1、此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 2019-2020学年高一上学期训练卷必修二 Unit2 The Olympic Games英 语 (一)(本卷满分100分)一、单词拼写(每小题1分,共10分)1. Many people served as _(志愿者) in the Beijing Olympic Games.【答案】volunteers2. _ (现今), more and more people like chatting on the Internet.【答案】Nowadays 3. The driver should take _(责任) for the pa
2、ssengers safety.【答案】responsibility 4. People have lived in this valley since _(古代的) times.【答案】ancient 5. His encouragement has a _(魔力般的) effect on children.【答案】magical 6. I decided to _ my old cars with a new one.【答案】replace 7. No one but ticketholders was _ into the park.【答案】admitted 8. More than 1
3、0,000 _ took part in the Games.【答案】athletes 9. We all know that Tokyo will _ the 2020 Olympic Games.【答案】host 10. He will _ with a skilled athlete in the coming game.【答案】compete 二、单项选择(每小题1.5分,共15分)11. Generally speaking, the cost of renting a house near a key school in Chongqing is much higher than
4、in any other place of the city.A. the one B. itC. one D. that【答案】D【解析】考查代词。本题的解题关键是“the cost”,指代和它的同样的成本,应用that。“it”指前文提到的东西或事物的本身;“one”代指前文提到的“a + 单数可数名词”的同类事物;“ones”代指前文提到的名词复数的同类事物。故D正确。12. We drove to Tibet during the National Day, but our engine was out of order and the heavy rain the helplessn
5、ess of us.A. added to B. resulted fromC. turned out D. made up【答案】A【解析】考查动词词组。A. added to 添加;B. resulted from起因于. .;C. turned out 结果是;D. made up组成。国庆节我们开车去西藏,但是我们的发动机出了故障,一场大雨让我们更无助了。根据句意可知答案为A。13. Do you think we can get there in the given time? the car doesnt break down.A. As soon as B. Even thoug
6、hC. So long as D. As if【答案】C【解析】考查状语从句。A. As soon as一.就.;B. Even though即使;C. So long as只要; D. As if好像。上句:你认为我们能在规定的时间到达那里吗?下句:只要汽车不出故障。故选C。14. Was it Bill, _ played basketball very well, _ helped the blind man across the street?A. that; who B. that; thatC. who; that D. who; which【答案】C【解析】考查定语从句及强调句型
7、。第一空考查定语从句,“who”引导非限制性定语从句,Bill作定语从句的先行词;第二空考查强调句的一般疑问句的形式: Is/Was it +被强调部分+that(人、物)/who(人)。句意:是那个篮球打得很棒的比尔帮助盲人过马路吗?故C正确。15. People in the earthquake-stricken area were grateful for the _ contribution which was offered by the people from all over the country.A. concernedB. generousC. equalD. hopef
8、ul【答案】B【解析】考查形容词辨析。A. concerned有关的,关心的;B. generous慷慨的,大方的;C. equal平等的,相等的;D. hopeful有希望的。根据题意,地震受灾区的人们非常感谢全国各地的人们对他们的慷慨救助,故选B。16. Could you tell me the_ of making such tasty cakes? Well, I just follow the directions in the cookbook.A. featureB. planC. costD. trick【答案】D【解析】考查名词词义辨析及语境理解。这里表示“你能告诉我做这样
9、美味的蛋糕的诀窍吗?”。feature特征;plan计划;cost花费;trick诀窍。所以选D。句意:你能告诉我做这样美味的蛋糕的诀窍吗?好吧,我就是按照烹饪书上的说明做的。17. Mr. Wang, I have trouble _ the text. Remember _ it three times at least.A. to understand, readingB. understanding, readingC. understanding, to readD. to understand, to read【答案】C【解析】考查动词短语。have trouble (in) do
10、ing sth.在做某事方面有困难;remember to do sth.记得去做某事;remember doing sth.记得做过某事。句意:王老师,我在看懂这篇文章上有些困难。记住至少看三遍。所以选C。18. The police suspected him of carrying drugs so they _ his bag, but found nothing.A. looked upB. turned inC. searched forD. went through【答案】D【解析】句意为:警察怀疑他携带毒品,因此他们仔细检查了他的包,但什么也没有发现。go through经历,
11、仔细检查,用完,通过。而look up“查阅(词典)”,search for“寻找”和turn in“交还,上交”都和语境不符。故选D。19. After a long _, the bill was passed by the House of the Commons.A. argueB. debateC. discussD. quarrel【答案】B【解析】考查名词辨析。句意:经过长时间的辩论,那项议案被下议院通过了。A.争论,争吵,讨论;C.讨论,议论;D.争吵。debate指在公众集会或会议上的辩论或讨论,通常以表决的方式结束,故选B。20. What did the young ma
12、n come to your company for? He wanted a job, _could help him support his family.A. what B. one C. that D. one that【答案】D【解析】句意:这位年轻人来你们公司是为了什么目的呢?他想找份工作,一份能够让他养家糊口的工作。逗号后面有谓语动词,但所有选项都不能引导定语从句,故判断为同位语one后的定语从句,选D。三、翻译句子(每小题3分,共15分)21. 她和小贩讨价还价,直到他同意减了50便士。(bargain)She _ the small trader till he agreed
