1、单元达标检测(满分:120分;时间:100分钟)第一部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIn many poor countries, children receive a low standard of education. Classrooms have few supplies, teaching materials, and books. One non-profit organization is trying to change that. The organizati
2、on, founded in 2005, is called the One Laptop (笔记本电脑) per Child (OLPC). Its goal is to provide the worlds children with cheap, but powerful notebook computers.The computer is special because it is a childrens notebook. Its keyboard is small, and the machine is strong enough against being dropped. Th
3、e notebook also has a webcam (a video camera) for taking pictures and recording videos. Theres also built-in Wi-Fi to make it easy to connect to the Internet.In the classroom, the notebook has many functions. It can be used to take notes and do homework. Plus, students can draw pictures and create r
4、eports. It is also an e-book reader, and comes with many books pre-installed (预装). In fact, one of its goals is to replace books in schools with limited resources.The notebook went into production in November 2007. Teachers in places like Peru and Nigeria are already reporting a difference. They say
5、 children are more excited about learning. Young scholars are also making new friends in other countries over the Internet. Children are even using the notebooks to teach their parents at home.Many experts see technology as a way for the worlds poor to improve their lives. The OLPCs aim is to bring
6、the “light of learning” into childrens lives. Indeed, with tools like the notebooks in their hands, children are given a sense of hope for a brighter future.1.What does the OLPC provide for the poor students?A.Money.B.Books.C.Teachers.D.Computers.2.According to Paragraph 2, which of the following is
7、 an advantage of the notebook?A.It is strong.B.It is easy to buy.C.It is light.D.Its keyboard is big.3.What is Paragraph 3 mainly about?A.How the computers are installed.B.Why the e-book reader is so popular.C.How the notebooks are used in class.D.What resources are needed at school.BA short while a
8、go, I lost access to my WeChat account. I am not sure why it wouldnt let me log in;perhaps it was my ancient, out-of-date phone. But I wasnt too upset because it offered me an opportunity to take a break from social mediasomething more and more people are doing.In the United States, Twitter is losin
9、g millions of users each month and Facebook has seen a 44 percent decline among its younger users. Some of these users may have deserted Twitter and Facebook for other social media platforms, while many others have quit because they felt that social media was having a negative effect on their happin
10、ess and overall quality of life.Stars such as Taylor Swift and Ed Sheeran have taken a break from social media because they were tired of many Internet trolls leaving negative comments. Ordinary people (like me) are turning away from it because of the feeling that they were spending more time online
11、 and enjoying it less.It is not unusual for people to spend two or three hours a day posting or reading posts, to the point where it becomes an addiction. And it is an addiction. There is a chemical in your brain known as dopamine (多巴胺) which is sometimes called the “reward molecule” and its release
12、 gives you a feeling of pleasure. For instance, when you post a photo on WeChat and get a hundred likes, you feel happy. Thats dopamine at work.In my case, being off WeChat left me with a feeling of anxiety for a few days. No doubt I missed my dopamine. And I got e-mails from friends wondering if I
13、was fine or if I was just being anti-social. But I soon began to feel quite peaceful and started to worry less about what other people were doing and concentrate more on my personal life. And it is an added bonus that Im getting better sleep at night.Im not advocating that all of you quit social med
14、ia, but spending less time on these platforms does bring you advantages. You could start by leaving your phone at home when you go to school (For some, thats already a school rule). And it is also a good idea to charge your phone outside of your bedroom at night, as you are unlikely to get a good ni
15、ghts sleep when the notification (通知) bell keeps ringing.Someday I may reconnect to my WeChat account, but Im not in a hurry. Life can be more relaxing and just as interesting without it.4.The authors disconnection from WeChat is mentioned at the beginning to .A.introduce the disadvantages of social
16、 mediaB.explain why he lost access to his WeChat accountC.illustrate the function of dopamineD.prove how WeChat makes life easier5.What does the fourth paragraph mainly talk about?A.How dopamine works when you are posting or reading posts.B.The reason behind peoples addiction to social media.C.Why W
17、eChat is so popular among ordinary people.D.What you can do if you want to get many likes on WeChat.6.What did happen to the author who left WeChat in the end?A.He lost his way.B.He broke the law.C.He made life calm.D.He got on well with friends.7.What is the authors attitude towards social media?A.
