收藏 分享(赏)

2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx

上传人:a**** 文档编号:423219 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:97 大小:2.66MB
下载 相关 举报
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第1页
第1页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第2页
第2页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第3页
第3页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第4页
第4页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第5页
第5页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第6页
第6页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第7页
第7页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第8页
第8页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第9页
第9页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第10页
第10页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第11页
第11页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第12页
第12页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第13页
第13页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第14页
第14页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第15页
第15页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第16页
第16页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第17页
第17页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第18页
第18页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第19页
第19页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第20页
第20页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第21页
第21页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第22页
第22页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第23页
第23页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第24页
第24页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第25页
第25页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第26页
第26页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第27页
第27页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第28页
第28页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第29页
第29页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第30页
第30页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第31页
第31页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第32页
第32页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第33页
第33页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第34页
第34页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第35页
第35页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第36页
第36页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第37页
第37页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第38页
第38页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第39页
第39页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第40页
第40页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第41页
第41页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第42页
第42页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第43页
第43页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第44页
第44页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第45页
第45页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第46页
第46页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第47页
第47页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第48页
第48页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第49页
第49页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第50页
第50页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第51页
第51页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第52页
第52页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第53页
第53页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第54页
第54页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第55页
第55页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第56页
第56页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第57页
第57页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第58页
第58页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第59页
第59页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第60页
第60页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第61页
第61页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第62页
第62页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第63页
第63页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第64页
第64页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第65页
第65页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第66页
第66页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第67页
第67页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第68页
第68页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第69页
第69页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第70页
第70页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第71页
第71页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第72页
第72页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第73页
第73页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第74页
第74页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第75页
第75页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第76页
第76页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第77页
第77页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第78页
第78页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第79页
第79页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第80页
第80页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第81页
第81页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第82页
第82页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第83页
第83页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第84页
第84页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第85页
第85页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第86页
第86页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第87页
第87页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第88页
第88页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第89页
第89页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第90页
第90页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第91页
第91页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第92页
第92页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第93页
第93页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第94页
第94页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第95页
第95页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第96页
第96页 / 共97页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题20 阅读理解 应用文类.docx_第97页
第97页 / 共97页
亲,该文档总共97页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、3年高考2年模拟1年原创专题20 阅读理解应用文类(教师版)【考点定位】 2022考纲解读和近几年考点分布时事新闻类阅读材料在近年高考中屡屡涉及。这类材料往往语言地道,内容时新。 一、材料特点 阅读材料的组成有一个共同的特点,即都是由标题(Headline)、导语(Introduction)、背景(Background)、主体(Main body)和结尾(End)五部分构成。此类文章主题突出,文章的第一句话或第一自然段往往就是对整篇文章的高度概括,因此读懂首句或首段至关重要。下面分别叙述这五个部分在阅读理解中的作用。 探求结果到结尾。结尾往往是新闻事件的结果或动态展望,也是中心思想的概括并常常

2、与新闻导语相呼应,命题者也乐于在此设题。广告类阅读题的五大特点 1. 材料特点:大家知道,刊登广告是要钱的,为了节省费用,人们在拟写广告时往往都希望用最少的篇幅表现最大量的信息,这就决定了广告类材料通常具有以下特点:信息量大,用词简练,形式灵活。 2. 内容特点:综观近几年的高考英语阅读理解题,其中广告类阅读题内容主要涉及的是与人们生活息息相关的信息,如产品宣传、服务介绍、招生招聘等。 3. 形式特点:做广告的主要目的就是要让受众了解并记住广告内容,并为广告上所刊登的内容(产品或服务等)买单。为了达到这一目的,人们在设计广告时往往会做到:标题醒目,重点突出,条理清楚。 4. 用词特点:广告类阅

3、读材料的用词有以下“三多”特点:一是人名、地名、专有名词多;二是生词多;三是缩略词、省略句多。 5. 命题特点:广告类阅读是近几年高考英语阅读理解最常考的题材,在阅读理解的选材中占有很大的比重命题者的目的是要考查考生提取信息和处理信息的能力,所以命题的题型多是以获取信息为主的细节理解题。 【考点pk】 名师考点透析考点一、细节事实理解。一篇文章必然是由许多具体的细节、具体的内容构成的,所有这些信息以某种顺序(时间、空间、情感变化等)排列起来,来进一步解释或阐释主题,体现文章的主旨大意。1.直接事实题 在解答这类问题时要求学生抓住题干文字信息,采用针对性方法进行阅读,因为这类题的答案在文章中可以

4、直接找到。 如:A giant dam was built many years ago to control the Colorado River in the U.S.This dam was built to protect the land and houses around the river.This huge dam is in the Black Canyon.It is possible to drive a car from one side of the river to the other on a road,which is on the top of the dam

5、.This dam is so big that there is an elevator inside.The elevator goes down forty-four stories from the road to the bottom.There is enough concrete in this dam to build a highway from New York to San Francisco.Thousands of people worked on this dam for five years.This huge dam was called Boulder Dam

6、 when it was finished in 1936.Later it was renamed Hoover Dam in honor of a president of the United States.Hoover Dam,one of the highest dams in the world,is situated between the states of Arizona and Nevada.Q:Hoover Dam lies_ .A.between Arizona and NevadaB.in the Black CanyonC.between New York and

7、San FranciscoD.both A and B【解析】由第二段的第一句话和最后一段的最后一句话可得出正确答案是D项。2.间接事实题 解答此类题,需要结合上下文提供的语境和信息进行简单的概括和判断或者要进行简单的计算。 “Its really a hard job for me.I wont enter for such competition any more.Anyhow,I am quite lucky.I am also glad to have had more chance to work for the social welfare since I won the titl

8、e.This time,in Shanghai,Id love to make a deep impression on my TV audience,”said Luo Lin with a sweet smile.Q:Which of the following is NOT true?A.Luo Lin is a native of Shanghai.B.Luo Lin moved to Hongkong with her parents.C.Luo Lin won the title of Miss Asia in 1991.D.Asia TV Station helped Luo L

9、in to become Miss Asia.【解析】A、C和D项都可在原文找到答案,而B项原文所给的是:taken to Hongkong可判断不是moved to Hongkong with her parents,因此选B。 3、数据推算。If you register both the VIEW qualification course and the Forum at the same time,you will save_ .A.$100B.$300C.$350D.$400 这类题目要求学生就文章提供的数据,以及数据与文中其他信息的关系做简单计算和推断。在做此类题时:1.要抓住并正

10、确理解与数据有关的信息含义。2.弄清众多信息中那些属于有用信息,那些属于干扰信息。3.不要孤立看待数字信息,而要抓住一些关键用语的意义。考点二、主题理解或写作意图推断。一、主旨阅读理解题考查的内容1.短文的标题(title,headline);2.短文或段落的主题(subject);3.中心思想(main idea);4.作者的写作目的(purpose)。二、此类题的设问方式1.What would be the best title for the text?2.What does the second paragraph mainly discuss?3.What is the passa

11、ge mainly about?4.The main purpose of announcing the above events is_.考点三、推理推断。推理题要求考生根据文章提供的事实和线索进行逻辑推理,推断出作者没有提到或者没有明说的事实或者可能发生的事实。这类题旨在考查学生透过词语的字面意义去理解作者的言外之意或弦外之音的能力,属于深层理解题。此类题的设问常常包括infer,imply,suggest,conclude 等词,这类题的设问方式主要有:1.We can infer from the Passage that_.2.What can be inferred from th

12、e Passage?3.Which of the following can be inferred from the Passage?4.It can be inferred from Paragraph 3 that_.5.The author suggests in this paragraph that_.6.The writer implies that_.7.It can be inferred that_.8.It can be concluded from the Passage that_.9.On the whole,we can conclude that_.10.Fro

13、m the text we can conclude that_.11.After reading the Passage we may conclude that_.12.What conclusion can be drawn from the Passage?13.The author is inclined to think that_.14.When the writer talks about,what he really means is that_.15.Whats the writers attitude/feeling towards.?16.In the writers

14、opinion,.近年来,高考加大了对学生判断推理能力的考查。判断推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可能是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。做题时要注意题干的语言形,如According to the passage.,It can be inferred from the passage that.;It can be concluded from the passage that.等,虽然从表面上看是问

15、有关全文的题,但实际上不用看全篇,仍然只需要根据选项中的线索找到原文中与之相关的一句话或几句话,然后得出答案。针对推理题的不同形,可以采取以下做法:1.假如题干中有具体线索,根据具体线索找到原文相关句(一句或几句话),然后做出推理;2.假如题干中无线索,如It can be inferred from the passage that.;It can be concluded from the passage that.等,先浏览一下4个选项,排除不太可能的选项,然后根据最可能的选项中的关键词找到原文相关句,作出推理;3.如果一篇文章中其他题都未涉及文章主旨,那么推理题,如infer,conc

16、lude题型,可能与文章主旨有关,考生应该定位到文章主题所在位置(如主题句出现处);假如其他题已经涉及文章主旨,那么要求推断出来的内容可能与段落主题有关,如果如此,应该找段落主题所在处;如果不与段落主题有关,有时与全文或段落的重要结论有关,这时可以寻找与这些结论相关的原文叙述。考点四、词义、句义猜测。词义猜测阅读理解题考查对文中关键词语的理解。在阅读理解题中,所考查的词或短语的意义往往不停留在字面上,要根据语境来判断。此类题的设问方式主要有1.The word “.”in Line.means/can be replaced by.2.As used in the passage,the ph

17、rase “.”suggests.3.From the passage,we can infer that the word/phrase “.” is/referred to.4.The word “.” is closest in meaning to.猜词是应用英语的重要能力,也是高考中常用的题型。它不但需要准确无误地理解上下文,而且要有较大的泛读量,掌握或认识较多的课外词汇。我们要学会“顺藤摸瓜”,通过构词、语法、定义、同位、对比、因果、常识、上下文等线索确定词义。2.同位法。如:They traveled a long way and at last got to a castle,

18、a large building in old times.同位语部分a large building in old times 给出了 castle 的确切词义,即“城堡”。We are on the night shiftfrom midnight to 8 a.m.this week.两个破折号之间的短语很清楚地表明night shift 是“夜班”的意思。3.对比法。如:She is usually prompt for all her class,but today she arrived in the middle of her first class.but一词表转折,因此but

19、 前后的意思正相反。后半句的意思是“她今天第一节上了一半才来”,因此反向推理,可得出她平时一向“准时”的结论。4.构词法(前缀、后缀、复合、派生等)。如:Perhaps,we can see some possibilities for next fifty years.But the next hundred?possibility 是 possible 的同根名词,据此可以判断定 possibility 意思是“可能性”。5.因果法。如:The lack of movement caused the muscles to weaken.Sometimes the weakness was

20、permanent.So the player could never play the sport again.从后面的结果“永远不能再运动”中,可以推测 permanent 的意思为“永远的,永久”。【三年高考】【三年高考】 10、11 、12高考试题及其解析2022高考英语试题广告应用类 2022湖南卷 B Still seeking a destination for your weekend break? There are some places which are probably a mere walk away from your college.Kings Art Cent

21、re A day at the Centre could mean a visit to an exhibition of the work of one of the most interesting contemporary artists on show anywhere. This weekend sees the opening of an exhibition of four local artists. You could attend a class teaching you how to learn from the masters or get more creative

22、with paint free of charge. The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee.The Botanic Garden The Garden has over 8,000 plant species; it holds the research and teaching collection of living plants for Cambridge University. The multibranched Torch Aloe here is impressive

23、. The African plant produces red flowers above bluegreen leaves, and is not one to miss. Get to the display house to see Dionaea muscipula, a plant more commonly known as the Venus Flytrap that feeds on insects and other small animals. The Garden is also a place for wildlifeenthusiasts. Look for gra

24、ss snakes in the lake. A snake called Hissing Sid is regularly seen lying in the heat of the warm sun.Byrons Pool Many stories surround Lord Byrons time as a student of Cambridge University. Arriving in 1805, he wrote a letter complaining that it was a place of “mess and drunkenness”. However, it se

25、ems as though Byron did manage to pass the time pleasantly enough. Im not just talking about the pet bear he kept in his rooms. He spent a great deal of time walking in the village. It is also said that on occasion Byron swam naked by moonlight in the lake, which is now known as Byrons Pool. A coupl

26、e of miles past Grantchester in the south Cambridgeshire countryside, the pool is surrounded by beautiful circular paths around the fields. The cries of invisible birds make the trip a lovely experience and on the way home you can drop into the village for afternoon tea. If you dont trust me, then p

27、erhaps youll take it from Virginia Woolfover a century after Byron, she reportedly took a trip to swim in the same pool.61. As mentioned in the passage, there is a small charge for _.Aattending the masters class B.working with local artists Clearning life drawing Dseeing an exhibition62. “Torch Aloe

28、” and “Venus Flytrap” are _. Acommon insects Bimpressive plants Crarelyseen snakes Dwildlifeenthusiasts63. We can infer from the passage that Byron seemed _. Ato fear pet bears Bto like walking Cto be a heavy drinker Dto finish university in 180564. In the passage Byrons Pool is described as a lake_

29、.A.surrounded by fields Bowned by Lord Byron Clocated in Grantchester Ddiscovered by Virginia Woolf65. What is the passage mainly about? ASome places for weekend break. BA way to become creative in art. CThe colourful life in the countryside. DUnknown stories of Cambridge University. 2022福建卷 CFinall

30、y, a cell phoneThatsa phoneWith rates as low as $3.75 per week!“Well, I finally did it. I finally decided to enter the digital age and get a cell phone. My kids have been annoying me and the last straw was when my car broke down, and I was stuck by the highway for an hour before someone stopped to h

31、elp. But when I went to the cell phone store, I almost changed my mind. The phones all have cameras, computers and a “globalpositioning”something or other thats supposed to spot me from space. Goodness, all I want to do is to be able to talk to my grandkids! The people at the store werent much help.

