1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit1AnewstartSectionAStartingout&Understandingideas课后篇素养升华基础夯实.单句填空1.He was about to tell the secret someone called him.答案when2.We are too stressed (have) time to chat every day.答案to have3.To the principals (embarrass),the student refused to drop out of school.答案embarrassment4.She t
2、ook deep breath and sat up with great effort.答案a5.Guests (panic) and screamed when the bomb exploded.答案panicked6.He turned the television,put on his coat and walked out.答案off7.His speech made a strong impression the audience.答案on8.I have no butterflies my stomach after I prepared my lessons carefull
3、y.答案in.短语填空be about to,get into a panic,out of breath,be impressed by,turn around,to ones embarrassment,one by one,have butterflies in ones stomach1.I the efficiency with which she handled the crisis.答案was impressed by2.He ,and I recognised him as a former classmate.答案turned around3.When I met my te
4、acher for the first time I .答案had butterflies in my stomach4.By the time I got to the top of the hill,I was quite .答案out of breath5.This paper will deal with the following three questions .答案one by one6.I when I found the door was locked.答案got into a panic7.,his two children burst into tears in publ
5、ic.答案To his embarrassment8.The train leave and I was not even on the platform.答案was about to.完成句子1.你对英语老师的第一印象如何?Whats your the English teacher?答案first impression of2.你要与你的新同学们分享哪些学习方法?What learning methods do you wantyour new classmates?答案to share with3.他们又问了其他问题,我说我太累了,不想说话。To their further questi
6、ons I answered that I was .答案too tired to speak4.杰克正在实验室里工作,这时突然停电了。Jack in the lab the power cut occurred.答案was working;when5.能不能上一所理想的大学取决于你平时做些什么。Whether you can go to an ideal universityyou usually do.答案depends on what6.听说你打算辞职,我大吃一惊。Ithat you were planning to quit.答案was surprised to hear素养提升.阅读
7、理解AWhat a day!I started at my new school this morning and had the best time.I made lots of new friends and really liked my teachers.I was nervous the night before,but I had no reason to be.Everyone was so friendly and polite.They made me feel at ease.It was like Id been at the school for a hundred y
8、ears!The day started very early at 7:00 am.I had my breakfast downstairs with my mom.She could tell that I was very nervous.Mom kept asking me what was wrong.She told me I had nothing to worry about and that everyone was going to love me.If they didnt love me,Mom said she would send them her way for
9、 a good talking to.I couldnt stop laughing.My mom dropped me off at the school gate about five minutes before the bell.A little blonde girl got dropped off at the same time and started waving at me.She ran over and told me her name was Abigail.She was very nice and we became close straight away.We s
10、pent all morning together and began to talk to another girl called Stacey.The three of us sat together in class all day and we even made our way home together!It went so quickly.Our teacher told us that tomorrow we would really start learning and developing new skills.I cannot wait until tomorrow an
11、d think that I am really going to enjoy my time at my new school.I only hope that my new friends feel the same way too.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要描述了作者在新学期的第一天遇到的人和事,以及作者心理感受的发展变化。本文考查了学生的语言学习能力,体现了文化意识这一学科素养。1.How did the author feel the night before her new school?A.Tired.B.Excited.C.Worried.D.Relaxed.答案C解析
12、细节理解题。根据第一段中的“Iwasnervousthenightbefore”可知,作者在开学前感到紧张不安。2.What did the author think of her mothers advice?A.Clear.B.Funny.C.Reasonable.D.Excellent.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“.Momsaidshewouldsendthemherwayforagoodtalkingto.Icouldntstoplaughing.”可知,作者觉得妈妈的话很好笑。3.What happened on the authors first day of schoo
13、l?A.She met many nice people.B.She had a hurried breakfast.C.She learned some new skills.D.She arrived at school very early.答案A解析推理判断题。根据第一段中的“Imadelotsofnewfriendsandreallylikedmyteachers.”和“Everyonewassofriendlyandpolite.Theymademefeelatease.”以及下文作者详细介绍自己遇到的朋友可知,作者在开学第一天遇到很多友好亲切的人。4.What can we in
14、fer about Abigail?A.She disliked Stacey.B.She was shy and quiet.C.She got on well with the author.D.She was an old friend of the author.答案C解析推理判断题。根据倒数第二段中的“Shewasveryniceandwebecameclosestraightaway.Wespentallmorningtogether.”和“weevenmadeourwayhometogether”可知,阿比盖尔和作者相处得非常好。BLeaving junior high scho
15、ol,and going up to the high school was a very frightening change for me.I went there with no friends.The only two people who came from my previous school were two girls,Donna Davis and Sakjinda Rai,but I developed little friendship with them.At first I was scared and looked stupid.But after a few mo
