收藏 分享(赏)

2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业37 Unit 2 Cloning(B卷)新人教版.doc

上传人:a**** 文档编号:351088 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:7 大小:44KB
下载 相关 举报
2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业37 Unit 2 Cloning(B卷)新人教版.doc_第1页
第1页 / 共7页
2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业37 Unit 2 Cloning(B卷)新人教版.doc_第2页
第2页 / 共7页
2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业37 Unit 2 Cloning(B卷)新人教版.doc_第3页
第3页 / 共7页
2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业37 Unit 2 Cloning(B卷)新人教版.doc_第4页
第4页 / 共7页
2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业37 Unit 2 Cloning(B卷)新人教版.doc_第5页
第5页 / 共7页
2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业37 Unit 2 Cloning(B卷)新人教版.doc_第6页
第6页 / 共7页
2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业37 Unit 2 Cloning(B卷)新人教版.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业37Cloning.阅读理解A(山东滨州模拟)Science and technology have advanced at such a rate that cloning has now become a reality. The possibility of cloning humans is a serious issue and raises ethical (伦理的) problems. In my opinion, cloning is useful for research into cures for disease. However, I think that it

2、 needs to be approached with caution and carefully monitored by governments.Research into cloning and stem cell production is primarily aimed at finding new treatments for currently incurable illnesses. While this would improve the quality of life for many, not enough is understood about what effect

3、s cloning would have on the world in the future. This is primarily because we do not understand enough about the results of cloning and both the physical and psychological effects that it is likely to have on cloned humans and on the rest of the world. Furthermore, it is thought that a cloned human

4、would be unlikely to survive birth and would suffer from complications (并发症) resulting from malformed (畸形) organs.There are also serious ethical issues in danger. In essence (在本质上), those who are against cloning would argue that scientists have no right to play God and to interfere (干扰) with natural

5、 processes. Producing embryos for the purpose of harvesting stem cells for research presents important questions about the nature and status of the embryo being produced. It may also make us question whether throwing it away after use reduces the value we place on human life.In conclusion, I do not

6、agree that research into cloning using human embryos should continue. This is not only because it may reduce the value we place on human life, but also because not enough is known about the effects. However, I do think that if there is a way to produce stem cells using cloning which does not put hum

7、an life at risk, then governments should continue to support it.这篇文章主要讲了作者对于克隆的观点。作者认为如果在可控范围内,克隆对研究治愈疾病是非常有帮助的。作者认为如果它对人类的生活无害,政府应该继续支持干细胞研究。1What is the writers general opinion on cloning?AIt is useful in every area of research.BIt needs to be carefully controlled by governments.CIt is useful for

8、research into cures for disease if it is controlled.DIt is only useful for research into cures for disease.答案:C解析:细节理解题。根据第一段中的In my opinion, cloning is useful for research into cures for disease. However, I think that it needs to be approached with caution and carefully monitored by governments可知作者

9、对于克隆的观点是,如果在可控范围内,它对研究治愈疾病是非常有帮助的。2The underlined word “approached” in the first paragraph means “_”Areached a high level or amountBmoved forwardCcome nearDdealt with答案:D解析:词义猜测题。根据第一段可知作者认为克隆人的问题需要小心谨慎处理,对待,可猜出“approach”意思是“处理,对待”。3The writers main reason against cloning is that _.Anot enough is kn

10、own about the effects of cloningBa cloned human would be likely to die of malformed organsCcloning has negative physical and psychological effects on clonesDit would affect the quality of life for many答案:A解析:推理判断题。根据第二段中的not enough is understood about what effects cloning would have on the world in

11、the future. This is primarily because we do not understand enough about the results of cloning and both the physical and psychological effects that it is likely to have on cloned humans and on the rest of the world可知作者反对克隆是因为对于克隆的影响,人们了解得不够多。4In the last paragraph, the writer thinks governments shou

12、ld _.Anot put human life at riskBsupport all forms of research into stem cell productionCnot support any form of research into stem cell productionDsupport research into stem cell production harmless to human life答案:D解析:细节理解题。根据最后一段中的However, I do think that if there is a way to produce stem cells u

