收藏 分享(赏)

2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx

上传人:a**** 文档编号:420127 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:12 大小:71.55KB
下载 相关 举报
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第1页
第1页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第2页
第2页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第3页
第3页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第4页
第4页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第5页
第5页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第6页
第6页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第7页
第7页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第8页
第8页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第9页
第9页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第10页
第10页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第11页
第11页 / 共12页
2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(基础卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are?基础过关卷班级_ 姓名_ 学号_ 分数_(考试时间:60分钟 试卷满分:100分)注意事项:1本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的班级、姓名、学号填写在试卷上。2回答第I卷时,选出每小题答案后,将答案填在选择题上方的答题表中。3回答第II卷时,将答案直接写在试卷上。第卷(选择题 共50分)一、单项选择 (共10分,每小题10分)1. Dont hurry. He _ here as soon as the meeting is over.

2、A. comesB. will comeC. will get toD. gets【答案】B 【解析】考查动词时态。句意:不要着急,只要会议一结束他就会来。as soon as引导时间状语从句,时态遵循主将从现。2. Excuse me. Could you tell me the way _ the nearest supermarket?Go down the street and turn left. Then youll see it.A. to B. of C. in D. at【答案】B 【解析】frightening令人恐惧的,多用来描述事或物;frightened害怕的,多用来

3、修饰人。由题干知,第一个空是描述电影的,用frightening,第二个空是描述人的,用frightened,故选B。3. Its necessary for us _ English well.A. to learnB. learningC. learnD. learns【答案】A 【解析】本题用固定句式法解题。Itisadj.for sb.to do sth. 意为对某人来说做某事是的。其中it用作形式主语,真正主语是后面的不定式短语。故选A。4. -What do you often do _ classes to relax yourselves?-We often do eye ex

4、ercises ,listen to music or do some running around the school.AinBamongCbetweenDthrough【答案】C【解析】句意:在课间时间你们经常做什么来放松自己?我们经常做眼睛保健操、听音乐或者在学校周围跑跑步。根据relax yourselves及do eye exercises ,listen to music or do some running around the school.可知,两人的对话内容应该是课间空时间做什么;故选C。5. I _ some of my free time playing basket

5、ball for my school team.A. spend B. cost C. take D. pay【答案】A【解析】spend和pay用人作主语;cost用物作主语;take常用it作形式主语。本句的主语是I,故排除B、C两项;spend的常用搭配为:spenddoing sth.;常用语payfor结构中。由句中的playing可知本题考查spenddoing sth.这一结构,故选A。6. -Excuse me. Where can I buy some_?I want to post a letter.-Theres a post office on the second f

6、loor.AbooksBfoodCfruitDstamps【答案】D【解析】考查名词的辨析。句意:打扰了,我在哪可以买邮票,我要寄信。stamps,邮票。7. Could you please tell me _ you will go to Hong Kong on business?Sure. I prefer to take a plane. A. whetherB. whyC. whenD. how【答案】D【解析】本题考查宾语从句引导词的用法。根据答语当然可以。我更喜欢乘本飞机。可以推测问句中宾语从句对交通方式提问,应用连接词how。8. When shall we go?It ha

7、sn t been decided yet. It _ the weather.A. begins with B. leads toC. depends on D. thinks of【答案】C 【解析】begin with以开始; lead to通向; depend on取决于; think of 想起。根据语境还没有决定什么时候去可知要取决于天气。9. Tom knew nothing _ his friend told him.A. because B. until C. since D. if【答案】B 【解析】because因为;until直到为止;since自从以来; if如果。句

8、意:直到他的朋友告诉他汤姆才知道这件事。故选B。10. Could you please tell me _?About twenty minutes ago.A. when did you see this kid B. where did you see this kid C. when you saw this kid D. where you saw this kid【答案】C 【解析】根据答语About twenty minutes ago.可知问句询问的是时间,排除B和D;宾语从句用陈述语序,A是疑问句语序,应排除。故选C。二、补全对话 (共10分,每小题2分)A: _1_ I d

9、ecided to go to the Disneyland with my brother.B: Really? Thats cool. _2_ The one in Hong Kong or the one in Paris?A: Neither. The one in Los Angeles. Because we want to visit Hollywood after that.B: _3_A: Five days in total. We will spend the first day in Disneyland and two days in Hollywood, and w

10、e will go to the beaches for the other two days.B: Sounds great! _4_ In a hotel, or in a home stay in a strangers house?A: Well, our aunt lives in Los Angeles, so we will stay there.B: _5_ . A. Lucky you.B. Where are you going to stay?C. How long will you spend in Los Angeles?D. Which Disneyland do