18、To turn away from them as soon as possible.B.To choose a social media platform that suits you.C.To keep away from them temporarily is a wise choice.D.To quit them will make your life more relaxing and interesting.CAs Internet users increasingly depend on the Internet to store information, are people
19、 remembering less? If you know your computer will save information, why store it in your own personal memory, your brain? Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.In a recent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wanted
20、 to know the Internet was changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the information. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second gro
21、up remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.In another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information on the Internet. The information was in a s
22、pecific computer file folder (文件夹). Surprisingly, people later remembered the folder location better than the facts. When people use the Internet, they do not remember the information. Rather, they remember how to find it. This is called “transactive memory (交互记忆)”.According to Sparrow, we are not b
23、ecoming people with poor memories as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memory;that is, people are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date. This doesnt mean we are becoming either mo
24、re or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.8.What can we learn about the first experiment?A.Sparrows team typed the information into a computer.B.The two groups remembered the information equally well.C.The first group did not try to remember the information
25、.D.The second group did not understand the information.9.In transactive memory, people.A.keep the information in mindB.change the quantity of informationC.organize information like a computerD.remember how to find the information10.What is the effect of the Internet according to Sparrows research?A.
26、We are using memory differently.B.We are becoming more intelligent.C.We have poorer memories than before.D.We need a better way to access information.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Avoid Internet Addiction11 Many people suffer from addiction to the Internet and have a
27、hard time paying attention to the important things around them. How can we prevent ourselves from going online too much?Admit you have an addiction. 12 Realize more and more people in the world are becoming addicted. You are not the only one with this problem. Do not be embarrassed; find others with
28、 the same problem and help each other beat it.Limit your computer time. Make sure do not turn it on too many times a week.Before using your computer, decide on a time limit such as 30 minutes.Set the clock and make sure that you get off the computer when the time is up.13Try using the computer at th
29、e library. You wont be attracted by certain websites and it does have a limit on how long you can stay online.14So you wont be as attracted on the Internet as at home.15 Go for a run with a friend or get exercise one way or the other. Keep up with the local events in your neighborhood. There may be
