1、Unit1 Know yourself(B卷提升篇)学校:_ 姓名:_ 考试时间:90分钟;考试分值:100分题号一二三四五六总分得分一、选择题(共15小题,每小题1分,共15分)1. My phone number is 3571355. Please _. A. write downB. write it downC. write them downD. write down it【答案】B【解析】write down,写下来,宾语如果是代词,应该放中间,结合句意:我电话号码是3571355。请把它写下来。2. When I go into the classroom,I always _
2、. A. keep it quietB. keep quietlyC. keep quietD. keep clean【答案】C【解析】keep quiet,保持安静,是固定词组。结合句意:当我走进教室时,我总是保持安静。3. (2019秋连云港月考)Though the work is very hard,he doesnt want to _ easily. A. give inB. give upC. give awayD. give over【答案】B【解析】give up放弃。4. (2019天津模拟)Do you mind if I sit here?_. Its for Mr.
3、Brown. A. Not at allB. Never mindC. Better notD. Of course not【答案】C【解析】考查情境对话。句意:你介意我坐在这儿吗?最好不要,这是给布朗先生的。Not at all一点也不;Never mind不介意;Better not最好不要;Of course not当然不是。根据题干Its for Mr. Brown. 可知应说最好不要。5. (2019秋苏州期末)We may meet all kinds of difficulties in the future,but we should be confident enough t
4、o _ any challenge. A. put onB. get onC. take onD. try on【答案】C【解析】考查动词短语。句意:未来我们可能会遇到各种各样的困难,但是我们应该足够自信去接受任何挑战。put on穿上,上演;get on上车,上马,进展;take on呈现,承担,具有; try on试穿,试验. 根据题干We may meet all kinds of difficulties in the future. 未来我们可能会遇到各种各样的困难,可知应说但是我们应该足够自信去接受任何挑战。6. (2019春泰兴市期末)Its dangerous to walk
5、across the street carelessly. Youre right. We cant be _ careful while crossing the street. A. soB. veryC. tooD. more【答案】C【解析】根据题干可知当过马路时,我们尽量要小心,其中canttoo表示再也不过,尽量。7. (2018秋仪征市校级月考)As a student,I cant afford _ a new mobile phone. A. buyB. buyingC. to buyD. bought【答案】C【解析】动词的固定搭配。A买,动词原形;B动名词/现在分词;C不
6、定式;D过去式。句意作为一名学生,我买不起一部新手机。afford to do sth负担得起做某事. 固定搭配. 填不定式to buy买。8. (2018秋仪征市校级月考)The doctor has devoted most of his time to the patients.A. look afterB. looking afterC. looks afterD. looked after【答案】B【解析】不定式。此题考查固定短语devote to doing sth致力于做某事。根据句意医生已经致力于把他绝大部分的时间奉献给了照顾病人们。9. (2017秋阜宁县校级期中)Mrs B
7、lack is an organized housewife. - Thats right. Everything in her house is always_. A. in orderB. out of orderC. in troubleD. in the way【答案】A【解析】根据题干结合Mrs Black is an organized housewife推测设空处句子的句意是她家里的所有东西总是井井有条。,由此判断句子中缺少in order一词。10. (2017秋阜宁县校级期中)The railway _ Qinghai to Tibet is the longest plat
8、eau(高原) railway in the world. A. connectedB. connectsC. connectingD. is connected【答案】C【解析】根据语境推测句意是连接青海和西藏的铁路是世界上最长的高原铁路。由设空处单词在句子中作定语,且railway是动词connect的逻辑主语,所以用动词的ing形式。11. (2018连云港模拟)Xiao Li has _ homework and she really doesnt know _ first.A. much too; what to doB. too much; to do whatC. much to
9、o; to do whatD. too much; what to do【答案】D【解析】too much中的中心词是much,后面跟不可数名词,意思是太多的. too是用来加强much语气的;much too中的中心词是too,后面跟形容词或副词,意思是非常,太. much是用来加强too的语气的;在这里homework是一个不可数名词,所以应该用too much修饰。12. Dont open your books. Please keep them _. A. closeB. closedC. closingD. closes【答案】B【解析】分析句子,结合选项,推测意思是不要打开你的书
10、,请保持关闭。考查短语keep sth. +adj. A亲近的,B关闭的,形容词,C关闭,动词的现在分词,D关闭,动词三单。13. Daniel does well in all the lessons,but he never _.What a _boy!A. gives off; curiousB. gives off; energeticC. shows off; organizedD. shows off; modest【答案】D【解析】动词短语。第一个空,give off发出;show off炫耀,卖弄,结合语境丹尼尔在所有的功课上都很好,但他从不_. ,可知,应该是卖弄,A,B不正
