1、Section Warming Up & Reading.阅读理解AYou can deal with winter in two ways: Escape it or embrace it. Watching people dive into snowin nothing but bathing suits and bootsIm guessing these people choose to do the latter.The seasonal madness is part of the Quebec Winter Carnival, now in its 62nd year, said
2、 to be the worlds largest winter festival. About a halfmillion people each year come to Quebec City to delight in frigid (寒冷的) fashion.“We embrace winter,” said Paule Bergeron of Quebec City Tourism.“Its time to play.” The carnival runs from Jan. 29 to Feb. 14, with dozens of events. I went last yea
3、r for a few frigid days, staying at the Hilton Quebec, in the thick of the downtown action. Families are a big part of the carnival. What attract kids are things like icefishing at a manmade pond stocked with fish, where if you catch something, you can pay to have it smoked and eat it, or donate it
4、to a food bank.Its a good chance to experience the culture of this Europeanfeeling city, and nowhere is more evident than in Bonhomme, the carnivals goodwill ambassador, a living avatar (化身) in the form of a giant snowman with a human inside gliding (滑行) around the festivities.There are two night pa
5、rades at the carnival. I attended the second one last year, the night before the carnivals close. The streets were lined with thousands of people in a gentle snow and bitter cold,watching local dancers and school groups glide by. In the end, Bonhommes float came into view, and kids in the crowd went
6、 crazy. As the parade ended, thousands followed behind it, becoming part of the Quebec Winter Carnivals magic and madness. And with a cup of milk in my hand, I realized that for once, not only did I not mind winter, I embraced it.【语篇解读】本文为说明文。作者亲历了魁北克冬季狂欢节的盛况,感受了人们冬天的激情和活力。1Which of the following is
7、 TRUE about the Quebec Winter Carnival?AIt is held to attract visitors.BIt has a history of less than 60 years.CIt is mainly intended to entertain kids.DIt is the largest winter festival in the world.解析:选D细节理解题。由第二段中的“. said to be the worlds largest winter festival.”可知,魁北克冬季狂欢节是世界上最大的冬季节日。2Who is Bo
8、nhomme?AIt is a giant snowman.BIt is a famous star in Quebec.CIt is the goodwill ambassador of the carnival.DIt is the organizer of the Quebec Winter Carnival.解析:选C细节理解题。由倒数第二段中的“the carnivals goodwill ambassador”以及“in the form of a giant snowman with a human inside”可知, Bonhomme 是狂欢节的形象大使,是由人装扮的雪人。3
9、We can infer from the last paragraph that .Akids love to see BonhommeBthe carnival ends with two paradesCthe parades are the maddest part of the carnivalDpeople attend the parades mainly to see Bonhomme解析:选A推理判断题。由最后一段中的“In the end, Bonhommes float came into view, and kids in the crowd went crazy.”可
10、知,孩子们看到Bonhomme 都激动不已,由此可知,孩子们喜欢看Bonhomme。4The author attended the carnival probably as .Aa visitor to QuebecBa festival performerCan official in QuebecDa local newspaper reporter解析:选A推理判断题。由第三段中的“I went last year for a few frigid days, staying at the Hilton Quebec”可知,作者是作为游客去参加狂欢节的。故A项正确。BFlat Holm
11、 is a picturesque landmass located in Britains Bristol Channel.The areas low energy needs have therefore been fulfilled by using oldfashioned solar panels (太阳能电池板) and diesel generators (柴油发电机)The beautiful island is now,however,becoming increasingly popular with tourists wishing to explore the rura
12、l landscape and view the islands seabird colonies.Though this is welcome news,meeting the islands growing energy needs without damaging its environment has been a challenge.Flat Holm team leader Natalie Taylor says,“Its really important that we have a really high functioning system.From an environme
13、ntal point of view,we want to reduce the use of diesel generators so that we can have as small an ecological footprint as possible.”Fortunately,UKbased startup Renovagen had the perfect solution.The companys Rapid Roll Solar PV system consists of flexible solar panels that can be unrolled like a car
14、pet from a trailer (拖车) within two minutes and instantly put to work.According to the company,a small panel can provide 11 kw of power.The technology is the brainchild of Renovagens Managing Director John Hingley,who came up with the idea after seeing something used as a backup battery for mobile de
15、vices about five years ago.In addition to being easy to unfold,the rollable panels are also more costeffective to transport.Hingley says,“Compared with traditional rigid panels,we can fit up to 10 times the power in this size container.”The solar panel“carpets”,laid on the island in early October,ar
16、e being used to provide electricity for its pub and lighthouse.In addition to providing power for remote islands like Flat Holm,Hingley hopes the Rapid Roll technology will be useful in areas affected by natural disasters.A good example is Puerto Rico,where most people have been without electricity
17、since Hurricane Maria destroyed the power lines.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了Renovagen公司发明的快速太阳能光伏系统,这种系统不仅给Flat Holm带来了能源,还有利于保护它的环境。5What leads to Flat Holms increasing energy needs?AIts growing number of tourists.BIts remote location.CThe damage to its environment.DThe power system failure.解析:选A细节理解题。根据第一
18、段最后一句可知,Flat Holm吸引了越来越多的游客,再结合第二段中的“Though this is welcome news.has been a challenge.”可知,游客的增多导致了Flat Holm日益增长的能源需求。6Where does the difficulty lie to increase energy supply to Flat Holm?AReusing diesel generators.BProtecting its environment.CAbandoning old solar panels.DReducing the transport cost.
