1、Section Grammar & Writing随堂巩固.根据汉语提示完成下列句子1.You_(本不必提起) it.2.I_(不得不参加) an important meeting this afternoon.3.You_(一定不能玩) with fire,or youll get burnt.4.He_(本该完成工作)in such a long time.5.You_(不必归还) the book now. You can keep it until next week if you like.6.Something is wrong with my bike. So my bike_
2、 (需要修理).7.Mary_(本不该说) the words, but she wanted to warn you against that man.8.The light is on in his office. He_(一定在工作) there now.答案1.neednt have mentioned2.have to attend3.mustnt play4.ought to/should have finished the work5.neednt/dont have to return6.needs repairing/to be repaired7.shouldnt/ough
3、tnt to have said8.must be working.语法填空(用适当的情态动词填空)The bell for class just rang for the second time, but Tom didnt turn up.He 1._have arrived at school earlier because there would be a math test for the whole class today.He is one of the top students in the class.He usually comes to school on time.“H
4、e 2._be in class now,” thought his master teacher Mrs.Green.“I 3._make sure what has happened to him.”So she went out of the classroom and rang up Tom.“Hi, Tom!You 4._be at school now.Where are you?”“Good morning, Mrs.Green.Im still at home.”“Why?Why dont you come to school today?”“My mother is ill,
5、 so I 5._look after her at home.”“Your father should be at home, so you 6._stay at home to take care of her.”“But my father hasnt got back from work yet.I will go to school as soon as my father gets back.”“OK.But you 7._come here as quickly as possible, or you will 8._take another test if you fail t
6、his one.”答案1.should/ought to2.should3.must4.ought to5.have to/must6.neednt/dont have to7.must/need8.have to限时训练限时30分钟.阅读理解AA car needs gas to run and your body also needs food to work for you.Eating the right kind of food is very important.It can help your body grow strong to take care of what you e
7、at.There are four main food groups altogether.The dairy group has food like milk, cheese and sour milk.The other three groups are the meat and fish group, the fruit and vegetable group, and the bread and rice group.Each meal should have at least one food from all four main groups.With all these food
8、 together, you will be given enough energy during the day.It is easy to get into bad eating habits.You may eat your breakfast in a hurry to get to school on time.Or you may not have time for a good lunch.It may seem easy to finish your supper with fish and chips all the time.But you will find yourse
9、lf tired in these days and you can not think quickly.Watching what you eat will help your body remain healthy and strong.It is also good to take some exercise.It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air.Having a good eating habit with some exercise is the key to your h
10、ealth.语篇解读作者告诉我们,健康饮食加上适当锻炼,才能保持身体健康。1.Which of the following diets do you think is the best one?A.Corn, fish, cream and pork.B.Eggs, tomatoes and chicken.C.Milk, bread, cabbages and beef.D.Rice, bean curd, apples, fish and chicken.解析细节理解题。从文中第二段“Each meal should have at least one food from all four
11、 main groups.”这句话可以看出,只有奶类、鱼肉类、蔬菜水果类和米面类四种合理搭配才算是最佳饮食。答案C2.Which of the following is a good eating habit?A.Going to school without any breakfast.B.Finishing your lunch in a very short time.C.Eating fish and chips for supper all the time.D.Having at least one food from all four main groups in each me
12、al.解析细节理解题。文章第二段“Each meal should have at least one food from all four main groups.With all these food together, you will be given enough energy during the day.”表明D项为一种好的饮食习惯。答案D3.In this passage the writer mainly tells us that_.A.the right kind of food with exercise will keep you healthyB.taking ex
13、ercise can keep your body strongC.every person needs food to grow wellD.enough energy helps people think more quickly解析归纳总结题。在文章最后一段中作者告诉我们要注意饮食,加上适当的锻炼,才能保持身体健康。选项B、C、D都不全面。答案A4.The underlined word“dairy”in the second paragraph means_.A.the shop that sells milk and butterB.the food made out of cows
14、 such as milkC.a farm where cows are keptD.a place where milk products are made解析词义理解题。必须从上下文来理解。从第二段的第二句话“The dairy group has food like milk, cheese and sour milk.”可以看出milk, cheese和sour milk都是奶或奶制品。答案BBEven before my father left us, my mother had to go back to work to support our family.Once I came
15、 out of the kitchen, complaining,“Mom, I cant peel potatoes.I have only one hand.”Mom never looked up from sewing.“You get yourself into that kitchen and peel those potatoes,”she told me.“And dont ever use that as an excuse for anything again!”In the second grade, our teacher lined up my class on th