32、They couldnt understand why someone wouldnt want a phone the size of a postage stamp. And the rate plans! They were confusing, and expensiveand the contract(合同)lasted for two years! Id almost given up until a friend told me about her new Jitterbug phone. Now, I have the convenience and safety of bei

33、ng about to stay in touchwith a phone I can actually use.”Affordable plans that I can understandand no contract to sign(签订)! Unlike other cell phones, Jitterbug has plans that make sense. Why should I pay for minutes Im never going to use? And if I do talk more than I plan, I wont find myself with n

34、o minutes like my friend who has a prepaid phone. Best of all, there is no contract to signso Im not locked in for years at a time. The USbased customer service is second to none. And the phone gets service anywhere in the country.Monthly Minutes50100Monthly Rate$14.99$19.99911 AccessFREEFREELong Di

35、stance CallsNo additional chargeNo additional chargeFriendly Return Policy30 days30 daysCall now and receive a FREE gift when you order.Try Jitterbug for 30 days and if you dont love it, just return it! Why wait, the Jitterbug comes ready to use right out of the box. If you arent as happy with it as

36、 I am, you can return it and get your money back. Call now, the Jitterbug product experts are ready to answer your questions.Call 18888098794 or visit .63What made “I” finally think of getting a cell phone?ABeing stuck by the highway.BBeing urged by his grandkids.CBeing persuaded by cell phone sales

37、persons.DBeing attracted by the friendly return policy.64On the monthly basis of 100 minutes, the Jitterbug weekly rate is about _.A$3.75 B$4.99C$14.99 D$19.9965An advantage of Jitterbug mentioned in the passage is _.Aits discount price with a free giftBits reasonable rate plans without a contractCi

38、ts “globalpositioning” system with 911 accessDits good customer service all over the world66The main purpose of the passage is to _.Atell a customers story of JitterbugBprovide two ways to order JitterbugCgive a brief introduction of JitterbugDattract potential customers to Jitterbug阅读下列短文,从每题所给的A、B

39、、C、D四个选项中,选出最佳选项。 2022北京卷 AThe Basics of MathMade ClearBasic Math introduces students to the basic concepts of mathematics, as well as the fundamentals of more tricky areas. These 30 fantastic lectures are designed to provide students with an understanding of arithmetic and to prepare them for Algeb

40、ra(代数)and beyond.The lessons in Basic Math cover every basic aspect of arithmetic. They also look into exponents(指数), the order of operations, and square roots. In addition to learning how to perform various mathematical operations, students discover why these operations work, how a particular mathe

41、matical topic relates to other branches of mathematics, and how these operations can be used practically.Basic Math starts from the relatively easier concepts and gradually moves on to the more troublesome ones, so as to allow for steady and sure understanding of the material by students. The lectur

42、es offer students the chance to “make sense” of mathematical knowledge that may have seemed so frightening. They also help students prepare for college mathematics and overcome their anxiety about this amazingand completely understandablefield of study.By the conclusion of the course, students will

43、have improved their understanding of basic math. They will be able to clear away the mystery(神秘性) of mathematics and face their studies with more confidence than they ever imagined. In addition, they will strengthen their ability to accept new and exciting mathematical challenges.Professor H. Siegel

44、, honored by Kentucky Educational Television as “the best math teacher in America”, is a devoted teacher and has a gift for explaining mathematical concepts in ways that make them seem clear and obvious. From the basic concrete ideas to the more abstract problems, he is a master in making math lectu

45、res learnerfriendlier and less scary.With a PhD in Mathematics Education from Georgia State University, Dr. Siegel teaches mathematics at Central Arizona College. His courses include various makeup classes and a number of lectures for future primary school teachers.If the course fails to provide com

46、plete satisfaction to you, you can easily exchange it for any other course that we offer. Or you can get your money back.56What does the course Basic Math mainly cover?AAlgebra.BCollege Mathematics.CArithmetic.DMathematics Education.57What benefits can students expect from Basic Math?AStronger imagi

47、native ability.BAdditional presentation skills.CMore mathematical confidence.DGreater chances of becoming teachers.58What can we learn about Professor HSiegel?AHe is a guest lecturer at Kentucky Educational Television.BHe is to deliver 30 lectures in Basic Math.CHe works in Georgia State University.

48、DHe specializes in training teachers.59Where is the passage most likely to have been taken from?AA news report.BA book review.CA lesson plan.DAn advertisement.59. D推理判断题。根据最后一段 “If the course fails to provide complete satisfaction to you, you can easily exchange it for any other course that we offer

49、. Or you can get your money back.”可知,此课程为收费课程,应是招生广告。所以选D。 2022重庆卷 B Top lists are lecturing people on everything from “100 places to visit” to “100 books to read”. Arent you just tired of being told what to do with your time? Now you have a list to end all lists! Take a look at the following two ex

50、amples from the list of “101 things not to do”: Swim with Dolphins(海豚)? Swimming with dolphins is one of the worlds most profitable tourist activities.However, not every dolphin will welcome having their busy, tiring day interrupted by tourists screaming and pushing around them in the water. Worse y

51、et, when dolphins get too near to the boats loaded with tourists, they could get caught up in ropes and killed by propellers(螺旋桨) Heres a little secret. Dolphins look like smiling at you, but actually theyre just opening their mouths. Go to See the Mona Lisa? There must be something about the myster

52、ious(神秘的) smile. The 6 million people who visit the lady in the Louvre every year cant all be wrong, after all. But they can be quite annoying, standing in front of you; holding up their cameras to prevent you from seeing anything. In fact, it is hard for you to see the painting clearly because you

53、have to stay away from it for security reasons. After queuing for hours, many tourists can remain in front of the painting only for 15 seconds at most. If the mysterious lady in the picture knew her fate, she wouldnt just be smiling, shed be laughing. So, still long to see the Mona Lisa? If you want

54、 to find out more about the list, read 101 Things NOT to Do Before You Die. Visit www.not2dobeforeidie.co.uk and buy the book at a 20% discount.60. According to the passage, swimming with dolphins _. A. is the worlds most popular tourist activityB. gives fun to both tourists and dolphins C. will mak

55、e tourists busy and tiredD. can cause danger to dolphins 61. What does the author think about going to see Mona Lisa? A. It is wrong to go and see the mysterious smile. B. It is not as satisfying as expected. C. Fifteen seconds in front of the painting is enough. D. Queuing for hours is worthwhile.

56、62. The list of “101 things not to do” is made most probably because its author _. A. thinks it boring to do the things suggested by other listsB. believes other lists are not humorous enough C. intends to persuade people to read more listsDwants to provide a list different from other lists 63. What

57、 is the main purpose of the passage? A. To advertise a book. B. To introduce a website. C. To comment on popular lists. D. To recommend tourist activities. 62. D推理判断题。该文采取先抑后扬的写作技巧,其目的是要提出不同的观点。63. A写作意图题。该篇材料最后点出写作目的,即为101 Things NOT to Do Before You Die打广告。2022四川卷 BHere is your best chance to trav

58、el around the UK in 2022: More that 200 B&Bs(bed & breakfast) across England, Scotland, Wales and Northern Ireland are selected to offer you amazing services for your stay at their lowest prices! Dont miss it. Just collect the vouchers(活动券) in our B&B Daily printed from 01/04/2022 to 07/04/2022 and

59、book the stays for your travel following the terms and conditions below:The offer includes a room for the night and a breakfast the next morning.The offer is of two kinds: 20 per room, per night, valid(有效的)during stay period of 02/04/202231/05/2022 and then again 01/09/202231/10/2022; 35 per room, p

60、er night, valid during stay period of 01/06/202231/08/2022.The offer is valid for a basic twin or double room only.The stay must be booked directly with the chosen B &Bs before 28/04/2022.Each voucher can only be used by the holder to book one room for one night.If voucher holders book either the 20

61、 or 35 per room per night, and additional services such as lunch, evening meal or activities may require an extra charge. But these are not required in order to take up the offer. Please check directly with your chosen B&Bs to see what extra services are available.Vouchers must be presented on arriv

62、al. If no vouchers are presented, the B&Bs may reserve(保留)the right to charge at full price for every night of stay.Vouchers may not be used together with any other offer.The voucher holders must pay for the stay in full at the time of booking. Additional $10 may be paid to confirm(确认) the booking a

63、nd will be returned on arrival.The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.45. The voucher can be used for a stay at the chosen B&B on _.A09/01/2022 B04/02/2022C01/03/2022 D28/04/202246. How much should be paid for a twonight stay in October 2022 at a

64、 chosen B&B?A70. B40. C35. D30.47. What right do the B&Bs reserve?ATo charge extra $10 for bookings with no vouchers.BTo refuse bookings for guests under the age of 18.CTo charge at full price for stays not confirmed.DTo request extra charges as tips.48. By taking up the offer, the voucher holders c

65、an choose to_.Abook either a basic twin or double room at the chosen B&BsBhave lunch or evening meal without paying extra moneyCuse the B&B offer together with other offersDbook the stays through B&B Daily 47B细节理解题。根据最后一条规定“The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people und

66、er the age of 18.”可知答案为B。48. A细节理解题。根据第三条规定“The offer is valid for a basic twin or double room only.”可知答案为A。2022上海卷 (B)The valuepacked, allinclusive sightseeing package that combines the best of Sydneys harbour, city, bay and beach highlights.A SydneyPass gives you unlimited and flexible travel on t

67、he Explorer Buses: the red Sydney Explorer shows you around our exciting city sights while the blue Bondi Explorer visits Sydney Harbour bays and famous beaches. Take to the water on one of three magnificent daily harbour cruises(游船). You can also travel free on regular Sydney Buses, Sydney Ferries

68、or CityRail services (limited area), so you can go to every corner of this beautiful city.Imagine browsing at Darling Harbour, sampling the famous seafood at Watsons Bay or enjoying the city lights on an evening ferry cruise. The possibilities and plans are endless with a SydneyPass. Wherever you de

69、cide to go, remember that bookings are not required on any of our services so tickets are treated on a first in, first seated basis.SydneyPasses are available for 3, 5 or 7 days for use over a 7 calendar day period. With a 3 or 5 day pass you choose on which days out of the 7 you want to use it. All

70、 SydneyPasses include a free Airport Express inward trip before starting your 3, 5 or 7 days, and the return trip is valid (有效的) for 2 months from the first day your ticket was used.SydneyPass FaresAdultChild*Family*3 day ticket$90$45$2255 day ticket$120$60$3007 day ticket$140$70$350*A child is defi

71、ned as anyone from the ages of 4 years to under 16 years. Children under 4 years travel free.*A family is defined as 2 adults and any number of children from 4 to under 16 years of age from the same family.69. A SydneyPass doesnt offer unlimited rides on _. A. the Explorer Buses B. the harbour cruis

72、es C. regular Sydney Buses D. CityRail services70. With a SydneyPass, a traveller can _. A. save fares from and to the airport B. take the Sydney Explorer to beachesC. enjoy the famous seafood for free D. reserve seats easily in a restaurant71. If 5day tickets were to be recommended to a mother who

73、travelled with her colleague and her children, aged 3, 6 and 10, what would the lowest cost be? A. $225.B. $300. C. $360. D. $420.【解题指导】本文介绍了SydneyPass提供3,5,7天不等的到悉尼的海港城市、海湾和海滩等地旅游的路线、费用情况。69. D细节理解题。根据第一段中CityRail services (limited area), so you can go to every corner of this beautiful city.可判断。70.

74、 A细节理解题。根据第三段中All SydneyPasses include a free Airport Express inward trip可知应该选A。71. C推理判断题。由Children under 4 years travel free可知三岁的孩子免费,所以两个成年人是240元,加上两个小孩120元,共360元。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 2022辽宁卷 AMini Book Excerpts(节选)BiographyWhen Salinger learned that a car park was to be built on t

75、he land, the middleaged writer was shocked and quickly bought the neighboring area to protect it The townspeople never forgot the rescue and came to help their most famous neighbor.JD.Salinger:A Life by Kenneth Slawenski(Random House, $27)Mystery(疑案小说)“Youre a smart boy. Bennys death was no accident

76、, and youre the only one who saw it happen. Do you think the murderer should get away with it?”The boy was staring stubbornly at his lap again.A thought suddenly occurred to Annika.“Did youYou recognized the man in the car, didnt you?”The boy hesitated, twisting his fingers.“Maybe,”he said quietly.R

77、ed Wolf by Liza Marklund(Atria Books, $25.99)Short StoriesShe wants to say to him what she has learned, none of it in class: Some women are born stupid, and some women are too smart for their own good. Some women are born to give, and some women only know how to take. Some women learn who they want

78、to be from their mothers, some who they dont want to be. Some mothers suffer so their daughters wont.Some mothers love so their daughters wont.You Are Free by Danzy Senna(Riverhead Books, $15)HumorDo your kids like to have fun? Come to Fun Times! Do you like to watch your kids having fun? Bring them

79、 to Fun Times! Fun Times!s “amusement cycling” is the most fun you can have, legally, in the United States right now. Why spend thousands of dollars flying to Disney World when you can spend less than half of that within a days drive of most cities?Happy:And Other Bad Thoughts by Larry Doyle (Ecco,

80、$14.99)56If the readers want to know about the life of Salinger, they should buy the book published by _.AEcco BAtria BooksCRiverhead Books DRandom House57The book Happy: And Other Bad Thoughts is intended for _.Ayoung children BDisney World workersCmiddle school teachers Dparents with young childre

81、n58Which book describes women with characters of their own?AHappy:And Other Bad ThoughtsBJ.D.Salinger:A LifeCYou Are FreeDRed Wolf59After finishing the book Red Wolf, the readers would learn that _.Athe boy helped arrest the murdererBBenny died of an accidentCthe murderer got away with the crimeDAnn

82、ika carried out the crime【解题指导】本文是广告阅读。全文是四本书里面精彩部分的节选,每本书后面都标明了价格,目的是推销这些书。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 2022课标全国卷 AAre you looking for some new and exciting places to take your kids to? Try some of these places:Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids interes

83、t. Many offer workshops for making handmade pieces, traveling exhibits, book signings(签名) by childrens favorite writers, and even musical performances and other arts.Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of st

84、ars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Preshow play shops are conducted by area artists and educators where k

85、ids can discover the secret about performing arts. Puppet (木偶) making and stage makeup are just a couple of the special offerings you might find.Try handson_science. Visit one of the many handson science museums around the country. These science playlands are great fun for kids and grownups alike. T

86、heyll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.56If a child is interested in the universe, he probably will visit _.Aa YoutheaterBa

87、n art museumCa natural history museumDa handson science museum57What can kids do at a Youtheater? ALook at rock collections. BSee dinosaur models. CWatch puppet making. DGive performances.58What does “handson science” mean in the last paragraph? AScience games designed by kids. BLearning science by

88、doing things. CA show of kids science work. DReading science books.59Where does this text probably come from? AA science textbook. BA tourist map. CA museum guide. 2022江西卷 B A Book Review The SnakeStone by Berlie DohertyThe setting: Urban England (the cities), but also rural England (the countryside

89、) including remote English villages. The theme: The main theme is a teenage search of selfdiscovery, in this case the search for a mother from whom the hero was separated at an early age. Its other concerns are love, getting on with others ,being persistent and courageous and trying to deal with dou

90、bts, troubles and worries. As the book moves to a close, James swimming coach says to him: You are not like a kid obeying instructions any more. You are diving like a young man who knows where he is going.The characters: James is the hero of the story. He is a championship diver, and has a comfortab

91、le life with his foster parents(养父母)Yet he also has the qualities to take him on a long journey to find his birth mother. The other characters in The SnakeStone, James parents, his diving instructor, best friend, the villagers, people he meets on his journey, are pictured realistically.The turning p

92、oint:The turning point in the story comes while James foster parents are away in London, and he wonders about the identity of his birth mother. The only clue he has is a fossil, the snake stone which she left behind along with a note on which she had written,Take good care of Sammie. It was written

93、on a torn envelope with parts of an address still there.The journey:Instead of going to London, James decides to find his birth mother. With help from his geography teacher, James sets out for the remote country village where his mother might be found. James has painful, challenging, but also humoro

94、us and happy travels. The mother he finally meets, Anne, has a minor yet powerful voice in the novel. He comes to understand why she left him at a strangers door fifteen years before. Although the meeting is not long, it leaves him with a feeling of completeness. As a journey of selfdiscovery The Sn

95、akeStone also provides its readers with a happy ending. Its hero says, on returning to his foster parents, I was home.61. What is the main theme of the novel? A. Life with foster parents. B. Life in the world of diving. C. A journey of selfdiscovery. D. A travel around the country. 62. What do the c

96、oachs words in Paragraph 2 suggest? A. James is a successful diver. B. James is a hopeful swimmer. C. James is an outgoing young man. D. James is an independent young man. 63. The snake stone in the novel is_. A. a stone with an address on it B. a clue left by the birth mother C. a gift from the swi

97、mming coach D. a fossil left by the foster parents 64. Which of the following is true about the novel? A. The story has a sad ending. B. The story takes place in the city of London. C. The characters are vividly described.D. The turning point comes after the hero meets his birth mother. 65. It can b

98、e concluded that James journey is _. A. worthwhile B. boring C. comfortable D. disappointing2022高考英语试题 阅读理解分类汇编之广告类阅读类(2022新课标卷)DWanted, Someone for a KissWere looking for producers to join us in the second of London 100FM. Youll work on the stations music programmes. Music production experience in

