor.One curious villager did bring him some salt and_8_villager gave him some carrots from home.This continued on with the traveller_9_(casual) asking for onions, a bit of meat and potatoes.Finally, everyone could enjoy_10_tasty meal which wa

38、s prepared for them from just a stone, and a few other items.That is to say, working together, with a bit of everyones contribution, we can be successful.1.解析在否定句中表示并列用or,句意表示“他没有食物和钱”。答案or2.解析此处用动名词作定语,表示用途。答案cooking3.解析所填词引导宾语从句,从句缺少宾语,故用what。答案what4.解析本文通篇用过去时态,此处应保持时态一致,用was。答案was5.解析表示“从祖先那里传下来的”,介词用from。答案from6.解析此处修饰things,用exciting“令人兴奋的,刺激的”。答案exciting7.解析此处表示“汤的味道不错,但是再加点盐和”,前后为转折关系,故用but。答案but8.解析与前面的one对应,此处表示“另一位”,故用another。答案another9.解析修饰动词ask应用副词形式。答案casually10.解析meal后面有定语修饰,表示特指,故用定冠词the。答案the

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1