11、you want to go?E. The summer holiday is comingF. You are welcome.本文主要讲的是A暑假要和哥哥一起去迪士尼玩,B知道后两人就此展开的对话。1.E【解析】根据下一句“I decided to go to the Disneyland with my brother.”结合选项可知,空格处应该是暑假就要到了,所以才准备去迪士尼玩,故选E。2.D【解析】根据下一句“The one in Hong Kong or the one in Paris?”可知,空格处应该是问的去哪个迪士尼,故选D。3.C【解析】根据回答“Five days i

12、n total.”可知,此处问的是待多长时间,故选C。4.B【解析】根据空后“In a hotel, or in a home stay in a strangers house?”可知,此处问的是要住在哪里,故选B。5.A【解析】根据常识和“Well, our aunt lives in Los Angeles, so we will stay there.”可知,在得知对方有地方住时,表达“你太幸运了”。故选A。三、完形填空(共10分,每小题2分)Two small words can bring a smile to someones face: thank you. But 1 do

13、you say these two words? Perhaps when someone holds the door open for you. Or when a friend does you a big favor.In Britain, people say “thank you” quite often, even at times when there is no 2. Sometimes we say it sarcastically(讽刺地). 3, if a friend throws my food away, thinking I was finished, I ma

14、y say, “Oh, thank you!” Then my friend would reply, “Sorry.” This can make a situation4 confusing(难以理解的) to foreign people.However, anyone working in the service sector(行业)waiters, taxi drivers, shop assistants, bus drivers and so on will 5 a “thank you” from British customers. If youre happy with t

15、he driver who got you to school on time, or the waiter who served you food, say “thank you” to them. Youre really saying “good6”.I was first 7that people dont often say “thank you” here in China. But I know people can replace these words with a smile or nod.Yet I cant change my British 8 of saying “

16、thank you”. Even here in China, I know I use these two words too much. But saying “thank you” is 9, and I believe the more, the 10.( )1. A. howB. whereC. whenD. why( )2. A. needB. useC. goodD. time( )3. A. By the wayB. For exampleC. Above allD. After all( )4. A. lookB. soundC. tasteD. smell( )5. A.

17、sayB. writeC. sendD. get( )6. A. jobB. manC. friendD. team( )7. A. excitedB. bored C. surprisedD. interested( )8. A. wayB. habit C. standardD. spirit( )9. A. freeB. expensive C. interestingD. difficult( )10. A. betterB. well C. goodD. best【解析】“谢谢”可以给人们的脸上带来微笑,短文中讲述了中国人与西方人对这两个词的不同的使用情况。说声“谢谢”是免费的,但是

18、一定是越多,越好。1.句意:但是你什么时候讲这两个词呢?从后句:Perhaps when someone holds the door open for you. Or when a friend does you a big favor.(或许当别人为你开门或是朋友给你帮忙时。)可知这里是谈论的时间,故选C。2.句意:在英国,人们经常讲谢谢,即时有时没有必要。even at times when there is no need即使有时候没有必要。故选A。3.句意:例如,如果一个朋友以为你吃结束了把你的食物收走。这里是举一个中国人讽刺般地说谢谢的例子,故选B。4.句意:这会使外国人听上去感到

19、困惑。故选B。5.句意:然而,服务行业的工作人员将会收到英国顾客的“谢谢”。getfrom:从获得,故选D。6.句意:给他们说谢谢,你其实在说“做得好。” 根据句意:司机按时把你送到学校或服务员给你提供食物时,你的谢谢是对他们的工作的肯定。故选A。7.句意:在中国人们不是经常说谢谢我感到很惊奇。对不同的习俗感到奇怪。故选C。8. 句意:我不能改变我说谢谢的英国习惯。英国人说谢谢是一种文化习惯。故选B。9. 句意:说声感谢是免费的,而且我认为越多越好。其他形容词不符合语境。故选A。10.句意:说声感谢是免费的,而且我认为越多越好。the+比较级,the+比较级,越.越.,故选A。四、阅读理解 (

20、共20分,每小题2分)A根据材料内容选择最佳答案。1. If you want to go from the Public Library to City Center, you can take Bus _.A. No. 4 B. No. 5 C. No. 3 D. No. 102. The First Hospital is in the _.A. south B. east C. north D. west3. You may go boating in _.A. Great Lake and the Beihai Park B. the Football ClubC. the Hist

21、ory MuseumD. the Red Star Cinema4. The Bank of China is near _.A. People s Hospital B. Teachers College C. the Public LibraryD. May Airport5. How many middle schools can you find on this map?A. One. B. Two. C. Three. D. Four.1.C 【解析】细节理解题。题目问的是坐公交车从公共图书馆到市中心,我们从地图上找到这两个地方,再看一下地图上的公交车就可以知道应选 C。2.B 【解