99、radio is necessary, along with rich knowledge of modern dance music. Please apply(申请) in writing to Producer Vacancies, Kiss100.Father ChristmasWere looking for a very special person preferably over 40, to fill our Father Christmas suit.Working days: Every Saturday from November 24 to December 15 an

100、d every day from December17 to December24 except Sunday, 10:3016:00Excellent pay.Please contact(联系)the Enterprise Shopping Center, Station Parade, Eastbourne.Accountants Assistant When you join the them in our Revenue Administration Unit, you will be providing assistance within all parts of the Reve

101、nue Division, dealing with post and other general duties. If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you. This position is equally suitable for a school leaver of for somebody who has office experience.Wealden District CouncilSoftware Trainer If you are aged 24-45 and have ex

102、perience in teaching and training, you could be the person we are looking for. You should be good at the computer and have some experience in programme writing. You will be allowed to make our decision, and to design courses as well as present them. Pay upwards of 15,000 for the right person. Please

103、 apply by sending your CV (简历) to Mrs R. Oglivie, Palmlace Limited.67. Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?A. Producer Vacancies, Kiss 100. B. Mrs R. Oglivie, Palmlace Limited. C. The Enterprise Shopping Centre D. Wealden District Council.68. We learn from the ads

104、 that the Enterprise Shopping Centre needs a person who _.A. is aged between 24 and 40 B. may do some training work C. should deal with general duties D. can work for about a month69. which position is open to recent school graduates?A. Producer,London Kiss.B.Father Christmas.C. Accountants Assistan

105、tD.Software Trainer70.What kind of person would probably apply to Palmace Limited?A.One with GCSE grade C level.B. One with some office experience.C. One having good computer knowledgeD. One trained in producing music programmes.【文章大意】应用文。通过四则招聘启示,分别招聘制片人、圣诞老人、财务助理和软件培训师Meal Plans Available Continen

106、tal Breakfast Breakfast and Dinner Breakfast, Packed Lunch and DinnerIts important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast. Your accommodation includes Continental Breakfast which normally consists of fruit juice, cereal(谷物类食品),bread and tea or coffee. Cheese,

107、fruit and cold meat are not normallypart of a Continental Breakfast in England. Dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by desert, fruit and coffee.FriendsIf you wish to invite a friend over to visit.you must first ask your hosts permission.You have no right to entertain fri

108、ends in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy.Self-Catering Accommodation in Private HomesAccommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room.This kind of accommodation offers an independent lifestule and is

109、 more suitable for the long-stay student.However,it does not provide the same family atmosphere as an ordinary homestay and may not benefit those who need to practise English at home quite as much.36.The passage is probably written for A.host willing to receive foreign studentsB.loreigners hoping to

110、 build British cultureC.travellers planning to vist famlies in LondonD.English learners applying to like in English homes37.Which of the following will the host provide?A. Room cleaning.B. Medical care.C. Free transport.D. Physical trainning.38.What can be inferred from Paragraph3?A.Zone 4 is more c

111、rowded than Zone 2.B.The business centre of London is in Zone.C.Hosts dislike travelling to the city centre.39.According to the passage. What does continental Breakfast include?A.Dessert and coffeeB.Fruit and vegetables.C.bread and fruit juice D.Centre and cold meat.40.Why do some people choose self

112、-catering accommodation?A.To experience a warmer famliy atmosphere.B.To enrich their knowledge of EnglishC.To entertain friends as they like.D.To enjoy much more freedom.【文章大意】本文是一篇应用文,介绍了英国homestay的相关信息。36.D推理判断题。根据文章第一段的内容可知本篇文章是为那些申请在英国家庭寄宿的英语学习者而写的,故选D项。37.A 细节理解题。根据“What to Expect”部分的第二句“Rooms

113、will becleaned and bedcovers changed at least once a week.”可知选A项。(2022重庆卷)BMapping Your WorldDifferent forms of maps are appearing.They allow independent travelers to get local knowledge of places they are visting,from the official to the unusual.Meanwhile,hi-tech developments are ereating new ways

114、for us to map the world.Here are two of our favorites;Green MapsGreen Maps allows people to share with the world their knowledge of environmentally friendly plaees and autactetions in the local areas. Users add information with a set of icons(图标),making It easy to read any map ,whatever the national

115、ities of those who produce it . At present there are over five hundred Map projects being developed in 54 countries Green Maps advertised idea is “think global,map local” .It is a wonderful way of gaining all sorts of a place ,ranning from community garden to good places of bird watching.Green Maps

116、is not specifically intended for travelers. Not all of its maps are online, so it may be necessary for some users to communicate with producers through the Green Maps website.Maps MashupsMany people use online maps developed by Google, but not many know about the mashups of them. Working in a simila

117、r way to Green Maps, Maps Mashups allows people to add icons of their own to exsiting maps to express a certain topic. The mashups is so called because it combine all the knowledge you could ever need. It ranges from the extremely useful, such as where all the World. Heritage Site are, to the most b

118、izarre (古怪的),such as where Americas munkest cities are.With the mashups added to the basic Google Maps, a multi-layered (多层的) map can be created.60.According to the passage,which of the following is a characteristic of Green Maps?A.Aiming at environmental protection.B.Introducing local attractions w

119、ith icons.C.Offering advice to independent travelers.D.Cllecting icons worldwide for local maps.61.Which of the following icons is most probably NOT used in Green Maps?A. B.C. D. 62. Map Mashups is named with the word “mashups”because A.it is produced by users all over the worldB.it gathers various

120、kinds of informationC.it shaers icons with Green MapsD.it is a branch of Google Maps63.What do Green Maps and Map Mashups have in common?A. They are created by local people.B. They are environmentally friendly.C. Users can edit maps on the Inernet.D. Users need to communicate with produces.【文章大意】对旅行

121、者而言,地图的重要性不言而喻。随着高科技的发展,地图也在不断地变化,它能够让人们在网络上随心所欲地进行编辑。60.B细节理解题。结合Green Maps部分第一段第一句和第二句的内容可知,这种地图的一个特点是用图标介绍当地的旅游景点。61.B推理判断题。根据Green Maps部分第一段中的“Users add information with a set of icons(图标),making it easy to read any map”可推知,B项最不可能用在这种地图上。(2022安徽卷)APassage 1The Information Highway is the road tha

122、t links computer users to a large number of on-line services: the Web, e-mail, and software, to mention just a few. Not long ago, the Information Highway was a new road, with not many users. Now, everyone seems to want to take a drive, with over 30 million families connected worldwide. Not surprisin

123、gly, this well-traveled highway is starting to look like a well-traveled highway. Traffic jams can cause many serious problems, forcing the system to close down for repair. Naturally, accidents will happen on such a crowed road, and usually victims are some files, gone forever. Then, of course, ther

124、es Mr. Cool, with his new broad-band connection, who speeds down the highway faster than most of us can go. But dont trick yourself; he pays for that speeding.Passage 2Want to know more about global warming and how you can help prevent it? Doctor Herman Friedman, who is considered a leading expert o

125、n the subject, will speak at Grayson Hall next Friday. Friedman studied environmental science at three well-known universities around the world before becoming a professor in the subject. He has also traveled around the world observing environmental concerns. The gradual bleaching (变白) of the Great

126、Barrier Reef, which came into the public eye in 2022, is his latest interest. Signed copies of his colorful book, which was published just last month, will be on sale after his talk.56. The Information Highway .A. is free from traffic accidentsB. is crowded with car driversC. offers just a few on-li

127、ne servicesD. appeals to a large number of users57. How does MR. Cool manage to travel the Information Highway so fast?A. By storing fewer files.B. By repair the system.C. By buying a better computer.D. By using a broad-band connection.58. What can be learned from Passenger 2?A. There will be a book

128、 show at Grayson Hall. B. Friedman is now studying the Great Barrier Reef.C. There will be a talk on global warming this week.D. Friedman is a leading expert on computer science.59. Passage 2 is most probably .A. a poster about a lectureB. an ad for a new bookC. a note to a doctor in a universityD.

129、an introduction to a professor(2022湖南卷)AWhen first entered, Vanak Restaurant does not look like much of a restaurant, but once the pleasant smells of kabob (烤肉串)hit the senses, you are incapable of calling it anything less.Owned by a local couple, this Persian restaurant has an inviting, homelike at

130、mosphere that many restaurants lack.The space is small with only a few dining tables and nearly no decoration, but the environment is truly chaiming.Lying in a hardly noticeable street corner, the restaurant still attracts all customer especially those experienced in the delights of Middle Easrern c

131、ooking.A common sight is that of old Persian men sitting in the corner talking loudly about world topics, wathcing news events on TV, drinking a black tea known as Persian chai, an reading local Persian nespapers all the while trying to finish off their plates piled wit food.The variety of food at t

132、he restaurant is limited, but the amount of each dish is fairly large. Most of the meals can serve two people and are under $10, so not only is it affordably but practical as well.The food, especially appeals to health-conscious eaters because each dish is very healthy, made with limited fat and oil

133、 and served straight off the grill(烤肉架).The main dish that the restaurant is popular for is its kabobs, which are different style of grilled meat.One delicious and extemely healthy dish is the Jooieh Kabob, which is made of grille chichen picccs served with either rice or bread. Another great kabob

134、is the Chelo Kabob, kabob consinting of grilled beef.Although the restaurant is samall, the atmosphere and the food is delicious. It is a plan that should not be overlooked.56.When first entering the restaurant ,one can find that itA. is splendidly decorated. B. has pleasant smells of kabobs. C. is

135、crowded with dining table. D. looks like a common restaurant. 57.What activity is also mentioned apart from dining in the restaurant? A. Watching news events on TV. B. Drinking a kind of black coffee. C. Reading local English newspaper. D. Discussing world topics in low voices. 58.The food of the re

136、staurant A. is served in small amounts. B. is rather expensive. C. is rich in varity. D. is very heslthy 59.What is the dish Joojeh Kabob mainly made of ?A. RiceB. Chicken C. BreadD. Beef60.It can be inferred from the passage that restaurant 。A. occupiesB. owns a favorable locationC. is popular for

137、its special food D. has a quiet environment inside 60.C推断题。倒数第二、三段专门介绍了该店的一些特色食物,最后一段讲到饭店虽小,但环境宜人、食物可口,不可不去,可见这些特色食物很受欢迎。(2022陕西卷) A 46If you want to join Live Card to save money on tickets, you can call .A.0844 847 2484 B.0800 587 5007C.0844 499 6699 D.0161 245 660947How can you pay for a ticket wh

138、en you book by post? A.By visiting the website of a post office.B.By going to your local bank in person.C.By enclosing your Live Card in an envelope.D.By providing your credit card information.48What benefit can group bookers enjoy according to the text? A.Delayed payment for tickets. B.Invitations

139、to opening nights.C.Reduced booking fees by phone D.Generous discounts on tickets.(2022江西卷)BWinners ClubYou choose to be a winner!The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. The Winners Club is a transaction account(交易账户

140、)where you receive a key-card so you can get to your money 24/7 thats 24 hours a day, 7 days a week!Its a club with impressive features for teenagers:No account keeping fees!Youre no millionaire so we dont expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees!Excell

141、ent interest rates!You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in a month.ConvenientTeenagers are busy we get that. You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club you

142、 can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the InternetYou can have money directly deposited into your Winners Club account. This could be your pocket money or your pay from your part-time job!Mega magazine includedAlong with your regular report, you will receive a FR

143、EE magazine full of good ideas to make even more of your money. There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members.The Winners Club is a great choice for teenagers. And it is so easy to join. Simply fill in an application form. You cant wait to hear from you. Its the best

144、 way to choose to be a winner!61. The Winners Club is a bank account intended for _.A. parents B. teenagers C. winners D. adults62. Which of the following is TRUE about the Winners Club?A. Special gifts are ready for parents.B. The bank opens only on work days.C. Services are convenient for its memb

145、ers.D. Fees are necessary for the account keeping.63. The Winners Club provides magazines which _.A. encourage spendingB. are free to all teenagersC. are full of adventure storiesD. help to make more of your money64. If you want to be a member of the Club, you must _.A. be an Internet userB. be perm

146、itted by your parentC. have a big sum of moneyD. be in your twenties65. What is the purpose of this text?A. To set up a club. B. To provide part-time jobs.C. To organize key-cards.D. To introduce a new banking service.【文章大意】本文是一则广告,介绍了专门为青少年设计的一项账户服务Winners Club,并从多个角度进行了全面介绍。61.B细节理解题。根据文章第一段的第一句Th

147、e Winners Club is a bank account specially desighed for teenagers.即可知B项正确。2022高考英语试题( 2022高考英语湖南卷A)L1PITORABOUT LIPITOR Lipitor is a prescription medicineAlong with diet and exercise,it lowers “bad,cholesterol(胆固醇)in your bloodIt can also raise “good cholesterol. Lipitor can lower the risk of heart

148、attack in patients with several common risk factors,including family history of early heart disease,high blood pressure,age and smokin9.WHO IS LIPITOR FOR?Who can take LIPITOR:People who cannot lower their cholesterol enough with diet and exercise Adults and children over l0 Who should NOT take LIPI

149、TOR:Women who are pregnant,may be pregnant,or may become pregnant. Lipitor may harm your unborn baby.women who are breast-feedingLipitor can pass into your breast milk and may harm your baby. People with liver(肝脏)problems POSSIBLE SIDE EFFECTS OF LIPITOR Serious side effects in a small number of peo

150、ple:Muscle(肌肉)problems that can lead to kidney(肾脏)problems,including kidney failureLiver problemsYour doctor may do blood tests to check your liver before you start Lipitor and while you are taking itCall your doctor right away if you have:Unexplained muscle pain or weakness,especially if you have a

151、 fever or feel very firedSwelling of the face,lips,tongue,andor throat that may cause difficulty in breathing or swallowing Stomach pain Some common side effects of LIPITOR are: Muscle pain Upset stomach Changes in some blood tests HOW TO TAKE LIPITOR DO:Take Lipitor as prescribed by your doctor.Try

152、 to eat heart-healthy foods while you take Lipitor.Take Lipitor at any time of day, with or without food.If you miss a dose(一剂),take it as soon as you remember.But if it has been more than 12 hours since your missed dose,waitTake the next dose at your regular time.Dont:Do not change or stop your dos

153、e before talking to your doctor.Do not start new medicines before talking to your doctor.56. What is a major function of Lipitor?A. To help quit smoking. B. To control blood pressure.C. To improve unhealthy diet.D. To lower bad cholesterol. 57. Taking Lipitor is helpful for .A. breast-feeding women

154、B. women who are pregnantC. adults having heart diseaseD. teenagers with liver problems58. If it has been over 12 hours since you missed a dose, you should . A. change the amount of your next dose B. eat more when taking your next doseC. have a dose as soon as you remember D. take the next dose at y

155、our regular time59. Which of the following is a common side effect of taking Lipitor?A. Face swelling. B. Upset stomach.C. Kidney failure. D. Muscle weakness. 60. What is the main purpose of the passage?A. To teach patients ways for quick recovery. B. To present a report on a scientific research.C.

