1、Unit 4 Discovering Useful Structures & Listening and Talking1、On the day the tornado hit, there was no sign that the fierce weather was on its way the sky was blue and the sun had been out. The first warning my husband, Jimmy, 67, and I, 65, got came around 9 p. m. , from some text on the TV Jinimy
2、was watching. He ran upstairs to find me in our third-floor bedroom, and we changed the channel from the national television to our local Pensacola, Florida, station. Soon the tornado was on top of us. It was the loudest thing I had ever heard. The house shook, and the power went out. And the wind b
3、egan to roar(咆哮)through the house, most likely through windows and the door to our garage. Everything was moving. And the back wall of the house came off and flew into the darkness outside. We had three flights of steps to get to the storeroom down there, the relative safety of the first floor. I di
4、cing know how or if we would make it down the steps. It felt as if there was no floor as the wind lifted me off my feet. As we finally reached the last flight of steps t our front door blew open. Suddenly, a three-foot-long tree branch(树枝)flew over our heads, missing us by inches. By the time I reac
5、hed the storeroom, the tornado had been over us for about a minute. Jimmy pushed me down to the storeroom floor, but he couldnt get inside himself because of the wind. I held Jimmys arm as the tornado blew the door open. My knees were full of glass, but I felt no pain. If I had let go, Jimmy would h
6、ave flown right out of the house. All of a sudden, Jimmy lifted off his feet. I thought he was gone. And then everything stopped. He landed on his feet. In those first quiet moments,I couldnt believe it was over. Our neighbor said the storm lasted four minutes. In that time, four of the twelve town
7、houses in our unit were completely destroyed. Luckily, none of us were seriously injured.1. Where did the couple learn about the coming fierce weather?A. From the dark sky.B. From the radio station.C. From the news report on TV.D. From the text sent by their neighbors.2. What can we infer from Parag
8、raph 2 about the couple?A. They had no place to hide.B. They tried to get out of the house.C. Their garage was blown into pieces.D. Their house was badly destroyed.3. What do we know about Jimmy when the author reached the storeroom?A. He was in great danger.B. He flew out of the house.C. He was ser
9、iously injured.D. He got inside the storeroom.4. What is the best title of this text?A. The tornado hitting FloridaB. A couple stopping a disasterC. The wind roaring through the houseD. A couple keeping alive from a disaster2、Having lived in California until 1970, my family has felt a number of eart
10、hquakes. We have been fortunate, however, to have suffered no bodily harm or property damage. There is a website that lists all California earthquakes recorded from 1769 to the present. The site lists the dates and times as well as the magnitude (震级) and the exact location of any quake that measured
11、 more than 6.0.There are only a few quakes that stand out in my memory and, luckily, none is shown in the website. So, my personal experience with earthquakes might be considered insignificant. There are three earthquakes that are difficult to forget. The first one was in 1955 and our oldest daughte
12、r was walking with me in our backyard in Redwood City in California. As the shaking became stronger I held her to me with one arm as I held on to one of our fruit trees with the other. All three of us (my daughter, I and the tree) shook for two or three minutes that to us felt like hours. The second
13、 one was in 1963. Our entire family was visiting Disneyland in Southern California. The earth started to shake just as we were beginning to walk from our hotel towards the famous landmark. My third experience with an earthquake was a lonely one in California. It was in my sixties and I was alone in
14、an old church. As the building started to shake, I quickly headed for the door to go outside. I remember I said a little prayer-something like, Help me get out of here in time, Dear Heavenly Father. Minutes later, I was safe outside.1. The author writes the passage mainly to tell us about _.A. a new
15、 film about an earthquake B. how to survive an earthquake C. his three earthquake experiences D. how to save children in an earthquake2. The earthquakes the author has experienced _.A. all caused bodily harm B. are all recorded in a website C. all measured more than 6.0D. all happened in California3
16、. When the first earthquake happened, the author _.A. was staying with his daughter B. was planting fruit trees ml C. held on to a tree for hours m D. was in a hotel4. What does the underlined part the famous landmark refer to?A. A church.B. Disneyland.C. A building destroyed by an earthquake.D. The