30、talks,films,concerts,sports events,etc. Find some,as long as they are not on the Internet,and get involved.A.Get a hobby or an interest.B.It is no use avoiding the truth.C.Internet addiction affects a lot of people.D.You will be happier if you use the Internet less.E.Try to reduce the amount of time
31、 by 5 minutes each time.F.Get your family to remind you if youve been online for a long time.G.Also, it is a good place to get some good books and magazines to read.11. 12. 13. 14. 15.第二部分语言运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I remember the first day when
32、 I saw Sally playing basketball. I watched in wonder as she struggled her way through the crowd of boys on the playground. She seemed so16, but she managed to shoot jump shots just over their heads and into the net. The boys always tried to stop her 17 nobody could.I began to notice Sally at other t
33、imes, a basketball in hand, playing18, sometimes until dark. She practiced dribbling(运球) and 19 over and over again.One day I asked Sally why she20 so much. Without a moment of hesitation(犹豫)she said, “I want to go to college. The only way I can go is to get a 21. Im going to play college basketball
34、 and I want to be the best one. I believe that if I am 22 enough, I will get one. My father has told me that if the dream is big enough, the facts dont23.”I24 her through those junior years and into senior high school. Every week, she led her team to25. One day in her senior year, I saw her sitting
35、on the grass, with her head 26 in her arms. Slowly and quietly, I 27 and sat down beside her. “Whats wrong?”I asked. “Oh, nothing,” came a soft reply. “I am just too short.”The 28 told her that at 165cm she would probably never play for a top teamstill less she would be 29 a scholarshipso she should
36、 stop dreaming about college.I felt she was extremely30. I asked her if she had talked to her dad about it yet. She told me that her father said those coaches were 31. They didnt understand the 32 of a dream.The next year, Sally was seen by a college basketball coach after the Northern California Ch
37、ampionship. She was33 offered a scholarship and 34 to the college team. She was going to get the college education that she had 35 and worked toward for all those years.Its true: if the dream is big enough, the facts dont count.16.A.silentB.strongC.small D.huge17.A.andB.butC.soD.for18.A.aloneB.again
38、C.wellD.still19.A.passingB.runningC.strugglingD.shooting20.A.practicedB.studiedC.expectedD.improved21.A.prizeB.scholarshipC.titleD.fee22.A.activeB.generousC.carefulD.good23.A.settle B.escape C.countD.appear24.A.encouragedB.respectedC.commandedD.watched25.A.victoryB.confidenceC.responsibility D.insur
39、ance26.A.droppedB.coveredC.buriedD.sunk27.A.walked awayB.walked upC.turned down D.turned up28.A.coach B.teacherC.captainD.leader29.A.suggested B.requestedC.promisedD.offered30.A.satisfiedB.disappointedC.excitedD.surprised31.A.seriousB.strictC.wrongD.cruel32.A.power B.attackC.causeD.pressure33.A.freq