156、To show the importance of a good lifestyle.D. To give information about a kind of medicine. 【答案】DCDBD【文章大意】本文为应用文,是一则能改善胆固醇水平的药品Lipitor的使用说明。56D细节理解题。根据“ABOUT LIPITOR”中的it lowers“badcholesterol(胆固醇)in your blood可知这种药(1,ipitor)的主要功能是降低血液中的不良胆固醇。( 2022高考英语天津卷A)36. A visitor can apply for a free audio

157、tourA. in the CourtyardB. in the State ApartmentsC. at the Admission CenterD. at St Georges Chapel37. What is specially offered to visitors with kids?A. A security guard.B. A pushchair.C. A free toy.D. A baby carrier.38. Who can get re-entry permits?A. Visitors wishing to eat outside the Castle.B. V

158、isitors buying gifts in the castle shops.C. Visitors buying water from the Courtyard.D. Visitors eating outside St Georges Chapel.39. Why arc visitors required to turn off their mobile phones?A. To ensure the safety of others.B. To ensure the security of the Castle.C. To prevent them from disturbing

159、 others.D. To prevent the use of the built-in cameras.40. In the last part, a “working royal palace” refers to one _. A. still being constructedB. still used by the royal familyC. where the Queen usually worksD. where works of art are on show40B语义理解题。依据WELCOME部分得知Windsor Castle是女王住所,她有时来住,由此推断画线部分表示

160、“仍然使用的皇家住所“,所以参观时安检非常严格。( 2022高考英语江西卷B )Head of Research Salary: 55.27We are looking for a Head of Research to manage the CWU research Department and information Centre. You would be required to exercise control of all researchers work of the department and manage a team of three researchers and sup

161、port staff.The person appointed would be expected to carry out research work of a strategic nature across the range of businesses in which the CWU has or seeks membership and to contribute to the strategic thinking and direction of the union as a whole.You will need: proven line management skills, e

162、specially in managing and motivating a team; good research skills, holding a good degree in a related subject or other similar experience; a high level of mathematical and calculating skills; the ability to produce high quality work under pressure; a commitment to and knowledge of the trade union mo

163、vement and social democratic politics; and knowledge and/ or experience of the postal and/or telecommunications industry.To apply, please request an application pack by emailing hrcwu.org or by telephoning HR (Human Resources) on 020 8970 7482. When applying please stay your source.Closing Date for

164、Applications:4th August 2022Anticipated interview date:17th August 2022No agencies please60. In which column of a newspaper could we find this advertisement?A. Arts.B. Sales.C. Jobs.D. News.61. One of the duties of the person to be appointed is .A. taking charge of research.B. seeking membership for

165、 the trade union.C. managing a team of three or four members.D. running a telecommunications company.62. If you apply for this position, you can do all EXCEPT .A. ask an agency for an application form.B. dial 020 8971 7482 for more information.C. email hrcwu.org for an application pack.D. send in yo

166、ur application before 4th August 2022.63. Which of the following applicants is most likely to be employed?A. A school teacher with a masters degree.B. A university graduate majoring in computer science.C. A director from a research with a masters degree.D. A clerk from a telecommunications company.(

167、 2022高考英语大纲全国I卷A来)Shakespeares Birthplace and Exhibition of Shakespeares World Welcome to the worldfamous house where William Shakespeare was born in l564 and where he grew up. The property(房产)remained in the ownership of Shakespeares family until 1806 .The House has welcomed visitors traveling from

168、 all over the world, for over 250 years. Enter through the Visitors Centre and see the highly praised exhibition Shakespeares World, a lively and full introduction to the life and work of Shakespeare. Stand in the rooms where Shakespeare grew up. Discover examples of furniture and needlework from Sh

169、akespeares period. Enjoy the traditional(传统的)English garden, planted with trees and flower mentioned in the poets works.The Birthplace is within easy walking distance of all the car parks shown on the map; nearest is Windsor Street(3 minutes Walk) .The House may present difficulties but the Visitors

170、 Centre, its exhibition, and the garden are accessible (可进入的)to wheelchair users.The Shakespeare Coffee House(opposite the Birthplace) .56. How much is the admission for a family of two grown-ups and two children?A. 9.80. B. 12.00. C. 14.20. D. 16.40.57. Where is the nearest parking place to Shakesp

171、eares Birthplace? A. Behind the exhibition hall. B. Opposite the Visitors Centre. C. At Windsor Street. D. Near the Coffee House.58. A wheelchair user may need help to enter . A. the House B. the garden C. the Visitors Centre D. the exhibition hall【答案】BCA【文章大意】本文为应用文,介绍了英国著名的旅游景点莎士比亚故居的情况,包括:开放日期和时间

172、、票价、主要看点、停车场、咖啡馆和行动不便者可以进入的区域等。56B细节理解题。根据第二个方框里的信息Family 1200可知全家(包括两个大人三个孩子)门票为12英镑。故答案为B。57C细节理解题。根据第二个方框右边第一段的信息可知,最近的停车场是Winder Street,到莎士比亚故居步行仅需三分钟。故答案为c。58A推理判断题。根据第二个方框右边第二段的信息可知,对于行动不便者来说,进入莎士比亚故居可能比较困难,但是,他们可以使用轮椅进入the VisitorsCentre,its exhibition和the garden。故答案为A。( 2022高考英语大纲全国II卷D)Cool

173、est Hotels in the WorldArtau Aragon Towers The Ariau Amazon Towers hotel lets you sleep in a tree house. Eight towers make up thishotel that offers over 300 rooms. If you really want to get into the spirit, book the Tarzan Suite which is large enough for a big family. Youll be thirty feet up in the

174、air and can travel between the towers through their wooden walkways. Prices: starting at $300 one night for each person for a regular room and going all the wayup to $3000 for the Tarzan Suite. For more information, visit the website: http:/HThe Ice Hotel Every winter in Jukkasjarvi, Sweden, a speci

175、al kind of hotel called the lee Hotel is built. Each year, world-famous artists are invited to design and produce works of art from the ice, many of which can be found in the rooms. Youll have your choice between hot or cold rooms but you will be well advised to stay at least one night in a cold roo

176、m for a true experience. Prices: starting at $318 one night for each person for either a cold room or a warm one. For more information, visit the website: http:HPropeller Island Propeller Island City Lodge is a very special hotel that was designed by a German artist Each room provides you with the p

177、ossibility of living in a work of art. Every single piece of furniture in the thirty rooms of he hotel has been hand-made and each room is completely different. Youll be able to choose a room based on your own personal tastes. Prices: starting at just $91 a night, and an additional (另外) person for o

178、nly 20 extra dollars. For more information, visit the website: http:/www.propeller- For information about other cool hotels In the world, visit the website: 54. What it special about the Ariau Amazon Towers hotel? A. You can sleep in the house. B. You can choose any of the towers. C. It is designed

179、for big families. D. Every room has a walkway.55. For more persons spending a night in one of these hotels, they have to pay at least A $111 B. $182 C. $600 D. $63656. Which website should you visit if you want to find out whether there exists a hotel under the sea?A. B. http:/C. http:/www.propeller

180、- D. htlp:/57. Which hotel would invite artists to come to work every year?A. Propeller Bland City Lodge. B. Arian Amazon Towers.C. The Ice Hotel. D. Bahama Beach Club.【答案】AADC (2022高考英语北京卷B)Open Letter to an Editor I had an interesting conversation with a reporter recently-one who works for you. In

181、 fact, hes one of your best reporters. He wants to leave. Your reporter gave me a copy of his resume (简历) and photocopies of six stories that he wrote for you. The headlines showed you played them proudly. With great enthusiasm, he talked about how he finds issues (问题), approaches them, and writes a

182、bout them, which tells me he is one of your best. Im sure you would hate to lose him. Surprisingly, your reporter is not unhappy. In fact, he told me he really likes his job. He has a great assignment (分工), and said you run a great paper. It would be easy for you to keep him, he said. He knows that

183、the paper values him. He appreciates the responsibility youve given him, takes ownership of his profession, and enjoys his freedom. So why is he looking for a way out? He talked to me because he wants his editors to demand so much more of him. He wants to be pushed, challenged, coached to new height

184、s. The reporter believes that good stories spring from good questions, but his editors usually ask how long the story will be, when it will be in, where it can play, and what the budget is. He longs for conversations with an editor who will help him turn his good ideas into great ones. He wants some

185、one to get excited about what hes doing and to help him turn his story idea upside down and inside out, exploring the best ways to report it. He wants to be more valuable for your paper. Thats what you want for him, too, isnt it? So your reporter has set me thinking. Our best hope in keeping our bes

186、t reporters, copy editors, photographers, artists-everyone-is to work harder to make sure they get the help they are demanding to reach their potential. If we cant do it, theyll find someone who can.60. What does the writer think of the reporter? A. Optimistic. B. Imaginative. C. Ambitious. D. Proud

187、.61. What does the reporter want most from his editors in their talks? A. Finding the news value of his stories. B. Giving him financial support. C. Helping him to find issues. D. Improving his good ideas.62. Who probably wrote the letter? A. An editor. B. An artist. C. A reporter. D. A reader.63. T

188、he letter aims to remind editors that they should _ A. keep their best reporters at all costsB. give more freedom to their reportersC. be aware of their reporters professional development D. appreciate their reporters working styles and attitudes 61D推理判断题。由倒数第三段前两句可推知,信中的那位记者渴望和主编谈话,希望他们能帮他完善他的“good

189、 ideas”,以最好的方式来报道,故选D项。62A推理判断题。根据第二段第一句以及最后一段的内容可推知写这封信的人应该是一位主编。63C推理判断题。由最后一段内容可知,这封信的目的是告诫主编关注记者的专业发展。以充分发挥他们的潜力,故选C项。( 2022高考英语福建卷D)Columbus College , 241 Queen Elizabeth Drive ,Kowloon CityMemoTo: All Staff From: Jakie Mok , Secretary; Sports Development CommitteeDate: May 20, 2022A week ago,

190、“Sports for Life” programme was sent to the parents, requiring them to select a sport they wanted their child to play. Since then, our staff have received lots of calls from parents asking for more information about it . Here is a memo (备忘录) for your reference when you answer the phones.Sports 1:Bas

191、ketball.We expect that this will be the most popular of the four sports. Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible . Students will take a private bus to and from Kwun Tong Sports Park .To cover the cost of hiring a bus , each student will have to pay 10 each time. There wi

192、ll be four basketball courts available for our use with one teacher watching over each game.Sports 2:GymWe will be using St. Peters Memorial Park. There are two reasons for choosing this park. Frist, it is not very busy and crowded before 6:00 pm. Second, it has lot of trees with plenty of shade. St

193、udents must bring along two bottles of water to prevent thirst. Three activities, skipping , jogging , outdoor aerobics (有氧运动),all of which are free of charge, will be arranged. And there will be a teacher on duty for each of the activities.Sports 3: Hiking Hiking(远足)will take place at Kowloon Peak.

194、 The activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later. Three teachers will accompany the students, and a hiking instructor will accompany each group of 15 hikers . Each instructor will cost 75/hr. Students are advised to bring plenty of water and sunscreen.Sports 4:Swimming The Kowloon Cit

195、y Aquatic Centre is a 10-minute walk from our school. Four teachers will go to the pool and conduct the goings-on from the poolside. We will only be able to reserve the pool for one hour (i.e. 2:45pm to 3:45pm).Only students skilful at swimming can take up this activity. The pool will have two lifeg

196、uards present. Girls must wear a swimming suit. The cost is 10 per visit.68. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Students selecting basketball had better register early. B. Students participating in gym should arrive at 6:00 pm.C. Hiking usually begins at 2:30 pm and lasts 2 h

197、ours.D. Students having swimming suits can take up swimming.69. It can be inferred from the passage that A. students taking part in basket ball will walk to the courts.B. every student can gain admission to one of the four sports C. hiking students can have a regular rest in the shade of treesD. stu

198、dents taking up the four sports should bring bottles of water70. It can be concluded that A. each sport will take only on hour sportsB. students will be charged for the four sports C. all the sports will take place at Kowloon PeakD. teachers will accompany students on each sport71. The purpose of th

199、e memo is to A. attract students interest in the programmeB. require the parents to select a sport for their childC. help the staff explain the programme to the parentsD. remind teachers and lifeguards to be present on time【答案】ABDC【文章大意】这是一份Sports for lifie项目的备忘录,主要介绍该项目的基本情况和注意事项。68A细节理解题。从Sports 1

200、:Basketball.部分第二句话可知,文章建议学生尽可能快地报名,所以选项A符合题意。根据Sports 1部分第三句可排除B项;根据Sports 3部分第二句可排除C项;根据Sports 4部分倒数第三句可排除D项。( 2022高考英语陕西卷A) Ask Dr? JeffersThis month Dr. Jeffers is answering questions about the human brain and how it works.Dear Dr. Jeffers, One of my colleagues, Felix Moeller, told me that scient

201、ists are learning to use computer to read minds. Is there any truth to this story/Jane Leon, New York, USADear Ms. Leon,Well, a lot of research is being conducted in this area, but so far, the brain scanning equipment and corresponding computer programs havent been able to actually read thoughts. In

202、 one experiment, test subjects(受试者)were connected to scanning equipment and shown two numbers on a screen. They were then asked to choose between adding or subtracting(减)the two numbers. Using this method, researchers were able to follow brain processes and make the correct assumptions(假设)70 percent

203、 of the time. Its not quite mind reading, but its certainly a first step.Dr. J.Dear Dr. Jeffers, My three-year-old son loves it when I dig my fingers into his sides and tickle (胳肢)him until he laughs uncontrollably. The other day I noticed him trying to tickle himself but he couldnt do it. Why not?G

204、lenn Lewis, Vancouver, CanadaDear Mr. Lewis,Its because of how the brain works. The brain is trained to know what to pay attention to and what to ignore. It causes us to ignore physical feelings we expect to happen, but it causes a mild panic reaction when there is an unexpected feeling. For example

205、, you dont notice how your shoulder feels while youre walking down the street. But if someone comes up behind you and touches you lightly on the shoulder, you may jump in fear. Its that unexpected part that causes the tickle reaction.Dr. J.46. What can we learn from the answer to the first question?

206、 A. Some equipment is able to read human minds.B. Some progress has been made in mind reading.C. Test subjects have been used to make decisions.D. Computer programs can copy brain processes.47. People laugh when tickled by others because the feeling is _. A. unexpected B. expected C. comfortable D.

