1、Unit4PygmalionSectionLearningaboutLanguage,UsingLanguage,SummingUp&LearningTip课后篇巩固探究一、写作词汇检测A.根据每一组的提示词,完成或者翻译句子。1.musical(1)I spent the whole afternoon listening to .(2)这家商店出售乐器、录音带和CD等。答案(1)music(2)The shop sells musical instruments,tapes and CDs.2.horrible(1)The lunch I had in the restaurant was
2、 .(2)昨晚我做了一个可怕的梦。答案(1)horrible(2)I had a horrible dream last night.3.fade(1)The sun was setting and the light fast.(2)牛仔裤洗后会褪色。答案(1)was fading(2)Jeans fade when you wash them.4.shabby(1)Two days later,his vest was even ,his hair even more gray and his hands twice as dirty.(2)你穿着那些旧衣服看上去很寒酸。答案(1)shab
3、bier(2)You look shabby in those old clothes.5.cream(1)Id like to have coffee with and sugar.(2)冷面霜可以保养皮肤。答案(1)cream(2)Cold cream helps to keep ones skin in good condition.B.根据图画内容及所给词语造句。6.(stockings,shop)答案I bought a lot of stockings in a shop.7.(acquaintance,neighbour)答案Ill make the acquaintance o
4、f new neighbours when in France.8.(rob)答案The man robbed the girl of her bag.9.(sob)答案The little boy sobbed because he didnt find his mother.二、阅读词汇检测阅读下列句子,写出黑体词的含义。1.There are 26 letters in the English alphabet.答案字母表2.Theres a lot of laundryin the basket.答案衣物3.I just waxedthe floor.Its so slippery.答
5、案打蜡4.My little sister has eaten a pack of chocolate cookies.答案饼干5.My grandfather liked collecting antiques,so we had a lot of ancient teapotsand china at our home.答案古董;茶壶三、单句填空1.Lily was shocked when she heard about the (horror) news about her friend.答案horrible2.People who harm others to benefit the
6、mselves are really (disgust).答案disgusting3.We shouldnt (overlook) the mental health of young people.答案overlook4.Now once (teach)by me,shed become an upper class lady.答案taught5.Perhaps I could even find her a place a ladys maid or a shop assistant, requires better English.答案as;which四、阅读理解In recent ye
7、ars,little free libraries of all shapes and sizes have popped up(涌现).Often built by community members,they could be found on street corners and sidewalks across the United States,hoping to share their book collection with their neighbors.Minneapolis,Minnesota,even hosted the first Little Free Librar
8、y Festival,where book fans came together to promote literacy in their communities.For the most part,little free libraries have more in common with book-sharing shelves in hotels,coffee shops and other public spaces than the traditional public library.Based on a philosophy of “take a book,leave a boo
9、k,”these little libraries can take many forms,from birdhouse-like wooden structures to reused newspaper selling machines,Robert Wirsing writes for the BronxTimes.The little free library organization began when a resident(居民) of Hudson,Wisconsin,named Todd Bol built a little one-room schoolhouse,fill
10、ed it with books and set it up in his front yard to honor his late mother in 2009.Together with a local educator named Rick Brooks,the two began setting up little free libraries across Wisconsin and sharing the idea with people across the country.“Something we long for in this digital age is that co
11、nnection between people,”Bol tells Margret Aldrich for Book Riot.“I want to show little free library is about readers inspiring readers.It goes on and on.”While little free libraries seem like a harmless means to promote literacy by sharing books with neighbors,a few of the roadside lending librarie
12、s have caused minor legal problems.Officials in Los Angeles and Shreveport,Louisiana,have told some residents that their homemade libraries violated city codes and that they would have to remove them to avoid being fined.1.What can we know about the little libraries in America?A.They are state-owned
13、.B.They are popular nationally.C.They are set up to sell books.D.They help those with no books to read.答案B解析细节理解题。根据第一段的“Oftenbuiltbycommunitymembers,theycould.acrosstheUnitedStates.”可知答案。2.What is a common character of little free libraries?A.They lie where more people gather.B.They share a large c
14、ollection of books.C.They compete with traditional public libraries.D.They exist mainly in the form of wooden houses.答案A解析细节理解题。根据第二段第一句可知这些小图书馆都开在人多的地方。3.What does Todd Bol think of the little free libraries?A.They deserve peoples help.B.They should be banned.C.They mean a lot to community members.
15、D.They should be supported by the government.答案C解析细节理解题。根据第四段内容可知,这些图书馆加强了社区成员之间的联系,对社区意义重大。4.What will the little free libraries be like in the future?A.They will appear legally.B.They will be run at home.C.Many of them will charge fees.D.Some of them will have to disappear.答案D解析推理判断题。根据文章最后一句可知有些图
16、书馆的安放违反了城市规定,将被移除。五、七选五阅读理解Do you suffer from frequent headaches?The reason may be stress or long working hours.Well,here are some tips on how to keep headaches away.Takeshortbreaks.If your headache is work-related,its important to take short breaks in between.Like,close your eyes and rest for about
17、 five minutes or so.You can do that by sitting on your chair as well.1 Short breaks help to control work-related stress,which in turn prevents headaches.Havesmallmeals.2 Many times,headaches can be due to low blood sugar or low blood pressure.Therefore,its important to eat small meals throughout the
18、 day.Having small meals will help to keep your blood sugar in control.Haveenoughliquids.Dehydration(脱水) is also one cause of headaches.If you dont drink enough water throughout the day,it will cause the problem of dehydration.3 Therefore,have at least two liters of water throughout the day.Takealapt
19、opbreak.Looking at the screen for a long time can cause common headaches.4 While working on your system,simply look at some other directions after every five to ten minutes.5Smoking and drinking cause headaches,so its good to cut down on both.Limit your smoking and drinking if you cant completely cu
20、t back for your health.A.Cut down on smoking and drinking.B.Take a laptop break or screen break.C.Have small meals all through the day.D.And that in turn may cause headaches.E.Just listen to your favorite songs and relax.F.However,not all people can take short breaks.G.Enough water can make you heal
21、thy and avoid dehydration.答案15 ECDBA六、短文改错Failure was something unavoidable.Properly handling,though,it can teach us a lot.Firstly,we should face it brave instead of complaining about a unfairness of life.Secondly,we should analyze the reasons timely to avoiding making similar mistakes.Last but not
22、least,we are supposed to make appropriate changes and more effort.Only in this way we more likely to succeed.As for me,I have a positive attitude in failure,because I believe there has always wisdom to learn from failure.I will keep it in my mind that failure is the mother of success.答案第一句:wasis第二句:handlinghandled第三句:bravebravely;athe第四句:avoidingavoid第五句:effortefforts第六句:way后加are第七句:into/toward;hasis第八句:去掉my