1、 Section Integrating Skills & Cultural Corner课时作业.单句语法填空1(2019陕西西安一中月考)Im very cautious(caution) about expressing my opinions in public in case I may make mistakes.2Shes too protective towards her children; she should let them be more independent (independence). 3It is clear that the Spring Festival
2、 Gala on CCTV can hardly cater to the tastes of all age groups.4He expressed his approval (approve) of the suggestion that the school be established immediately.5Through tests times and times again, this kind of rope proved (proof) strong.6What a pity!The bus has just left.Oh, if only I had come (co
3、me) to the stop five minutes earlier.7The government is appealing to everyone to pay(pay)attention to the coming sandstorm.8The university estimates that living expenses (expensive) for international students are around $8,450 a year, which is a burden for some of them.9After a quick glance at his w
4、atch, he went out to pick up his good friend at the airport.10Weve corresponded with each other for years but Ive never actually met him. How I wish I could see him during my stay in Beijing.单句改错1All at the once there was a tremendous clap of thunder that shook the whole house.去掉once前的the2The promot
5、ion was proved to be a turning point in his career. 去掉was3Reflected on his past mistakes, Ted realized that he had stayed around the wrong people. ReflectedReflecting4If only they are here now, we would be able to celebrate their wedding anniversary. arewere5Students need to develop the habit of ind
6、ependence thinking,but this will be a gradual learning process.independenceindependent.阅读理解ATeens want to be with people their own agetheir peers. Teens spend more time with their peers. With peers, teens can be both connected and independent and develop identities of their own. While families may h
7、elp teens in feeling proud and confident, peers are often more accepting of their feelings and thoughts.The influence of peers is of great importance in your teens life. Whether you like it or not, the opinions of your childs peers often carry more weight than yours.At its best, peers can act as pos
8、itive role models. Peer pressure can arouse your teens enthusiasm, mobilize your teens energy, and encourage your teen to follow healthy behavior.The need for acceptance and belonging is vital during the teen years. Teens who feel isolated or rejected by their peers are more likely to engage in risk
9、y behavior in order to fit in with a group. In such situations, peer pressure can weaken a teens judgment and contribute to unhealthy behavior. If your teen associates with people who are using drugs or displaying selfdestructive behavior, then your child is probably doing the same.We all want our c
10、hildren to be with peers who will have a positive influence, and stay away from peers who will engage in harmful or illegal activities.Parents can support positive peer relationships by giving their teenagers their love and time. First of all, you should have a positive relationship with your teen.
11、When parentteen interactions are characterized by warmth, kindness, respect, and love, the relationship will flourish, so will the teens selfesteem, mental health and social skills. Second, you should be interested in your teens activities. This allows parents to know their teens friends and to moni
12、tor their behavior, which is important in keeping teens out of trouble. Last but not the least, you should urge your teens to think for himself or herself. In this way, teens can develop a healthy sense of self and an ability to resist unhealthy peer pressure.【解题导语】本文阐述了同龄人对青少年的影响,并给父母提出了三条建议来帮助孩子建立
13、积极的同龄人友谊。1The underlined word “peers” in Paragraph 1 refers to people who .Aare of the same ageBare equal in rankCare more powerfulDare of the opposite sex解析:选A词义猜测题。根据一字线前面的解释“people their own age”可知,peers指“同龄人”。2The passage is intended for .AteachersBteensCparents Dfriends解析:选C推理判断题。文章多处提到your tee
14、n,再根据第五段第一句中的“We all want our children to”可推知,这篇文章是写给父母的。3What is mainly talked about in the third paragraph?APeer pressure can arouse your teens enthusiasm.BPeers can have a good effect on your teen.CWhat effect do peers have on your teen?DYou can become a role model of your teen.解析:选B段落大意题。根据本段的主题
15、句“At its best, peers can act as positive role models.”可知,本段主要讲同龄人对青少年的积极影响。4According to the passage, parents can support positive peer relationships by the following EXCEPT .Aencouraging your teen to think creativelyBinvolving yourself in your teens activitiesCencouraging your teen to think indepen
16、dentlyDcultivating a positive relationship with your teen解析:选A细节理解题。作者在最后一段给父母提了三个方面的建议:与子女建立良好的关系;积极参与子女的活动;培养子女独立思考的能力,只有A项没有提到。BPetrol and diesel cars may still dominate our roads,but their days are numbered. A recent university study found that current electric cars could be used for 87 per cent
17、 of daily car journeys in the US. That figure could rise to 98 per cent by 2020.One hurdle to the widespread adoption of electric cars has been “range anxiety”drivers concerns about running out of juice on a journey. While petrol stations are conveniently located across national road systems,the nec
18、essary network of electric charging stations is still being developed. That said,charging points are becoming increasingly common throughout the USA.Attitudes towards electric vehicles have changed quite considerably over the last few years. Not that long ago,electric cars were met with distrust,and