207、uncomfortable48. Who has got a little child according to the text? A. Ms. Leon B. Mr. Lewis C. Mr. Moeller D. Dr. Jeffers49. According to the text, Jeffers is probably _. A. a computer programmer B. a test subjectC. a human brain expert D. a medical doctor48B推理判断题。本文是两封询问信件和两封回复信件。有关小孩的信息在第二封询问信的第一句

208、My three-year-old son loves it那小孩应该是写信人的儿子。写信人是Glenn Lewis。因此选B。49C 推理判断题。根据开头的信息“本月杰弗斯博士将回答关于人脑和其如何工作的问题”可知,杰弗斯很可能是研究人的大脑的专家。( 2022高考英语浙江卷B)Below is a housing guide for students going to London. University accommodation (住所) officesMany university accommodation offices have their own list of regist

209、ered landlords (房东). Others also provide information on accommodation agencies and other housing organization. The advantage of using your university accommodation is that you can get support if you have a problem. The disadvantage is that they are unlikely to have enough registered landlords to hou

210、ses all their students. Property papers: Loot and RentingLoot is an important source (来源) of information about private housing for co-renters. The offers are from private landlords, agencies and individuals looking for other co-renters. They also have a website: . The advantage of using Loot is that

211、 there are some excellent bargains. The disadvantage is that there is no quality control over the offers. Renting is another useful paper. The offers in this paper are mainly from accommodation agencies. Their website is at www. renting.co.uk.Accommodation agenciesThe majority of rented accommodatio

212、n in London is probably advertised through accommodation agencies. The advantage of using accommodation agencies is that you will have access to a large number of accommodations. A good agent will listen to your requirements and can save you time in looking for the right accommodation. The disadvant

213、age is that they will make a range of charges to potential renters. Noticeboards Around the universities you will find a number of noticeboards where offers of accommodation will be posted. These will either be from landlords or from students. Some universities will also have online noticeboards whe

214、re students can advertise to other students. Advertisements from students can be an excellent way to find accommodation. However, advertisements from landlords can be problematic. Word of mouth Some of the best housing in London is never advertised but is passed on from one group of students to anot

215、her by word of mouth. It might be that you can find out about good offers from final year students. However, dont suppose that just because you have found out about housing from a friend it is necessarily going to be better than that found through any other source. Family Faced with the very high re

216、nts charged in London, some students and their parents will consider buying as an alternative. In some cases this might be a good choice. 45. What is the advantage of using Loot? A. It has more offers from accommodation agencies than Renting. B. It gives you personal information about other co-rente

217、rs. C. Their website is designed mainly for students. D. There are some good bargains. 46. A good agent can help you _. A. know more people B. find cheap accommodation C. get the right accommodation quickly D. get free information about most accommodations 47. The information passed on by word of mo

218、uth is important because_. A. it is better than that found through any other source B. it helps you find some of the best housing never advertised C. the final year students always offer better information D. the landlords have little valuable information 48. For students going to London for the fir

219、st time, which of the following provides the most reliable information? A. University accommodation offices. B. Loot and Renting C. Noticeboards. D. Family. 【答案】DCBA【文章大意】这是一则应用文,介绍去伦敦求学的租房指南。45D细节理解题。关于Loot,选择相应的部分,仔细阅读,得知Loot的好处是:The advantage of using Loot is that there are some excellent bargain

220、s.即价格方面好商量。故选择D。【两年模拟】 11、12名校模拟题及其答案2022名校模拟【2022届四川自贡二诊】CAt the middle school level, there are many academic clubs in which students can participate.Students can choose clubs that focus on an area of interest.Mathcounts ClubMathcounts tries to increase excitement towards mathematic achievement. It

221、 hopes toprovide students with the foundation for success in science, technology; engineering andmathematics careers. Schools select individuals and teams to participate in competitions. Localcompetitions are held in February with winners progressing to state competitions and then on tothe national

222、level. Mathcounts works to challenge student math skills, develop self-confidenceand give rewards for their achievements.Envirothon The Envrothon program focuses on natural resources knowledge and exposes students todiverse environmental issues, and ecosystems(生态学)The ecology field competition forfi

223、ve-member middle school teams offers competitions in wildlife, soils, forestry, currentenvironmental issues and aquatics. Students Work and learn in middle school clubs and cancompete at the local and state level Future Problem Solvers Future Problem Salvers is an academic club that uses a six-step

224、process to solve problemsthat may happen in the future. Students who are in the talented and gifted program, who like tothink out of the box,” or who enjoy thinking about futuristic problems max like this club. Teams,comprised of four students read future scenes and write up solutions in: a booklet

225、using thesix-step process. Teams that score high enough can go to the .state competition and,then to theinternational competition. Builders ClubBuilders Club is open to any middle school student who wishes to perform communityservice. Each Builders Club is co-sponsored(共同捐助)by a Kiwanis club. and th

226、e middle school. The members learn by doing, and they learn organization; teamwork,and leadership. Builders Clubs can sponsor a Teacher of the year program, provide a recycling collection point, organize canned food and clothing drives to support local shelters, adopt(领养)a resident at a local senior

227、 citizens home; adopt a highway; tutor, etc.Middle school academic clubs offer students a place to explore interests or talents: The clubsthey join in middle school can help guide choices in high school and beyond. 49. Students choose Mathcounts Club in order to_. A. be successful in science careers

228、 B. enjoy solving future problems C. perform community service D. study wildlife and soilsA考查细节理解。根据It hopes to provide students with the foundation for success in science, technology; engineering and mathematics careers.可知选A。 50If you enjoy thinking about futuristic problems _ is a good choice for

229、you. A. Mathcounts Club B. Builders Club C. Future Problem Salvers D. Envirotfion C考查细节理解。根据Future Problem Salvers is an academic club that uses a six-step process to solve problems that may happen in the future可知C正确。 51The students who are not interested in competitions would like to choose_ A. Mut

230、heounts Club B. Builders Club C. Future Problem Solvers D. EnvirothonB考查细节理解。根据文意只有Builders Club中没有提到competition一词。52. What is the common feature of the four clubs? A. Competitions BLeadership. C. Scientific researches D. TeamworkD考查判断、推理。四则广告都是club的形式,都需要团队意识。【2022届皖南八校第二次联考】APassage 1As one of Chi

231、nas most popular and widely know legend, the story of Monkey King is set to return to screens with 3D effects. It may feature many of the same leading actors from the earliest 1986TV series Jonrney to the West. According to the producer, which can be got easily in the market. The TV drama, with a to

232、tal investment of 150 million yuan, will be aired on SichuanTV. Almost 90 million yuan has been put into 3D effects with each 45-mniute episode containing eight minutes of 3D. “The 3D effects not only cost us a lot of money but also a lot of time,” director KanWeiping said. “We had to put off its br

233、oadcasting time, which was set at first this ssummer.”Passage 2The Solar Roadway is an intelligent road that provides clean renewable energy using power from the sun, while providing safer driving conditions along with power. American inventors of the Solar Road said that it will power itself ,and r

234、educe the countrys carbon marks. Many panels are fixed on the Solar Road. The top of the Solar Road panels is made of glass and the inventors are working together with top glass researchers to develop super strong glass that would offer vehicles pulling power they need. The Solar Roadway creates and

235、 carries clean renewable electricity and, therefore, electric vehicles can be recharged at any rest stop, or at any business that uses solar road panels in their parking lots. Such parking lots will be safer at night with the light provided by LED within the road panels. The inventors say their sola

236、r roadway has many applications and advantages from main roads to driveways, parking lots, bike paths and runways.56. Whats Passage 1 mainly about?A. the origin of the story about Monkey King B. monkey king will return to screens with 3D effects. C. the brief introduction to the TV series Journey to

237、 the West D. The amount of money invested on the 3D TV series Journey to the West57. About the 3D TV series Journey to the West we can learn that_.A. it contains 45 episodes in total B. it will feature new actors completely C. we could watch it on TV after the summer D. we can enjoy it at home just

238、with normal glasses58. What can be inferred about the Solar Roadway from Passage 2?A. It will have a bright future B. It cant work without electricity C. There wont work without electricity D. The electric vehicles cant be recharged on it59. Passage 2 is most probably taken from_.A. a science fictio

239、n B. a research paper C. a product brochure D. a technology report56.B 主旨大意题。第一篇短文主要讲述电视剧西游记将以3D的形式重返电视荧屏。因此我们可以看到3D版的美猴王。故答案为B。57.C 细节判断题。由第一篇短文中的最后一句话可推知答案。其它三项均不符合文意。58.A 推理判断题。第二篇短文简介了“the Solar Roadway”这种新型、环保、高科技公路的概念、构成及与传统概念公路相比较的优势。故可推知作者认为其发展前景应该很光明。59.D 推理判断题。通读整个第二篇短文,尤其由其中的一些关键词,如Solar、

240、renewable energy、panel、inventors、super-strong glass以及LED可知该篇文章最有可能出自一篇科技报道。故答案为D。【2022届自贡一诊】50Those who are _ cant go dancing in Rickys DiscoAover 20 Bat the age of 40 Cunder 18 D30 years old【答案】C【解析】细节理解题。题干部分出现了Rickys Disco,据此在第二列中可以找出over 18s only,所以“那些不满18岁的不能去Rickys Disco跳舞”。Saturday late night

241、 special53Which of the four is true according to the second ad?AYou can hear music in the RICKYS every dayBThe RICKYS opens late at night on SaturdayCYou can go to dance in the RICKYS every dayDThere are colored lights moving in shifting patterns in the RICKYS【答案】B【解析】细节理解题。四个选项均出现了RICKYS这个关键词,那么根据第

242、二列内容:Saturday late night special可知,关于RICKYS的正确说明是B项。【2022届黑龙江哈三中10月考】DARIZONAThunderbird Lodge in Canyon de ChellyA one-night stay at the historic lodge starts at $59 for a single room and the lodge offers half-day tours of Canyon de Chelly ( $41 for adults and $32 for children aged 12 and under).Ti

243、me: May 31, 2022 Nov. 1, 2022Details: Hotel taxes are an additional 17.1 percentContact: 800/679-2473, CALIFORNIAZephyr Cove Resort at Lake TahoeA three-night stay in a lakeside cabin(小木屋) for two people, an Emerald Bay sightseeing for two, free breakfast and lunch. Rates are $299 per couple saving

244、of up to $400.Details: Hotel taxes are included Time: Through Dec. 15, 2022Contact: 800/234-8946, NEVADAMontelago Village at Lake Las VegasA one-night stay at the mediterranean-style Montelago Village, 17 miles from Las Vegas. 69. If you are interested in ice-skating, you may find more information i

245、n _. A. and B. and C. and D. and 69. 【答案】D 【解析】细节理解题。NEVADA部分中有Rates start at $65 per person including ice-skating fees and skate rentals.和YELLOWSTONE这部分有full day ski rental, unlimited ice-skating and skates,由此可知答案选D。70. If you have a holiday in December, and intend to stay in a European-style hotel

246、, you may go to _.A. Mammoth Hot Springs HotelB. Zephyr Cove Resort at Lake TahoeC. Montelago Village at Lake Las Vegas【2022届福建惠安高级中学第三次月考】CHOW TO BOOKBooking opens for Beckett Shorts on 8 SeptemberBY TELEPHONEFor credit card(信用卡)bookings. Calls are answered.BOX OFFICE01789 295623 9am8pm(MonSat)0541

247、 541051(24 hours, 7 days, no booking charge).BY FAXFor credit card bookings. Please allow at least 48 hours for reply, if required.BOX OFFICE01789 261974 or 01862 387765BY POSTPlease enclose(附上)a cheque or credit card details together with an SAE or add 50p to the total amount(总额)to cover postage. P

248、lease send to the Box Office, RST, Stratford-upon-Avon, CV37 6BB. Booking opens for all other plays on 19 September.IN PERSONBOX OFFICEFST hall, 9:30am8pm(MonSat)(6pm when theatres are closed)OVERSEAS BOOKINGThe easiest method of payment is by credit card. You can also pay by: Eurocheque(up to 500)w

249、ith your card number written on the back.PAYING FOR YOUR TICKETSCREDIT CARDSWe accept Visa, Master Card, American Express and Diners Club. Please give the card number, name and address of cardholder.CHEQUESCheques and postal orders should be payable to: Royal Shakespeare Theatre.65. In which of the

250、following ways of booking does one probably have to pay extra money?A. In person B. By telephone C. By fax D. By post66. One has to wait for 2 days or longer for a reply if he/she pays_.A. in person B. by telephone C. by fax D. by post67. What is a useful number to call at l1am Sunday?A. 01789 29562

251、3 B. 0541 541051 C. 01789 261174 D. 01862 387665【2022江西省白鹭中学第一次月考】66The main aim of Environment Awareness Week is to _Aeducate the public on protecting the environmentBdiscuss global warming and other environmental problemsCexplain ways for producing freshwater to save the environmentDlearn about re

252、newable energy sources that protect the environment【答案】A【解析】考查细节理解。根据广告中的黑体字可知A正确。67The organizer of the event is _AGlobal Gaia Network BClean Energy AgencyCGreen Earth Foundation DInternational Environment Fund【答案】D【解析】考查细节理解。根据文中organized by International Environment Fund可知D正确。68If you are interes

253、ted in renewable energy sources, you should go to _AHall 1 BHall 2 CHall 3 DHall 4【答案】B【解析】考查细节理解。根据the search for renewable resources (Hall 2)可知B正确。69The 3 Rs stand for _ARead, Realize and Remember BReduce, Reuse and RecycleCGreen Earth Foundation DGlobal Gaia Network【答案】B【解析】考查细节理解。根据Hall 4的内容可知B正

254、确。70Which of the following statements is NOT true of the event?AIt will last a week and the halls will be open 11 hours a dayBYou can send an email to MrsDaisy Soh for more informationCEach hall charges the same amount of money as the otherDLectures in Hall 1 will be given by university students【答案】

255、C【解析】考查推理判断。根据free admission for all 可知C正确。【2022三明联考】Tired of those characterless business hotel chains? Beijing offers some special choices for you to experience luxury(奢侈) and uniqueness.If you are fond of traditional courtyards and Chinese architecture, Anman is the perfect place to realize your

256、fantasy. Located next to the East Gate of the Summer Palace, Anman houses a series of rooms, boasting【以拥有而自豪】 Chinese culture and royal landscapes(景观), featuring old-time attractiveness as well as modern comfort. Anman at Summer Palace, 15 Gongmenqian Street, East gate Of Summer Palace, Haidian Dist

257、rict; ; Rooms start at $550Inspired by the style of the 1960s, Hotel G lies in Sanlitun, Beijings fashionable entertainment district. This excellent location enables guests to explore the colorful nightlife of the capital and can choose from a number of impressive clubs and pubs. The hotel has 100 r

258、ooms in which you can enjoy luxury and modernity.Hotel G, No A7 Gongtixilu Chaoyang District Beijing; hotel-; Rooms start at 1188yuan.DuGe Courtyard Boutique HotelThe charm and romance of hutong have attracted so many Western tourists. Staying in a courtyard is a unique way to experience the heritag

259、e of Chinese culture. Located in a traditional hutong, DuGe Courtyard is a hidden pearl, and bridges the gap between eastern philosophy(哲学) and western concepts creating a homey atmosphere. DuGe Courtyard Boutique Hotel, Qianyuanensi Hutong No 26, Nanluoguxiang, Dongcheng district; ; Rooms start at

260、1200 yuan.Located in noising Sanlitun, the Opposite House is a relaxing place where classic meets fashion. The hotel aims to recall guests energy and enthusiasm after a days exhaustion in this fast-paced city. With its creative space design and individual service such as quality furniture and top eq

261、uipment, guests are impressed by joyous comfort and contentment. The Opposite House, The Village, Building 1 No 11 Sanlitun Road, Chaoyang District; ; Rooms start at 2250yuan.1. Which of the following are located in Beijings fashionable entertainment district, Sanlitun?A. Anman at Summer Palace and

262、Hotel GB. The Opposite House and Hotel GC. Anman at Summer Palace and The Opposite HouseD. DuGe Courtyard Boutique Hotel and The Opposite House2. If you want to use as little money as possible to experience luxury and uniqueness, youd like to choose _ to live in.A. Anman at Summer PalaceB. Hotel GC.

