1、Section Grammar & WritingA卷 单句语法填空1That he likes you _(be) very obvious.答案:is2_ it will do us harm remains to be seen.答案:Whether3Thats _ she wanted to leave.答案:why4Tell me _ one you like best.答案:which5When shell be back _(depend) much on the weather.答案:depends6_ they need is enough time to prepare f
2、or the examination.答案:What7The reason _ he didnt come is that his mother was ill.答案:why8It all depends on _ they will support us.答案:whether9The suit fitted him well except _ the color is a little brighter.答案:that10The teacher was very angry.That was _ he was very late.答案:because 阅读理解ANotice:Medical
3、Alert(警报)Dear Readers,Medical related emergencies are on the rise with more old people living alone.More seniors are looking for an independent lifestyle and better quality of life.More than 1 in 3 people over the age of 64 will fall this year. Nearly half will not be able to get up without support.
4、Medical fees can increase when a person is not given timely support.You can prevent a medical disaster with our 24hour emergency response system. Our solution is highly suggested by doctors, healthcare professionals and hospitals.We are offering a FREE Medical Alert System to seniors or their loved
5、ones who call now.For a limited time,there will be no setup fees and the medical monitoring starts at less than $ 1 a day. The system is easy to use. The necklace pendant(坠饰) can travel with you. Our new system can detect falls automatically.Call TollFree 18003600405 and gain peace of mind. Theres n
6、o longterm contract. Our medical alert professionals can walk you through everything over the phone.The first 100 callers to order will receive: The Free Medical Alert System($ 300 value) 24 Hours a Day/7 Days a Week LIVE Monitoring and Support. The Free Necklace Pendant. No Longterm Contract. Free
7、Shipping(Mention Readers Digest)Dont wait until after a fall to give us a call. Take advantage of this special offer now to protect yourself or a loved one.Call now TollFree 18002310167 and mention Readers Digest.Sincerely,Jim Nelson【解题导语】本文是一篇应用文,介绍了一种可预警独居老人摔倒的医疗警报系统。1Why are there an increasing n
8、umber of medical related emergencies?AOld peoples quality of life is down at present.BThe old are not paying attention to their health.CThe overall health of the old is worse than before.DMany old people have no one to keep them company.D解析:细节理解题。根据第一段的“Medical related emergencies are on the rise wi
9、th more old people living alone. More seniors are looking for an independent lifestyle”可知,更多的老年人选择独居使得与医疗相关的紧急情况增多。2Whats the main advantage of the system mentioned in the text?APreventing falls.BServing as an alarm.CReplacing doctors.DImproving health and mind.B解析:推理判断题。根据第三段的“Our new system can de
10、tect falls automatically.”可知,这种系统可以自动探测到老人摔倒,主要起警报作用,并不是说可以阻止老人摔倒,故选B。3What benefit can the first 100 callers to order get?ABuy the system at $ 300.BGet a copy of Readers Digest.CHave a pendant at a discount.DGet allday monitoring and help.D解析:细节理解题。根据文章中打电话购买者的前100名可得到的好处之一“24 Hours a Day/7 Days a
11、Week LIVE Monitoring and Support.”可知,打电话购买者的前100名可以得到全天候的监控和帮助。B“Clothes Swapping” is an activity which has become increasingly popular among American women. At a clothes swap event the women can give away unwanted clothing and get something different in return.Recently about 300 women went to a clo
12、thes swap at a high school in Springfield, Virginia. It was the largest crowd ever for the areas popular clothingswapping group.Daphne Steinberg was having a good day. “For anyone who knows Ann Taylor LOFT, Ann Taylor is a really good womens designer and I will totally wear this to work. So I love t
13、hat, and I love that I can equip myself for work, have a good time in doing it, and not totally bankrupt(使破产) myself.”Sandy Van Dusen likes the idea that clothes are finding new homes instead of being thrown away. “Because it helps to keep the Earth green. Theres no point in my opinion in continuing