17、 place where the author was born.3、 An earthquake is a shaking of the ground _ (cause) by the sudden breaking and shifting of large sections of Earths rocky outer shell. Earthquakes are among the most _ (power) events on Earth, and their results can be terrifying. Rock movements during _ earthquake
18、can make rivers change their course. Earthquakes can cause great damage and loss of _ (live). Large earthquakes beneath the ocean can create a series _ huge and destructive waves called tsunamis _ flood coasts for many miles. Earthquakes almost never kill people directly. Instead, many deaths and _
19、(injure) in earthquakes result from _ (fall) objects and the collapse of buildings, bridges, and other structures. Fire caused from _ (break) gas or power lines is another major danger during a quake. Spills of _ (harm) chemicals are also a concern during an earthquake.4、 Fire! Fire! What terrible w
20、ords to hear when I 1 in a strange house in the middle of the night! It was a large, 2 house-the sort that burns easily-and my room was on the top floor. I jumped out of bed,3the door and stepped out into the passage. It was full of4 . I began to5 , but as I was still only half awake,6going towards
21、the stairs I went in the opposite direction. The smoke grew thicker and I found it hard to7 . The floor became8under my feet. I ran into another room and tried to reach the9for fresh air. Suddenly, one of my feet got caught in something 10 and I fell down. The thing I had fallen over felt like a pac
22、kage of clothes, and I picked it up to protect my 11 from the smoke and heat. Just then the floor 12 under me and I fell through to the floor below with pieces of 13 wood all around me. 14 , there was a doorway in front, so I put the package over my face and ran. My feet were terribly burned, but I
23、15 . As I reached the cold air outside, my package of clothes gave a 16 . I nearly dropped it in surprise. Then I saw there were many people in the street. A woman screamed (尖叫) as she saw me and came running 17 . My baby! My baby! she cried. Those people cheered loudly 18 she took the smoke-blacken
24、ed package out of my arms. I almost 19 to see who she was-my bosss wife. I had20her baby, and become a hero!1. A. hung upB. called back C. woke upD. turned back2. A. cleanB. emptyC. strongD. wooden3. A. openedB. closed C. locked D. answered4. A. waterB. smoke C. booksD. toys5. A. runB. play C. talk
25、D. read6. A. as forB. except for C. instead of D. because of7. A. sleepB. WorkC. hearD. breathe8. A. hard B. hot C. coldD. dirty9. A. windowB. table C. telephoneD. bed10. A. wetB. boring C. softD. dangerous11. A. handsB. arms C. backD. face12. A. rose B. broke C. increasedD. returned13. A. burning B
26、. growing C. greenD. light14. A. StrangelyB. Naturally C. Luckily D. Recently15. A. gave up B. set off C. looked around D. got through16. A. roleB. cryC. taskD. lesson17. A. madlyB. slowly C. carefullyD. patiently18. A. ifB. once C. asD. unless19. A. agreedB. forgot C. regrettedD. failed20. A. hurtB
27、. saved C. killedD. punished 答案以及解析1答案及解析:答案:1.C 2.D 3.A 4.D解析:1. C【命题意图】细节理解題。【解题思路】根据第一段中的The first warning,from some text on the TV Jimmy was watching可知,作者和丈夫是从电视上的新闻 报道中得知龙卷风的消息的,故C项正确。2. D【命题意图】推理判断题。【解题思路】根据第二段的内容,尤其是And the back wall of the house came off and flew into the darkness outside可知,
28、他们的房子损 坏严重,故D项正确B3. A【命题意图】细节理解題。【解题思路】根据第四段中的If I had let go, Jimmy would have flown right out of the house可知,Jimmy差点被吹飞了,由此可见, Jimmy处于危险之中,故A项正确。4. D【命题意图】标题判断题。【解题思路】通读全文可知,本文主要讲述了作者和丈夫遭遇龙 卷风的袭击,不离不弃相互扶持最终幸运存活下来的故事。故D 项最适合作本文的标题。 2答案及解析:答案:CDAB解析:1. 写作意图题。本文主要向读者介绍了作者经历的三次地震。2. 细节理解题。根据第三段的 The f
29、irst one was in 1955. in California.和第四段第二句以及第五段首句中的in California可知答案为D。3. 细节理解题。根据第三段的All three of us (my daughter, I and the tree) shook for two or three minute可知作者经历这场地震时和女儿在一起。4. 推理判断题。根据Our entire family was visiting Disneyland.可知答案为B。 3答案及解析:答案:1.caused 2.powerful 3.an 4.life 5.of 6.that/which
30、 7.injuries 8.falling 9.broken 10.harmful解析: 4答案及解析:答案:CDABA CDBAC DBACD BACDB解析:1.C 由该空后的in the middle of the night以及下文的I jumped out of bed可知, 作者听到有人喊着火了!着火了!就醒来 (woke up) 了。2.D 由该空后的the sort that burns easily可知, 这是一座很大的木制 (wooden) 房屋。3.A 由该空后的stepped out into the passage可知, 作者打开 (opened) 门, 来到了走廊。
31、4.B 下文的The smoke grew thicker是提示。5.A 作者发现房屋失火后, 开始准备逃离, 故填run。6.C 由于作者还是半睡半醒状态, 就没有朝楼梯而是朝相反的方向跑去了, 故填instead of。7.D 由该空前的The smoke grew thicker可知, 烟雾越来越浓, 所以作者感到呼吸 (breathe) 困难。8.B 由于大火, 作者脚下的地板也热 (hot) 起来了。9.A 由该空后的for fresh air可知, 作者试图靠近窗户 (window) 以便呼吸新鲜空气。10.C 由下文的The thing.felt like a package o
32、f clothes可知, 作者的一只脚被一个软软的 (soft) 东西绊了一下。11.D 作者把它捡起来遮住脸 (face), 以此来挡住烟和热气。12.B 由该空后的I fell through to the floor below可知, 作者脚下的地板塌下去了, 故填broke。13.A 由于房屋是木结构的, 所以这里是说一块块燃烧着的 (burning) 木板。14.C 由该空后的there was a doorway in front可知, 作者感到非常幸运 (Luckily) , 逃生有望了。15.D 由下文的I reached the cold air outside可知, 尽管作者的脚被烫得够呛, 但还是冲出来 (got through) 了。16.B 由下文的I nearly dropped it in surprise和baby等信息可知, 从作者手里的那捆衣服里传出了哭声 (cry) 。17.A 由下文的My baby! My baby! she cried.可知, 这位妇女看到自己的孩子被救出来, 发疯 (madly) 似的跑了过来。18.C 当 (as) 她从作者手中接过那个被烟熏黑的包裹时, 人们欢呼了起来。19.D 作者差点儿没有看出来她是谁, 故填failed。20.B 由下文的become a hero可知, 作者救 (saved)了她的孩子。