263、 DuGe Courtyard Boutique HotelD. The Opposite House3. If your German friend is interested in Chinese Hutong culture and will visit Beijing next month, youll advise him to click _ for further information.A. B. hotel-C. D. 4. The passage is most likely to appear in which section of a newspaper?A. busi

264、ness B. culture C. opinion D. travel【答案与解析】文章介绍了北京地区四家豪华旅馆特有的风格、独特的环境、地理位置、网址以及每家旅馆的最低标价。1.B考查事实细节。由该句“Hotel G lies in Sanlitun, Beijings fashionable entertainment district”(G旅馆位于北京三里屯的时尚娱乐区)可直接得出答案。2. A.考查事实细节。纵观全文每个旅馆的房间都有都低报价,报价最低的是A. Anman at Summer Palace。3.C考查事实细节。胡同文化是DuGe庭院精品旅馆特有的风格,要想从网上深入了

265、解,当然要点击它的网址4.D推理判断题。通过文章大意可以看出,该文章为在外旅行者选择旅馆提供了方便,很有可能背旅行者随身携带。【2022上海青浦高三期终】 (You may read the questions first.)Transformers: Dark of the MoonTheatrical Release Date: July 1, 2022Studio: Paramount Pictures Director: Michael Bay Genre: ActionAdventureSequel Sci-Fi 3DThe Autobots, led by Optimus Prim

266、e, are back in action, taking on the evil Decepticons. The Autobots and Decepticons become involved in a dangerous space race. The Autobots learn of a Cybertronian spacecraft on the Moon and must race against the Decepticons to find its secrets, which could turn the tide in the Transformers final ba

267、ttle. Shockwave, a longtime “Transformers” character, rules Cybertron while the Autobots and Decepticons battle it out on Earth.Harry Potter and the Deathly Hallows: Part IITheatrical Release Date: July 15, 2022Studio: Warner Bros. PicturesDirector: David YatesGenre: ActionAdventureSequelFantasy3DIn

268、 part II, the battle between the good and evil forces of the Wizarding world evolves into an all-out war. This final adventure continues Harry, Ron, and Hermiones attempt to find and destroy Voldemorts remaining Horcruxes. Harry Potter is called upon to make the ultimate sacrifice to bring an end to

269、 his nemesis.Winnie the PoohTheatrical Release Date: July 15, 2022Studio: Walt Disney PicturesDirector: Don Hall, Stephen J. AndersonGenre: SequelFamily AnimationWinnie the Pooh is a 2022 American traditionally animated feature film produced by Walt Disney Animation Studios. Based upon the character

270、s of the childrens books Winnie-the-Pooh, The House at Pooh Corner by A. A. Milne and Return to the Hundred Acre Wood by David Benedictus, the film features two previously unadapted stories from the original books. In the movie, Owl sends the whole gang to save Christopher Robin from an imaginary ba

271、d character, and it turns out to be a very busy day for Winnie the Pooh who simply set out to find some honey.1. Which of the following is not the genre of Transformers: Dark of the Moon? A. Action.B. Sequel.C. 3D.D. Fantasy.2. According to the Movie Express above, Harry Potter and the Deathly Hallo

272、ws: Part II is mainly about _.A. a journey of Harry, Ron, and HermioneB. high risks of the final adventureC. an all-out war between good and evil forcesD. a fear of Lord Voldemort3. Who might be most interested in the Movie Express of Winnie the Pooh? A. Would-be parents.B. Families with children. C

273、. Writers of childrens books.D. Honey lovers.【2022贵州五校11月一次联考】Talk to yourselfIt may be obvious, but the best way to get better at a language is to speak it. Even if there is no one around to speak to, talk to yourself. Name things as you pass them chair, television, cat, tree, school. Learn basic p

274、hrases like it is cold today or it is sunny today and use whichever is appropriate when you first look out of the window. This simple language learning tip will help this everyday vocabulary sink in and become second nature. Talk to friends Even if they dont speak the language, talk to the people yo

275、u know in your new language. Warm them in advance that you are practicing your new knowledge and they will know whats coming. Even a simple good morning or see you later in your new language will make those phrases more natural to you. Your friends may even start to pick up a few phrases as well.Lis

276、ten to music Listen to music in your new language. Youll hear the language used in a real context and this will help you pick out the rhythm and the pronunciation even better. You will also come to further understand and better appreciate the culture behind the language.Make mistakes The easiest lan

277、guage learning tip to try! Go ahead and speak and write! Dont be afraid to make mistakes, because I guarantee you will! In fact, you will learn as much from your mistake as you will learn from your success. Never let the fear of making any mistakes hold you back. Without making any mistakes, how wil

278、l you ever to be fluent or even comfortable with the language?Find a language club When you are ready, try to find a language club in your area. Speaking with other people who have already gone through or are still going through the process of learning the language can be extremely helpful. They wil

279、l give you lots of language learning tips and helpful advice.1. If you want to keep everyday vocabulary in your mind, youd better _. A. try to find a language club in your area B. talk to yourself and name things as you pass them C. not to be afraid to make mistakes D. listen to music in your new la

280、nguage 2.According to the passage , we know _ A. the more mistakes we make, the more fluent our English might be B. talking to yourself is the best way to learn a language C. If someone doesnt speak your new language, you should not practice with them. D. Not all language clubs are helpful. 3. You w

281、ill master the usage of your new language if you _ according to the material. A. talk to yourself B. talk to friends C. listen to music D. find a language club4.The main idea of this passage is _ . A. the more practice, the better your English will be B. practicing speaking English in different ways

282、 C. language learning tips D. some advice on English learning【2022浙江名校新高考研究联盟一次联考】The booking notes of the play “the Age of Innocence”:Price: $10BOOKINGThere are four easy ways to book seats for performance:- in personThe Box Office is open Monday to Saturday, 10 a. m. -8 p. m. - by telephoneRing 01

283、324976 to reserve your tickets or to pay by credit card(Visa, MasterCard and Amex accepted)- by postSimply complete the booking form and return it to Global Theatre Box Office. - on lineComplete the on-line booking form at www. Satanfiedtheatre. comDISCOUNTS:Saver: $2 off any seat booked any time in

284、 advance for performances from Monday to Thursday. Savers are available for children up to 16 years old, over 60s and full-time students. Supersaver: half-price seats are available for people with disabilities and one companion. It is advisable to book in advance. There is a maximum of eight wheelch

285、air spaces available and one wheelchair space will be held until an hour before the show. Standby: best available seats are on sale for $6 from one hour before the performance for people eligible(suitable)】for Saver and Supersaver discounts and thirty minutes before for all other customers. Group Bo

286、okings: there is a ten percent discount for parties of twelve or more. School: school parties of ten or more can book $6 standby tickets in advance and will get every tenth ticket free. Please note: we are unable to exchange tickets or refund money unless a performance is cancelled due to unforeseen

287、 circumstances. 1. If you want to book a ticket, you CANNOT _.A. use the Internet.B. ring the booking number and pay for the tickets by credit card. C. go to the Box Office on Sundays. D. complete a booking form and post it to the Box Office. 2. According to the notes, who can get $2 off?A. A 20-yea

288、r-old full-time college student. B. A 55-year-old woman.C. An 18-year-old teenager. D. The people who book the tickets on Fridays.3. If you make a group booking for a group of 14 adults, how much should you pay?A. $120B. $126C. $140D. $1504. From the passage we can know all the following information

289、 except that _.A. There are only 8 wheelchair spaces in the theatre.B. The audience cant refund money if the performance is on show.C. A group of 12 persons can get 10 percent discount.D. A school party of 15 students should pay $90 for the standby tickets.4.D细节理解题。由文章中的“School: school parties of te

290、n or more can book $6 standby tickets in advance and will get every tenth ticket free. ”可以看出,10人及以上团体票单价6美元,每10张还可以优惠一张,由此可以看出,买15张80美元即可。由此可知D项错误。【2022届年邵阳市高三一联】In America, Virginia Beach has all the elements of a classic seaside resort: brilliant beaches, a lively boardwalk, plenty of restaurants

291、and nightspots, and amusement rides sure to appeal to kids. Many believe Virginia Beach is at its best in the off-season, when the town is less crowded but the weather is still mild. Meanwhile, some safety tips should be followed, enjoying the happiness and excitement the beach offers.The number 1 s

292、afety tip concerns ocean safety: pay attention to Flag conditions posted on the lifeguard stands. Lifeguards post a red flag to warn when the ocean water is dangerous. Take them seriously! Tourists from land-locked regions are particularly easily attracted by the magic of the waves. However, a calm

293、ocean can become risky without warning. Make sure you swim near a lifeguard. Swimming without lifeguard protection is almost five times as great as drowning at a beach with lifeguards. Never swim alone. Many drownings involve single swimmers. When you swim with someone else, if one of you has a prob

294、lem, the other may be able to get help, including signaling for assistance from others. Dont fight the current. The facts show that some 80% of rescues by lifeguards at ocean beaches are caused by currents. These currents are formed by surf and gravity, because once surf pushes water up the slope of

295、 a beach, gravity pulls it back. This can create concentrated rivers of water moving offshore. If you are caught in a rip current, dont fight it by trying to swim directly to shore. Instead, swim parallel to shore until you feel the current relax, then swim to shore. Most rip currents are narrow and

296、 a short swim parallel to shore will help bring you to safety.56. When coming to Viginia Beach, children cannot enjoy the happiness of_.A. walking on the road made of wood B. joining the nightspotsC. riding a horse or a pumper car D. skiing in the sea57. Many people believe the best time to visit Vi

297、rginia Beach may be _.A. after autumn school term beginning B. in the summer vacationC. during the Christmas holiday D. in the cold winter58. Swimming in the sea youd better not swim _.A. with a friend B. within the sight of the lifeguardC. with the current D. as far as you like59. From the passage,

298、 we can know_.A. one in five persons swimming in the sea is drownedB. if one with lifeguard were drowning, five persons without lifeguard would be, C. some 80% people drowning by the currents are rescued by lifeguardsD. some 20% drowning by the currents are rescued by life guards 60. The passage mai

299、nly tells us _.A. Virginia Beach has all the elements of a classic seaside resort B. the happiness and excitement the beach offersC. some safety tips when swimming in the sea D. the dangers for tourists from land-locked regions to swim in the sea语篇解读:维珍尼亚滩是一个值得游览的好地方,但也要注意安全。本文主要介绍介绍游览维珍尼亚滩时需注意的安全措施

300、。【湖南省湘潭市2022届高三二模】Having good etiquette(礼节) at the workplace is very important to be a favorite in an office. However, its observed that many people arent aware of the workplace etiquette and this creates a very bad impression in the office. So its important to know some workplace etiquette tips.Amo

301、ng all the workplace etiquette guidelines,the most important is to be punctual to your office. Though going late due to an emergency is okay, habitual late comers are never appreciated in any organization. By arriving at your office on time, you show that youre aware of your responsibilities and hav

302、e respect for the organization. In case you feel that you would be late, call the concerned authority and report the matter to him or her.Also, a proper knowledge of the workplace email etiquette is a must. In the official emails, you need to mention the subject concisely(简洁地),while at the same time

303、 include all the important details which are to be shared. You should use good and grammatically correct language while writing emails.A knowledge of telephone etiquette in the workplace is very important as well. While talking on the telephone, be polite and listen to what theyre saying carefully.

304、Only then should you say what you feel. Speak in a voice which would be heard clearly at the other end.The workplace guidelines are important even while youre dining or celebrating with your co-workers. If you get a call in between, receive it after youre permitted by the others by saying excuse me.

305、 Dont talk loudly while eating. Greet people well and try to make them feel comfortable while being in your company.These guidelines will help you become the best employee of a company. All the best!56. The intended readers of the passage are_A. managers in charge of a company B. students of a busin

306、ess classC. people who are out of work D. general readers57. Why should you try to be punctual?A. To prove you are not a habitual late comer. B. To respect the rules of the organization.C. To show that you are a responsible worker. D. To win other workers respect.58. How should you write an official

307、 email?A. Write the subject clearly and simply. B. Include all the details in the email.C. Make the language as beautiful as possible. D. Make emails as brief as possible.59. Which of the following is considered NOT acceptable about making phone calls?A. Using polite languages. B. Listening with pat

308、ience and care.C. Speaking clearly. D. Answering a call in a loud voice.60. In the writers opinion, workplace etiquetteA. is easy to master B. is considered important by all employeesC. can be helpful in doing your work well D. will bring you good luck and good salaries2022名校模拟(南昌市2022年高三年级第一次模拟考试)

309、Health, Wellness and the Politics of Food 9:00 a.m.9:45 a.m. Blue Tent Panelists(答问小组成员):Jami Bernard, David Kamp, Marion Nestle and Peter Singer. Hosted by Denise Grady, science writer for The New York Times. How does what we eat not only affect our bodies, but also the world? The food and nutritio

310、n experts debate the role that the diet plays in both personal and global health, and present a look at food politics. Sports Writing:For the Love of the Game 9:50 a.m.-10:35 a.m. Blue Tent Panelists:Christine Brennan, Ira Rosen, Joe Wallace and Joe Drape. Hosted by William C. Rhoden,nsports writer

311、for The New York Times. Whether catching that key moment of victory or defeat, or covering breaking news, sports writers are anything but audience. Listen as some professionals discuss the special experience in reporting of sports news. The Art of the Review 11:15 a.m.12:00 a.m. Green Tent Panelists

312、:John Freeman, Barry Gewen, David Orr, Celia McGee and Jennifer Schuessler. Hosted by Sam Tanenhaus, editor for the Book Review of The New York Times. How much of an effect does the book review have on book sales? Join this group of critics as they discuss the reality of book reviews and bestseller

313、lists, and how they choose books for review. New York Writers,New York Stories 3:00 p.m.3:45 p.m. Green Tent Panelists:Cindy Adams,Richard Cohen, Ric Klass and Lauren Redniss. Hosted by Clyde Haberman, columnist(专栏作家)for the City Section of The New York Times. Join this inspiring group of New Yorkce

314、ntric writers as they talk about why New York is a gold mine of ideas for their work.64.If you are free in the afternoon. you can attend_.A. The Art of the ReviewB. New York Writers, New York StoriesC. Health, Wellness and the Politics of FoodD. Sports Writing:For the Love of the Game65.Sam Tanenhau

315、s is in charge of_.A. The Art of the ReviewB. Health ,Wellness and the Politics of FoodC. New York Writers. New York StoriesD. Sports Writing:For the Love of the Game66.All the four activities above_.A. are about writingB. will last 45 minutes eachC. call be attended freelyD. will attract many reade

316、rs67.We can learn from the text that_.A. spots writers are a type of audienceB. The New York times is popularC. Denise Grady will discuss politicsD. book reviews may affect book sales(2022年安徽省“江南十校”高三联考) Museum of the Moving Image(MMI)(Monday Closed)As the best museum in New York City and with a bal

317、ance of hands-on(实际操作的)activities and information, its the rare bird that can entertain and educate people of different ages. Its a perfect destination for a family trip of a couple hours.ProsExcellent movie screenings. Easy subway access.ConsDifficult to reach by ear.New York Hall of Science(NYHS)(

318、Monday Closed)Being New York Citys only handson science and technology center, it is an interactive science museum focusing on its audience of children. It has the most hands-on exhibits in an NYC museum,and its a fun destination for ages 5 and up. Older folks might take great interest in the NASA r

319、ockets outside the museum, but dont bother unless youve kids to keep you company.ProsCool interactive science exhibits, the rockets.ConsHard to reach by public transportation.Queens County Farm Museum(QCFM)(Year-round 7 days a week) It is an actual farm in New York City and home to animals your kids

320、 can feed and a yard full of a climbing plant whose fruit can be made into wine. Good chance to meet sheep, goats, pigs, chickens and cows! The animals are mostly readily accessible to visitors. And the museum sells feed for young hands willing to get licked by sheep and goats.ProsOutdoor fun.ConsEx

321、pensive festivals, long bus ride, no subway.Queens Museum of Art(QMA)(Monday and Tuesday Closed) Opened in 1972 to serve as a cultural center for the borough(行政区), it exhibits art by local and international artists. Its best exhibits are on the two Worlds Fairs. and of course,the Panorama of New Yor

322、k City, a gift, highly detailed diorama(透景画)of all five New York City boroughs.ProsThe Panorama, great gift shop. Easy subway access.ConsNot much for kids.(1)The least likely choice for 5-year-old Jack to make among the museums is_.A. MMI B. NYHS C. QMA D. QCFM(2)According to the text,which of the f

