收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:UNIT 5 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:423722 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:8 大小:40.87KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:UNIT 5 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共8页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:UNIT 5 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共8页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:UNIT 5 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共8页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:UNIT 5 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共8页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:UNIT 5 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共8页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:UNIT 5 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共8页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:UNIT 5 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共8页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:UNIT 5 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 Learning from natureSection BUsing language课后篇巩固提升基础夯实.单句语法填空1.The actors (inspire)the kids with their enthusiasm.答案inspired2.He was(astonish)to learn he had won the competition.答案astonished3.The police (observe) the man enter the bank.答案observed4.I question the (wise) of giving a child so mu

2、ch money.答案wisdom5. (surround)by a couple of policemen,the thief is unlikely to run away.答案Surrounded.短语填空succeed in;be supposed to;help with;care for;seek solutions to1.I thought we be paid today.答案were supposed to2.She always the housework.答案helps with3.We the global crisis.答案sought solutions to4.

3、I tried to discuss it with her but only making her angry.答案succeeded in5.She moved back home to her elderly parents.答案care for.完成句子1.他们成功地克服了各种困难。They have overcoming all the difficulties.答案succeeded in2.两位诗人都从农村获得灵感。Both poets the countryside.答案drew their inspiration from3.科学家正在寻找解决能源问题的办法。Scientis

4、ts are energy problems.答案seeking solutions to4.我们听到他们队得了冠军很惊讶。We hear that their team had won the champion.答案were astonished to素养提升.七选五If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping,I would have laughed heartily.Campers,in my eyes,were people who enjoyed i

5、nsect bites,ill-cooked meals,and uncomfortable sleeping bags.They had nothing in common with me.1The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer.2 We slept in a tent,cooked over an open fire,and walked a long distance to take the shower and use the bathroom.This brief

6、visit with Mother Nature cost me two days off from work,recovering from a bad case of sunburn and the doctors bill for my sons food poisoning.I was,nevertheless,talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness.3 Instead,we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditi

7、oner.My nature-loving friends had remembered to bring all the necessities of life.4 We have done a lot of it since.Recently,we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set.There is a separate bedroom,a modern kitchen with a refrigerator.The trailer even ha

8、s matching carpet and curtains.5 It must be true that sooner or later,everyone finds his or her way back to nature.I recommend that you find your way in style.A.This time there was no tent.B.Things are going to be improved.C.The trip they took me on was a rough one.D.I was to learn a lot about campi

9、ng since then,however.E.I must say that I have certainly come to enjoy camping.F.After the trip,my family became quite interested in camping.G.There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall.答案与解析【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己近三年来逐渐改变了对野营的看法,以前对野营活动嗤之以鼻,但经过几次野营后慢慢喜欢上了野营。1.D根据上文“They had nothin

10、g in common with me”说明作者原来认为他不会成为野营者,而下文主要描述的是“我”从最开始进行“rough travel”到有了“pop-up camper”再到有了 trailer 的过程,在这个过程中作者对野营的爱好逐步增加,对野营的相关知识也在逐步增长,上下文呈转折关系。D项意为“然而在那之后我将会学到很多关于野营的知识”,起到转折作用,引出下文,符合语境。故选D项。2.C由下文“We slept in a tent,cooked over an open fire,and walked a long distance to take the shower and use

11、 the bathroom”可知,“我”的野营条件非常艰苦。C项意为“他们带我去的旅途非常艰苦”,引出下文,符合语境。故选C项。3.A由下文“Instead,we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner”可知,空格处是与下文形成转折的内容,而“我”此次旅行用了展开式营房。A项意为“这一次没有帐篷”,与上文形成转折,符合语境。故选A项。4.F由第三段第一句中的“going on another fun-filled holiday”可知,“我”对这次旅行非常满意,而由下文“We have done a lo

12、t of it since”可知,“我们”都爱上了野营。F项意为“从这次旅行后,我全家都对野营产生了巨大的兴趣”,承上启下,符合语境。故选F项。5.E由下文“sooner or later,everyone finds his or her way back to nature”可知,“我”希望每个人都能找到回归自然的方式,形成这一观点的前提是“我”自己已经爱上了野营。E项意为“我必须承认我已经开始享受野营了”,引出下文,符合语境。故选E项。.完形填空Events began to unfold on Saturday on the beach when Amy and her husband

13、 saw their two sons screaming for help in the sea.The couple tried to rescue the boys,1 they also became caught in the riptide(激流).Several other family members,2 to save the struggling boys,became trapped as well.3 there was no lifeguard there.The 4 was getting more serious.Beach goers started 5 the

14、 crowd of onlookers to form a human chain.Although several of them couldnt 6 swim themselves,they linked arms and 7 into the sea.Among the onlookers was Simmons.As she watched the human chain 8 to the victims,she knew that she could help.“I am a(n) 9 swimmer,” Simmons said,“I was 10 I could get them

15、 to the human chain.”Simmons and her husband helped the two boys 11 the human chain.Then,they went back for Amy.When the last 12 was brought back to the beach,the crowd cheered.Over eighty onlookers formed a human chain to save nine people from a 13 riptide.This courageous rescue proves that anyone