40、uentlyB.naturally C.normallyD.really34.A.persuadedB.admittedC.graduatedD.appointed35.A.talked of B.thought ofC.dreamed ofD.heard of第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。The Internet is the36(big) source of information in the world, which 37(consist) of millions of pages of data
41、.It dates back to 1969 when a US defense38(organize) developed a way for all their computers to talk to each other through their telephone. They39(create) a network called ARPANET, which, however,40(use) only by the US army. Then in 1984, the US National Science Foundation started the NSFNET network
42、, which was known41the internetwork. Later, an English scientist put forward42idea of the World Wide Web while he was working in Switzerland in 1989. He made43possible for everyone to use the Internet. The first “web browser”44(design) by him allowed computer users45(access) documents from other com
43、puters. From that moment on, the Internet grew. Within five years, the number of Internet users rose from 600,000 to 40 million.36. 37. 38. 39.40. 41. 42. 43. 44.45.第三部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假设你是李华,你从某国外网站购买了一副耳机,但你对本次网购感到不满意。请你根据下列要点,用英语给客服写一封电子邮件。1.问题:不是订购的颜色,耳机声音质量差;2.要求尽快予以更换或退款。注意:1.词数80左
44、右;2.开头和结尾已为你写好,不计入总词数。Dear Sir or Madam,Im writing to you about the headphones that I bought on 5th May, 2020.I am looking forward to your early reply.Yours,Li Hua第二节读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Alexis, 17, sat quietly in the passenger seat of her dads car. She let her eyes lazily
45、 scan the landscape for wildlife. Then a deer came into view about 200 yards in front of them. “Dad, theres a deer there!” said Alexis,rolling down the window for a better look. It was a male deer with sharp antlers(鹿角) on each side of its head.As the car moved closer, Alexis saw that the deers head
46、 was bent toward the ground. Then she heard a scream and saw an arm fly up near the deers head. Alexis realized the deer was attacking a woman. Sue, a 44-year-old mother, had been out for her morning run. The deer followed her and edged (缓慢移动) closer. “I knew I was in trouble,” said Sue. She went to
47、 pick up a stick for self-defense, and the deer attacked her. It lifted her with its antlers and threw her into the air. Sue felt blood flow down her leg. Within seconds, the deer had pushed her off the road. When Alexis and her father pulled up, the deer was throwing Sue like a doll. Alexis looked
48、into the womans terrified eyes, and before her father had even stopped the car, the teenager jumped quickly out of the car and ran toward the deer. She was kicking and hitting it to get its attention. Then Michael, her father, who had followed his daughter, pushed the deer away from the woman.注意:续写词
49、数应为150左右。Paragraph 1:Alexis immediately helped Sue into the car. Paragraph 2:Then she heard her father shout loudly.附加题短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改
50、 10 处,多者(从第11处起) 不计分。Listening, speaking, reading and writing are importance to our study. Of the four skills, I think listening is the harder. I like watching English films but I have trouble understanding the way in that native speakers speak. I am not happy with this situation, but last week I ha