16、e playground and had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next.When it was my turn, I shook my head.Some kids behind me laughed, and I went home crying.That night I told Mom about it.She hugged me, and I saw her “well see about that” look.The next afternoon
17、, she took me back to school.At the deserted playground, Mom looked carefully at the bars.“Now, pull up with your right arm,” she advised.She stood by as I struggled to lift myself with my right hand until I could hold the bar with my other elbow(肘).Day after day we practiced, and she praised me for
18、 every rung(横档) I reached.Ill never forget the next time, crossing the rungs, I looked down at the kids who were standing with their mouths open.One night, after a dance at my new junior high, I lay in bed sobbing.I could hear Mom come into my room.“Mom,” I said, weeping, “none of the boys would dan
19、ce with me.”For a long time, I didnt hear anything.Then she said, “Oh, honey, someday youll be beating those boys off with a bat.”Her voice was faint.I peeked out from my covers to see tears running down her cheeks.Then I knew how much she suffered on my behalf.She had never let me see her tears.语篇解
20、读本文是记叙文。通过作者一系列的经历,告诉人们在孩子的成长过程中,母亲所承受的痛苦要远远多于孩子。5.Which can be used to describe Moms attitude when she made the child peel potatoes?A.Cruel.B.Favourable.C.Strict. D.Sympathetic.解析细节理解题。根据第二段内容可知,在作者抱怨她只有一只手不能削土豆时,妈妈让她回到厨房继续削土豆,不要找借口。由此推断妈妈对她的态度是严厉的。答案C6.What does the sentence “I saw her well see ab
21、out that look” in Paragraph 4 imply?A.What the child had said brought Mom great attraction and curiosity.B.The race across monkey bars was not difficult enough for a child to give up.C.Mom was determined to prove she herself was better than the teacher.D.Mom believed every aim could be achieved if y
22、ou stuck to it.解析句意猜测题。根据该句下面内容可知,在妈妈的指导陪伴下作者最终成功地掌握了攀爬猴架的技能。故推测该句的意思是妈妈认为只要坚持,任何目标都能实现。答案D7.The most probable conclusion we can draw after reading the passage is _.A.in fact Mom suffered more in the process of the child s growthB.the childs experience reminded Mom of that of her ownC.Mom could solv
23、e any problem except the one in the last paragraphD.the last incident was sad enough to make Mom weep解析主旨大意题。综览全文以及文章的最后两句Then I knew how much she suffered on my behalf.She had never let me see her tears.可知,在孩子的成长过程中,母亲所承受的痛苦要远远多于孩子。答案A.短文改错Last year my school planned to set up the football team.I w
24、as exciting about the news though I was a football fan.I entered for it, only to be told that I was too fat.However, they said there will be a test three months later.If I could lose weight successful, I would be admitted.So I decided get up early every morning to do exercise.It was difficulty for m
25、e to get up early, especially in winter.I made a great effort to get up on the first few day, but I did not get up the follow days.At last I failed in.How I regret now!If I had continued with my exercise, I would have achieved my goal and become a member of our school team now.答案Last year my school
26、planned to set up football team.I was about the news I was a football fan.I entered for it, only to be told that I was too fat.However, they said there be a test three months later.If I could lose weight , I would be admitted.So I decided get up early every morning to do exercise.It was for me to ge
27、t up early, especially in winter.I made a great effort to get up on the first few , but I did not get up the days.At last I failed in.How I regret now!If I had continued with my exercise, I would have achieved my goal and become a member of our school team now.书面表达假如你叫李华,你的美国朋友Bruce来信询问你们学校是否举办过有关健康
28、主题的活动。请你根据以下内容给他回一封信。昨天我们学校举办了一次健康知识讲座。邀请来的专家介绍了当前人们的一些不良健康状况和原因。他给我们展示了一些疾病图片,这些疾病都是由于食用含有太多脂肪、油、盐和糖的食物导致的。通过这次活动,我们深刻认识到了垃圾食品的危害。在听完讲座后,我们进行了热烈的讨论。注意:1.书信应包括以上内容,可适当增加细节,使行文连贯;2.词数100左右;3.参考词汇:营养(学)nutrition;专家specialist_范文品读Dear Bruce, I was glad to hear from you and now I would like to tell you
29、something that you mentioned.Yesterday we had an activity about health problems and a famous nutrition specialist was invited to give a lecture.The expert referred to the terrible situation of peoples health and the reasons for it.By showing us some pictures, he introduced some serious diseases caus
30、ed by eating too much food with lots of fat, oil, salt and sugar.We learned more about the dangers of junk food through the activity.After the lecture, we had a heated discussion.We decided to say goodbye to junk food, and exercise more to make our bodies stronger.I hope you can tell me more about your story.Best wishes.Yours, Li Hua