11、确. 第二个空,curious好奇的. energetic精力充沛的;organized有组织的;modest谦虚的;结合语境丹尼尔在所有的功课上都很好,但他从不卖弄。可知,应该是多么谦虚的孩子。14. I found _ difficult to work with the strange person. A. itsB. this isC. it isD. it【答案】D【解析】根据I found _difficult to work with the strange person,可知我发现和那个怪人共事很困难. find it+形容词+to do sth比赛发现做某事很难。15. Li
12、 Ping _ the whole class _ his high marks. A. impressed; byB. has impressed; withC. made; byD. has made; with【答案】B【解析】现在完成时;句意:李平用他的高分给全班同学留下了深刻的印象. impress sb with sth.用给某人留下印象;是固定搭配。句子为现在完成时,构成:has或have+done. 主语是李平,所以用has。二、填空题(共10小题,每小题1分,共10分)16. (2018秋江宁区月考)He has learnt to get himself _(organiz
13、e) by using computers. 【答案】organized【解析】根据He has learnt to get himself(organize) by using computers. 可知他学会了通过使用计算机来让自己有条理。这里考查get sb done。17. (2019六盘水)他和我都不擅长踢足球. _ he _ I am good at playing football. 【答案】Neither nor【解析】结合句意是说两者都不用neithernor连接两个对等成分。18. It is _(say) that there will be a monthly exam
14、 after the National Day holiday. 【答案】said【解析】根据It is(say) that there will be a monthly exam after the National Day holiday,可知据说国庆节假期过后将有一次月考。这里It is said表示据说。19. Tourists should pay attention to _(protect) the environment while enjoying their journey. 【答案】protecting【解析】根据Tourists should pay attentio
15、n to(protect) the environment while enjoying their journey,可知旅游者在旅游途中要注意保护环境。pay attention to doing sth。20. 用括号里所给的词的正确形式填空Daniel made many mistakes because of his _(care). 【答案】carelessness【解析】根据Daniel made many mistakes because of his(care). 可知丹尼尔因粗心而犯了许多错误,这里his后面跟名词形式,而 made many mistakes 是由于粗心大意
16、。21. 你介意再给我解释一遍这个要点吗?Would you mind _ the key point _ me again?【答案】explaining; to【解析】汉译英。句意:你介意再给我解释一遍这个要点吗?根据汉语句子及其提示,可知句子为一般现在时. 要翻译的部分为:介意做某事,用mind doing sth. 向某人解释,用explain sth to sb。22. 如果你对生肖感兴趣,仅仅当做娱乐读读他们. If you _ animal signs,read about them just _. 【答案】are interested in;for fun【解析】汉译英。句意:如
17、果你对生肖感兴趣,仅仅当做娱乐读读他们. 根据汉语和英语句子,可知对感兴趣,通be interested in,是固定搭配,句子为一般现在时。主语是you,所以用are,just for fun为了娱乐,为了高兴。23. 他很安静,话不多,但是他的作品极具说服力. He is _ and doesnt talk _,but his work _!【答案】quiet;much;is very convincing【解析】汉译英。句意:他很安静,话不多,但是他的作品极具说服力。根据汉语句子及其提示,可知句子是一般现在时,安静的英语表达是quiet;许多的英语表达是much;his work单数,所
18、以用is,very convincing具说服力。24. After wait for an hour,he became _(patient). 【答案】impatient【解析】根据After wait for an hour,he became(patient). 可知等了一个小时以后,他变得不耐烦了,become是一个系动词,后面跟形容词形式,根据语境这里等这么长时间应该是不耐烦了。25. 他以他极具创造力的作品给整个国家留下了深刻的印象. He _ the whole country _ his _ work. 【答案】impressed;with;creative【解析】汉语,句子
19、缺少留下印象和极具创造力的表达,英语是impress,这里动作发生在过去,用一般过去式,故第一空用impressed,以这里翻译为with,创造力的为形容词creative。三、完形填空(共15小题,每小题1分,共15分)Many people are interested in star signs. Some people(1) that some star signs get along better with each other than other star signs. Perhaps we should first start(2) those star signs that
20、are incompatible(合不来的). Aries and Leo are not a(3) match. Its believed that both of them are(4) . Aries is energetic and is not compatible with Leo because Leo is strong and(5) . Also,Pisces and Taurus are not a good pair. Taurus is practical and will not be(6) enough to wait for Pisces to stop(7) !
