1、课后限时作业(十八)(见课时作业P35)语言知识练.单句语法填空1I have been watching the TV show, Ode to Joy, catering _to/for_ young Chinese audiences.2Tony, you should reflect _on/upon_ what you have done during your English class.3Our new house is still under _decoration_(decorate), so we have to stay in my aunts.4She is a ver
2、y gentle child, so she will never do anything that is not approved _of_ by her parents.5My father cautioned me _against_ getting up late again, or he would punish me.6We are angry because the goods do not correspond _to_ the samples they sent us.7On closer examination, the painting _proved_(prove) t
3、o be a fake. 8He builds up a successful business but it is all done _at_ the expense of his health. 9If only he _had_had_(have) breakfast as his mother advised, he would not feel so hungry now.10_Addicted_(addict) to computer games, the boy lost all interest in his lessons.句型训练1随着时间的流逝, 他的理论被证明是正确的。
4、As time went on, his theory _proved_to_be_true_.2由于对微信上瘾了, 这个女人经常忘记做饭。_Addicted_to_WeChat_, the woman often forgets to do some cooking.3我对即将到来的考试非常担心。如果我能有更多时间复习该有多好啊。Im afraid of the coming exams.If only _I_could_have_more_time_to_review_my_lessons_.4当玛丽为她醉酒的朋友道歉时, 他礼貌地微笑着。He smiled politely _as_Ma
5、ry_apologized_for_her_drunken_friends_.5我永远不会忘记在在乡村度过的童年的那段时间。Ill never forget the time _during_which_I_spent_my_childhood_in_the_countryside_.高考题型练.阅读理解AAbout National Geographic KidsNational Geographic Kids magazine offers a fresh new look for todays kids! Each issue(期) is jampacked with great sto
6、ries about wildlife, adventures, other kids, animals, sports, science, technology, wonderful places in the world, popular culture, and more cool stuffall designed to keep kids reading, thinking, learning and having fun! For ages 612.Every edition of National Geographic Kids contains a superb combina
7、tion of photos, fun facts, and articles presented in a cheery style, making it perfect for keeping kids attention.Your children can explore ancient civilizations on one page, come facetoface with overseas wildlife on another, and turn to the next page to do projects, which are often perfect for home
8、work. There are always plenty of gross/interesting facts about animals that your children are certain to share with you, or they can turn to the page that gives them the lowdown on their favorite star.A gift subscription to National Geographic Kids is perfect for young readers, who are interested in
9、 the world around them.本文为应用文, 主要介绍了国家地理少儿版杂志的订阅等内容。1How will the MagazineLine staff deal with dissatisfied purchasers?AGive a 100% cash refund first.BOffer a 50% discount to them.CDo everything to satisfy them.DAllow them to cancel subscription.解析 C细节理解题。根据图片中解析100% Satisfaction Guarantee部分的let us
10、know and we will do whatever it takes to make it right可知, 其员工会竭尽所能使顾客满意,故选C项。2What can we know about National Geographic Kids?AIt is a perfect gift for readers. BIt adds to kids homework.CIt is cheaper to be bought on the newsstand.DIt refers to many fields.解析 D根据解析About National Geographic Kids部分第一
11、段中的great storiescool stuff和第二段中的ancient civilizationsdo projects可知,该杂志涉及的领域很广, 故选D项。3. Who is the article mainly intended for?AChildren. BParents. CTeachers. DManagers.解析 B推理判断题。根据解析About 解析National Geographic Kids部分第二段中的Your children及that your children are certain to share with you可推断,本文主要是写给父母看的,
12、故选B项。BWe all know employees talk, and things can never remain totally secret. But a direct discussion about salary details probably isnt the best idea.There are organizations that openly share salary information around the office. However, unless all similar jobs pay the same rate, people advise tha
13、t open salary concepts not work well.When companies have different employees on the same job and one of them is paid differently, many unfairness issues surface. It can happen in any company that differentiates pay for any reason like seniority and performance. You could run the risk of causing a di
14、stance between you and your colleagues if they learn you earn more for what they think to be the same job.The secret nature of your salary, in fact, can be a greater benefit to you. It creates an opportunity for a manager to have a personal discussion with employees as to why they are being paid wha