51、ve a talk with my friend Wang Ting. She told me some good ways of improve listening. She suggested using my iPad to listen English songs and learn English expression. Besides, she said watching the news and interviews on CCTV-9 were also helpful. I will do as her advised. Im sure I will gradual make
52、 progress.答案全解全析单元达标检测1.D2.A3.C4.A5.B6.C7.C8.C9.D10.A11.C12.B13.E14.G15.A16.C17.B18.A19.D20.A21.B22.D23.C24.D25.A26.C27.B28.A29.D30.B31.C32.A33.D34.B35.C第一部分阅读理解第一节A语篇解读本文是一篇说明文。一个名为“OLPC”的非营利组织正试图改变贫穷国家的孩子教育条件差这一现状,它为全世界的儿童提供廉价但功能强大的笔记本电脑。文章介绍了它所提供的笔记本电脑的特点、功能、影响等。1.D细节理解题。根据第一段中的“Its goal is to pr
53、ovide the worlds children with cheap, but powerful notebook computers. (它的目标是为全世界的儿童提供廉价但功能强大的笔记本电脑。)”及第四段中的The notebook went into production in November 2007.(这种笔记本电脑在2007年11月投入生产。)并结合第四段内容可知,OLPC计划为贫困学生提供的是电脑。故选D。2.A细节理解题。根据第二段中“Its keyboard is small, and the machine is strong enough against being
54、 dropped.(它的键盘很小,而且电脑足够结实,不怕摔。)”可知,这种笔记本电脑的一个优点是它很结实。故选A。3.C主旨大意题。第三段主要讲了笔记本电脑在课堂上的作用和使用方法。故选C。A项:这些计算机如何安装;B项:为什么这种电子书阅读器如此受欢迎;D项:学校需要什么资源。【高频词汇】1.standard n.标准2.supply n.供应量;提供;供应3.non-profit adj.非营利的4.function n.功能5.plus conj.此处,而且 prep.加;和;也6.replace vt.代替长难句分析原句Indeed, with tools like the noteb
55、ooks in their hands, children are given a sense of hope for a brighter future.分析本句是一个简单句。with.hands作原因状语,句子的主语是children,谓语是are given。句意事实上,孩子们手中有了像笔记本电脑这样的工具,他们就有了对更光明的未来的希望。B语篇解读本文是一篇记叙文。文章主要讲述了出于某些原因,作者暂时无法登录微信,远离了社交媒体,这反而让作者感到更轻松快乐。4.A推理判断题。根据第二段中的“while many others have quit because they felt th
56、at social media was having a negative effect on their happiness and overall quality of life”;第三段“Stars such as Taylor Swift.because of the feeling that they were spending more time online and enjoying it less.”以及第四段第一句“It is not unusual for people to spend two or three hours a day posting or reading
57、 posts, to the point where it becomes an addiction.”可知,作者在开头提到了自己无法登录微信,是为了介绍社交媒体带来的不好的影响。故选A。B项:解释他无法使用微信账号的原因;C项:说明多巴胺的功能;D项:证明微信如何让生活更轻松。5.B主旨大意题。根据第四段内容可知,本段主要分析人们沉迷社交媒体的原因。故选B。A项:当你发帖子或阅读帖子时,多巴胺是如何工作的;C项:为什么微信在普通人中如此受欢迎;D项:如果你想在微信上得到很多赞,你可以做什么。6.C细节理解题。根据第五段最后两句“But I soon began to feel quite p
58、eaceful and started to worry less about what other people were doing and concentrate more on my personal life. And it is an added bonus that Im getting better sleep at night.”可知,作者离开微信后,由开始的不适应到最后的生活宁静。故选C。7.C推理判断题。根据倒数第二段中的“Im not advocating that all of you quit social media, but spending less time
59、 on these platforms does bring you advantages.”以及最后一段“Someday I may reconnect to my WeChat account, but Im not in a hurry. Life can be more relaxing and just as interesting without it.”可知,作者建议少花点时间在社交媒体上,所以作者对社交媒体的态度是暂时远离它们(社交媒体)。故选C。【高频词汇】1.quit v.停止;戒掉;离开(工作职位、学校等);离任2.be tired of厌烦3.release n.释放;
60、获释;公开;发行 v.释放;放出4.for instance例如5.anxiety n.焦虑;忧虑;担心;害怕6.concentrate on专注于7.relaxing adj.轻松的长难句分析原句Some of these users may have deserted Twitter and Facebook for other social media platforms, while many others have quit because they felt that social media was having a negative effect on their happin