21、Perhaps the best choice of friend for Taurus is Capricorn. Taurus(8) be stubborn and Capricorn is patient and would be prepared to wait for Taurus to change his or her(9) . Aries should get to know Pisces. Aries is active(10) Pisces is gentle and easygoing. They are a good match. Leo would be(11) ma
22、tched with Libra. Leo likes to give gifts and Libra likes beautiful things. The perfect pair is Libra and Scorpio. Libra does not like to(12) and loves peace. Libra will never ask Scorpio about his or her secrets. Sagittarius and Gemini are also a perfect match. Sagittarius loves to(13) and Gemini l
23、oves to discover (发现) new things. Sagittarius has a good(14) of humour and will enjoy listening to Gemini talk. Virgo and Aquarius are a good match too. Sometimes,however,there can be(15) in their relationship. Aquarius has many friends but Virgo worries a lot about meeting a lot of people. 1. A. ho
24、peB. wishC. believeD. guess【答案】C【解析】本题考查动词。根据文中Some peoplethat some star signs get along better with each other than other star signs句意:有些人有些星座比其他星座更容易相处,因为有些人确信星座存在,并且影响人的性格和命运,可知believe更符合语境。后文Its believed that both of them are可作照应。2. A. withB. onC. atD. for【答案】A【解析】本题考查介词。start with以开始说起,根据文中Perh
25、aps we should first startthose star signs that are incompatible句意:我们应该先开始那些星座是不相容的。可知作者要先讲合得来的星座。3. A. badB. goodC. wrongD. silly【答案】B【解析】本题考查综合理解,根据文中Aries and Leo are not amatch句意:白羊座和狮子座不是匹配。前一句开始说合不来的星座,这句话是举例说明,所以应该也是合不来的。4. A. teachersB. leadersC. workersD. people【答案】B【解析】本题考查综合理解。根据文中Its beli
26、eved that both of them areAries is energetic and is not compatible with Leo because Leo is strong 句意:相信他们都是白羊座精力充沛,不兼容狮子座,因为狮子座是强大的. 两个星座都是有精力的,强大的。leader领导者具有这个特征。5. A. fairB. selfishC. confidentD. easygoing【答案】C【解析】本题考查综合理解。fair 公平的;selfish自私的;confident自信的;easygoing容易相处的。根据文中 Leo is strong and句意,因
27、为狮子座是强大的而且星座是以动物的某些特征对应人的性格特征。狮子是兽中之王,具有强壮而且自信。6. A. patientB. sorryC. surprisedD. angry【答案】A【解析】本题考查综合理解。patient 耐心的;sorry遗憾的;surprised惊奇的 ;angry生气的。根据文中Taurus is practical and will not beenough to wait for Pisces to stop句意:金牛座是实际主义的,并不能足够等待双鱼座停止等待需要耐心,可知patient符合语意。7. A. workingB. studyingC. sleep
28、ingD. daydreaming【答案】D【解析】本题考查综合理解。根据文中Taurus is practical and will not beenough to wait for Pisces to stop句意:金牛座是实际主义的,并不能足够等待双鱼座停止根据文章段落,本句说的是合不来的星座。因此此处应该选与practical(实际的)相对立的特征做白日梦daydream。8. A. canB. shouldntC. mustD. cant【答案】A【解析】本题考查情态动词。情态动词表示推测时,绝对会发生的用must be,很可能发生用can be文讲星座是一种一般性推测。Perhap
29、s the best choice of friend for Taurus is Capricorn. Taurusbe stubborn and Capricorn is patient and would be prepared to wait for Taurus to change his or her句意:也许摩羯座是金牛座的朋友最好的选择,金牛座是顽固的,而倔强的摩羯很有耐心,准备等待金牛座改变他/她的金牛座的顽固和摩羯很有耐心相搭配,因而顽固是金牛座的特征,故can be符合语境。9. A. mindB. addressC. nameD. detail【答案】A【解析】本题考查
30、综合理解。mind 思想,想法;address地址;name 名字;detail细节。根据文中Perhaps the best choice of friend for Taurus is Capricorn. Taurusbe stubborn and Capricorn is patient and would be prepared to wait for Taurus to change his or her句意:也许摩羯座是金牛座的朋友最好的选择,金牛座是顽固的,而倔强的摩羯很有耐心,准备等待金牛座改变他/她的可知摩羯座用耐心改变金牛座的顽固思想。10. A. sinceB. but
31、C. ifD. because【答案】B【解析】本题考查连词。根据文中Aries should get to know Pisces. Aries is activePisces is gentle and easygoing. They are a good match. 句意:白羊座应该了解双鱼座。白羊座活跃双鱼座温柔且随和. 他们是一个很好的匹配. 活跃与温柔,随和是对立的,用转折连词but连接。11. A. badB. badlyC. wellD. good【答案】C【解析】本题考查综合理解。根据文中Leo would bematched with Libra. Leo likes t