323、ollowing is NOT true?A. All the museums mentioned above lie in New York City.B. No other museum in New York City is better than MMI.C. Lucky visitors can see grapes in one of the museums.D. NYHS has the most hands-on activities in America.(3)We can know from the text that_.A. people can visit only o

324、ne of the museums any time and any dayB. visitors can pay a visit to all the museums by subwayC. there is often a rare bird flying in the sky above MMID. the Panorama is, as a matter of fact, a great gift shop(2022年陕西一省宝鸡市高三教学质量检测)Full Name: Cristiano Ronaldo Santos Averir, a world-famous football p

325、layer. Age: 25Born in 1985Nationality: Portugal. Position: Winger(边锋) Shirt number: 7. Former club: Sporting Lisbon. Special move: first-rate stepover trick(交叉跨步动作). Now he is being interviewed by a journalist from the sports column of BBC. The following are part of their interview. Q: Are you the b

326、est winger in the world now, Cristiano? A: I11 try to be the best, but its not really for me to say! To be honest with you, I dont really compare myself to other wingers in football. I want to improve all the time, give 100 percent and play to the best of my ability. I will carry on doing that until

327、 the end of my career. Q: Who is the most skillful player in the world? A: There are a lot of fantastic players who ere extremely talented, but different players have different strengths! Some are expert at dribbling (带球) with ball, while others pass the ball very well instead. The players have diff

328、erent techniques. So its difficult to pick just one out. Q: Do you make sure your own tricks up, or do you copy other stars like Ronaldinho? A: They are not inspired by other players they just come from me! Theyre something that Ive worked on in training sessions and in games for many years now. I t

329、ry to work on them by myself and then they just come naturally to me in games! Q: Whos more skillful, you or Wayne Rooney? A: I think were just different players! There is no doubt that Wayne Rooney is a great player and very talented. Hes got his own individual style and Ive got mine. We are trying

330、 to be ourselves: Q: So how often do you practice your tricks and skills? A: To be honest, theyre just something Ive done since I was very young. All the tricks I do during games are things that I have developed throughout my career. Im improving year after year. I just want to carry on getting bett

331、er and better and learning more and more tricks. (1)According to the interview, which of the following is not true?ACristiano devotes himself to his football career.BCristiano thinks a great player should have their own strengths.CCristiano denies that he is the best football player in the world mod

332、estly.DCristiano refuses to admit there are outstanding football players in the world.(2)From the interview we can learn that Cristianos tricks are developed by _. Acopying other football stars like RonaldinhoBworking on in training sessions and in games himself throughout his careerClearning from h

333、is coaches and partnersDbuilding up his own individual style in the practice(3)Which of the following is the unique skill of Cristiano Ronaldo?AStepover trick. BReceiving the ball.CPassing the ball. DDribbling.(4)From the interview we can infer that Cristiano Ronaldo is _.Ayoung, honest and cleverBs

334、killful, talented, modest and hard-working Cfantastic, proud and ambitiousDspecial, frank and skillful(合肥市2022年高三第一次教学质量检测)DUKE NUS ADMISSION REQUIREMENTS AND DEADLINESDeadlinesRegular acceptance December 1,2022Requirements1Completion of online application2Present 3-5 reference letters3Present lates

335、t transcripts(成绩单)4Present MCAT (The Medical College Admission Test) scoreHIGHLIGHTS OF OUR MD PROGRAMAll applicants are considered on an equal basis for admissions and financial assistance regardless of nationality. Over 70% of our students have received some form of financial assistance that does

336、not need to be repaid.Our innovative team-based learning environment focuses on problem solving, cooperating and applying what we have learned in the class-room.Singapore is the leading biomedical and healthcare center in Asia. There are opportunities to work with world class scientists and physicia

337、ns on programs like stem cells(干细胞)research, many other complicated diseases and metabolic(新陈代谢的)diseases.Our students come from varied academic and cultural background. This rich diversity adds to your unique learning experience.Start your applicationFor more information on how to apply, please vis

338、it our admission page.For students studying in the US, the Preprofessional Health Advising Office in your university can offer assistance in putting together your application.(1)If you intend to apply for admission to this college, you need to _.Acomplete your high school studiesBgo through the onli

339、ne application procedureCattend the exams held by the collegeDvisit the college admission advisers(2)Once admitted, most of the students can get _.Astudent loans Bpart-time jobsCdifferent scholarshipsDfree financial support(3)The strength of their school learning environment mainly lies in _.Ainnova

340、tion and teamworkBapplication and school-basedCcooperation and competitionDtask-based and school-based(4)The advertisement is designed for _.AUS applicants only BSingaporean students onlyCinternational teachers Dall potential applicants (4)D 推理判断题。从 HIGHLIGHTS OF OUR MD PROGRAM 中的 Our students come

341、from varied academic and cultural background 可知这所大学的学生来自各种不同的学术和文化背景,即学生来自世界各地,由此推知这所广告的招生对象是所有潜在的申请者,故选D项。(浙江省温州市2022年高三第一次适应性测试) RentalsNYC. East 7 l st Street,LexingtonPark. $1,850;sunny,furnished studio apartment in New York City,available for long-term rental. Info and photos,e-mail:cenlterperf

342、orm.Vacation rentals:Florence,Piazza S. Croce,2BR,large kitchen,living room,two bathrooms,fully equipped,1.700 per month. For photos and details,contactp_corsi.Charming HouseFlorence & Todi,Italy.3 bedrooms,fireplaces,garden,breathtaking views,parking. Tel.fax:(+39)055 229 8620;e-mail:georgetatgelib

343、ero.it.ExchangeEnglish Academic Seeks Exchange:house in London (Highgate)for NYC apartment,to accommodate two. September-November,2022.Contact marcus.giaquintoucl.ac.uk.GreenSMeet single book lovers who value green living,natural health,personal growth,spirituality. Single Booklovers,established 197

344、0.Find singles who enjoy reading,books,arts and .Positions HuntedExperienced Researcher,in Geneva,having an elegant international level of personal assistance,both in French and English,with good computer knowledge,willing to travel.bdsmac. Psychotherapy(心理治疗)Child and Family Therapist offers help t

345、o make life at home happier and more harmonious. Visit Rosaleen(Rusty)Horn at ;(212)799-0695. WebsitesGlobal Warming:the truth. Its the hard truth:were .LIT BITS:somewhere between the seminar room and the pub,we talk literature from surprising angles. Listen for free at http.adamsmyth. Topics so far

346、:food and literature;bad literature;soccer and literature.BooksBOOK SEARCH. Old,rare,and out-of-print books. Marsha J. Shapiro:355 west 85th Street,A pc.77,New York,NY 10024;(212)5954219;mshap 10424. PersonalsRetired Architect,Upper East Side,kind-hearted,loves classical music,movies,cats,puns,and c

347、rosswords. Seeks friendship with Manhattan lady for concerts,museums and travelling abroad.(212)3272422. Adventuresome Spirit,companionable,very good looking blonde,easy-going. Slender,athletic,photographer. Livelly,generous, Loves being at home:cozying up with a book, cooking for friends. Seeking a

348、thletic,fit,professional, man 5878,curious to travel,explore the world.travelcuriosity 3gmail.tom.(561)6018202. Accomplished Woman,great smile,healthy,very attractive,Cambridge academic,writer,fit,very sane,interested in friendship with mall,60+,similar descriptors,for explorations.Hsms66gmail.tom.(

349、1)If you want to rent a house in New York City,you can send an e-mail to_. A. marcus.giaquintoucl.ac.uk B. p_corsi C. georgetatgelibero.it D. centerperform(2)The person with the email address of bdsmac want to find_. A. an experienced researcher to work with B. someone to teach French and English C.

350、 a job to work as an excellent assistant D. a researcher willing to travel to Geneva(3)If you want to buy some out-of-print books,you can dial_. A. (617)66l一3849 B. (561)6018202 C. (212)7990695 D. (212)5954219(4)65-vear-old Douglas cant stand loneliness any more. He could get help from_. A. Psychoth

351、erapy B. Personals C. Exchange D. Rentals【解题导语】本文是一篇应用文,主要介绍了几类实用的广告以及它们的相关信息。 (1)D事实细节题。从Rentals部分可以看出,如果你要在纽约租房子可以发送邮件到centerperform,由此答案选D项。(2)C事实细节题。从Positions Hunted部分可以看出,邮箱地址是bdsmac的人想要找一份工作,再结合personal assistance”可知他想找一份助理的工作,由此答案选C项。(3)D事实细节题。从Books部分可以看出,如果要买绝版的书(out-of-print books)的话,可以拨打

352、电话(212)595-4219,由此答案选D项。 (4)B事实细节题。从文章最后的Personals部分可以看出这里是关于交友的信息,故65岁的Douglas想摆脱孤独可以在这里得到些许帮助,答案选B项。(2022年安徽省“江南十校”高三联考) Museum of the Moving Image(MMI)(Monday Closed)As the best museum in New York City and with a balance of hands-on(实际操作的)activities and information, its the rare bird that can ent

353、ertain and educate people of different ages. Its a perfect destination for a family trip of a couple hours.ProsExcellent movie screenings. Easy subway access.ConsDifficult to reach by ear.New York Hall of Science(NYHS)(Monday Closed)Being New York Citys only handson science and technology center, it

354、 is an interactive science museum focusing on its audience of children. It has the most hands-on exhibits in an NYC museum,and its a fun destination for ages 5 and up. Older folks might take great interest in the NASA rockets outside the museum, but dont bother unless youve kids to keep you company.

355、ProsCool interactive science exhibits, the rockets.ConsHard to reach by public transportation.Queens County Farm Museum(QCFM)(Year-round 7 days a week) It is an actual farm in New York City and home to animals your kids can feed and a yard full of a climbing plant whose fruit can be made into wine.

356、Good chance to meet sheep, goats, pigs, chickens and cows! The animals are mostly readily accessible to visitors. And the museum sells feed for young hands willing to get licked by sheep and goats.ProsOutdoor fun.ConsExpensive festivals, long bus ride, no subway.Queens Museum of Art(QMA)(Monday and

357、Tuesday Closed) Opened in 1972 to serve as a cultural center for the borough(行政区), it exhibits art by local and international artists. Its best exhibits are on the two Worlds Fairs. and of course,the Panorama of New York City, a gift, highly detailed diorama(透景画)of all five New York City boroughs.Pr

358、osThe Panorama, great gift shop. Easy subway access.ConsNot much for kids.(1)The least likely choice for 5-year-old Jack to make among the museums is_.A. MMI B. NYHS C. QMA D. QCFM(2)According to the text,which of the following is NOT true?A. All the museums mentioned above lie in New York City.B. N

359、o other museum in New York City is better than MMI.C. Lucky visitors can see grapes in one of the museums.D. NYHS has the most hands-on activities in America.(3)We can know from the text that_.A. people can visit only one of the museums any time and any dayB. visitors can pay a visit to all the muse

360、ums by subwayC. there is often a rare bird flying in the sky above MMID. the Panorama is, as a matter of fact, a great gift shop(郑州市2022年高中毕业班第二次质量预测) Our company,Eastern Energy, is here to help and provide you with personal advice on any matters connected with your bill or any other questions about

361、 your gas and electricity supply. Moving Home Please give as much notice as possible if you are moving home,but at least 48 hours required for us to make the necessary arrangements for your gas and electricity supply. Please telephone our 24-hour line at 0131 6753 219 with details of your move. In m

362、ost cases we are happy to accept your meter reading on the day you move. Meter Reading Eastern Energy uses various types of meter ranging from the traditional dial meters to new technology digital display meters. Always read the meter from left to right, ignoring any red dials. If you require assist

363、ance,contact our 24-hour line at 0600 7310 310. Energy Efficiency Line If you would like advice on the efficient use of energy,please call our Energy Efficiency Line at 0995 7625 513.Please do not use this number for any other enquiries(询问). Special Services Passwordyou can choose a password so that

364、.,whenever we visit you at home.,you will know it is us. If you want more information, please ring our helpline at 0995 7290 290. Help and Advice If you need help or advice with any issues, please contact us at 0131 6440 188. Complaints(投诉) We hope you will never have a problem or cause to complain,

365、 but, if you do,please contact our complaints handling team at PO Box 220.Stanfield,ST55 6GF or telephone us at 0131 6753 270. Supply Failure If you experience any problems with your gas and electricity supply,please call free at 0600 7838 836, 24 hours a day,7 days a week.(1)Who is this passage mos

366、t probably written to?A. People applying for energy supply.B. People moving home.C. Persons in need of help.D. Energy users of Eastern Energy.(2)If you have any complaints. what should you do?A. Make a call or send a mail.B. Contact Help and Advice Department.C. Go to P0 Box 20,Stanfield directly.D.

367、 Ask for special services.(3).According to the passage,which of the following is true?A. You are not expected to read your own gas or electricity meter.B. It is now cheaper to use gas than electricity as a form of heating.C. You are not charged for the call when you report supply failure.D. You shou

368、ld inform Eastern Energy of a change of address on arrival at your new home.(2022年北京市西城区高三第一学期期末考试)IMAGEPRODUCT INFORMATIONTalking Travel CompanionTravel with a perfect companionOur Talking Travel Companion separates into multifunctional pieces. The first is a combination of flashlight, weather-tren

369、d indicator and alarm clock. Press a button, and a pleasant voice announces the time and weather trend. The second piece is a combination of movement sensor and smoke detector. Its small size and light weight allow it to run on one 9 V and 4 AAA batteries. Guaranteed for one year.Color Flow Light Sh

370、owEnjoy a color-changing night-lightWith the Color Flow Light Show, you will experience ever-changing beautiful colors using technology that slowly mixes colors. Imagine yourself bathed in red, rose pink, aqua, teal, blue and violet light. If a certain mix strikes your fancy, press the Color Lock bu

371、tton to enjoy it as long as you like. Plug into wall outlet (插座). Guaranteed for one year.Personal Warm + Cool SystemWear your own climate-control systemOur Personal Warm + Cool System fits comfortably around your neck and delivers hours of comfort. Turn the dial to warm and within seconds your enti

372、re body feels warmer. Or turn the dial to cool and enjoy your own personal air conditioner on the hottest days. Runs on 3C batteries (not included). Guaranteed for one year.Wet CircuitStay safe under waterOur Wet Circuit is water resistant. It also offers the touch protection as well. In addition, i

373、t can prevent spark(火花) and it can last up to 4 times longer than a regular one. Do not keep it under water for more than 2 hours. Guaranteed for one year.(1)According to the passage, the Talking Travel Companion can be used to _.【一年原创】 原创试题及其解析【原创】Amazon Price:4.9List Price:10In The Firm, Mitch, a

374、student from Harvard Law School, accepts a job at a supposedly reputable law firm. But soon afterwards, strange things start happening and Mitch decides to investigate, which soon puts him in danger. This New York best seller was written by the famous American lawyer and author John Grisham, best kn

375、own for his popular legal thrillers. Amazon Price:7.94List Price:10Angelas Ashes is a recollection of the authors childhood in Brooklyn and Ireland. McCourt recounts several stories about his familys struggles with poverty, as well as his fathers drinking problem. This novel has won several awards,

376、including the Pulitzer Prize for Biography or Autobiography.Amazon Price:1.77List Price:4.99 In Fish Face, Emily is the fastest runner in school as well as being best at math. Tiffanie, a new girl, joins the class and Emily tries hard to be friends with her, despite Tiffanie being a terrific reader

377、and a better runner. But Tiffanie turns out to be a thief! Who will believe Emily when everyone thinks she is jealous?Amazon Price:6.19List Price:12.8In this scaring detective fiction novel, 10 people are invited to an island. One by one, they start to die. Whos killing them? And why? Christies best

