1、Unit 5Using Language. 根据汉语提示或首字母提示写出单词的正确形式1. She begged (乞求) them not to punish her son severely. 2. His terror (恐惧) is so great that he can do nothing. 3. He awarded (奖励) us a lot of money for helping him. 4. Since she is far away from her families and relatives (亲戚), she feels rather lonely somet
2、imes. 5. In my opinion (见解), watching TV is a waste of time. 6. A large number of blankets (毛毯) and clothes have been collected for the victims of the earthquake. 7. The beatings and the cruelty (残忍) of the guards had a deep effect on Elias. 8. Charlie is very polite to everybody, so he must be an e
3、ducated (受过教育的) person. 9. His brother was sentenced to five years in prison for attacking others. 10. When the earthquake happened, the teacher chose to protect her students instead of escaping first. . 单句语法填空1. He was sentenced(sentence)to ten years in prison just because he had helped the robbers
4、 escape. 2. She started singing to the baby and was rewarded (reward)with a smile. 3. He was so poor that he begged for his bread. 4. It is necessary to set up a special team to deal with the matter. 5. I felt her honesty the first time I met(meet)her. 6. It is said that when the new president comes
5、(come)to power he will have to face many difficult problems. 7. That balloon will burst if you blow it up any more. 8. He lost(lose)heart, and finally failed in his work. 9. That is a prison of high quality from which no one can escape. 10. Mary does(do)speak Chinese well. . 完成句子1. He is the first p
6、erson to arrive at the office every day. 他是每天第一个到办公室的人。2. Only then did I know how to learn physics well. 只有到了那时我才知道如何学好物理。3. There was a time when women couldnt go to university in China. 曾经有一段时间, 在中国女性不能上大学。4. He spent the time he should have spent in studying in playing computer games, so he didn
7、t pass the exam. 他把本来应该用在学习上的时间花在了玩电脑游戏上, 所以他没通过考试。5. In my opinion, you should change your mind right away. After all, his advice sounds reasonable. 在我看来, 你应该立刻改变主意。毕竟, 他的建议听起来合情合理。6. Every/Each time I see the old man in the park, he is buried in reading newspapers. 每次我在公园里看到这位老人时, 他都在专注地读报。阅读理解AYo
8、u probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years? Jane Addams (1860-1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams he
9、lped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community (社区) by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize. Rachel Carson (1907-1964)If it werent for Rachel Carson, the enviro
10、nmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans. Sandra Day OConnor (1930-present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford
11、 Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator (参议员) and, in 1981, the first woman to join the U. S. Supreme Court. OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court. Rosa Parks (1913-
12、2005)On December 1, 1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. “The only tired I wa
13、s, was tired of giving in, ” said Parks. 【文章大意】本文是一篇人物传记, 介绍了四位在人类历史上做出突出成就的女性。1. What is Jane Addams noted for in history? A. Her social work. B. Her teaching skills. C. Her efforts to win a prize. D. Her community background. 【解析】选A。细节理解题。根据第一则人物介绍中的句子可知, Jane Addams以做社会工作而闻名。2. What was the reaso
14、n for OConnors being rejected by the law firm? A. Her lack of proper training in law. B. Her little work experience in court. C. The discrimination against women. D. The poor financial conditions. 【解析】选C。细节理解题。根据第三则人物介绍中的句子可知, OConnor找工作被拒绝是因为她是一名女性, 这是由于当时对女性的偏见和歧视造成的。3. Who made a great contributi
15、on to the civil-rights movement in the U. S. ? A. Jane Addams. B. Rachel Carson. C. Sandra Day OConnor. D. Rosa Parks. 【解析】选D。细节理解题。根据第四则人物介绍可知, Rosa Parks由于在公交车上没有向一名白人乘客让座位而入狱, 这最终直接导致了美国的民权运动。4. What can we infer about the women mentioned in the text? A. They are highly educated. B. They are trul
16、y creative. C. They are pioneers. D. They are peace-lovers. 【解析】选C。推理判断题。通读全文可知, Jane Addams是第一位获得诺贝尔和平奖的美国女性; 如果没有Rachel Carson就没有环保运动; OConnor在1981年成为第一位加入美国高等法院的女性; 而Rosa Parks的行为直接导致了美国民权运动。她们都在各自的行为方面做出了开拓性的工作, 所以她们是先驱。BIn 1981, the artist Vitek Kruta escaped to Germany. He was nineteen years o
17、ld at the time. Viteks home was in Prague. He loved his country, but he could not stay there because the government wanted to put him into prison. “The government wanted total control of all art and music, ” he explains. “We had to have art shows in secret. My kind of painting was against the law. T
18、he rock music that my band played was against the law. There was no future for me there. ”In Germany, Vitek first had to learn the language. He spent eight months taking lessons at a language school. It was easy for him to understand and read German, but he could not speak it. Then one night, he had
19、 a dream. In his dream, he started talking with others in German! The following day, he discovered that he could speak much better. Next, Vitek got back to his studies in art. He learned to restore (修复) old buildings such as churches and castles. He spent ten years doing this kind of work, and then
20、he faced another big change in his life: He got a job offer in the United States. Vitek knew hardly any English, but he did not let that stop him. After all, he had a great deal of experience learning new languages. So he decided to make the move. Today, Vitek is a painter, an architect, and much mo
21、re. Hes a generous, devoted, active and warm-hearted man. He is also a man with a lot of energy. He works in his studio; he teaches art classes, and he manages an art school. He also likes to bring together people with different talents and abilities to do big art projects in public places so that a
22、nyone can see and enjoy them. He says these projects “bring art back to the people”. 【文章大意】本文是一篇人物简介, 主要介绍艺术家Vitek Kruta的人生经历。5. Why did Vitek Kruta go to Germany in 1981? A. To have art shows there. B. To further his studies in art. C. To avoid being put into prison. D. To experience different cult
23、ures. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段第一句中的“escaped”一词以及下文“but he could not stay there because the government wanted to put him into prison”可知, Vitek Kruta在1981年逃往德国主要是为了躲避牢狱之灾。6. What does the underlined part “another big change” refer to_? A. changing his jobB. moving to the USC. escaping from GermanyD. learnin
24、g a new language【解析】选B。词义猜测题。根据第三段的内容可知, 当时美国有一份适合Vitek Kruta的工作, 虽然Vitek Kruta不会讲英语, 但是这并不能阻碍他, 他毅然决定到美国去, 由此可知此处的“另一个大的改变”是指他移居美国。7. The last paragraph is mainly to show Vitek Krutas_. A. love for artB. lifestyleC. art worksD. hobbies and interests【解析】选A。段落大意题。最后一段讲了很多Vitek Kruta从事的与艺术相关的活动, 由此可推断
25、此段旨在说明Vitek Kruta对艺术的热爱。8. Which of the following statements about Vitek Kruta is NOT true? A. He was born in 1962. B. He is a man of many gifts. C. He now lives in the US. D. He is good at learning languages. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段的内容可推断出Vitek Kruta出生于1962年; 根据第一段的内容可知Vitek Kruta玩音乐、会绘画, 再根据最后一段中所讲的“Vitek is a painter, an architect, and much more”可知他多才多艺; 第二段中讲到Vitek Kruta短时间内就学会了德语, 再根据第三段中的“After all, he had a great deal of experience learning new languages. ”可知, Vitek Kruta擅长学习语言。文章中并未提及(艺术家)他目前的定居地。6