32、o give gifts and Libra likes beautiful things句意:狮子座和天秤座搭配因为狮子座喜欢送礼,天秤座喜欢美丽的东西,可知两个星座很好契合,因修饰动词match(搭配),选副词well。12. A. talkB. argueC. smileD. discuss【答案】B【解析】本题考查综合理解。talk 谈话;argue争论;smile微笑;discus讨论;根据文中Libra does not like toand loves peace. 句意:天秤座不喜欢和热爱和平。此处应该选与爱和平相并列意义的短词。不爱争论最合适。13. A. sleepB. s
33、hopC. travelD. cook【答案】C【解析】本题考查综合理解。sleep睡觉;shop购物;travel旅行;cook煮饭;根据文中Sagittarius and Gemini are also a perfect match. Sagittarius loves toand Gemini loves to discover new things. 句意:射手座和双子座也是一个完美配合. 射手座爱双子喜欢发现新事物。从语意可知两个星座都应有爱探索的特点。travel符合语意。14. A. timeB. senseC. feelingD. experience【答案】B【解析】本题考
34、查固定用法;根据文中Sagittarius has a goodof humour and will enjoy listening to Gemini talk句意:射手座有很好的幽默喜欢听双子座的谈话。幽默感的表达法是 sense of humour不用feeling。15. A. problemsB. funC. adviceD. secrets【答案】A【解析】本题考查综合理解。根据文中Virgo and Aquarius are a good match too. Sometimes,however,there can bein their relationship. Aquariu
35、s has many friends but Virgo worries a lot about meeting a lot of people. 句意:处女座和水瓶座也是一个很好的匹配。然而,有时在他们的友谊中可能水瓶座有很多朋友但是处女座很担心会见朋友。句子中用however转折语气。四、阅读理解(共10小题,每小题2分,共20分)A(2019秋房县期中)Are you learning English and do you need help with grammar?Do you want to learn new vocabulary or slang (俚语)?Well,you c
36、an find help online with these top 5free English as a Second Language websites. 1. Daves ESL Cafe This is a complete website that can help you learn and practise English. You can read many stories and do a lot of exercises to test yourself. You can also post questions and answers onto the help centr
37、e. 2. About. com You can get free English courses from About. com and youll get regular emails that will help you learn English. 3. The Classroom by Voice of America You can watch videos and listen to news stories to improve your listening and vocabulary skills. You can also hear English words and t
38、heir meanings. 4. Heinles Newbury House Dictionary of American English Do you need to find the difinition of a word?Use this online dictionary to find simple and clear definitions,as well as example sentences and idioms (习语). You can also find different cultural facts. 5. Personal English Portal (门户
39、网站) on YouTube You can watch this series of videos on YouTube to develop your listening skills. You can also do a search forlearn Englishon YouTube to find other videos. This is a good way to practise English and have fun. 1.If you want to do English exercises and test yourself,you can go to . A. Ab
40、out. comB. YouTubeC. Daves ESL CafeD. the Classroom by Voice of America【答案】C【解析】细节理解题。根据Daves ESL Caf. This is a complete website that can help you learn and practice English. You can read many stories and do a lot of exercises to test yourself. 戴夫的ESL咖啡馆是一个完整的网站,可以帮助你学习和练习英语。你可以阅读许多故事和做大量的练习来自我测试。2
41、.You can at the help centre on the website Daves ESL Cafe. A. watch videos and picturesB. listen to news and musicC. watch movies and matchesD. read questions and answers【答案】D【解析】细节理解题。根据You can also post questions and answers onto the help center. 你也可以提出问题和答案到帮助中心。3.About. com often sends emails to