378、-selling novel, And Then There Were None has been adapted into several plays, films, and even video games.Amazon Price:4.28List Price:7.95The Everything Kids States Book: Wind Your Way Across Our Great NationThe Everything Kids States Book is packed full of fascinating information about every single

379、 one of the 50 states in the U.S.A. Full of trivia about the history, geography and land marks of each state, it is also filled with puzzles and quizzes to keep kids entertained for hours!Amazon Price:7.6List Price:15The Old Man and the Sea is about a fisherman (Santiago) and his attempts to catch a

380、n enormous marlin fish. The story also looks at the friendship between Santiago and his young apprentice, Manolin. Written in 1951, it was the last book by Hemingway which was published during his lifetime.Amazon Price:2.5List Price:5In The Secret Garden, Mary is an Orphan whos sent to live with a r

381、eclusive uncle, Archibald Craven. One day, she discovers a key to a mysterious garden. Mary and her friends spend a summer secretly visiting this garden and experiencing important changes in their lives. This interesting book is top-listed among the favorites of both children and grown-ups.Amazon Pr

382、ice:5.95List Price:14.95For Boys Only: The Biggest Book EverDespite the title For Boys Only, this book is sure to be treasured by whoever gets it. Packed full of useful information and advice, it is written in a light humorous tone that is sure to tickle. How to fight off an alligator (短吻鳄) or pilot

383、 a plane in an emergency are just two of the many subjects covered. Educational, interesting and fun, this is a great book.【文章改编自海外英语2022年08月 “Holiday Reading”】【文章大意】本文是一篇广告应用文。文章介绍了8则亚马逊网站图书销售广告。46. We can know from Fish Face that_.【原创】A. Emily is best at reading in her class.B. Emily gets along we

384、ll with Tiffanie.C. Tiffanie is best at running in school.D. Tiffanie is more popular than Emily in her class.【答案】C【解析】根据第三则广告中的“despite Tiffanie being a terrific reader and a better runner.”可知C正确。ABD与广告内容不一致。【考点定位】考查细节理解47. If you want to buy a book about the geography of America, you can save _.【原

385、创】A. 5.1 B. 3.67 C. 9 D. 2.5【答案】B【解析】根据第五则广告可知:这是一则有关地理图书方面的广告,原价List Price:7.95;现价Amazon Price:4.28。所以节省3.67。【考点定位】考查细节理解48. Which of the following is true according to the text? 【原创】A. Angelas Ashes is a reflection of the authors own life.B. The Old Man and the Sea mainly talks about the friendshi

386、p between Santiago and Manolin.C. The Secret Garden is intended for children only.D. For Boys Only is the only book that won awards.49. And Then There Were None is similar to The Firm, because _.【原创】A. they are both thrillers B. they are both best sellers in New YorkC. both stories are set on an isl

387、and D. both stories are adapted into films【答案】A【解析】根据广告内容可知:And Then There Were None和The Firm都是惊险小说。故A正确。【考点定位】考查判断推理50. For Boys Only can teach children _.【原创】A. how to catch an enormous alligator B. how to deal with emergenciesC. how to speak humorously D. all kinds of subjects【答案】B【解析】根据最后一个广告内容H

388、ow to fight off an alligator (短吻鳄) or pilot a plane in an emergency are just two of the many subjects covered. 可知B正确。【考点定位】考查细节理解【原创】New York City Hotels1. The Plaza Midtown, New York, New YorkHotel class CHECK RATES FROM $866/NIGHTNow what was expected By Walt, 8/10/10 Well the Plaza is the only wa

389、y to go right? Wrong. The room was incredibly tiny and we even upgraded to a larger room. I would hate to see what the smaller rooms were like. we had to wait over 3 hours to get checked in as they were running behind More Map Details Add to Trip Reviews(117)2. Doubletree Guest Suites Times Square-N

390、ew York City Theatre District, New York, New YorkHotel class CHECK RATES FROM $507/NIGHT Timer of our lives By A Yahoo! Contributor, 2/14/11 We loved it here, it is close to everything. This was the first time my family had been to NYC and can not wait to go back. I have highly recommended this hote

391、l to all my friends. It was definitely worth the time and moneyMoreMap Details Add to Trip Reviews(70)3. The Benjamin Turtle Bay, New York, New YorkHotel class CHECK RATES FROM $511/NIGHT Terrible Service from their Accounting Department By Todd, 8/2/10While we enjoyed the stay at this hotel, we hav

392、e been disputing a bogus charge on our credit card that they insisted is not their problem but Yahoos. Yahoo clearly charged us the correct amount on bothMoreMap Details Add to Trip Reviews(319)4. Jet Luxury Resorts At St. Regis, New York Midtown, New York, New YorkHotel class CHECK RATES FROM $595/

393、NIGHT Incredible! By BillC, 8/23/08We came here for our 5 year anniversary and stayed for the weekend. We were treated like royalty. The manager of the hotel arranged a special suite for us with champagne waiting for us. The bed was amazingly comfortable and the food service was out of the world Mor

394、eMap Details Add to Trip Reviews(28)45. This advertisement is most probably taken from _.A. B. C. D. 【答案】B【解析】根据文章中的By A Yahoo! Contributor,Yahoo clearly charged us the correct amount on both可知B正确。【考点定位】考查判断推理Classified Ads Business OpportunitiesWE BUY MACHINE TOOL COMPANY NYC will buy machine tools

395、Reply 7832673MODERN BEARTIFUL APARTMENTFor sale.Near stationCall Dora 6041360WEST COAST FAST FOODFor sale Upscale quick foodFaMOUS DELI FOR saleQuick takeover and catch seasonMost popular in countryOnly serious inquiries3421577Owner will train.Very profitableCall Rity 2299689WANT TRUCK BUSINESSDoing

396、 consolidator,containersImport/export,1 truck or manyCall 3328725GOURMET SHOP in heart of wealthy neighborhood is seeking buyers for this outstanding operation.Call Greg 5755718Aunold Bread Clearwater FlaMUST SELL some financialpossessionCall Walter 5304017AUTOMOBILE BUSINESS NOWFOR SALEWill take de

397、al if terms are agreeable.Call Mr.Kent 9497221WANT TO OWNA BEAUTIFUL APARTMENTGood location and good serviceCall Stein 6560232IF you own a small successful business but have not time for yourself,I am an honest woman looking to become a working partner in your business.Call Mrs.Meikle 47837841.If yo

398、u want to buy an automobile business,you should call _.A.3421577B.6560232C.9497221D.33287252.Whom should Dora call?A.Mr.KentB.SteinC.WalterD.Mrs.Meikle3.Mrs.Meikle wants to _.A.apply for a positionB.employ a working partnerC.run a businessD.show her talents in business解析与答案这是一篇广告类阅读材料,从表格上面的标题可看出,这是

399、一些分类商业广告。表格内信息较多,解题时最好根据题目要求有针对性地进行阅读。GARDEN RESTAURANTTelephone:2706030Address:9020 Bridgeport RoadOpen:Mon.to Fri.7:00 a.m.2:30 p.m.and 5:00 p.m.9:00 p.m.Sat.7:00 a.m.11:00 a.m.and 5:00 p.m.9:30 p.m.Sun.11:00 a.m.2:00 p.m.and 5:00 p.m.9:30 p.m.NEW YORK MUSEUMTelephone:7364431Address:Vanier park,11

400、00 Chestnut St.New York Americans largest museum specializing in American history and part of our native people.Open:Mon.to Fri.9:00 a.m.5:00 p.m.(Monday free)Sat.9:00 a.m.1:00 p.m.LANSDOWNE PARK SHOPPING CENTERTelephone:3562367Address:5300 No.3 RoadOpen:Mon.Tues.and Sat.9:30 a.m.5:30 p.m.Wed.Thurs.

401、And Fri.9:30 a.m.9:30 p.m.Sun.11:00 a.m.5:00 p.m.SKYLINE HOTELTelephone:2785161Address:3031 No.3 Road (at Sea Island Way)The Hangar Den:Wed.to Sun.Lunch from 10:30 a.m.Coffee Shop:Mon.Fri.6:00 a.m.Sat.6:30 a.m.and sun.7:00 a.m.Mon.Wed.to 10:00 p.m.Thurs.Sun.to 11:00 p.m.1.If you want to go out for l

402、unch on Sunday you can call up the number_.A.2785161 or 2706030B.2706030 or 3562367C.7364431 or 2785161D.3562367 or 27851612.You do not have to pay on Mondays if you go to_.A.Skyline HotelB.Lansdowne Park Shopping CenterC.New York MuseumD.Garden Restaurant3.If you want to enjoy yourself on Sunday mo

403、rning,you can go to _.A.5300 No.3 RoadB.Vanier Park,1100 Chestnut StC.9020 Bridgeport RoadD.3031 No.3 Road4.What can you do after 2 oclock on Sunday afternoon?A.Visit New York Museum.B.Do some shopping in Lansdowne Park Shopping Center.C.Have coffee in Skyline Hotel.D.Both B and C.解析与答案无论你是想购物、参观博物馆

404、,还是想吃饭住宿,本文提供了很好的去处。1.【解析】本题考查学生对信息的筛选及识别能力。题干中假设:星期天出去吃午餐,该打哪两个电话号码?吃饭到饭馆是首选,而且Garden Restaurant在星期天11:002:00 p.m.正好营业,故可选定第一个电话号码:2706030;另外旅馆在提供旅客住宿的同时,多半会有餐饮供应,浏览Skyline Hotel我们发现有其附属的the Hangar Den(飞机场休息室)确实在星期三到星期天有午餐供应,故第二个可供联系的电话号码应是2785161。【答案】A2.【解析】本题考查学生对信息的发现及理解能力。初步浏览,应发现这几处服务中心星期一都开放。

405、而再仔细研读,我们会注意到在New York Museum这一栏里,有一括号注解(Monday free),free在此表示“免费的”,由此可判定本题正确答案为C。【答案】C【考点预测】 2022高考预测预测一 高考阅读理解所选材料通常都是国外网站上的地道的英语文章,然后经过命题专家整合、改编而成。文章主要介绍国内外的文化风俗、历史名胜、人文地理、著名人物等。预测二 文章的篇幅较短,词数多为280330,兼顾多种体裁,通常有记叙文、说明文、议论文、应用文等,要求考生充分利用所给信息,回答文章提出的问题。通常文章难度不大,关键是考查考生高效处理信息的能力,还要求考生对文章有更深层次的理解。但是题

406、目并不容易,很容易出错。全国卷的命题逐渐向地方自主命题卷,尤其是新课标地区的试卷看齐,不断增加词汇量和文章长度,向新课标过渡。预测三 题目设置灵活多样,通常以细节理解题为主,推理判断题为辅,兼顾猜测词义、句意题及目的意图题和主旨大意题。这种命题特点要求考生更好地了解文章中的有用信息,提高阅读速度。【母题特供】每个专题5道最典型试题Head of Research Salary: 55.27We are looking for a Head of Research to manage the CWU research Department and information Centre. You

407、would be required to exercise control of all researchers work of the department and manage a team of three researchers and support staff.The person appointed would be expected to carry out research work of a strategic nature across the range of businesses in which the CWU has or seeks membership and

408、 to contribute to the strategic thinking and direction of the union as a whole.You will need: proven line management skills, especially in managing and motivating a team; good research skills, holding a good degree in a related subject or other similar experience; a high level of mathematical and ca

409、lculating skills; the ability to produce high quality work under pressure; a commitment to and knowledge of the trade union movement and social democratic politics; and knowledge and/ or experience of the postal and/or telecommunications industry.To apply, please request an application pack by email

410、ing hrcwu.org or by telephoning HR (Human Resources) on 020 8970 7482. When applying please stay your source.Closing Date for Applications:4th August 2022Anticipated interview date:17th August 2022No agencies please60. In which column of a newspaper could we find this advertisement?A. Arts.B. Sales.

411、C. Jobs.D. News.61. One of the duties of the person to be appointed is .A. taking charge of research.B. seeking membership for the trade union.C. managing a team of three or four members.D. running a telecommunications company.62. If you apply for this position, you can do all EXCEPT .A. ask an agen

412、cy for an application form.B. dial 020 8971 7482 for more information.C. email hrcwu.org for an application pack.D. send in your application before 4th August 2022.63. Which of the following applicants is most likely to be employed?A. A school teacher with a masters degree.B. A university graduate m

413、ajoring in computer science.C. A director from a research with a masters degree.D. A clerk from a telecommunications company.61A判断推理题。根据第一段中的“manage a team of three researchers and four support staff”以及第二段中的”to carry out research work of astrategic nature”和下文的“contribute to the strategic thinking an

414、d direction of the union as a whole”可推知,A项符合题意。62A细节推理题。A项错在与文章最后一句“No agencies please”不符;B项和C项正确是因为与第四段留下的联系方式吻合;D项正确是因为与倒数第三句吻合。63C推理判断题。因为广告中需要招聘的人员为管理人员,故选项C中提到的“来自于某研究中心具有硕士学位的director”显然与第三段中提到具体硬件吻合,最有可能被录用。Columbus College , 241 Queen Elizabeth Drive ,Kowloon CityMemoTo: All Staff From: Jaki

415、e Mok , Secretary; Sports Development CommitteeDate: May 20, 2022A week ago, “Sports for Life” programme was sent to the parents, requiring them to select a sport they wanted their child to play. Since then, our staff have received lots of calls from parents asking for more information about it . He

416、re is a memo (备忘录) for your reference when you answer the phones.Sports 1:Basketball.We expect that this will be the most popular of the four sports. Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible . Students will take a private bus to and from Kwun Tong Sports Park .To cover th

417、e cost of hiring a bus , each student will have to pay 10 each time. There will be four basketball courts available for our use with one teacher watching over each game.Sports 2:GymWe will be using St. Peters Memorial Park. There are two reasons for choosing this park. Frist, it is not very busy and

418、 crowded before 6:00 pm. Second, it has lot of trees with plenty of shade. Students must bring along two bottles of water to prevent thirst. Three activities, skipping , jogging , outdoor aerobics (有氧运动),all of which are free of charge, will be arranged. And there will be a teacher on duty for each

419、of the activities.Sports 3: Hiking Hiking(远足)will take place at Kowloon Peak. The activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later. Three teachers will accompany the students, and a hiking instructor will accompany each group of 15 hikers . Each instructor will cost 75/hr. Students are adv

420、ised to bring plenty of water and sunscreen.Sports 4:Swimming The Kowloon City Aquatic Centre is a 10-minute walk from our school. Four teachers will go to the pool and conduct the goings-on from the poolside. We will only be able to reserve the pool for one hour (i.e. 2:45pm to 3:45pm).Only student

421、s skilful at swimming can take up this activity. The pool will have two lifeguards present. Girls must wear a swimming suit. The cost is 10 per visit.68. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Students selecting basketball had better register early. B. Students participating in g

422、ym should arrive at 6:00 pm.C. Hiking usually begins at 2:30 pm and lasts 2 hours.D. Students having swimming suits can take up swimming.69. It can be inferred from the passage that A. students taking part in basket ball will walk to the courts.B. every student can gain admission to one of the four

423、sports C. hiking students can have a regular rest in the shade of treesD. students taking up the four sports should bring bottles of water70. It can be concluded that A. each sport will take only on hour sportsB. students will be charged for the four sports C. all the sports will take place at Kowlo

424、on PeakD. teachers will accompany students on each sport71. The purpose of the memo is to A. attract students interest in the programmeB. require the parents to select a sport for their childC. help the staff explain the programme to the parentsD. remind teachers and lifeguards to be present on time【答案】ABDC97

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1