14、 to buy new clothes when we can reuse what are already here. Give them a new homelet somebody else love what you used to love and no longer love.”Kim Pratt organized the clothes swap event in Springfield. She also organized a moneyraising activity for the high schools debate team. It is one of sever
15、al ways that her group gives to charitable causes. Another is by donating all of the “unswapped” clothing to shelters for victims of domestic violence.“I started doing this four years ago, and weve been doing it for four years, getting bigger and bigger each time we have a swap.”She used the social
16、media website to help publicize the events. The website has helped her group grow from 30 members to 1,300. Ms.Pratt says most of the members respect the clothing swap rules. But she says competition for desirable fashion can be strong.“We have to tell people sometimes not to hover(徘徊) over the new
17、people coming in with their clothing. As they put it out, some people tend to grab the stuff right out of their hands and it becomes like a freeforall. We try to avoid that as much as possible.”【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了在Springfield的一所高中举办的“交换衣服”活动,详细介绍了活动组织人Kim Pratt组织该活动的初衷、意义和存在的问题等。4Women can_at a clo
18、thes swap.Aexchange unwanted clothing for something differentBbuy whatever clothing they likeChave a social gathering and make friendsDmake some money by giving away unwanted clothingA解析:细节理解题。根据第一段第二句“At a clothes swap event the women can give away unwanted clothing and get something different in r
19、eturn.”可知,在“交换衣服”活动中,女士可以给出自己不想要的衣服,得到一些不同的衣服,故A项正确。5We can learn from what Daphne Steinberg said that_Ashe had been to a clothes swap for the first time Bshe experienced the largest clothes swap ever in the areaCshe got some clothes she likes at the clothes swapDshe saved much more money than she h
20、ad expectedC解析:细节理解题。根据第三段中Daphne Steinberg所说的话“For anyone who knows Ann Taylor LOFT, Ann Taylor is a really good womens designer and I will totally wear this to work.”可知,Daphne Steinberg在这次“交换衣服”活动中得到了她喜欢的Ann Taylor设计的衣服,并会穿着它去上班,故C项正确。6What is Paragraph 5 mainly about?AWhat Kim Pratt did with the
21、unswapped clothing.BHow Kim Pratt started the clothes swap event.CWhat Kim Pratt did to help people in need.DHow Kim Pratt raised money to help charitable causes.C解析:段落大意题。通读第五段可知,该段主要介绍了Kim Pratt为帮助需要帮助的人组织的多个活动,包括“交换衣服”活动、为Springfield的一所高中的辩论队组织的筹款活动、捐赠衣服给家庭暴力受害者庇护所的活动,故C项正确。7It can be inferred fr
22、om the last paragraph that_Aclothes swaps are often out of control in the endBinappropriate behavior at clothes swaps needs to be controlledCclothes swapping is becoming increasingly popular with American womenDmore clothes swap events need to be organizedB解析:推理判断题。根据最后一段中的“some people tend to grab
23、the stuff right out of their hands and it becomes like a freeforall. We try to avoid that as much as possible.”可推知,在“交换衣服”活动中,对一些不恰当的行为应该加以控制,故B项正确。 语法填空Do you ever stop and think about this big, beautiful world we live in? Its home 1._ so many people and animals. We all live in this amazing place,
24、so we all have the 2._ (responsible) to take care of it, too.A long time ago, I started thinking about what I could do to help take care of the planet. I wondered 3._ I could use my talents for good. I love creating websites and making art and designing clothes. Thats what 4._ (inspire) me, at age 8
25、, to start an online company. I donate part of my profits to organizations 5._ (try) their best to save our environment. After I launched my business, I started getting 6._(invite) to give presentations to young people about my company and the environment. I also talk about something else that is 7.