22、析】细节理解题。我们根据题干中的 First Hospital 定位到短文给出的地图上,可以看到第一医院是在这个城市的东部,故应选 B。3.A 【解析】推理判断题。这个题目问的是在哪里可以划船,A 选项是大湖和北海公园;B 选项是足球俱乐部;C 选项是历史博物馆;D 选项是人民医院。根据常识可知,划船应是在有水的地方,因此应选 A。4.D 【解析】细节理解题。我们在地图上找到 Bank of China 中国银行,我们可以看到它挨着 May Air port,故应选 D。5.A【解析】细节理解题。我们在地图上找中学的名字可以发现,在城市的南部有一个 No.5MiddleSchool,只有这一所

23、中学,故选 A。BSome people have a very poor sense of directionUnluckily,I am one of themI have visited a place many times but I may still get lost there the next timeWhen I was a little girl, I never dared to ask strangers the wayAnd so I used to walk round in circle and hope that by chance I would get to

24、 the place I was going toNow,I am no longer too shy to ask people for directions,but I often receive helpless or even wrong information So I try to avoid giving people wrong directionsIf anyone asks me the way somewhere,I would say,sorry,I am a stranger hereOnce on my way to work,I was stopped by a

25、manHe asked me if I could tell him the way to the Friendship BuildingI gave him my usual reply But just as I walked on only a few steps,I realized that he had asked the way to my office building However, I had no time to turn back and look for himI was rushing to meet with someone at my office and I

26、 didnt want to keep him waitingWhen I just got to my office,the secretary showed in the man who had asked me for directionsImagine how embarrassed I was and how surprised he was when we saw each other at the first sight!6The writer always refuses to give people directions because Ashe is a stranger

27、to the cityBshe doesnt know the peopleCshe has no time to help othersDshes afraid of giving wrong directions7A man stopped the writer on the way to Asell her somethingBask her the timeCmake friends with herDask for the direction8The Friendship Building is the place where the writer AlivesBstudiesCwo

28、rksDteaches9The word embarrassed in the last paragraph means A尴尬的B困惑的C激动的D拮据的10 Which of the following is TRUE according to the passage? AThe writer is too shy to give others directionsBThe writer has a very poor sense of directionCThe writer never got lost when she was youngDThe man was quite nervo

29、us when he saw the writer【解析】这篇短文讲述的是因为作者自己方向感很差,所以当有人向他问路时,他总是拒绝别人。有一次又有一个人向作者问路,作者像往常一样拒绝了他。但是他随后就意识到那个地方正是他工作的地方,可已经来不及了。当作者在办公室里见到那个陌生人时,作者感到非常尴尬。6题意:作者总是拒绝给人们指路是因为 。考查细节理解题。根据短文开头Some people have a very poor sense of direction. Unluckily, I am one of them.可知,作者的方向感很差,所以他不敢给别人指示方向。故选D。7题意:一个男人拦住

30、了作者的路要 。考查细节理解题。根据第四段中Once on my way to work I was stopped by a man. He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building.,可知陌生人向作者询问怎样去友谊大厦,即在问路。故选D。8题意:友谊大厦是作者 的地方。考查细节理解题。根据I gave him my usual reply. But just as I walked on only a few steps. I realized that he had asked the way to m

31、y office building.,当那个陌生人问路的时候,作者像往常一样拒绝回答,但是后来他突然想起来,友谊大厦就是自己的办公楼,可知选C。9题意:段落中的“embarrassed”一词意思是“ ”。考查词义理解题。根据前文内容可知,当那个陌生人问路的时候,作者像往常一样,没有为他指路。但是后来在作者的办公室里,作者又再次见到了那个陌生人,所以见面时,作者感到很尴尬。可知选A。10题意:根据文章,下列哪一项是正确的?考查细节理解题;根据,可知说法错误。A. The writer is too shy to give others directions. 这位作者太腼腆,不敢给别人指路;根据

32、So I try to avoid giving people wrong directions.,可知说法错误。B. The writer has a very poor sense of direction. 这位作者的方向感很差;根据Some people have a very poor sense of direction. Unluckily, I am one of them,可知说法正确。C. The writer never got lost when she was young.这位作者年轻时从未迷路过;根据I have visited a place many times

33、 but I may still get lost there the next time.,可知说法错误。D. The man was quite nervous when he saw the writer. 看到这个作者,那个人很紧张;文中没有提及,说法错误。根据以上分析,可知选B。第II卷(非选择题 共50分)五、根据句意及汉语提示完成单词。(共10分,每小题1分)1. Dont _(急促). We have plenty of time. 别急。我们有充裕的时间。2. My house is next to the bus station, so its very (方便的) for

34、 me to take a bus.3. Every one of us should speak to our parents (礼貌地).4. I cant find him because I dont know his (地址) and phone number.5. Tony (建议)electing Joyce to be the chief editor because she had experience.6. - Which (方向)does your house face?- It faces south.7. Thats (正确的).10. Theres an (地铁).