42、 its visitors to help them . A. get relaxedB. have funC. become famousD. learn English【答案】D【解析】细节理解题。根据You can get free English courses from About. com and youll get regular emails that will help you learn English. 你可以从About. com获得免费英语课程,你会得到定期的电子邮件,这将帮助你学习英语。4.The underlined word definitionmeans in
43、 Chinese. A. 来源B. 释义C. 意图D. 背景【答案】B【解析】词义辨析题。根据you need to find the definition of a word?你需要找到一个词的释义吗?5.From Heinles Newbury House Dictionary of American English,you can find . A. cultural informationB. online librariesC. interesting newsD. many storybooks. 【答案】A【解析】细节理解题。根据You can also find differe
44、nt cultural facts. 你还可以找到不同文化的事实。BAccording to scientists research,the month in which babies are born could affect them in some ways. Babies born in spring get sick easily. Children born under Aquarius (Jan.21stFeb.19th) may be less clever than those born in other seasons. They may also have shorter
45、 lives than those born in autumn. Scientists believe many of the differences can be explained by the mothers exposure to sunlight in pregnancy (怀孕). Sunlight helps lead to the production of vitamin D in the body. The lack (缺乏) of vitamin D in the first months of life may have a bad effect on health.
46、 Vitamin D is called thesunshine vitamin. It has a good effect on health. A study showed that people born from April to June had slightly shorter lives than those born in October,November or December. Similar studies in the US showed that people born in autumn lived about 160days longer than those b
47、orn in spring. Professor Russell Foster said the conclusions were surprising and interesting. He added,These are small effects but they are very,very clear. I am not giving voice to star signs and they are just for fun. But it is true that we are affected by our season of birth. 6.A childs season of
48、 birth can affect all the following things EXCEPT according to the first two paragraphs. A. his healthB. his heightC. his length of lifeD. his quality of being clever【答案】B【解析】理解归纳题,根据原文的句意Babies born in spring get sick easily. Children born under Aquarius (Jan.21stFeb.19th) may be less clever than t
49、hose born in other seasons. They may also have shorter lives than those born in autumn. 可知出生的月份会影响孩子的智商,寿命,健康,而不影响身高7.What does the underlined wordexposuremean in Chinese? A. 偏爱B. 抗拒C. 过敏D. 暴露【答案】D【解析】 词义推断题,根据文中的语句Scientists believe many of the differences can be explained by the mothers exposure t
50、o sunlight in pregnancy (怀孕). 可知此句的含义是:科学家们认为,许多的差异也可能由母亲在怀孕期间接受太阳光照有关系。8. What can we know about vitamin D according to the passage? A. It comes from sunlight. B. It helps people live longer. C. Sunlight prevents its production. D. It does harm to peoples health. 【答案】B【解析】理解归纳题,根据Vitamin D is calle
51、d thesunshine vitamin. It has a good effect on health. A study showed that people born from April to June had slightly shorter lives than those born in October,November or December. Similar studies in the US showed that people born in autumn lived about 160days longer than those born in spring。可知维生素
52、D对人的骨骼有很多的好处。太阳光能帮助身体吸收更多的维生素D,能让人长寿。9.Which of the following is TRUE according to the passage? A. Women should get enough sunlight in pregnancy. B. Children born under Aquarius are cleverer than those born in autumn. C. People born in May will live longer than those born in October. D. Professor Ru