19、解析:选B推理判断题。根据第二段中的“without damaging its environment.ecological footprint as possible.”可知,要增加Flat Holm的能源供应,困难在于保护环境。7How do the new solar panels differ from the old ones?AThey cost less.BThey are smaller.CThey are portable.DThey are hard to operate.解析:选C推理判断题。根据第三段中的“The companys Rapid Roll Solar PV
20、 system.and instantly put to work.”及第四段中的“In addition to being easy.in this size container.”可知,新的太阳能电池板的不同之处在于它们是便携的。8What gave Hingley inspiration of the Rapid Roll technology?AA natural disaster.BA similar invention.CHis life on the island.DTraditional rigid panels.解析:选B推理判断题。根据第四段中的“The technolog
21、y is the brainchild of.about five years ago.”可知,让John Hingley获得快速太阳能光伏系统灵感的是一个类似的发明。.语法填空Both the British and Americans like playing football. However, they play it quite 1. (different). For most Americans, British football,also 2. (know) as soccer, is a bit dull and boring.American football is not
22、like soccer. The ball is not round. It is like a big egg. Each team 3. (make) up of eleven players. All the players can touch the ball with both 4. (foot) and hands. Players sometimes kick the ball,5. they often throw the ball and run with it. If they can move it across the opposing teams goal line,
23、 they can get six points,6. is called a touchdown.7 is not easy to move the ball. Eleven men in the opposing team do all they can 8. (stop) the man with the ball. If he 9. (fail) to move the ball ten yards, his team will have to kick the ball to the opposing team.In almost every big university in th
24、e USA, football is a popular sport. Whenever an important game is played, thousands of people come to watch it,10. (cheer) for their favorite teams.【语篇解读】本文为说明文。文章介绍了美式足球橄榄球的规则及在美国橄榄球比赛中运动队的组成和比赛情况。1解析:空处所填单词在句中修饰动词play,需用different的副词形式。答案:differently2解析:“known as soccer”是过去分词短语作后置定语,修饰“British foot
25、ball”。答案:known3解析:be made up of是固定短语,意思是“由组成”,这里说的是一般性情况,用一般现在时。答案:is made4解析:这里指的是运动员的双脚,故用foot的复数形式。答案:feet5解析:前后两句意义上存在转折关系,用but连接。答案:but6解析:关系代词which指代前面整个主句内容,引导非限制性定语从句,其中关系代词which在句中作主语。答案:which7解析:It在句中作形式主语,真正的主语是后面的不定式短语。答案:It8解析:do all one can to do sth.意思是“尽一切可能做某事”。答案:to stop9解析:主句是将来时,
26、条件状语从句用一般现在时。答案:fails10解析:“cheering for their favorite teams”是现在分词短语作状语,表示伴随或方式,分词动作与逻辑主语people之间是主谓关系。答案:cheering1embracev. 拥抱2nothing but 仅仅3carnival n狂欢节4event n赛事5donate v捐献6a picturesque landmass一个风景如画的高地7a really high functioning system一个真正高效的系统Though this is welcome news,meeting the islands growing energy needs without damaging its environment has been a challenge.分析though引导让步状语从句,动名词短语meeting.environment在句中作主语。翻译尽管这是一个受人欢迎的消息,但是在不对环境造成破坏的前提下满足这个小岛日益增长的能源需求一直是一个挑战。