35、Dinosaur World in the museum.【答案】1. rush 2. convenient 3. politely4. address5. suggested6. direction7. correct8. pardon9. impolite10. underground六、用所给词的适当形式填空(每题2分,共计10分)1. Its _(polite) of you to shout at your parents.2. Its easy to be a listener but hard to be a _(speak).3. We are looking forward

36、to _(meet) you again.4. Your _(suggest) are very helpful. Thank you so much.5. The sign_(say) Dont swim in the river.6. We _(normal) say “toilet” or “washroom” in English. 7. Could you tell me where _(park) my car? 8. Alice is excited _(try) the rides9. Do you know who is the _ (speak) at tomorrows

37、meeting? 10. We might say “Im sorry _ (trouble) you” before _ (ask) for help. 【答案】1. impolite 2. speaker 3. meeting 4. suggestions 5. says6. normally 7. to park 8. to try 9. speaker 10. to trouble, asking 【解析】1. 句意:你对父母大喊大叫是不礼貌的。向父母大喊大叫是不礼貌的行为,故答案为impolite。 2. 句意:做一个倾听者很容易,但是做一个演讲者却很难。不定冠词a后跟可数名词单数形

38、式,结合句意可知,答案为speaker。3. 句意:我们期待着再次见到你。look forward to doing sth.期盼着做某事,故答案为meeting。4. 句意:你的建议很有帮助,非常感谢。根据are判断,主语为名词的复数形式,故答案为suggestions。 5. 句意:牌子上写着“不要在河里游泳”。主语The sign视作第三人称单数,一般现在时态,谓语动词要用三单形式,故答案为says。6. 句意“英语中,我们通常都说“厕所”或洗手间”。空处修饰动词say,用副词,normally通常地,故填normally。7. 句意“你能告诉我在哪里停我的车吗?”。根据“疑问词+to

39、do”可知,故填to park。8. 句意“爱丽丝兴奋的尝试着骑车”。根据be excited to do可知,故填to try。9. 句意“你知道明天的会议谁是演讲者吗?”。speaker演讲者,且根据is可知,用单数,故填speaker。10. 句意“在寻求帮助前我们说“很抱歉打扰你”。第一空处根据sorry to do可知,故填to trouble;第二空前before为介词,后接doing形式,用asking,故填to trouble和asking。七、句型转换 (每题1分,共计5分)1. She went past me when I sat on the ground in the

40、 park. She _ _ me when I sat on the ground in the park.2. I dont know what I shall do next.I dont know _ _ _ next.3. Excuse me. Can you tell me where I can park the car?_ _. Can you tell me where I can park the car?4. Could you please tell me whether there is a post office nearby?Could you please te

41、ll me _ there is a post office nearby?5. Holly thinks the football match is more exciting than the volleyball match.(改为同义句)Holly thinks the volleyball match is _ _ than the football match. 【答案】1. passed by 2. what to do 3. Pardon me 4. if 5. less exciting 八、根据汉语提示完成英语句子 (每题2分,共计10分)1. 我还不能决定是否参加这个派对

42、。I cant decide go to the party not.2. 随着时间的流逝,他忘记了那些不愉快的事情。As time , he forgot those unpleasant things.3. 在英国到处你可以注意到乡村多么绿。Everywhere in England, you will notice the countryside is.4. 他们正在讨论怎么避免被边缘化的问题。(how) (词数不限)They are discussing being left out.5. 随着时间的流逝,好的友谊可能会失去。As time , good friendship may

43、be lost.【答案】1. whether to; or 2. went by 3. how green 4. how to avoid 5. goes by九、书面表达 (共15分)假设你是Lucy,国庆节期间你将和父母去某城市旅游。你从网上获得了Sunshine Hotel的部分信息。请你写一封电子邮件给该宾馆的经理,介绍你的行程并咨询相关细节。要求:80词左右,开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Sir,My family are planning a holiday to your city. I got some information about your hotel, b

44、ut I still have some questions to ask. Would you be kind enough to reply to my email? _Yours,Lucy【答案】Dear Sir,My family are planning a holiday to your city. I got some information about your hotel, but I still have some questions to ask. Would you be kind enough to reply to my email? We are arriving

45、 in your city on October 1st. And we plan to stay in your hotel for 5 days. Could you please tell me how far your hotel is from the airport? And wed like to know how we can get to your hotel. Also, we wonder whether you offer free breakfast. Last but not least, would you mind telling us whether there is free Internet?Thanks for your time. Im looking forward to your reply.Yours,Lucy

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1