13、 to take 50 pennies off the price.【答案】bargained with22. 像这样的难题,我们可能会碰到。(as +adj.+a/an+n.+as)This is _ we are likely to meet.【答案】as difficult a problem as23. 他的话听起来很愚蠢,我忍不住笑了。(so that.)His words _ I couldnt help laughing.【答案】sounded so foolish that24. 你能在两分钟内算出这道数学题吗?(work out)Can you _ in two minute
14、s?【答案】work out this math problem25. 高考结束后,我的哥哥渴望去海南旅游。(主语+be+形容词+不定式)My brother _ after the College Entrance Examination.【答案】is eager to travel to Hainan四、阅读理解(每小题2.5分,共10分)The Greatest show on EarthThe Olympic Games are the greatest festival of sports in the world. Every four years, many countries
15、send their best sportsmen to compete for the highest honour in sport. As many as 6,000 people take part in over 20 sports. For the winners, there are gold medals and glory. But there is honour, too, for all who compete, win or lose. That is in the spirit of the Olympics to take part is what matters.
16、The Olympic Games always start in a bright colour and action. The teams of all the nations parade in the opening ceremony and march round the track. The custom is for the Greek team to march in first, for it was in Greece that the Olympics began. The team of the country where the Games are being hel
17、d the host country marches in last.The runner with the Olympic torch(火炬) then enters the stadium and lights the flame. A sportsman from the host country takes the Olympic oath(宣誓) on behalf of all the competitors. The judges and officials also take an oath. After the sportsmen march out of the stadi
18、um, the host country puts on a wonderful display.The competitions begin the next day. There are usually more than twenty sports in the Games. The rule is that there must be at least fifteen. The main events are in track and field, but there are a few days before these sports start. Each day the comp
19、etitors take part in different sports, like riding, shooting, swimming, and cross country running. Points are gained for each event. Medals are awarded for the individual winners and for national teams.More and more women are taking part in the Games. They first competed in 1900, in tennis and golf.
20、 Womens swimming events were introduced in 1912. But it was not until 1928 that there were any track and field events for women. Now they compete in all but half a dozen of the sports. In horse riding, shooting, and boat racing, they may compete in the same events as men.26. Why is there honour for
21、the losers as well as for the winners?A. Because losers and winners should be equally treated.B. Because failure is the mother of success.C. Because losers need encouragement.D. Because what really matters is to take part in the Olympic Games.27. Which of the following is a long-established practice
22、 in the opening ceremony?A. Runners enter the stadium with torches.B. Each team puts on a wonderful display.C. The Greek team marches in first.D. Sportsmen and sportswomen wear magnificent clothes.28. Who takes the Olympic oath?A. A judge from a foreign country.B. A sportsman from the host country.C
23、. An officer from the host country.D. A Greek sportsman.29. When did women start taking part in the Olympic Games?A. In 1912.B. In 1900.C. In 1928.D. In 1924.【答案】26-29 DCBB【解析】本文为说明文。本文主要介绍了奥林匹克运动会是世界上最伟大的体育盛会。26. 细节理解题。根据文章第一段最后两句“But there is honor too for all who compete win or lose. That is the
24、spirit of the Olympics to take part is what matters.”可知,对于所有的运动员来说无论胜负,都是荣誉。这是奥林匹克精神中的一部分,参加才是最重要的。由此得出,真正重要的是参与到奥运会中。分析选项可知D项符合题意,故选D。27. 细节理解题。第二段中的“The custom is for the Greek team to march in first, for it was in Greece that the Olympics began.”可知,惯例是希腊队走在前面,因为奥运会是从希腊开始的。题干中的“a long-established
25、practice(长期以来的惯例)”与C项中的“the custom(风俗,习俗)”是同义词转换,故选C。28. 细节理解题。第三段中的“A sportsman from the host country takes the Olympic oath(宣誓) on behalf of all the competitors.” 可知,来自主办国的运动员代表所有运动员宣誓。由此可得出B项符合题意,故选B。29. 细节理解题。根据第五段中的“More and more women are taking part in the Games. They first competed in 1900,