16、14 be a hero.It is the onlookers quick action and 15 that saved several lives.【语篇解读】这是一篇记叙文。记叙了海边的旁观者们形成人链把九个人从危险的激流中拯救出来的故事。1.A.butB.andC.sinceD.while答案A解析考查连接词辨析。句意:这对夫妇试图营救两个儿子,但他们也被激流困住了。根据上下文语境可知为转折关系,故选A项。2.A.managingB.attemptingC.failingD.refusing答案B解析考查动词词义辨析。根据下文“to save the struggling boys

17、”可知其他几个家庭成员也试图拯救挣扎的男孩。故选B项。3.A.EventuallyB.FortunatelyC.HopefullyD.Unluckily答案D解析考查副词词义辨析。根据下文“there was no lifeguard there”可知不幸的是,那里没有救生员。故选D项。4.A.atmosphereB.environmentC.situationD.position答案C解析考查名词词义辨析。根据上文可知没有救生员,情况越来越严重。故选C项。5.A.appealing forB.calling outC.taking onD.turning down答案A解析考查动词短语辨析。

18、根据下文“the crowd of onlookers to form a human chain”可知是呼吁围观的人群组成一条人链。故选A项。6.A.alsoB.evenC.stillD.already答案B解析考查副词词义辨析。根据上文couldnt可知虽然他们中的一些人甚至自己都不会游泳。故选B项。7.A.jumpedB.fledC.marchedD.dived答案C解析考查动词词义辨析。根据上文“they linked arms and”可知他们还是挽起手臂,大步走向大海。故选C项。8.A.stretchB.rushC.climbD.roll答案A解析考查动词词义辨析。根据下文to t

19、he victims可知人和人组成的链条伸向了受害者。故选A项。9.A.clumsyB.awfulC.superbD.common答案C解析考查形容词词义辨析。根据下文“I could get them to the human chain.”可知她水性非常好。故选C项。10.A.persuadedB.convincedC.concernedD.informed答案B解析考查动词词义辨析。根据上文可知西蒙斯说自己水性非常好因此确信可以把他们带到人链上。故选B项。11.A.reachB.separateC.fastenD.cut答案A解析考查动词词义辨析。根据语境可知是帮助两个男孩到达人链。故选

20、A项。12.A.onlookerB.lifeguardC.victimD.rider答案C解析考查名词词义辨析。根据下文“was brought back to the beach,the crowd cheered”可知是受困者被带回海滩。故选C项。13.A.calmB.mildC.poisonousD.dangerous答案D解析考查形容词词义辨析。句意:八十多名围观者组成一条人链,把九个人从危险的激流中救了出来。激流是“危险的”,故选D项。14.A.mustB.shouldC.canD.shall答案C解析考查情态动词。句意:这次勇敢的营救证明了任何人都能够成为英雄。故选C项。15.A.

21、cautionB.skillC.competenceD.bravery答案D解析考查名词词义辨析。句意:正是旁观者的迅速行动和勇敢救了几条生命。旁观者们是勇敢的。故选D项。.语法填空Li Ziqi,a vlogger,has over 6 million fans on YouTube,1.(make) her the second most influential vlogger from China on the international video-sharing platforms.Li,2.young woman born in 1990,looks elegant with lo

22、ng braids(辫子),always wearing delicate traditional 3.(dress).She started shooting short videos in 2016,inspired by the self-sufficient lifestyle of ancient Chinese people.In her videos,she has picked ripe cherries to make jam and 4.(harvest) peaches to make sweet wine.Most viewers find that the lifes

23、tyle and the landscapes 5.(display) in Lis videos help them find inner peace and give them a psychological break from 6.(they) busy urban routine.One comments,“I have respect and 7.(admire) for this woman.Not just from what I see in the videos,8.the fact that shes bringing back to life an archaic(古色

24、古香的) way of doing things.”Aside from showing how to cook,Li has even shown other ancient skills,such as dyeing cloth and making furniture.She has impressed her viewers 9.the charm of Chinas traditional handicrafts and techniques.“As an 10.(increase) influential vlogger,” she says,“I hope I can show

25、the world the wonderful cultural heritage of China.”答案与解析【语篇解读】本文是记叙文。讲述了一位非常有影响力的视频博主李子柒本人及其视频带给人们的收获和享受,她向世界展示了精彩的中国文化遗产。1.making考查非谓语动词。句中已有谓语动词has,此处用非谓语动词,主语Li Ziqi和动词make是逻辑上的主动关系,此处作状语用现在分词表示自然而然的结果,故填making。2.a考查冠词。此处指李子柒是一个女孩,表示“一个”,空后单词young开头是辅音音素,故填a。3.dresses考查名词。此处表示她总是穿着精致的传统服装,dress是

26、可数名词 ,表示泛指,用名词复数,故填dresses。4.(has)harvested考查时态语态。和and前的has picked并列,用现在完成时。也可以和picked并列共用一个助动词has,故填(has)harvested。5.displayed考查过去分词。句中宾语从句的主语“the lifestyle and the landscapes”和动词display是逻辑上的被动关系,此处用过去分词作后置定语,故填displayed。6.their考查代词。此处和busy urban共同修饰名词routine,用形容词性物主代词,故填their。7.admiration考查名词。此处和and 前的respect并列,作have的宾语,用名词,故填admiration。8.but考查连词。此处表示“不但而且”,故填but。9.with考查介词。impress sb with sth表示“给某人深刻印象”,故填with。10.increasingly考查副词。修饰形容词influential用副词,故填increasingly。8

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1