收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(1)UNIT 3 LISTENING AND SPEAKING .doc

上传人:a**** 文档编号:418212 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:37KB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(1)UNIT 3 LISTENING AND SPEAKING .doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(1)UNIT 3 LISTENING AND SPEAKING .doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(1)UNIT 3 LISTENING AND SPEAKING .doc_第3页
第3页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(1)UNIT 3 LISTENING AND SPEAKING .doc_第4页
第4页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(1)UNIT 3 LISTENING AND SPEAKING .doc_第5页
第5页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(1)UNIT 3 LISTENING AND SPEAKING .doc_第6页
第6页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(1)UNIT 3 LISTENING AND SPEAKING .doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3 Listening and Speaking & Reading and Thinking1、Trying to pick them up, she slipped down the bank into the (溪流).2、The (数据库)allows you to access the sales figures in a number of ways.3、Such a little boy knows three (加)three makes six.4、I prefer shopping online, because I am _ busy _ go shopping

2、 in physical stores.(太而不能)5、My father works very busily, but he always finds time to _(陪伴我).6、Her achievement inspired the younger generation _(work) harder than ever before.7、While the suns rays can age and harm our skin, they also give us _(benefit) Vitamin D.8、Do you know where to buy an _(update

3、) edition of the Chinese dictionary?9、When faster and _(convenient) ways for travel are becoming available, I still favor using my own feet. I get much pleasure from it.10、Our challenge is to motivate those voters and inspire them (join) our cause.11、Singing revolutionary songs, reciting martyrs(烈士)

4、 stories, putting on performances that eulogize (颂扬) Chairman Mao Zedong, such are the daily scenes of more than 200 Red Army primary schools across China. On campus, students wear Red Army uniforms, including octagonal (八角形的) caps and red scarves. In class they sing songs from the old revolutionary

5、 years,discuss the history of the CPC and learn the history of local soldiers. Red Army primary schools, which were started in 2007, are schools named after influential figures of past revolutionary periods, such as Mao Zedong Red Army Primary School and Deng Xiaoping Red Army Primary School, or sig

6、nificant events or sites such as Xibaipo Red Army Primary School. Red Army schools aim to carry on the revolutionary genes while improving educational conditions for children in Chinas impoverished areas that used to be revolutionary bases, mainly through funds from the project council and financial

7、 support from local governments. Red Army primary schools have been expanding across the nation over the past decade, following the footprints of Chinas Red Army, covering revolutionary bases in 29 provinces. As the scale of the project continues to expand, donations to the schools have also expande

8、d from the initiators (发起者),who were mostly revolutionaries or soldiers and their relatives, to cover all of society.“Calling them Red Army opened a channel for donations from all people in our society,”said Feng Haibo, vice principal at Bayi Red Army Primary School in Xibaipo, Hebei Province,where

9、three primary schools are named“Red Army”.1. What does Paragraph 2 talk about?A. Many instructive campuses.B. Very active students at school.C. How teachers ask students to sing revolutionary songs.D. How the students carry the flag of loving motherland at school.2. Red Army primary schools are name

10、d according to the following except .A. significant sitesB. important eventsC. famous revolutionary songsD. influential figures of past revolutionary periods3. What does the underlined word “impoverished in Paragraph 4 mean?A. Poor.B. Rich.C. Natural.D. Mountainous.4. As Red Army primary schools dev

11、elop, .A. many people get to know themB. donations to the schools have also increasedC. more soldiers and their relatives take part in themD. more and more people like singing revolutionary songs12、A new library in TianjinTianjin Binhai Public Libraryrecently became an online hit. The Daily Mail des

12、cribed it as the “worlds ultimate (终极的) library”, while the word “breathtaking” was the choice of Newsweek magazine. One look at the library and youll see why. With its futuristic (未来主义) design and walls loaded with books, its the dream library of every book lover.But as the surprise continues, ther

13、es a burning question lying in the back of our minds: When physical bookstores are closing down one by one, what makes libraries safe from the wave of digitalization (数码化)? And do we really still need libraries now that weve got the Internet in our hands?Reporter Ian Clark has the answer. “Libraries

14、 are not declining in importancepeople are simply changing the way they use them,” he wrote on the Guardian website.What Clark means is that libraries have shifted from simply being storehouses of books to a medium to help “bridge the gap between the haves and the have-nots” according to website Lib

15、raries Are Essential. Since not everyone can afford a smartphone, a tablet or an Internet connection, and not everyone has the know-how to search the Internet correctly and efficiently, its public libraries that make sure that these resources and technologies are available to a larger group of peopl

16、e.“Nobody is trying to sell you anything in the library. There is no pressure to buy and there is no judgment of your choices/ Anne Goulding, a professor at Victoria University in New Zealand, wrote on the Newsroom website. “There are few other spaces that you can just be without somebody questionin

17、g your presence or your motivation.”1.What cause book-lovers to like Tianjin Binhai Public Library?A.Breathtaking magazines.B.Worlds ultimate buildings.C.Digitalization.D.Design and book walls.2.Where does the text most probably come from?A.A fiction.B.A tour guide.C.A newspaperD.A book.3.Why are ph