16、nths,I tried keeping my arms open and making friends with people around me.After an unsuccessful relationship with Amit Sharmar,who ran away from me whenever I said hello to him,Sher Bhachu joined me,and we seemed to have a bit in common.So I made my first friend,and I wasnt on my own any more!But a
17、fter a few days,he broke his leg,and was off for a couple of months!I was on my own again!Anyway,when Sher finally did return,I introduced him to another friend of mine,Graeme Parker.They got on like a house on fire,but unfortunately that little threesome (三人一组) only managed to last about a week or
18、two before they had a bit of fight,and poor Graeme went his own way.Shortly after that we met and later joined with another gang.Others later joined at various stages,including:Chris Elemen,Venay Maru,Amandeep Vidhani,Yaser Ghauri and Paul Barrance.It was with these people that I spent most of my li
19、fe in senior high school.【语篇解读】告别熟悉的初中生活,来到了陌生的高中,让作者感到害怕,有点不知所措。慢慢地,作者认识了新朋友,并喜欢上了高中生活。5.Which of the following statements is TRUE according to the passage?A.The author didnt like Sakjinda Rai at all.B.The authors junior high school was not very good.C.The author felt frightened in the new school w
20、ith no friends.D.The author had tried his best to make friends with Donna Davis.答案C解析推理判断题。根据文章第一段中的“Iwenttherewithnofriends.”和“AtfirstIwasscaredandlookedstupid.”可知答案为C项。6.After a short time,the author was alone without friends again because .A.they quarrelled about somethingB.his friend was off bec
21、ause of injuryC.the author moved to another schoolD.they found they had nothing to share答案B解析细节理解题。根据文章第二段中的“Butafterafewdays,hebrokehisleg,andwasoffforacoupleofmonths!Iwasonmyownagain!”可知答案为B项。7.According to the last paragraph,we can learn that .A.the author made more friends as time went onB.the a
22、uthor missed his little threesomeC.the author and Graeme had a fightD.Graeme Parker and Sher Bhachu were close friends答案A解析推理判断题。根据文章第三段最后的“Otherslaterjoinedatvariousstages,including:ChrisElemen,VenayMaru,AmandeepVidhani,YaserGhauriandPaulBarrance.”可推知A项正确。8.The real purpose of the author in writing
23、 this passage is to .A.introduce some friends to readersB.prove senior high school life is hardC.tell readers his friendship in senior high schoolD.show his attitudes toward life in senior high school答案C解析作者意图题。通读全文可知,文章主要描述了作者在高中阶段交友的情况,故答案为C项。.七选五AdviceforHighSchoolStudentsAs a person who is gradu
24、ating from high school very soon,I have some suggestions for students in high school or students who are soon going to be high school students.1 I am sure others can benefit from reading them and will not make similar mistakes like me.2 Do not value first impressions highly.Dont dismiss a person or
25、an idea too early just because you immediately get a bad impression.You will miss many opportunities because of that.Although something seems bad at the first impression,it does not mean it is bad all the time.Try to give everything a fair chance.Dont try to please everybody.There is no way you can
26、please everybody or get everybody to agree with you.3 It is a huge waste of time.Have respect for authority.No matter how much you may dislike them,just remember that teachers and parents care about you and they are only doing their jobs.4 Dont argue with them and just obey them.Realise a high schoo
27、l is not the real world.The real world isnt a closed environment.5 What is rewarded in high school such as popularity and agreement is different from what is rewarded in the real world.If high school isnt working out for you,you may find yourself better at handling the real world.A.Do not be too qui
28、ck to judge.B.So just learn to say the word “No” a lot.C.Listen to their advice and consider it carefully.D.Many of these are based on regrets that I have.E.Bad habits are hard to break and remain with you for a long time.F.Dont spend any effort trying to please others who will never like you.G.It i
29、s a free society where people accept responsibility for their actions.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。作者是一个即将高中毕业的人,他给学弟学妹们提出了一些有用的建议。1.D根据前文“Asapersonwhoisgraduatingfromhighschoolverysoon,Ihavesomesuggestionsforstudentsinhighschoolorstudentswhoaresoongoingtobehighschoolstudents.”可知,作为一个即将高中毕业的人,作者有一些建议,想给在高中或即
30、将成为高中生的学生。可见,作者主要是以自己的经验教训为基础的。D项符合语境。2.A根据后文“Donotvaluefirstimpressionshighly.”(不要太看重第一印象。)可知,空处应该说对事物不要太快做出判断。故A项符合语境。3.F根据前文“Donttrytopleaseeverybody.”(不要试图取悦每个人。)和后文“Itisahugewasteoftime.”(这完全是浪费时间。)可知,不要费尽心思取悦不可能喜欢你的人。故F项符合。4.C根据前文“Haverespectforauthority.Nomatterhowmuchyoumaydislikethem,justrememberthatteachersandparentscareaboutyouandtheyareonlydoingtheirjobs.”可知,要认真听取他们的教诲。C项符合语境。5.G根据前文“Realiseahighschoolisnottherealworld.Therealworldisntaclosedenvironment.”可知,要明白高中不是真正的世界,真正的世界不是封闭的环境,而是一个人人都对自己言行负责的自由社会。G项符合语境。- 5 - 版权所有高考资源网