61、ess and overall quality of life.分析本句是一个并列复合句。并列连词while连接两个并列分句。第二个分句中,连词because引导原因状语从句,其中that引导宾语从句。句意其中一些用户可能已经放弃(使用)推特和脸书,转而使用其他的社交媒体平台,而许多其他人戒掉了(社交媒体)是因为他们觉得社交媒体对他们的幸福和整体的生活质量产生了负面影响。C语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍互联网给人的记忆带来的影响。互联网使用者越来越依赖互联网来储存信息,研究发现互联网会改变人们使用记忆的方式。8.C细节理解题。根据第二段最后一句“People in the first
62、group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.”可知,第一组的人知道他们可以再次找到这些信息,所以他们并没有试图记住它。故选C。9.D细节理解题。根据第三段最后三句“When people use the Internet, they do not remember the information. Rather, they remember how to find it. This is called transactive memory.”可知,当人们使用互联网时,他
63、们不记得信息。相反,他们记得如何找到它。这被称为“交互记忆”。由此可知,在交互记忆中,人们记住的是如何找到信息。故选D。10.A细节理解题。根据最后一段最后一句“This doesnt mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.”可知,这并不意味着我们变得更聪明或不太聪明,但毫无疑问,我们使用记忆的方式正在改变。由此可推知,根据Sparrow的研究,互联网使我们使用记忆的方式不同了。故选A。B项:我们变得越来
64、越聪明;C项:我们的记忆力比以前差了;D项:我们需要一个更好的方法来获取信息。【高频词汇】1.conduct v.组织;安排;实施;执行;指挥(歌唱或音乐演奏);带领;引导2.as a result of由于3.huge quantities of大量的长难句分析原句Instead, computer users are developing stronger transactive memory;that is, people are learning how to organize huge quantities of information so that they are able t
65、o access it at a later date.分析句中that is为插入语;“疑问词+不定式”结构作learning的宾语,so that引导目的状语从句。句意相反,电脑用户正在形成更强的交互记忆;也就是说,人们正在学习如何组织大量的信息,以便日后能够获取这些信息。第二节语篇解读本文是一篇说明文。文章就如何避免网瘾提出了几点建议。11.C根据后文可知,本段总括了很多人沉迷网络,很难关注周围的重要事情,结合下文具体讲述了怎么避免网瘾,故C项“网瘾影响着很多人”起到总括作用。故选C。12.B根据上文“Admit you have an addiction.”可知,承认自己有网瘾,所以B
66、项“回避真相是没有用的”承接上文,符合语境。故选B。13.E根据本段主题句“Limit your computer time.”可知,本段主要介绍的是限制上网时间,因此E项“尽量每次减少5分钟的时间”符合语境。故选E。14.G根据本段主题句“Try using the computer at the library.”可知,本段建议去图书馆上网,所以此处应该是介绍去图书馆的好处,G项“此外,这是一个能够得到一些可以读的好书和杂志的好地方”符合语境,故选G。15.A根据空后内容可知,本段建议通过寻找别的兴趣爱好来避免网瘾。所以A项“培养一个爱好或兴趣”能够概括本段内容,故选A。【高频词汇】1.s
67、uffer from受苦;患病2.have a hard time doing sth.在做某事方面有困难3.prevent.from doing sth.阻止做某事4.decide on决定5.keep up with熟悉,了解(消息、形势)等;跟上第二部分语言运用第一节语篇解读本文是一篇记叙文。文章讲述了一名身材矮小的女生为实现自己的梦想而努力拼搏的故事。16.C根据前面语境struggled her way through the crowd of boys 以及后文I am just too short.可知此处指她看起来很矮小。17.B根据语境可知此处表示男孩们想要阻止她,但没人能做
68、到。18.A根据语境可知“我”注意到她经常独自打篮球。19.D根据第一段第三句可知她投篮很厉害,由此可推知此处表示她练习运球和投篮。20.A根据语境可知此处表示“我”问她为什么练习这么多。21.B根据后文still less she would be 29 a scholarship(奖学金)so she should stop dreaming about college可知她上大学的唯一办法是获得奖学金。22.D此处表示她认为如果自己足够好,就会得到奖学金。23.C此处与文章最后一句相呼应,故选C。24.D此处表示从初中到高中作者一直在关注她。25.A根据后文语境可知,她每周都会带领自己的
69、球队获得胜利。26.C根据语境可知她把头埋在胳膊里,很伤心。27.B根据语境可知“我”走近并坐在她旁边。walk away一走了之;walk up走近;turn down拒绝;turn up出现。28.A根据后文中She told me that her father said those coaches were31. 可知是教练告诉她她太矮了,不能在顶级球队打球。29.D根据语境可知她不能在顶级球队打球,所以很难被提供奖学金。30.B根据前文语境可知她很失望。31.C根据后文语境可知女孩的父亲不认同教练们的观点。32.A根据语境可知此处表示女孩的父亲认为教练们没有认识到梦想的力量。33.D
70、根据后文She was going to get the college education that she had 35 and worked toward for all those years.可知她真的得到了奖学金。34.B此处表示她被大学队录取了。35.C根据前文可知大学教育是她梦寐以求的。第二节语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍了互联网的诞生。36.biggest考查形容词最高级。句意:互联网是世界上最大的信息来源。根据空前的定冠词the并联系上下文可知用形容词最高级。故填biggest。37.consists考查时态和主谓一致。分析句子结构可知, 设空处为非限制性定语从句的
71、谓语,先行词是The Internet,关系词在从句中作主语,谓语动词应用单数形式,且此处描述一般事实,应用一般现在时。故填consists。38.organization考查名词。句意:它可以追溯到1969年,当时一个美国国防组织开发出一种方法,让他们所有的电脑都能通过电话相互聊天。分析句子可知在when引导的定语从句中,developed作谓语,设空处是主语的一部分,应用名词,a US defense organization意为“一个美国国防组织”。故填organization。39.created考查动词的时态。句意:他们创建了一个名为ARPANET的网络,然而,它只被美军使用。这里在