18、ysical libraries necessary to exist?A.Everyone has a phone with them.B.Some people are still used to the old ways.C.More and more people use computers.D.People can buy what they want there.4.What does the text mainly talk about?A.Libraries living on in digital age.B.internet libraries nowadays.C.Phy

19、sical libraries in the past.D.Peoples dream libraries.13、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 One of my earliest memories was watching my mom talk on our old phone. I was fascinated that she could talk to someone who wasnt actually in the room with her. _ I was wondering how she managed to talk

20、 with someone she couldnt see. _ Later, we had mobile phones that could be carried around the room. Then came computers and smart phones. These days I can send an e-mail around the world in a second. My daughters smart phone has a hundred apps and a dozen social media accounts. She stores all of her

21、 information in a mysterious place known as “the cloud”, where she can take it out at any time. It seems that we are more connected in this world than ever before. _ Few take the time to talk face to face. Instead of looking into the eyes of our loved ones, we stare at our screens. It seems as if th

22、e most connected generations are also the loneliest. Dont let technology take our time and ruin our life. Make the time to meet, to pray and to communicate with each other. Take a walk on the beach with a friend. Have a long conversation with the phones off and the hearts on._ Remember that we are h

23、ere to love each other, help each other and make this world a better place._ But when it cant, turn it off.A. That was a long time ago.B. Connect offline well as online.C. Smart phones have both advantages and disadvantages.D. We should communicate with each other with phones off.E. When your techno

24、logy can help to do these things, then use it.F. However, what bothers me is that we rarely associate with each other nowadays.G. When she left the room, I slowly walked over to the phone and stared at it for a while. 答案以及解析1答案及解析:答案:stream解析: 2答案及解析:答案:database解析: 3答案及解析:答案:plus解析: 4答案及解析:答案:too; t

25、o解析: 5答案及解析:答案:keep me company解析: 6答案及解析:答案:to work解析: 7答案及解析:答案:beneficial解析:提示:句意:虽然太阳光可能伤害我们的皮肤,但它们也提供有益的维生素D。修饰名词短语,用形容词 beneficial。 8答案及解析:答案:updated解析: 9答案及解析:答案:more convenient解析: 10答案及解析:答案:to join解析: 11答案及解析:答案:1.D 2.C 3.A 4.B解析:1. D 段落大意题。本段主要讲的是,在校园里,学生 是怎样传递爱国主义旗帜的。故选D项。2. C 细节理解题。根据第三段中

26、的“are schools named after influential figures of past revolutionary periods”和“or significant events or sites” 可知,红军小学的 命名是根据革命时期有影响的人物、重大事件或地点。故选 C项。3. A 词义猜测题。根据上文的“improving educational conditions” 和下文的 “ mainly through funds from ”可知, impoverished的意思是“贫困的”。故选A项。4. B 细节理解题。根据第五段第二句“As the scale of

27、 the project continues to expand, donations to the schools have also expanded”可知,随着红军学校不断壮大,给这些学 校的捐赠也在增加。故选B项。 12答案及解析:答案:1.D; 2.C; 3.B; 4.A解析:1.细节理解题。根据第一段可知,让图书爱好者喜欢上天津滨海公共图书馆的是它的设计和书墙。2.推理判断题5根据第一段中的A new library in Tianjin Tianjin Binhai Public Library recently became an online hit. The Daily M

28、ail described it as the worlds ultimate library 可知,这篇文章可能出自报纸。3.推理判断题。根据第四段可知,由于并不是每个人都能通过网络获取知识,所以一些人依然在使用老方法,即去图书馆获取知识。4.主旨大意题。根据全文内容尤其是第 二段中的When physical bookstores are closing down one by one, what makes libraries. now that weve got the Internet in our hands可知,这篇文章的主旨是在数字化时代,图书馆仍将继续存在。 13答案及解析:

29、答案:1-5 GAFBE解析:1.根据空处前一句可知,作者对于妈妈 能够和一个与她不在同一个房间的人说话感到很好奇,这吸引了作者。故G项“当她离开房间的时候,我慢慢地走到电话那儿并盯着看了一会儿”符合文意,故选G项。2.根据空后的Later, we had mobile phones. Then came computers and smart phones. These days I can send an e-mail可知,作者阐述了随着时间的变化,家中的通信工具也发生了改变,故A项“那是很久之前的事儿了”符合文意,故选A项。3.根据空处所在的位置可知,空处为段落主題句。根据下文可知,本段主要讲述现在我们很少面对面交流了。F项“然而, 令我感到担心的是,我们现在很少互相交流了”能很好地槪括段意,故选F项。4.根据上文可知,作者认为不能让科技占据我们太多的时间,摧毁我们的生活,我们应该花时间互相见面交流。B项“既要在网上联系也要在网络之外联系”符合文意,故选B项。5.空处前一句提到我们来到这个世界是为了相互关爱.相互帮助,使世界变得更美好;后一句提到当科技不能(帮助你)做到这些时,就关掉它。所以空处应表示当科技能够帮助你做到这些时就使用它,故E项符合文意。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1