13、sing cloning which does not put human life at risk, then governments should continue to support it.可知作者认为如果它对人类的生活无害,政府应该继续支持干细胞研究。B(乌鲁木齐一中调研)A record 6.15 million trips were made by Chinese mainland tourists to overseas destinations during the sevenday Spring Festival holiday, which ended on Thursd

14、ay, according to the China National Tourism Administration. That is an increase of 7 percent compared with last years Spring Festival. About 374,000 trips were organized by travel agencies, a 2.5 percent increase.The administration also reported growth from individual and highend (高端的) travelers and

15、 said that in addition to top and coastal cities, inland cities such as those in the Guangxi Zhuang autonomous region became important source markets. With many Chinese now traveling abroad for Spring Festival, their choice of destinations has expanded along with their growing interest in foreign cu

16、ltures and services.“Chinese tourists are increasingly willing to experience local cultures and services, including staying in private homes, appreciating plants and watching monkeys in hot springs,” Li Xuejing, an agencys marketing manager, said.A Chinese tourist surnamed Guo, who was vacationing o

17、n an island in the Philippines, said, “I now pay more attention to relaxation and enjoyment during the holidays instead of shopping or choosing gifts for relatives.”Another choice is Britain. Though the devaluation (货币贬值) of the pound is a factor, Britains rich history and famous education tradition

18、 have caught the eye of Chinese.本文主要讲述的是在春节假期中国人选择外出旅游的人数急剧增长。5How many trips were made to foreign countries during the Golden Week of this Spring Festival holiday?A6,150,000.B2,500,000.C7,000,000. D374,000.答案:A解析:细节理解题。根据第一段中“A record 6.15 million trips were made by Chinese mainland tourists to ove

19、rseas destinations during the sevenday Spring Festival holiday”可知答案为A。6What can we learn about some inland cities in Guangxi?ATheyre reported to have become important source markets.BTheyre famous for all kinds of plants and monkeys.CThey have the best hot spring in the world.DThey belong to coastal

20、 source markets.答案:A解析:细节理解题。根据第二段中“in addition to top and coastal cities, inland cities such as those in the Guangxi Zhuang autonomous region became important source markets”可知,广西壮族自治区也成了客源地。故选A。7What would Miss Guo do on her vacation according to the text?AGo shopping for gifts.BStudy foreign cult

21、ures.CRelax and enjoy herself.DChat with her relatives.答案:C解析:细节理解题。根据第四段中“I now pay more attention to relaxation and enjoyment during the holidays instead of shopping or choosing gifts for relatives.”可知,Miss Guo现在更注重放松和娱乐。8Where does the text probably come from?AA guide book. BA newspaper.CA scient

22、ific magazine. DAn advertisement.答案:B解析:文章出处题。整篇文章主要报道了中国人在春节期间外出旅游的人急剧增加,故本文应该是报纸中的一篇文章。.完形填空(河北石家庄质量检测)In some cases, the home environment can contribute to a childs problematic behavior. _1_ such as a parents job loss, financial strain, divorce or death of a loved one can prompt some to _2_. The

23、stress surrounding one childs behavior can _3_ every member of a family, making it more difficult for other children in the household to perform _4_ in school and other settings. A health organization was established to help families in these situations work past behavioral _5_. “Although one childs

24、 behavior might be the crisis issue that _6_ a family to come to see us, we take the _7_ that the whole family are our patients, not just a single child,” says Gina Richman, director of the organization.Dr Richman finds that many of the parents she works with have _8_ control over the problems in th

25、eir households. Caught up in dealing with financial crises, _9_, health problems and other immediate issues, the issues of maintaining a _10_ and structured environment becomes more challenging, and children sometimes lose sight of who is in _11_ and how to behave appropriately. “Thats why its so im

26、portant for us to _12_ the whole family into the therapy room,” she says. “We have to _13_ that hierarchy (阶层) and put that parent back on top.” This _14_ is particularly common in families headed by _15_ women, whose children might create romanticized notions (概念) of absentee fathers, but show litt

27、le _16_ for the mother who holds their family unit together. In families where one childs behavior has become a source of _17_ for everyone, other children in the household may begin to feel like the relative who is acting _18_ has control over the family. The organizations _19_ supports the idea th