26、in tennis and golf.”可知,女性在1900年开始参加运动会的,故选B项。五、七选五(每小题3分,共15分)For many, running has never been their favorite activity. But running can certainly be a great way to get fit and stay healthy.Getting started is difficult. 30. Running can be boring at times, but the effect on your body and mind is well
27、worth that struggle of just getting up and running.31. Every major city and many smaller cities have running communities. They are quite organized and willing to help. They will help you see your running goals through.Start with short distances. Though the running community would love to have a new
28、long-distance runner tomorrow, the fact is that will not happen overnight. Try running one mile every day for the next 3 weeks. After that, add it to two miles and so on. 32. Take part in a race. By signing up for a race in the near future, you will focus on a goal and be motivated(激励) to keep pract
29、icing for that event. I suggest signing up for a 5-kilometer race that will take place within one month. 33. 34. Motivation is a major factor in running success. Bring a friend along to push you through the times and motivate you in his own way.A. Join a group.B. One step at a time.C. Bring a friend
30、 along.D. Most of you will have no problem finding a great race.E. Shorter distances are a step to longer and more successful runs.F. There are so many activities people would rather be doing than running.G. You will get the chance to see the seasonal change and breathe in fresh air.【答案】30-34 FAEDC【
31、解析】这是一篇说明文。短文介绍了如何养成跑步的习惯。30. 由“Running can be boring at times”可知,有时跑步会很无聊。所以小题30要与下句承接,来说明人们不愿意跑步。故F选项“人们宁愿去参与很多活动,也不愿意跑步”符合句意。故F选项切题。31. 由“Every major city and many smaller cities have running communities. They are quite organized and willing to help. They will help you see your running goals thro
32、ugh.”可知,每个大城市和许多较小的城市都有许多跑步团体。他们井然有序,乐于助人。他们会帮你完成跑步目标。所以本段主要是在说要加入一个团体,团体将帮助你完成跑步目标,也就是本段小标题所要说明的内容。故A选项“加入一个团体”符合句意。故A选项切题。32. 由“After that, add it to two miles and so on.”可知,之后,再加上两英里,以此类推。所以小题32要对本段进行总结来说明短距离跑步会产生的积极效果。故E选项“短距离跑步是迈向更长距离和更成功的跑步的一步”符合句意。故E选项切题。33. 由“I suggest signing up for a 5-kil
33、ometer race that will take place within one month.”可知,我建议报名参加一项一个月内举行的5公里赛跑,说明参加跑步比赛的事情。D选项“你们中的大多数人都能找到一个适合自己的比赛”符合句意。故D选项切题。34. 由“Motivation is a major factor in running success. Bring a friend along to push you through the times and motivate you in his own way.”可知,动力是跑步成功的一个重要因素。带一个朋友和你一起跑,帮你度过难关
34、,他自己的方式也可以激励你。所以本段主要说带一个朋友和你一起跑是不错的选择。C选项“带一个朋友和你一起跑”符合句意。故C选项切题。 六、书面表达(共35分)2022年冬奥会部分项目将在张家口举行,为了确保冬奥会圆满成功,张家口某机构提前发起了志愿者招募活动。假如你是该活动的负责人,请用英文写一篇招募通知,欢迎各界人士踊跃报名参加。报名时间:2019年10月1日至11月30日;地点:张家口市志愿者招募办公室;联系电话:0313-1234567;其他内容自拟。注意:1. 词数100左右; 2. 开头和结尾已写好,但不计入总词数。参考词汇:recruit招募NoticeAttention, plea
35、se!The success of Beijing and Zhangjiakous winning the bid for the Olympics is a great honor to all of us. _Volunteer Recruiting Office【范文】NoticeAttention, please!The success of Beijing and Zhangjiakous winning the bid for the Olympics is a great honor to all of us. In order to hold it successfully,
36、 we are recruiting volunteers in advance. The requirements are as follows.You are expected to have a great ability to communicate with others, which is a must for voluntary work. Moreover, a good command of English is a real advantage. You will probably communicate with foreigners, so speaking Engli
37、sh fluently can make sure that you are well understood. Most importantly, you should love the voluntary work and be devoted to it. It is more appreciated if you have voluntary experience.The application time lasts two months from October 1 to November 30, 2019. We welcome all the people who meet these requirements and are eager to be volunteers. For further information, please contact us at 0313-1234567.Volunteer Recruiting Office