15、t they areand how they can work toward making more money. Each employee can then move forward with confidence that they have developed a “special” relationship with their supervisor(主管) on their individual issues good and bad without involving others in the process.If you learn that someone who hold
16、s a similar position earns a bigger paycheck, dont panic. First, do some due diligence to determine if you are being underpaid in general. Use the Internet salary calculator, and also reach out to your outofoffice network to find out how people at other companies are being compensated. Next, youd be
17、tter go to your boss and ask the reasons why. Open a rational dialogue to understand what skills or experience youll need to improve your performance and earn more recognition and financial rewards. 本文为说明文, 主要说明了同事之间薪酬保密的原因, 以及薪酬保密制度对员工的好处, 并介绍了发现同等职位的同事薪酬更高时的应对措施。4What could happen if your colleagu
18、es learned that you are paid more?AThey might become less friendly to you.BYour salary might be reduced soon.CThey might badly perform in their work.DYou might be given extra jobs.解析 A细节理解题。根据第三段最后一句可知, 当你的同事知道做同样工作的你得到了更高的薪酬, 会和你疏远, 即对你不如从前那么友好了, 故选A项。5. What is the advantage of keeping salary info
19、rmation secret?AIt inspires you to make greater progress in your work.BIt warns you to work harder to make more money.CIt gives the manager a chance to communicate with you.DIt proves the manager treats all his employees equally.解析 C细节理解题。根据第四段第一、二句可知, 薪酬保密的一个好处就是给经理和你交流的机会, 故选C项。6What is the purpos
20、e of the last paragraph?ATo tell about how to get along with the boss. BTo show how to keep silent about the problem.CTo urge employees to argue with the boss. DTo suggest ways to deal with the problem.解析 D推理判断题。根据最后一段可知, 作者针对发现同等职位的同事得到了更高薪酬的问题提出了应对措施, 故本段是针对处理问题的方法提出建议, 故选D项。7What is the text main
21、ly about?APersonal relationship. BSalary secret. CColleague pressure. DSalary difference.解析 B主旨大意题。根据第一段可知, 提出公开讨论薪酬不是好主意, 全文围绕此话题展开分析说明, 故本文主旨为薪酬保密, 故选B项。.语法填空Chinese oracle bone inscriptions(甲骨文) over 3,000 years old are now being widely used as emojis by young WeChat users, thanks to a person who
22、 made them 1._(close) to peoples life than before.“The ancient characters are not as cool and distant 2._ they are supposed to be,” said the 3._(create) Chen Nan. “In fact, they are cute and humorous, and they could totally serve our needs for online expression.” 4._ 46yearold professor of fine art
23、at Tsinghua University has been working to make oracle bone inscriptions into emojis. For example, the character for “zui”, 5._ means “drunk” in English, was created 6._(look) like a stumbling figure.Chen has also combined the ancient Chinese characters with cartoon figures. A cartoon video clip 7._
24、(feature) oracle bone inscriptions designed by him was viewed 31 million times and shared 10,000 times.Chen worked on the road of innovation 19 years ago. In 2016, the ancient typeface 8._(include) into the font library under his efforts to let the ancient words walk into peoples life. Now the libra
25、ry has as many as 3,500 characters, 9._ Chens research on the project still continues, as he plans to extend the library to 7,000 characters. In the future, he will apply the ancient characters 10._ education and development of games and apps.甲骨文正在被年轻的微信用户们作为表情包广泛使用, 这得益于清华大学陈楠教授的努力。1.closer解析 考查比较等
26、级。根据空后的than before可知用比较级;make后用形容词作宾补, 故用closer。 2as解析 考查副词。asas和一样, 为固定搭配。 3creator解析 考查词性转换。这里指产品的创造者, 故用表示人的名词creator。 4.The解析 考查冠词。这里的46yearold professor即上文中的Chen Nan,表示特指, 故用定冠词the。 5which解析 考查引导词。空处引导非限制性定语从句, 指代先行词the character for “zui”, 且引导词在从句中作主语, 故用which。 6to look解析 考查非谓语动词。根据句意可知, 这里应用不
27、定式短语作目的状语。 7.featuring解析 考查非谓语动词。谓语为was viewed, 故空处为非谓语动词。A cartoon video clip与feature为主谓关系, 故用现在分词作后置定语。 8.was included解析 考查时态、语态和主谓一致。根据时间状语in 2016可知, 用一般过去时;the ancient typeface与include之间是动宾关系, 用被动语态;主语为the ancient typeface, 谓语用单数。9but/yet解析 考查并列连词。句意:现在, 甲骨文字体库里已有多达3 500个汉字, 然而陈楠的研究仍在继续。空处上下文为转折关系, 故填but或yet。10to解析 考查介词。applyto将应用于, 为固定搭配。