26、_(mean) One thing Ive learned is that a lot of people feel like 8._ small contribution to any cause is just a drop in the bucket and wont make a difference. But thats not true! 9._(actual) when it comes to saving our environment, every small action counts. The 10._(tiny) thing is better than the gre
27、atest intention.1to解析:考查介词的用法。句意:它是那么多人和动物的家园。be home to.是的家园。2responsibility解析:考查词性转换。冠词后接名词。responsibility n责任。3how解析:考查名词性从句。句意:我不知道我怎样才能利用我的才能, 故用how引导宾语从句。4inspired解析:考查动词的时态。根据句中的at age 8,可知,此处用一般过去时。5trying解析:考查非谓语动词。此处是现在分词作后置定语,表示主动。6invited解析:考查非谓语动词。此处意为:我开始被邀请去是get done结构。7meaningful解析:考
28、查词性转换。此处是形容词作表语,meaningful adj.有意义的。8a解析:考查冠词的用法。contribution是可数名词,此处表示泛指。9Actually解析:考查词性转换。此处是副词位于句首,修饰整个句子。10tiniest解析:考查形容词的用法。根据句中的the greatest可知,此处也用最高级。B卷 阅读理解AAs a volunteer, you will discover the unique opportunity of visiting the real world beyond the tourist window and become immersed(沉浸)
29、 in the cultures you visit. For many travelers, this time spent working on meaningful projects and getting to know the local area and its people is often regarded as their most memorable, enjoyable and fulfilling experience.Who can volunteer?Kaya volunteers are 1880 years old people with an adventur
30、ous spirit. Whether you have time for a 2week trip or a 6month break, traveling on your own, with a group or with your family, or you are a student, taking a break from your study or have even retired, they will find a project that can use your help.What types of projects can you do?Kayas project ad
31、visers work with you to decide which project is best for you and what type of work you like to do. You can work in the following fields:*Environmental preservationFrom the Ecuadorian rainforest to the jungle of Thailand, repair the damage done to some of the most beautiful and diverse places on eart
32、h.*Work with childrenThey have over 40 projects working with children across the world in orphanages, schools and shelters for the abused and disabled. *SportsThrough sports their projects can provide opportunities for health education and the development of life skills such as teamwork, communicati
33、on, discipline and selfconfidence.*EducationFrom English teaching to education programs for special needs and minority groups, give greater opportunity to the disadvantaged through education.All projects include airport pickups and dropoffs, accommodation, orientation and 24hour support. Many of the
34、ir placements also include all meals and some language classes so that you can get even more involved.【解题导语】本文是一篇应用文,介绍了志愿者参加Kaya志愿者项目的条件以及项目的类型等相关信息。1Whats the authors purpose in writing this passage?ATo inspire people to volunteer.BTo show the advantage of volunteers.CTo call on volunteers to take
35、 part in certain projects.DTo explain different projects to volunteers.C解析:写作意图题。根据第一段第一句“As a volunteer, you will discover the unique opportunity of visiting the real world beyond the tourist window and become immersed(沉浸) in the cultures you visit.”可知,作者写这篇文章的目的是呼吁志愿者参与某些项目。2What can a volunteer d
36、o while doing the advertised voluntary work?AReceive some extra pay for their work.BTravel around for free.CHelp the local people with their work.DVisit the local places of interest.D解析:细节理解题。根据“What types of projects can you do?”部分中的“From the Ecuadorian rainforest to the jungle of Thailand, repair
37、the damage done to some of the most beautiful and diverse places on earth.”可知,志愿者在做志愿工作的时候能够参观当地的一些名胜古迹。3What can we infer from the second part of this passage?AFew people are willing to do the voluntary work.BThere are almost no restrictions set on volunteers.CPeople without voluntary experiences a
38、re not welcome.DJunior school students can participate in the project.B解析:推理判断题。根据“Who can volunteer?”部分的描述可知,志愿者参加Kaya志愿者项目除了有年龄的要求外几乎没有任何限制。4Why do some voluntary placements offer free meals and language classes?ATo help volunteers get more involved.BTo help volunteers save money.CTo attract more
39、people to work as volunteers.DTo get volunteers improved from all sides.A解析:细节理解题。根据最后一段第二句“Many of their placements also include all meals and some language classes so that you can get even more involved.”可知,提供免费的饭和一些语言课程是为了帮助志愿者更多地参与志愿活动。BNail biting is a pretty common habit, affecting an estimate