19、 their large price tags drove customers away. Thanks to improvements in battery capacity,recharging times,performance and price,the current generation of electric cars is starting to persuade critics. Plugin cars will soon give internal combustion engine models a run for their money.As well as advan
20、cements on the road,electric vehicles are taking to the seas and skies. Electric boats are among the oldest methods of electric travel,having enjoyed several decades of popularity from the late 19th to the early 20th century before petrolpowered outboard motors took over. Now,the global drive for re
21、newable energy sources is bringing electric boats back. Steps towards electric air travel are also being made,with Airbus and NASA among the organizations developing and testing battery powered planes. The experiments could soon make commercial electric flight a reality.Electric vehicles do not prod
22、uce any emissions. Were the US to act on the studys findings and replace 87 per cent of its cars with electric vehicles,it would reduce the national demand for petrol by 61 per cent. However,because of the production processes and the generation of electricity required to charge these vehicles,they
23、cannot claim to be completely emissionfree.That said,as many countries continue to increase their use of renewable energy sources,electric vehicles will become even cleaner.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了汽油和柴油车将逐步被电动汽车代替以及电动交通工具在未来的发展。5Which is the best title for this passage?AMy Dream CarBHistory of Electric
24、CarsCProblems with Petrol CarsDDriving into the Future解析:选D标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了汽油和柴油车将逐步被电动汽车代替以及电动交通工具在未来的发展。D项“驶向未来”形象地概括了文章的主旨,故选D项。6As used in Paragraph 2,the underlined word “hurdle” means .AaimBbarrierCconsequence Dstep解析:选B词义猜测题。根据第二段中的“drivers concerns about running out of juice on a journey”可
25、知,司机担心在路上没电的问题。因此,这是电动汽车普及的一个障碍,故选B项。7In the past,why did many people refuse to buy the electric cars?AThey were not good value.BThey were very poorly made.CThey were not widely promoted.DThey couldnt travel at a high speed.解析:选A细节理解题。根据第三段中的“Not that long ago,electric cars were met with distrust,an
26、d their large price tags drove customers away.”可知,人们是被当时这种电动汽车的价格吓跑的;根据该段中的“Thanks to improvements in battery capacity,recharging times,performance and price,the current generation of electric cars is starting to persuade critics.”可知,随着电池容量、可充电次数的增加、汽车性能的改善和价格的优化,这一代电动汽车已经开始吸引消费者购买了。这说明以前的电动汽车在各方面还不
27、够完善,人们认为性价比不高。故选A项。8What is the function of Paragraph 4?ATo introduce the history of electric travel.BTo explain why the world needs more electric cars.CTo show why more people have interest in electric cars.DTo describe diffferent ways electric vehicles can be used.解析:选D段落大意题。根据第四段中的“electric vehic
28、les are taking to the seas and skies”可知,除了在公路上,其他地方也可以使用电动交通工具,故选D项。.七选五How to Pick a Great Book to ReadThe world is full of great books,just waiting to be read. How can you pick one youll really like?Here are some tips:What makes you happy? 1 Are you really into dinosaurs or dogs or a specific pers
29、on?Are there a few careers youre interested in?You can find books about almost anything you like,and youre more likely to enjoy reading a book if youre already interested in its subject.Fact or fiction?Some books are entirely made up and imagined. Those are called fiction books. Novels,short stories
30、 are all examples of fiction. These books can transport you to another world or help you imagine something beyond your own experience.Nonfiction books give you the who,what,when and why. 2 Nonfiction books can bring everything to life from the first trip to the moon to what its like to explore the d
31、eepest oceans.Try both fiction and nonfiction books to see which you like better.Find a family favorite.What was your mothers favorite book when she was your age?Or your dads? 3 Then you can talk about what they liked about it and share your thoughts.Its a fun way to get to know your family a little
32、 better,and to find a book youll enjoy!Ask an expert. 4 Tell a librarian about your interestsrock stars,sports teams,historical events,whatever youre intoand the names of some books you already like.Your librarian can help you find other books that youre sure to love.Launch a book swap. 5 Its always
33、 fun to see what your friends are reading.Even if theyre not exactly bookworms,you can all encourage each other to read and share books and authors you like.You also can look for book swaps in your area.Its a great way to build your personal library for free!AAsk them and give it a read.BMany of the
34、m read novels from start to finish.CWhy not get some friends together and trade favorite books?DIf you have a favorite hobby,look for books about that activity.EThey tell stories using factsbut that doesnt mean theyre boring.FRead the passage and decide for yourself whether it seems knowledgeable.GY
35、our local library is a great place to find books that youll love,and you dont have to search all by yourself.【解题导语】本文是一篇说明文。主要介绍了选择课外书的方法,如根据自己的兴趣爱好和家庭成员的共同爱好等来选择。1解析:选D根据本段最后一句和标题What makes you happy?可知,本段主要介绍要根据自己的兴趣爱好选择喜欢的书,空处为该段总起句,反映该段主题,故D项符合文意。2解析:选E根据该部分标题Fact or fiction?可知,该部分主要介绍纪实类书籍和虚构类书
36、籍,该部分第一段介绍了虚构类书籍,据此可以判断,第二段将介绍纪实类书籍,故E项符合文意。3解析:选A根据空处前两句可知,当你的父母在你的年纪时,他们喜欢哪些书?据此可以判断,空处是建议向父母询问并阅读父母喜欢的书,故A项正确。4解析:选G根据空后的“Tell a librarian about your interests”可知,作者建议你告诉图书馆管理员你的兴趣,据此可以判断,空处与图书馆相关,故G项正确。G项的“you dont have to search all by yourself”与本段的“Your librarian can help you find”相呼应。5解析:选C根据空后的“Its always fun to see what your friends are reading.”“encourage each other to read and share books and authors you like”可知,看朋友正在阅读的书是很有趣的事情,要互相鼓励去阅读和分享书,据此可以判断,C项正确。