53、ssell Foster is interested in star signs and believes in them. 【答案】A【解析】推理题。Scientists believe many of the differences can be explained by the mothers exposure to sunlight in pregnancy (怀孕). Sunlight helps lead to the production of vitamin D in the body. The lack (缺乏) of vitamin D in the first month
54、s of life may have a bad effect on health. 母亲在怀孕期间接受太阳光照有关系,太阳光能帮助身体吸收更多的维生素D。10.What does the passage mainly tell us? A. People can know the length of life by star sign. B. Women should choose to give birth to children in spring. C. A childs season of birth has an effect on him or her. D. Vitamin D
55、 is very important to peoples health. 【答案】C【解析】主旨推断题,根据According to scientists research,the month in which babies are born could affect them in some ways. 可知此文主要介绍了出生的月份对孩子的影响。五、词汇应用(共10小题.每小题2分,共20分)say,live,represent,power,practice,mood,for fun,the case,patient,in some ways1. Is it true that peopl
56、e born under the same star sign are like each other ?2. My cousin has a quick mind,but he is and hates to wait. 3. One cant be a leader if he or she isnt confident enough. 4. Stop daydreaming. We dont need beautiful dreams but plans. 5. My cousin has a sweet and personality. She is good at cheering
57、others up. 6. Its that people born in the year of the Dog are usually loyal. 7. My star sign says I am good at saving money,but thats not . I run out of my money every month. 8. I wrote the story just . I didnt expect it to be published. 9. In the Chinese lunar calendar,each year is by an animal sig
58、n. 10. You put me in a bad again. Would you please stop letting me down?1. in some ways 考查短语运用。根据句意相同星座的人们在某些方面是相似的,这是真的吗?,结合备选词汇,可知空中信息应为在某些方面,in some ways 意为在某些方面,故填:in some ways。 2. impatient考查形容词。根据句意我的堂弟思维敏捷,但是没有耐心,讨厌等待. ,结合备选词汇,可知空中信息应为没有耐心,impatient意为没有耐心,故填:impatient。3. powerful 考查形容词。根据句意如果
59、他或她没有足够的自信心,他/她就不是一个有力的领导. ,结合备选词汇,可知空中信息应为有力的,powerful 意为有力的,故填:powerful。4. practical 考查形容词。根据句意别做白日梦了,我们需要的不是美丽的梦境,而是有实际作用的计划. ,结合备选词汇,可知空中信息应为实际作用的,practical 意为实际作用的,故填:practical。5. lively考查形容词。根据句意我表妹性格活泼可爱. 她善于鼓励他人振作. ,结合备选词汇,可知空中信息应为活泼的,lively意为活泼的,故填:lively。6. said考查固定用法。根据句意据说狗年出生的人都很真诚. ,结合
60、备选词汇,可知空中信息应为据说,Its said意为据说为固定结构,故填:said。7. the case 考查名词短语。根据句意我的星座表明我擅长攒钱,但是情况不是这样的. 每个月我都是月光. ,结合备选词汇,可知空中信息应为情况,the case 意为情况,故填:the case。8. for fun 考查短语运用。根据句意我写故事只是为了乐趣,我不指望它被出版。结合备选词汇,可知空中信息应为为了乐趣,for fun意为为了乐趣,故填:for fun。9. represented考查动词。根据句意在中国农历日历中,每年都被一个动物生肖代表着. ,结合备选词汇,可知空中信息应为代表,repr
61、esented意为代表,根据句中by an animal sign,知空中信息应该用过去分词(与is构成一般现在时的被动语态),故填:represented。10. mood考查名词。根据句意你又把我带到一种坏情绪里. 请你别让我失望了. ,结合备选词汇,可知空中信息应为情绪,mood意为情绪,故填:mood。 六、书面表达(共1小题,共20分)随着阳光体育运动的开展,每天锻炼一小时,健康工作50年,幸福生活一辈子的理念深入人心. 校园里参加运动的同学也越来越多. 学校决定对同学们的体育锻炼情况进行一次调查. 假如你是张华,请根据自己的实际情况写一篇短文,词数60左右. 提示问题:1. How
62、 often do you exercise?2. Whats your favourite sport? Why?3. When do you do sports?【解析】My name is Zhang Hua. I think exercise is good for our body(高分句型一). Everyone should get some exercise every day. (开篇点题) I always do sports after school with my classmates and my friends. My favourite sport is pingpong. (作者最喜欢的运动) I play pingpong five times a week and thirty minutes each time. Playing pingpong helps make my body strong and healthy(高分句型二). (分析原因)