40、d 30 percent of adults, 45 percent of teens, and 30 percent of children. Nail biting, which can be caused by stress, anxiety, or just being bored, may seem perfectly harmless. But it can invite bacteria infections to enter the body and blood, increasing your chances of catching a cold or the flu, ac
41、cording to the Mayo Clinic. Not to mention that it can ruin your smile.The most common virus hiding under our nails is staphylococcus(葡萄球菌), which can enter the body through breaks in our skin or from absorbing them after biting your nails. If that isnt enough a warning, just imagine parasites(寄生虫),
42、hanging out in our nail tissue as you open mouth and put in your finger. So next time the anxiety comes in, try taking five deep breaths instead.According to the CDC, there are more than 200 cold viruses floating around at any given time. You may acquire one because of a weakened immune system or ex
43、posure to someone sick. However, you can reduce your chances of catching a virus by keeping your hands away from your mouth. Viruses that cause the cold are active on your skin as well, so wash your hands frequently with soap and water, and avoid nail biting by chewing gum.Nail biting can also damag
44、e the teeth and gums(牙龈). The Academy of General Dentistry has found that nail biting can break, or wear down the front teeth, and also potentially lead to sore gums and gum tissue damage. Check with your dentist whether having a mouth guard can help you to stop biting your nailsor at least reduce s
45、ome of the damage it can cause. She may be able to suggest some other techniques to help you quit the habit for good.【解题导语】很多人有咬指甲的习惯,但他们不知道的是咬指甲正严重威胁着他们的健康。5Who is most likely to be affected by nail biting?AThe sixteenyearold Bob.BThe mother of five children, Kate.CThe second grader Gene.DThe seven
46、monthold Jane.A解析:细节理解题。根据第一段中的Nail biting is a pretty common habit, affecting an estimated 30 percent of adults, 45 percent of teens, and 30 percent of children.可知咬指甲对青少年的影响最大,也就是说青少年更容易被影响。6Which of the following can keep you from cold viruses?AStaying away from the sick.BBiting your nails less of
47、ten.CGoing to a dentist often.DWashing your face frequently.A解析:细节理解题。根据第三段中的You may acquire one because of a weakened immune system or exposure to someone sick.可知远离病人可以预防感冒病菌。7What is the passage mainly about?AThe common habit of nail biting.BWhy people bite their nails.CThe bad influences of nail
48、biting.DHow to stop biting nails.C解析:主旨大意题。本文主要说明了咬指甲的不良影响。 短文改错This morning, when I looked out of the window, I excitedly found it is snowing heavily. Attracting by the beautiful sight, I decided to take some photos. The snow finally stopped at the noon, and I couldnt wait to go outside with my cam
49、era. As I walked in front of our build, I saw a boy fall over all of a suddenly. It was at that moment when I realized what I should do. Immediately, I started to sweep the road. Working so hard made me sweated a lot. An hour late, the thick snow was cleared away. Looking the clean road, my neighbor
50、s all gave us the thumbs up.答案:This morning, when I looked out of the window, I excitedly found it snowing heavily. by the beautiful sight, I decided to take some photos. The snow finally stopped at noon, and I couldnt wait to go outside with my camera. As I walked in front of our , I saw a boy fall
51、 over all of a . It was at that moment I realized what I should do. Immediately, I started to sweep the road. Working so hard made me a lot. An hour , the thick snow was cleared away. Looking the clean road, my neighbors all gave the thumbs up. 书面表达假如你是中学生李华,你从学校网站了解到你校外籍交换生Peter想聘请一名中国学生辅导他学习汉语,你对此
52、很感兴趣,请给他写封邮件。要点包括:1个人简介;2应聘原因;3询问要求。注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。_One possible version:Dear Peter,I am Li Hua, a Chinese student. From the school net, I know that you are looking for a Chinese student who can help you learn Chinese. I am very interested in it because I can not only speak Chinese wel
53、l but also write well.I am glad that you show an interest in learning Chinese, which has a long and rich history. After you have learned the Chinese language, you will be able to know more about the Chinese culture.I am sure you will learn Chinese well with my help. I wonder if you have some other requests. Please reply to me as soon as possible.Yours,Li Hua