72、讲一件过去发生的事,所以用一般过去时,故填created。40.was used考查动词的时态和语态。分析句子可知,此处在which引导的非限制性定语从句中作谓语,从句中的主语which指代先行词network,network和动词use之间是被动关系,再根据这是过去发生的事应用一般过去时,可知应用一般过去时的被动语态。故填was used。41.as考查固定搭配。句意:之后在1984年,美国国家科学基金会创建了NSFNET网,它被称为因特网。be known as意为“被称为”,为固定搭配。故填as。42.the考查定冠词。句意:后来在1989年,一位英国科学家在瑞士工作时提出了万维网的概念
73、。此处特指这位科学家提出的万维网概念,需要用定冠词,故填the。43.it考查代词。句意:他使每个人使用互联网成为可能。分析句子结构可知,后面的不定式复合结构是真正的宾语,此处应用it作形式宾语。make it+adj.+for sb. to do sth.是固定用法。故填it。44.designed考查过去分词。句意:他设计的第一个“网络浏览器”可以使计算机用户访问其他计算机上的文件。分析句子成分可知此处作后置定语,修饰“web browser”,且 “web browser”和design之间是被动关系,因此要用过去分词,故填designed。45.to access考查不定式。allow
74、 sb. to do.允许某人做。故填to access。【高频词汇】1.consist of由组成2.date back to追溯到3.defense n.国防机构;保卫4. put forward提出5.document n.文件第三部分写作第一节应用文写作One possible version:Dear Sir or Madam,Im writing to you about the headphones that I bought on 5th May, 2020. There is something wrong with the headphones, which makes m
75、e extremely unhappy.The headphones that I ordered on your website were blue. Much to my amazement, when I took the headphones out of the box, I found they were black. Worse still, the headphones didnt perform well and I was very annoyed about the sound. Therefore, I have to require you to replace th
76、em as soon as possible or claim a refund.I am looking forward to your early reply.Yours,Li Hua第二节读后续写One possible version:Paragraph 1:Alexis immediately helped Sue into the car. She applied a clean towel from her bag to Sues injured leg, which would help to stop its bleeding. Apparently Sue was too
77、frightened by the accident to let out a word. Alexis talked softly to comfort the terrified woman and thought about how to help her father. Paragraph 2:Then she heard her father shout loudly. Michael had been knocked to the ground. Alexis took hold of a hammer from the car and ran to help her father
78、. She beat the deers head and neck, but the blows didnt scare it away. Alexis could see that her father was struggling to breathe. Turning the hammer around, Alexis closed her eyes and beat the deers neck with all her strength. When she opened her eyes, the deer was running away. Alexis quickly help
79、ed her father into the car. Then she got in the drivers seat and sped toward the nearest hospital.附加题短文改错1.第一句:importanceimportant 此处为形容词作表语,故把importance 改为 important。2.第二句:harderhardest句意:在这四项技能中,我认为听力最难。三者及三者以上的比较,要用最高级,故把 harder 改为hardest。3.第三句:去掉in或者thatwhich定语从句的先行词是 the way,而且定语从句中缺少状语,可用 in w
80、hich或 that 引导定语从句,也可省略引导词。故本句中可去掉 in或者把 that 改为 which。4.第四句:havehad根据时间状语 last week 可知,要用一般过去时,故把 have 改为 had。5.第五句:improveimproving或 ofto way of doing sth.和way to do sth.都表示“做某事的方法”。故把improve改为improving或把of改为to。6.第六句:在listen 后面加 tolisten 为不及物动词,后面有宾语时,要加介词 to,故在 listen 后面加 to。7.第六句:expressionexpres
81、sionsexpression 在句子中意为“短语”,是可数名词, 故要用复数形式 expressions, 因此要把expression 改为 expressions。8.第七句:werewas主语是 watching the news and interviews on CCTV-9,是动名词短语作主语,谓语动词要用单数,故把were 改为 was。9.第八句:hershe此处作从句的主语,因此要用代词的主格形式,而 her 为宾格,故把 her 改为 she。10.第九句:gradualgradually句意:我确信我会慢慢取得进步的。此处在句子中作状语,修饰动词 make 要用副词,gradual 是形容词,故把 gradual 改为 gradually。19