28、at one childs _20_ really isnt the issuethe important thing is to alter the family dynamic (对抗性态势) so that everyone interacts in a more healthy way.本文是一篇说明文。文章讲述了家庭环境对孩子的影响很大,有时孩子们会做出一些不正确的事情。例如有的单亲家庭中某个孩子会担当起父亲的角色,但是忽略了对母亲的尊敬。有个组织在解决这个事情,他们对这样的情况进行了分析,并有了切实可行的解决策略。1A.Opportunities BIssuesCFortunes

29、DBehaviors答案:B解析:联系空后的“a parents job loss, financial strain, divorce or death of a loved one”我们知道,这些都是家庭中遇到的一些问题。2A.give up Bthink upCrise up Dact out答案:D解析:根据“a childs problematic behavior”可以推断,家庭中的一些问题会导致家庭中的成员做出一些行动。3A.affect BinspireCencourage Dastonish答案:A解析:联系后文的“making it more difficult for o

30、ther children in the household to perform _4_ in school and other settings.”我们知道,一个孩子的行为所产生的压力会影响到家里的每个人。4A.poorly BsuccessfullyCstrangely Dthoughtfully答案:B解析:空前的stress和more difficult都提示我们,一个孩子的行为会让其他孩子在学校或者其他地方难有成功的表现。5A.actions BmistakesCchallenges Ddisorders答案:C解析:联系后文我们知道,这个组织是处理家庭中孩子们的一些问题行为的。这

31、里的behavioral challenge就是前面提到的problematic behavior。6A.pushes BadvisesCpermits Dforbids答案:A解析:从空前的the crisis issue我们知道,因为出现了危机,这才迫使这些家庭来到这个组织。push在这里的意思接近force,意思是“强迫”。7A.conclusion BattitudeCidea Dtheory答案:B解析:联系空后的“the whole family are our patients, not just a single child”可知,这个组织的态度:全家人都是他们的病人。8A.e

32、ndless BlimitedCgreat Ddefinitive答案:B解析:联系前文我们知道,危机的出现迫使家长带着孩子来到这个组织,因此家长对于家庭中的这些问题的控制能力有限。9A.marriages BcareersCtragedies Demotions答案:C解析:本空与financial crises及health problems and other immediate issues是一致的,故选tragedies,意为“灾难”。10A.friendly BadaptableCpeaceful Dconsistent答案:D解析:联系空后的“structured environ

33、ment”我们知道,他们发现建立一个和谐一致的、井井有条的环境越来越难了。11A.charge BneedCdanger Dtrouble答案:A解析:联系后文的“put that parent back on top”我们知道,孩子们常常忘记了谁是负责人。in charge意为“负责;掌管”。12A.lead BpullCshow Dseparate答案:B解析:联系前文我们知道,本来家长只是送自己的孩子来治疗的,结果全家被赶进了治疗室。pull一词的运用说明了家长是在不情愿的情况下被逼迫进入的,其他动词不能说明这个概念。13A.break BsetCreestablish Ddivide答

34、案:C解析:联系前后文我们知道,在行为问题出现后,家庭原有的阶层被打破了,现在机构要帮助这些家庭再次建立起这个阶层。14A.scene BrelationCclass Dleadership答案:A解析:后文的孩子在单亲家庭中扮演另一位家长的角色,这是家庭中常见的情景,因此用scene最合适。15A.warmhearted BmercifulCheartbroken Dsingle答案:D解析:联系后文的“whose children might create romanticized notions (概念) of absentee fathers”我们知道,这是一位单身母亲。16A.car

35、e BroomCrespect Dsympathy答案:C解析:联系空前的little以及下文的家庭中一个孩子的行为对每个人形成压力我们知道,虽然他担当起了父亲的角色,但是对母亲缺少了尊敬。17A.stress BargumentsCdisappointment Dsatisfaction答案:A解析:联系后文“has control over the family”我们知道,一人担当起父亲的角色,家庭中的其他人感觉到了压力。18A.rudely BinappropriatelyCquickly Dproperly答案:B解析:联系空前的内容我们知道,一个孩子虽然担当起了父亲的角色,但是缺少了对母亲的尊重,因此是不适当的行为。19A.goal BtopicCaim Dapproach答案:D解析:联系前文我们知道,这个组织采取措施纠正家庭中一些不合适的行为。20A.role BbehaviorCmistake Deffect答案:B解析:前文讲述的是孩子在家庭中一些不合适的行为,因此本空选behavior。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1